Slavia – Karviná 3:2 (kon.) | Jihlava – Zlín 1:1 (kon.) | Teplice – Mladá Boleslav 1:1 (kon.)
konec
FC Vysočina Jihlava
1:1 (0:0)
FC Zlín
Pátek 13.04.2018, 18:00 • Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava • HET liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    V rámci 24. kola půjde v Jihlavě o souboj dvou sousedů v tabulce. Zlín se v ní nachází na jedenácté pozici, když doposud získal dvacet čtyři bodů. Hosté prozatím vstřelili jen dvacet dva branek a inkasovali jich třicet osm. Vysočina se nachází jen o pozici níže, má na svém kontě dvacet tři bodů. Doposud domácí vstřelili dvacet pět branek a čtyřicet dva jich obdrželi.
     
    A jak si oba celky vedly v posledním kole? Zlín doma přivítal Baník, který si odvezl důležité tři body za výhru 2:0. V 6. minutě se trefil Jirásek a v nastaveném čase poté Granečný. Vysočina cestovala do Olomouce, odkud si dovezla bod za remízu 1:1. Domácí poslal do vedení ve 42. minutě Plšek, za hosty srovnal v 67. minutě Dvořák. Vysočina však v tu dobu hrála již bez vyloučeného Mary.
     
    A jaká je bilance posledních tří vzájemných duelů? Lépe se dařilo hráčům Zlína, kteří vyhráli ve dvou duelech. Na podzim roku 2016 si Zlín odvezl výhru 3:1. Na jaře loňského roku naopak vyhrála Vysočina na hřišti soupeře 3:0. Na podzim letošní sezony se opět hrálo ve Zlíně, kde se z výhry radovali domácí, když o vítězství 2:1 rozhodnul v nastaveném čase Železník z penalty.
     
    „Zlín hrál na Slavii velmi dobře. K zodpovědnému výkonu a touze uspět ho nabudil brzy vstřelený gól, navíc velkou motivací je zápas v Edenu pro každý tým. Proti Baníku Ševci odehráli kvalitní první poločas. Byli v pohybu, agresivní a ukázali svoji fotbalovost. Důležitou roli v týmu hrají zkušení gólman Zlámal a středopolař Jiráček a disponují řadou individualit jako jsou Ekpai, Traoré nebo Vukadinović. Velice rychlí a nebezpeční jsou krajní hráči. Na hrotu dobře pracuje Vyhnal,“ tak vidí na webu fcvysocina.cz Zlín asistent trenéra Michal Šmarda.
     
    Vysočina se v posledních duelech, ve kterých prohrála či získala jen bod, musela obejít bez klíčových hráč Ikauniekse a Zoubele. V Olomouci chyběl i záložník Urblík. Proti Zlínu se bude muset trenér Martin Svědík obejít bez stopera Buchty a záložníka Mary. Zda bude k dispozici i výše uvedená trojice se nejspíše dozvíme až před samotným duelem.
     
    Krásné, teď už prosluněné odpoledne z malebné Vysočiny. Vítám všechny fanynky, fanoušky a fanouščata z jihlavského fotbalového stadionu. Zvláštní pozdrav zaslouží i slečna Paříková, která se s úsměvem stará o bezproblémový vstup VIP hostů na stadion.

    Zhruba před dvěma hodinami Jihlavu zkrápěl silný déšť v kombinaci s bouřkou. Teď už to ale vypadá na vskutku vyvedený večer v rámci pátku třináctého.

    Nechme se překvapit, pro koho bude tenhle neoblíbený den nakonec velmi příjemný. Oba týmy by potřebovaly bodovat. Slovy klasika – jako sůl!
     
    Do začátku dnešního utkání zbývá zhruba 22 minut. Oba týmy už se pilně rozcvičují. Hrát v tomhle počasí je vyloženě za odměnu. Sluníčko pálí a usmívá se.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Vaculík (C), Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin, Urblík – Nový, Dvořák, Popović – Fulnek.
    Náhradníci: Valeš – Opluštil, Keresteš, N. Daníček, Nerad, Klíma, D. Ikaunieks.

    FC Fastav Zlín: Zlámal – Matejov, Bačo, Gajič, Bartošák – Traoré, Jiráček (C) – V. Vukadinovič, Hronek, Holzer – Ekpai.
    Náhradníci: S. Dostál – Kopečný, Mehanović, Hnaníček, Bijimine, Beauguel, Železník.

