Chaves – Belenenses 1:1 (kon.) | Porto – Aves 2:0 (kon.) | Sporting – FC Ferreira 2:0 (kon.)
konec
FC Porto
2:0 (2:0)
CD Aves
Neděle 08.04.2018, 19:00 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:58:08)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:22.
     
    Je konec! Porto zvládlo domácí souboj a poráží Aves 2:0. Domácí fotbalisté byli po celou dobu utkání lepším celkem a zaslouženě získali cenné tři body. Domácí hráči navíc udeřili už po devíti minutách, kdy se z penalty prosadil Alex Telles! O tři minuty později se navíc se štěstím prosadil Otávio a o vítězi bylo prakticky jasno! Hosté se sice po přestávce osmělili, ale recept na obranu Porta nenašli.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Fernando Tissone si na hranici pokutového území přehodil míč na pravou stranu, jenže jeho pokus skončil na tyči!
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Yacine Brahimi se na hranici pokutového území opřel do zakončení, jenže jeho pokus skončil v rukavicích připraveného brankáře.
     
    89
    Óliver Torres se z pravé strany tlačil do zakončení, jenže zadáci hostujícího celku se mu postavili obránci.
     
    88
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Ricardo Pereira, přichází Diego Reyes.
     
    86
    Porto už kontroluje své vedení a nepouští soupeře do šancí. Hráči v modrém jsou nyní opravdu všude.
     
    85
    Yacine Brahimi naháněl dlouhou přihrávku na levou stranu, ale míč se před ním odrazil od rohového praporku. Aves může zaútočit.
     
    84
    Iker Casillas byl v problémech! Domácí brankář musel krotit prudký centr z pravé strany, jenže míč mu vypadl. Zkušený brankář své zaváhání rychle napravil.
     
    83
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Braga, přichází Derley.
     
    82
    Z následného rohu Porto neudeřilo. Centr se snesl na zadní tyč, odkud jej bez problémů odhlavičkoval pozorný Alexandre Guedes.
     
    81
    Porto zahrávalo přímý kop! Óliver Torres se z dobrých pětadvaceti metrů opřel do míče a jeho nadýchaný projektil vytáhl hostující gólman nad břevno!
     
    80
    Óliver Torres si převzal míč na hranici pokutového území, kde neustál souboj s jedním ze soupeřů a přišel o balón. Aves může zaútočit.
     
    79
    Yacine Brahimi se krásně uvolnil na pravé straně a odcentroval do pokutového území. Na jeho centr však dosáhl jen první zadák ve žlutém dresu.
     
    78
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Otávio, přichází Óliver Torres.
     
    77
    Porto zahrávalo přímý kop z hranice pokutového území. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč a hostující gólman nakonec musel zasahovat.
     
    76
    Porto táhlo útok po pravém křídle hrací plochy. Soares však nedokázal přesně odcentrovat, ale nechal se chytře faulovat. Rozehrávka budou hosté.
     
    75
    Další přerušení hry! Na trávníku tentokrát zůstává ležet jeden z hostujících fotbalistů, který se drží za levou nohu.
     
    74
    Iker Casillas vyrazil daleko z branky a vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. V posledních minutách se bojuje hlavně ve středu hrací plochy.
     
    73
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Pedrinho, přichází Hamdou Elhouni.
     
    72
    Pedrinho vhazoval na levém křídle. Hostující fotbalista ale nevyužil moment, kdy byla domácí obrana rozhozená. Zadáci Porta se stačili dobře postavit.
     
    71
    Hostující brankář si v předchozím souboji přivodil nějaké zranění a nyní musí být ošetřován. Zdravotníci pečují o jeho levý kotník.
     
    70
    Yacine Brahimi se hnal do pokutového území za prudkou přihrávkou. Domácí rychlík dokázal zakončit i v pádu, ale už netrefil branku.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Braga (CD Aves).
     
    68
    Alex Telles byl faulován na polovině hrací plochy a drží se za levé koleno. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    67
    Sérgio Oliveira se prohnal po pravém křídle až k rohovému praporku, jenže jeho centr s přehledem zablokoval jeden ze soupeřových obránců.
     
    66
    Amilton v předbrankovém prostoru přehlavičkoval domácího obránce, jenže zády k brance nezamířil přímo mezi tři tyče. Porto tak může rozehrát.
     
