Znojmo – Pardubice 1:3 (kon.) | Ústí n. L. – Táborsko 3:3 (kon.) | Hr. Králové – Varnsdorf 2:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
2:0 (0:0)
FK Varnsdorf
Pátek 13.04.2018, 18:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno, Hradečtí díky začátku druhého poločasu, kde se jim podařilo vsítit dvě branky, dnes poráží Varnsdorf 2:0 a připisující si čtvrté vítězství v řadě! Ode mě je to z Hradce Králové pro dnešek vše, díky za pozornost a příště na počtenou. (19:52:02)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Parádní rána Schwarze na závěr zápasu k pravé tyči! Porcal se ještě proletěl vzduchem a zamezil jinak jasnému dalšímu inkasování.
     
    90
    Ještě jedna příležitost pro Hradec, domácí si totiž staví míč nedaleko hranice vápna a bude se pokračovat přímým kopem.
     
    89
    Zorvan hned provedl míč mezi třemi hráči a nahrál do úniku na Urmu, ten si zasekl ve vápně brankáře a ještě nechal míč na Mikera. Jeho rána je těsně zablokována a bude to roh!
     
    87
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Adam Vlkanova, přichází Filip Zorvan.
     
    85
    Hosté se však stále snaží, na druhou stranu už jim je nyní jasné, že to budou mít pod Bílou věží dnes už více než složité.
     
    83
    Vlkanova dostal nakopnutý míč nějakých osm metrů před pokutové území hostů a musel tak svést souboj s vyběhnutým Porcalem. I když se mu to povedlo, balón se pak odrazil před Mikera, jenž však proti dvěma bránícím hráčům neměl nárok.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Jiří Miker (FC Hradec Králové).
     
    77
    Další nebezpečná akce v podání hostů! Rudnytskyy vypálil zpoza pokutého území a jeho svižná rána končí centimetry vedle pravé tyče hradecké svatyně!
     
    75
    Zbrožek se hnal levopu stranou na domácí branku, míč si ale příliš předkopl, takže Ottmar měl setinku navíc, kterou využil k dalšímu stoprocentnímu zákroku! Varnsdorf je tedy i nadále pořádně nebezpečný.
     
    73
    Hosté jsou nyní určitě aktivnější a snaží se rychle snížit, a tedy rychle zdramatizovat závěrečné minuty zápasu. Je však pravdou, že pokud by se jim to povedlo, byla by poslední čtvrt hodina hry pořádně zajímavá!
     
    71
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jan Pázler, přichází Marek Plašil.
     
    70
    Hosté začínají takéí vystrkovat pořádně růžky! Tentokrát z hranice vápna vypálil projektil pod břevno Rudnytskyy a jeho gólová střela nakonec pouze prásla do rukavic skvěle připraveného Ottmara!
     
    69
    Domácí Janoušek na polovině hřiště zatáhl hostujícího hráče za dres a oprávněně dostává žlutý kartónek.
     
    67
    Vlkanova se hnal do další příležitosti, a to navíc sám na branku, balon si ale musel zpracovat, takže se přibrzdil a raději následně volil nahrávku na Pázlera. Z vápna se ale kanonýrovi domácích tentokrát vypálit úspěšně nepovedlo.
     
    65
    Ovšem teď to bylo jinak, protože k pořádně prudké střele natáhl hostující Zieris, jenž pumelicí těsně přestřeluje břevno hradecké branky!
     
    63
    Utkání sleduje 667 diváků, kteří jsou zatím z většiny určitě spokojenější z druhé poloviny zápasu, která je převážně v režii domácích.
     
    61
    Další dobrá příležitost Východočechů, Vlkanova procpal míč do pokutového území Varnsdorfu, kde se ještě rychle snažil oslovit Martana. Ten sice dokázal nastavit placíru a zakončit, chyběla však razance, takže Porcal bezpečně kryje!
     
    59
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Ondřej Bláha, přichází Ondřej Kocourek.
     
    57
    Vedoucí dvě branky Hradci dodaly pořádně novou krev do žil a nyní to je jednoznačně v jejich režii, hosté však začali dobře bránit a hraje se tak blíže ke středu pole.
     
    55
    Na druhé straně mohl znovu alespoň na rozdíl jednoho gólu snížit Šup, jeho dobře kroucená střela k pravé tyči ale nakonec do branky nešla a Ottmar tak mohl jenom gestem kontrolovat letící míč nad.
     
    53
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Kristian Zbrožek, přichází Fahrudin Durdević.
     
    52
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Takový gól už Pod lízátky hodně dlouho nepadl! OTTO URMA totiž prokázal svoji hodně šikovnou levačku a z rohového kopu zatočil šťastně míč hned za přední tyč a rázem to tak je 2:0!
     