    Rozhodčí: Marek – Pelikán, Mokrusch.
     
    Na středovém kruhu vlají klubové zástavy, které v rukou třímají vysočinští mládežníci. Brzy to vypukne.
     
    Na hrací plochu nastoupily oba celky. Vysočina v tradiční modré kombinaci. Ovšem pozor – Zlínští se nechali inspirovat madridským Realem. Mám takové tušení, že dnes v Jihlavě uvidíme bílý balet.
     
    Zazněla povinná hymna soutěže, jejímž autorem je skladatel Muchow. A teď je jasné, že to každou chvíli vypukne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí počkal, až dohraje hymna Vysočiny. A pak písknul do píšťalky. Duel je odstartován.
     
    1
    Levin centroval do vápna, kde našel Fulneka. Jeho hlavička jen těsně minula Zlámalovu klec. Jak by řekl můj slovenský kolega – čo chýbalo! To je panečku začátek!
     
    2
    A další šance domácích, tentokrát ale Vaculík napálil hráče před sebou. Jak je vidět, Vysočina začala hodně zostra.
     
    3
    Ekpai skončil na zemi po zákroku Schumachera. Rozhodčí jihlavského obránce důrazně varuje, že takhle ne. A příště bude žlutá. V jakém jazyce mu domlouval, to vážně netuším.
     
    4
    Trma vrma v jihlavském brankovišti. Domácí defenziva ji ale dokázala ustát a míč odkopla ven.
     
    5
    Štepánek hledal Fulneka. Nenašel. Bylo to moc dlouhé.
     
    7
    U míče Zlínští. Jihlava hosty svým presinkem nutí k rychlému odehrávání míče. A navíc na jeho polovině.
     
    8
    Traoré trefil soupeře do zad. Faulovat nechtěl, ale faul to byl. A tak jsou u balónu domácí.
     
    8
    Domácí fanoušci od úvodních minut své miláčky neúnavně pozvbuzují.
     
    9
    Zatím se potvrzuje, že to dnes nejspíš bude boj o každý metr hrací plochy. Nejvíc času oba týmy tráví ve středním pásmu, použijeme-li hokejovou terminologii.
     
    10
    A bude tu první zajímavá standardka. Rozhodčí vytáhl magický sprej v blízkosti velkého vápna Zlína. Jihlava může skórovat.
     
    10
    Nového centr měl mizerné parametry. Tohle si za rámeček určitě nedá.
     
    11
    Poprvé u míče exjihlavský Hronek. Míče se dotkl a zase je pryč. Něco mi říká, že jeho čas teprve přijde.
     
    12
    Vukadinovič zrychlil jako ferrari. Nebylo mu to nic platné, zastavil ho praporek asistenta – ofsajd. Jihlavská defenziva si oddechla.
     
    15
    Schumacher zkoušel ránu snad ze třiceti metrů. Jeho pokus byl ale ztečovaný snad deset metrů do vzduchu. A tak to byla lahůdka pro Zlámala. Oba gólmani jsou zatím spíš jak v kině na nějakém VIP místě. Kochají se hrou, do které nijak nezasahují.
     
    17
    Hrubka v rozehře domácí defenzivy. Protože však hosty překvapila podobně jako domácí, odrazil se míč znovu k Rakovanovi. A ten si napodruhé s kulatým nesmyslem poradil. No tedy odkopl ho do autu. Ale hlavně z toho nebyl gól.
     
    17
    Máme tu první žlutou kartu. Viděl ji domácí kapitán Vaculík. Hosté mají parádní šanci z hranice vápna.
     
    18
    Vukadinovič se do míče opřel vší silou, přímá trajektorie Rakovana nepřekvapila. Chytil.
    18. Vukadinovič pálil z přímého kopu přímo do rukavic připraveného Rakovana
     
    20
    Bartošák napoprvé klasicky neuspěl, druhým odkopem napodobil Cristiana Ronalda a zkusil nůžky. Vyšly mu. To bylo nejen efektivní, ale hlavně efektní!
     
    20
    Žlutá karta také na druhé straně. Obdržel ji exjihlavský Petr Hronek. Divil se. Bylo mu to však málo platné.
     