    65
    Hernâni si naběhl na krásnou přihrávku mezi obránce soupeře, ale v tísni si nepotykal se zpracováním a nechal se připravit o balón.
     
    64
    Fernando Tissone si na polovině hrací plochy naskočil na vysokou přihrávku a hlavou prodloužil míč za sebe. Nildo Petrolina si jeho pobídku nedokázal zpracovat.
     
    63
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Vincent Aboubakar, přichází Hernâni.
     
    62
    Domácí fotbalisté napadají rozehrávku soupeře opravdu vysoko. Hosté se po přestávce sice osmělili, ale nemohou se dostat do zakončení.
     
    61
    Hosté zahrávali přímý kop ze zajímavé pozice. Centrovaný míč se z levé strany snesl na malé vápno, odkud jej vyboxoval dobře postavený Iker Casillas.
     
    60
    Z následného rohového kopu Porto branku soupeře neohrozilo. Aboubakar sice dokázal zakončit, ale jeho pokus minul vzdálenější tyčku.
     
    59
    Vincent Aboubakar dostal krásnou přihrávku do pokutového území a pohotově pálil na zadní tyč! Hostující brankář jeho pokus vyškrábl!
     
    58
    Nildo Petrolina dotíral na rozehrávku Porta na hranici pokutového území. Podle hlavního arbitra si však pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    57
    Porto se snad poprvé během druhého poločasu nastěhovalo do blízkosti pokutového území soupeře. Domácí fotbalisté si snaží udělat prostor ke střele.
     
    56
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Claudio Falcao, přichází Luis Fariña.
     
    55
    Domácí fanoušci si nadále užívají výkon jejich oblíbenců. Příznivci Porta si jsou vědomi, že jejich oblíbenci dnes nutně potřebují zvítězit.
     
    54
    Casillas se nyní musel zapojit do domácí rozehrávky. Bývalý brankář Realu Madrid rozehrál na pravou stranu, kde byl osamocený Ricardo Pereira.
     
    53
    Rodrigo z pravé strany odcentroval do pokutového území, ale jeho centr s přehledem kontroloval brankář Iker Casillas, jež míč vyboxoval do bezpečí.
     
    52
    Hosté hrají po přestávce mnohem aktivněji. Fotbalisté Avese se po změně stran tlačí do útoku a nenechávají hráčům Porta čas k rozvinutí útoku.
     
    51
    Amilton táhl akci hostujícího celku po pravém křídle. Na polovině hrací plochy se mu do cesty postavil Yacine Brahimi, který jej o míč připravil.
     
    50
    Ani Portu se rohový kop zrovna nepovedl. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, kde se útočného faulu dopustil Otávio.
     
    49
    Vincent Aboubakar z pravého křídla odcentroval na malé vápno. Jeho nádherný centr na přední tyči odvrátil vracející se Ponck.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Rodrigo (CD Aves).
     
    47
    Hosté vybojovali rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, odkud jej Yacine Brahimi s naprostým přehledem odhlavičkoval.
     
    46
    Iván Marcano se v úvodu druhého poločasu musel vrátit na vlastní polovinu, kde včasným skluzem zastavil rozběhnutého Petrolinu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce! Domácí Porto jasně dominuje dění na hrací ploše a nepouští soupeře na svou polovinu. Domácí hráči navíc udeřili už po devíti minutách, kdy se z penalty prosadil Alex Telles! O tři minuty později se navíc se štěstím prosadil Otávio a o průběhu zbytku poločasu bylo jasno. Poté se hra poněkud uklidnila a na další šance už jsme čekali marně.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Otávio se zpoza hranice šestnáctky opřel do odraženého míče, ale rána mu vůbec nesedla a jeho projektil prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    44
    Yacine Brahimi prošel z levé strany do pokutového území, kde se dokonce uvolnil ke střele. Jeho pokus hostující brankář skvěle vyrazil.
     
    43
    Soares si naběhl na přihrávku mezi obránce. Důrazný Ponck do něj vrazil tělem a vytlačil jej mimo palebnou pozici. Hosté zlepšili výkon v zadních řadách.
     
    42
    Pedrinho na levém kraji hostující obrany vystoupil proti Marcanovi a zabránil mu v odcentrování na malé vápno. Porto přesto zůstává u míče.
     
    41
    Yacine Brahimi kouzlil s míčem na hranici pokutového území. Rychlonohý fotbalista Porta se probil do šestnáctky, ale z ostrého úhlu nezakončil.
     
    40
    Héctor Herrera bojoval o míč na hranici pokutového území, ale svou aktivitu přetavil pouze v útočný faul. Hosté budou rozehrávat.
     
    39
    Vincent Aboubakar se znovu probil do pokutového území. Tentokrát si chtěl míč zaseknout kolem obránce, jenže dobře postavený zadák hostů jej obral o míč.
     
    38
    Alexandre Guedes vyslal vysokou přihrávku na polovinu soupeře, ale nikdo ve žlutém na jeho pobídku nezareagoval. Porto tak může zaútočit.
     
    37
    Felipe motal hlavy hostujícím obráncům v blízkosti rohového praporku. Proti přesile hráčů ve žlutém však neměl šanci na úspěch.
     
    36
    Vincent Aboubakar si naběhl na krásnou přihrávku za obranu a zpětnou přihrávkou vybídl k zakončení Brahimiho. Druhý jmenovaný střílel bez přípravy, ale orazítkoval břevno!
     
    35
    Aves zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde hlavičkoval Ponck, ale jeho pokus prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    34
    Další útok hostujícího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Své postavení si nepohlídal právě Falcao.
     
    33
    Claudio Falcao se vydal do ojedinělého útoku hostujícího celku. Hned na polovině hřiště se mu do cesty postavil Iván Marcano, který jej obral o míč.
     
    32
    Alex Telles se pohybem přihlásil o vysokou přihrávku na levou stranu, jenže přihrávka byla příliš vysoká a domácí hráč už neudržel míč na hrací ploše.
     
    31
    Domácí stopeři nyní trošičku uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Nikdo ve žlutém dresu postupnou rozehrávku Porta neatakuje.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry. Domácí Porto je v úvodních minutách jasně lepším celkem a soupeře prakticky nepouští na svou polovinu.
     
    29
    Vincent Aboubakar se z pravého křídla tlačil do pokutového území, ale na jeho hranici neudržel balanc a poroučel se k zemi. Tentokrát se penalta nepíská.
     
    28
    Po dalším rohu se k odraženému míči málem dostal Vincent Aboubakar, ale obránce Ponck před ním na poslední chvíli odkopl do bezpečí.
     
    27
    Iván Marcano chtěl roztáhnout hru na levé křídlo, jenže tam nebyl nikdo v modrém dresu a zadáci hostujícího celku stačili míč zakopnout do autu.
     
    26
    Porto zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kam vyrazil hostující brankář, který balón pohotově vyboxoval.
     
    25
    Yacine Brahimi se tentokrát opřel do odraženého míče. Jeho rána směřovala do dolního rohu, odkud míč skvělým zákrokem vyrazil Adriano Facchini.
     
    23
    Yacine Brahimi si na hranici pokutového území přehodil míč na levou nohu, jenže jeho následný pokus postrádal potřebnou přesnost. Míč proletěl kolem zadní tyče.
     
    22
    Amilton si pokryl míč na polovině hrací plochy. Jeden z domácích fotbalistů jej v následném souboji poslal k zemi. Rozehrávat budou hosté.
     
    20
    Iván Marcano vymyslel krásnou přihrávku na pravou stranu. Jeho ppobídka však nenašla adresáta. Hosté mohou zaútočit.
     
    19
    Braga fauloval v blízkosti pokutového území soupeře. Hráčům hostujícího celku v úvodních minutách nevychází takřka nic.
     
    18
    Ricardo Pereira postupoval do útoku po pravém křídle. Do cesty se mu však postavil obránce, od nějž se míč odrazil do zámezí.
     
    17
    Tempo hry po druhé brance Porta poněkud opadlo. Ani jeden z celků se nyní nikam netlačí. Spíše se bojuje na polovině hrací plochy.
     
    16
    Sérgio Oliveira upadl po souboji na polovině hostujícího celku. Sudí měl souboj přímo před očima a rozhodl se odpískat nedovolený zákrok.
     
    15
    Nildo Petrolina si řekl o přihrávku na pravou stranu hrací plochu, jenže nikdo ve žlutém dresu mu nepřišel pomoci a míč propadl do zámezí.
     