    21
    Ekpai dostal naloženo od soupeře. Úder do hlavy musel bolet.
     
    22
    Štírek Štěpánek zkoušel projít mezi třemi soupeři. Neměl šanci.
     
    23
    Takhle nějak si zatím představuju duel o záchranu. Bojovné utkání, spousta drobných faulů a velmi důrazná hra. Dnes to bude o jednom gólu.
     
    23
    Gólman Zlámal se k míči dostává častěji než řada jeho spoluhráčů. Zasahovat však ještě nemusel. Vše jsou jen odkopy.
     
    24
    Ťukec domácích utnula až chybná přihrávka Vaculíka. Škoda, tohle mělo slušné parametry. A cítí to i domácí fanoušci, kteří se snaží roztleskat stadion v ulici pojmenované po slavném spisovateli.
     
    25
    Matějov ze třiceti metrů prověřil Rakovana. Vim, že to vypadá, že všichni střílí ze třiceti metrů, ale takhle z tribuny se to těžko odhaduje. Každopádně to bylo daleko. A Rakovan neměl problém. Byť musel zasahovat.
     
    26
    Ve velké šanci se octl Nový! Na malém brankovišti ale tísněný soupeřem branku minul. Ke gólu nechybělo moc!
    26. Fulnek předložil míč před bránu Novému, který však z dobré pozice gól nevsítil
     
    28
    Pohled na lavičky připomíná golfový turnaj. Elegantní trenéři si zakrývají čela, aby přes silný sluneční svit viděli, kde je míč. Chybí jen golfové hole. Ale to je detail. Vypadají u toho fakt profesionálně.
     
    29
    Traorého bomba donutila Rakovana padnout na zem. Ušpinil si svůj černo-oranžový dres, svatyni ale uhájil.
    29. Traoré napřáhl zpoza vápna, přízemním pokusem Rakovana nepřekvapil
     
    30
    A znovu to byla Fulnekova hlavička, která mohla Zlámala ohrozit. Ani tentokrát ale aktivní Jihlavan neuspěl.
     
    30
    Po rohovém kopu chyběly centimetry. Jenže chyběly. A tak míč vápnem jen proletěl. Troufám si tvrdit, že některý z hráčů míč líznul aspoň svým pečlivě upraveným účesem. Fakt to letělo dobře.
     
    32
    Co teď Holzer nedal, tomu snad nevěří ani on sám. Zlínský expres Vukadinovič dosprintoval zdánlivě ztracený míč, přihrál do vápna a středopolař Zlína zahodil tutovou šanci!
     
    34
    Ekpai se zjevil sám před Rakovanem. A z hlediště unisono zaznělo "ofsajd". Postranní rozhodčí byl téhož názoru. Takže je z toho jen odkop.
     
    35
    Hronek zavzpomínal na časy v modrém dresu a rval se jako lev, div dres ze soupeře neserval. Nebylo mu to nic platné. Rozhodčí mu pískl faul.
     
    36
    Teď se míč odrazil od nohou rozhodčího Marka. Následně z toho Zlínští měli šanci. Kdyby z toho dali hosté gól, zajímala by mě reakce domácích. Asi by mu nešli poděkovat.
     
    37
    Hronek po rohu prodloužil hlavou na Traorého. Ten je dnes hodně výrazný. Pomohl si ale faulem. Snad ho při hodnocení trenér Petržela pozná a neoznačí ho jen jako "černocha". Hraje totiž opravdu dobře.
     
    38
    Nový v další velké šanci ve vápně. Tentokrát to měl ale hodně těžké. Navíc mu do střely skočil zlínský Jiras, tedy Petr Jiráček. Škoda. Gól by hru oboustranně otevřel a oživil.
    38. Obětavý Jiráček se na poslední chvíli vrhnul do střely Nového a zabránil mu tak ve skórování
     
    40
    Zhruba desítka fanoušků Zlína o sebe dává vědět pokřikem "SK Baťa". V převaze jsou ale domácí příznivci. Ti jsou slyšet mnohem víc.
     
    40
    Vukadinovič motá hlavu obráncům Jihlavy. Vybojoval další roh.
     
    41
    Rakovan teď musel boxovat těžký míč. Vypadalo to všelijak, dopadlo to ale pro domácí dobře. Sudí pískl útočný faul.
     