    14
    Domácí fanoušci si dnešní zápas nesmírně užívají. Jejich oblíbenci jim hned na úvod připravili dva dárečky. Na stadionu panuje parádní atmosféra.
     
    12
    Porto právě vstřelilo branku!
    Porto od úvodních minut zcela dominuje a přidává druhou branku! OTÁVIO napadal rozehrávku hostujícího celku a s velkým štěstím se od něj míč odrazil rovnou do sítě!
     
    11
    Vincent Aboubakar se tlačil na malé vápno, kam přiletěl nadýchaný centr z pravé strany. Domácí útočník jej v tísni netrefil zrovna dobře a odevzdal míč soupeři.
    9. Alex TELLES - 1:0
     
    9
    Porto právě vstřelilo branku!
    Porto se dostává do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil ALEX TELLES a dělovkou do horního rohu branky otevřel skóre!
     
    8
    Penalta pro Porto! Ricardo Pereira si míč posunul do šestnáctky a byl faulován!
     
    7
    V blízkosti rohového praporku si prostor k odcentrování udělal Brahimi, jehož centr byl hodně nepřesný a bez teče propadl do zámezí.
     
    6
    Adriano Facchini musel podruhé během úvodních minut ven z branky. Hostující brankář tentokrát před dotírajícím Soarem raději zakopl míč do autu.
     
    5
    Alex Telles rozehrával přímý kop domácího Porta. Jeho nadýchaný centr se snesl na zadní tyč, ale Ponck se podle sudího dopustil útočného faulu.
     
    4
    Další výpad Porta zastavuje zdvižený praporek. Své postavení si tentokrát nepohlídal Vincent Aboubakar, který se ocitl za ofsajdovou linií.
     
    3
    Adriano Facchini vystartoval z branky až na hranici pokutového území, kam za míčem sprintoval domácí útočník Soares. Hostující gólman nechal míč propadnout do autu.
     
    2
    Poprvé v utkání se do útoku vydali také hosté. Braga dohnal dlouhou přihrávku na levé křídlo, ale neustál následný souboj s domácím zadákem.
     
    1
    Domácí Porto obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Fotbalisté v modrém se ihned vydali do útoku. Aves od úvodního hvizdu brání v deseti lidech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Porto bude hrát v modrém, zatímco Aves přijela ve žlutých dresech.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Porto: Casillas – R. Pereira, Felipe, Marcano, Telles – Otávio, H Herrera, S. Oliveira, Brahimi – Tiquinho Soares, Aboubakar.
    Náhradníci: V. Alves – Hernâni, Paciência, Paulinho, Maxi Pereira, D. Reyes, Ó. Torres.

    CD Aves: Facchini – Rodrigo, Ponck, Galo, Petrolina – Pedrinho, Tissone – Amilton, Braga, Falcao – A. Guedes.
    Náhradníci: Quim – M. Baldé, Derley, Elhouni, Fariña, Machado, Jorge Fellipe..
     
    Dnes budeme sledovat souboj dvou celků z opačných pólů ligové tabulky. Aves je aktuálně na patnácté pozici a na záchranu má k dobru pouhé dva body. Naopak Portu patří druhá příčka a na vedoucí Benficu Lisabon ztrácí jediný bod. Porto navíc v letošním ročníku inkasovalo pouze šestnáctkrát. V minulém kole prohrálo 2:0 na půdě Belenenses a Aves doma padlo se Setúbalem.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům portugalského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Primeira Ligy mezi FC Porto a CD Aves. Duel startuje v 19 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 9. Telles (pen.), 12. Otávio

    Karty:   48. Rodrigo (CDA), 69. Braga (CDA)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:22.
    FC Porto: Casillas – R. Pereira (88. D. Reyes), Felipe, Marcano, Telles – Otávio (78. Ó. Torres), H Herrera, S. Oliveira, Brahimi – Tiquinho Soares, Aboubakar (63. Hernâni).
    Náhradníci: V. Alves – Hernâni, Paciência, Paulinho, Maxi Pereira, D. Reyes, Ó. Torres.

    CD Aves: Facchini – Rodrigo, Ponck, Galo, Petrolina – Pedrinho (73. Elhouni), Tissone – Amilton, Braga (83. Derley), Falcao (56. Fariña) – A. Guedes.
    Náhradníci: Quim – M. Baldé, Derley, Elhouni, Fariña, Machado, Jorge Fellipe.
    thejrc.org