    42
    Popovičovu pumelenici ze tří metrů zlikvidoval bravurně Zlámal. Domácí borec si na něm vylámal zuby.
    42. Popovič se ve vápně dostal k tvrdému zakončení, Zlámal jeho ránu vyrazil na roh
     
    43
    Fandové defenzivního fotbalu zatím musí být spokojeni. Gól ještě nepadl, šancí je pomálu, ale soubojů spousta.
     
    45
    Popovič nadvakrát skákající míč zpracoval. A když už to vypadalo, že s ním uteče, zpacifikoval ho Jiráček. Z následné akce nebylo nic, protože následný centr měl blíž k rohovému praporku než ke třem tyčím, které hájí "Bobby" Zlámal.
     
    45
    Holzer se zjevil ve vápně Jihlavy jak blesk z čistého nebe (doslova čistého, bouřka už je pryč) a vystrašil domácí publikum.
     
    45
    A protože z následného rohu nic nebylo, je jasné, že oba týmy odchází do šaten za nerozhodného a bezbrankového stavu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Nebyla to žádná gólparáda, ani přehlídka šancí. Ale to se dalo při pohledu na ligovou tabulku čekat. Je to boj. A nejinak tomu bude ve druhém poločase. Oba týmy se snaží, to se jim upřít nedá. Jen prostě směrem dopředu to trochu vázne.

    Druhý poločas začne v 19:02. Troufám si tvrdit, že mezitím zapadne sluníčko. A tak se bude hrát pod umělým osvětlením.
     
    Hráči obou týmů jsou na hrací ploše. Vypadá to, že se začne bez střídání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Můj sluníčkový odhad se víceméně potvrdil. Seknul jsem se zhruba o pět minut. Pak ta zářivé koule zmizí za tribunou a už to bude jiný fotbal.
     
    47
    Zlíňané zvedali ruce jak poslušní žáci 3.B. Hlásili ofsajd. Rozhodčí je ale vypekl, pískl totiž předchozí faul. A tak z toho bude parádní šance Jihlavy.
     
    47
    Exekuce se ujal Jozef Urblík. A popravě nechybělo moc. Střela mířící do levé šibenice z pohledu Zlámala ale jeho klec o kousek minula.
     
    49
    Ekpai protlačil míč do pokutového území. Zavánělo to asi třemi gólovými šancemi. Jenže se nikdo pořádně netrefil. A tak je z toho jen roh.
     
    49
    Rakovan zařval "jáááá" a pro skákající míč ani nemusel skákat. Doskákal k němu sám.
     
    51
    Tak tohle by byl gól kola. Jeho autor by z něj ale radost vskutku neměl. Tyč, ovšem po pokusu vlastního hráče. Jihlava se mohla dostat do vedení.
    51. Matejov si téměř vstřelil ukázkového vlastence
     
    53
    Žlutou kartu dostává Ibrahim Benjamin Traoré (FC Fastav Zlín).
     
    53
    Máme tu první střídání. Hrací plochu opouští Hronek, nahrazuje ho Mehanović.
     
    54
    A střídání také na domácí straně. Odešel Popovič, nastoupil snajpr Klíma.
     
    55
    Trávníkáři na jihlavském stadionu budou mít po dnešním utkání ozvláštněnou každodenní rutinu. Obvykle je totiž nejvyšlapanější tráva ve vápně. Po dnešku to bude rozhodně na prostředku hřiště. Přesně tam totiž borci obou týmů tráví nejvíc času.
     
    56
    Traoré sundal v souboji Levina. Nezávidím mu, od takové hory svalů to musí bolet.
     
    58
    Vaculík zkoušel "vyskluzovat" Mehanoviće. A asi byl rád, že ho netrefil. Jednu žlutou už totiž má. A tady ta druhá doslova visela ve vzduchu.
     
    59
    Mehanović je plný energie. Očividně má velkou chuť do hry. Zlobí a zlobí.
     
    59
    Holzerovu tečovanou ránu s velkými problémy vytahoval na roh čaroděj Rakovan. I tentokrát uspěl. Je otázkou, jak dlouho budou jeho magické schopnosti ještě fungovat. O chvilku později byli totiž Zlínští blízko gólu znovu.
    59. Holzer nebezpečně vystřelil, jeho tečovaný pokus Rakovan s problémy vyrazil na roh
     
    60
    Ekpaiův střílený centr stáhl ze vzduchu Rakovan.
     
    61
    "Vylezte ztama". V překladu do češtiny – vylezte odtud. Pokyn zazněl a Zlín se hnal do další gólové šance. Tentokrát ale defenziva Vysočiny vystavila stopku včas.
     
    63
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak to byla skutečná fotbalová paráda. DANIEL HOLZER se doposud jen zastřeloval. Teď ale trefil nádherně míč ze vzduchu a parádní ranou k tyči prolomil kouzlo čaroděje Rakovana – 0:1!
    63. Daniel HOLZER - 0:1
     
    64
    A tentokrát velká šance na druhé straně. Zlámal se musel hodně natahovat, aby míč vytěsnil ven. Mohlo být srovnáno!
     
    65
    Rychlonožka Klíma rozkmital nohy jak kolibřík a uháněl ke Zlámalovi. Ten vyběhl, snadné to ale rozhodně neměl.
     
    66
    Jiráček zatáhl soupeře za dres, čímž si vysloužil pískot publika a žlutou kartu jako bonus.
     
    67
    Tahle jihlavská střela spíš než Zlámala vystrašila skupinku fanoušků hostů, která je skrytá za vysokou sítí.
     
    67
    Klíma si teď svou aktivitou došel pro faulu. Od té doby, co je na hřišti, je hodně vidět.
     
    68
    Vaculík hledal Fulneka. Našel. Jenže až u rohového praporku. A tam si s ním poradil Ekpai.
     
    70
    Nového centr proletěl nad hlavami všech podobně jako vrtulník letecké záchranné služby před chvílí. Všichni se na něj podívali, nikoho ale neohrozil.
     
    70
    A další skákavý balon v domácím pokutovém území. Připadá mi, že krom Fulneka a Klímy teď ostatní úplně přestali hrát. Aby je to brzy nemrzelo.
     
    72
    Bačo těsně nad! Z publika se ozývá hvizd. Takhle se o záchranu opravdu nebojuje. Nalijme si čistého vína, nebo spíš vizovické slivovice. Zlín je teď výrazně lepší.
     
    Vukadinoviče, který předvedl už asi třicátý sprint, předběhl Štěpánek. Asi poprvé v zápase prohrál běžecký souboj. Už je unavený.
     
    73
    A vzápětí bude Zlín po další šanci kopat roh. Pokud se Jihlava nezvedne, nebude líp.
     
    73
    Dva parádní zákroky Rakovana. Teď je to souboj Zlína s jihlavským gólmanem. Ostatní jen přihlíží.
    73. Mehanovič po špatném odkopu domácí obrany ostře vypálil, Rakovan vytěsnil míč na roh
     
    74
    A zase to byla jihlavská třicet čtyřka, která se vyhoupla do vzduchu jak Jaroslav Bába ve vrcholné formě.
     
    75
    Zlín Jihlavu momentálně mačká jako citron. Z domácího pohledu je to opravdu kyselé.
     
    75
    Bačův vysoký centr v klidu pokryl Rakovan. Ten je už řádně rozchytaný, jistě by chvilku oddychu uvítal.
     
    75
    Na tuhle chvíli domácí fanoušci dlouho čekali. Po zranění se vrátil kanonýr Davis Ikaunieks. Trenér Svědík v něm nejspíš vidí jihlavského spasitele. Nikdo jiný v modrém dnes gól asi nedá. Vystřídal Urblíka.
     
    77
    Tribuny ženou modrou skvadru dopředu. Jenže dnes to prostě nejde. Finální fáze je mizerná.
     
    78
    Další střídání Jihlavy. Nového nahradil Keresteš.
     
    79
    Zlínská lavička po odpískaném ofsajdu vyletěla jak čertík z krabičky. Vyřčená slova jsou zřejmě nepublikovatelná. Jisté je, že u míče je znovu Jihlava.
     
    79
    Teď se zdálo, že hráči trénují skandování pokřiku "heeej". Nakonec dosáhli svého. Sudí faul opravu viděl.
     
    81
    Dnešní utkání sleduje 2659 diváků. Moc fotbalové radosti si ale zatím neužili. Tedy pokud fandí domácím.
     
    82
    Gajič teď rozběhnutého Ikauniekse mazácky "vystál". Lotyšský kanón do něj narazil a o míč přišel. Podobný respekt šel kdysi třeba z Tomáše Řepky.
     
    83
    Zas a znova. Centr, vápno. Finální fáze chybí. Zlínská vozová hradba v pokutovém území je znamenitá.
     
    84
    Jihlavský "Fulňíňo" Jakub Fulnek skončil na zemi. Technického fotbalistu složili soupeři. Ani jemu ty brejky zatím nevychází.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Till Schumacher (FC Vysočina Jihlava).
     
    85
    Žlutou kartu si vysloužil Ondřej Bačo. Zároveň Jihlavě nabídl zajímavou příležitost.
     
    86
    Hráči se nedohodli, rozhodčí musel vytáhnout sprej. Proti tomu nikdo nemá námitky. Na standardku se tedy pořád čeká.
     
    87
    Tlustého hlavičce nechybělo moc. Jenže jako stoper a ryze sváteční střelec tyhle šance neumí řešit jako třeba jeho kolega z útoku Ikaunieks.
     
    87
    Jihlava se zvedla. Závěrečný nápor se stupňuje.
     
    88
    Prodloužený centr skončil v zámezí. Svědíkovi svěřenci se ke Zlámalovi ne a ne procpat.
     
    89
    Hra se přelila na druhou stranu. Zlínští se do zakončení rozhodně zvlášť nehrnou. Stačí jim, že mají míč na svých kopačkách. Nakonec se ale rozhodli zakončit. Jenže proti stál dnes skvělý Rakovan.
     
    90
    Ani Ekpai se nemíní zrovna přetrhnout, když míří k lavičce. Na jeho místo nastoupil Hnaníček.
     
    90
    Nastaveny budou tři minuty. Tolik dělí Zlín od možné výhry. Je jí nadosah.
     
    90+1
    Až v 91. minutě odchází rychlík Vukadinovič. Na jeho místo nastupuje jmenovec vítěze Velké Pardubické Železník. Jen tenhle má i křestní jméno. Je to Lukáš.
     
    90+3
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Neskutečné! Ochozy bouří, přesně na tohle totiž celý zápas čekaly. DAVIS IKAUNIEKS potvrdil svou pověst kanonýra a srovnává na 1:1! Ztracený syn se vrátil!
    90+3. Davis IKAUNIEKS - 1:1
     
    90+3
    Infarktový závěr nakonec zajistil Vysočině aspoň bod. Ten může mít v konečném účtování cenu zlata. Rozhodčí vzápětí ukončil duel.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    V prvním poločase to bylo naprosto vyrovnané, ve druhé půli byli hosté lepší. Protože ale neuhlídali "Dejvise", jak superstřelce Ikauniekse přezdívají domácí fanoušci, je srovnáno a oba celky berou bod.

    V konečném účtování je pro oba cenný. Nic ovšem nemění na faktu, že tahle záchranářská mise bude ještě nesmírně náročná. Jak pro Zlín, tak pro Jihlavu.

    Já se s vámi loučím ze stadionu v Jiráskově ulici a budu se těšit u některého z dalších přenosů. (19:55:03)

    Petr Jindra

    Branky: 90+3. D. Ikaunieks (Fulnek) – 63. Holzer (Traoré)

    Karty:   17. Vaculík (JIH), 85. Schumacher (JIH) – 20. Hronek (ZLN), 53. Traoré (ZLN), 66. Jiráček (ZLN), 85. Bačo (ZLN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:10. Střely mimo: 8:8. Rohy: 4:10.
    FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Vaculík (C), Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin, Urblík (75. D. Ikaunieks) – Nový (78. Keresteš), Dvořák, Popović (54. Klíma) – Fulnek.
    Náhradníci: Valeš – Opluštil, Keresteš, N. Daníček, Nerad, Klíma, D. Ikaunieks.

    FC Zlín: Zlámal – Matejov, Bačo, Gajič, Bartošák – Traoré, Jiráček (C) – V. Vukadinovič (90+1. Železník), Hronek (53. Mehanović), Holzer – Ekpai (90. Hnaníček).
    Náhradníci: S. Dostál – Kopečný, Mehanović, Hnaníček, Bijimine, Beauguel, Železník.

    Rozhodčí: Marek – Pelikán, Mokrusch
    ocianews.com