    51
    Další dobrá šance domácích! Martan vyslal po pravé straně Pázlera, který oslovil u branky Mikera. Bude to roh!
     
    49
    Tohle klidně mohlo, pro domácí, zavonět druhým gólem! Vlkanova totiž dostal na hranici vápna míč za obranu hostí a mohl jít sám, nakonec mu ale chyběl jeden krok a je otázka, jestli by to nebyl ofsajd.
     
    47
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    To je pane střídání! Mladík JIŘÍ MIKER po dvou minutách na hřišti dostal balon na pravou stranu vedle velkého vápna hostů a lobel překonává na zadní tyč hodně vyběhnutého Radka Porcala – 1:0!
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Funda, přichází Jiří Miker.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Přímý kop poslal Pázler přízemní střelou bez razance, navíc pouze do náruče Porcala. Ani tohle nebylo na velké ohrožení branky.
     
    45
    Hostující Kouřil nedaleko svého vápna hodně nešetrně poslal na zem Vlkanovu a může být rád za pouze žlutou kartu.
     
    43
    S blížícím se koncem první poloviny zápasu už se dopředu zase více žene Hradec, je však otázkou, jestli se k něčemu ještě probojuje.
     
    41
    Další útočný průnik hostů, nyní to už tak žhavé nebylo, jelikož míč skončil mimo hrací plochu a rozehrávat tak bude brankář Ottmar.
     
    39
    Dopředu se vydal hostující celek, jenž postupoval nejprve levou stranou, až se nakonec dostal před hranici pokutového území, kde se však dopustil zbytečného útočného faulu.
     
    37
    A tak zase nastala fáze, kde se podstatě nic neděje, protože se hraje ve středu pole, kde má chvílí míč domácí celek a poté zase hosté. Těžko říci, jestli se ještě ve zbývajících minutách první půle něco změní...
     
    34
    Na druhé straně se před velkým vápnem Hradce dostal do dobré střelecké příležitosti Kozma, trefil ale pouze střed branky, kde si to Ottmar bezpečně pohlídal.
     
    32
    Do šestnáctky Varnsdorfu se rval Vlkanova, který nejrpve na míč nedosáhl, poté ale ještě zabojoval a po souboji s obráncem se dostal na trávník. Sudí je ale jednoznačně proti pokutovému kopu a pokračuje se dál.
     
    30
    Barac centroval na hranici pokutového území, kde si to ale pohlídala defenziva domácích, jenž dopravila míč rychle zase daleko od své branky.
     
    29
    Pokračovat se bude zase směrem k brance Hradeckých, a to konrétně přímým kopem, ovšem nějakých sedm metrů za středovým kruhem.
     
    27
    Ale pozor! Východočeši byli jenom kousek od vedení, Martan totiž vypálil z vápna ranou o zem a trefuje konstrukci branky Varnsdorfu!
     
    25
    Hra se přestěhovala do středu pole, kde oba celky soupěří o kulatý nesmysl. Nad Hradcem navíc vykouklo slunce, tedy, oproti půl hodiny nazpět, pořádná změna. A ta je asi zatím z utkání tou nejzajímavější...
     
    23
    Copak o to, balón se asi skutečně začíná držet více na straně domácích, ty ale trápí nepřesnost, takže v kombinaci se zase více daří Varnsdorfu. Stále však chybí šance, což se přihlížejícím divákům rozhodně nelíbí.
     
    21
    Pázler teď chtěl postupovat sám na branku, nacházel se ale v metrovém ofsajdu, což také neuniklo oku hlavního sudího. I nadále se tak hraje poměrně nezajímavý zápas na obě strany...
     
    19
    U branky domácích zastavuje snažení hostů praporek pomezního a signalizovaný ofsajd.
     
    17
    Martan znovu v akci! Tentokrát už situaci vymyslel sám, kdy vedl míč po pravé straně a následně centroval před malé vápno. Tento prostor byl ale obsazený hlavně hosty, takže z toho příliš nebylo.
     
    15
    Obraz hry se nyní trochu otočil, dopředu se totiž začíná dařit více Hradci, leč pro Porcala ale práci ještě přiliš nepřichystal.
     
    13
    A je z toho první šance zápasu! Míč totiž propadl na pravou stranu vápna, kde se k němu dostal Martan, jenž chvíli počkal a následně už val těl nedokázal propálit.
     
    11
    Votroci si to teď před vlastním vápnem pořádně zavařili, jejich nepřesné nahrávky ale nikoho z hostů ke svižné střele nevybídly. Navíc se pokračovalo směrem k brance na druhé straně a Hradec bude kopat přímý kop.
     
    10
    Zatím se na hřišti opravdu neděje vůbec nic, co by stalo za zmínění. Balón je každopádně určitě více v držení hostí, kteří jsou od úvodních minut určitě aktivnější.
     
    8
    Hradečtí se na útočné polovině provinili proti pravidlům, takže rozehrávali hráči Varnsdorfu, jenž však dopředu příliš kreativní nebyli.
     
    5
    Míč teď drželi hosté, směrem dopředu toho ale příliš nevymysleli, takže to zkoušel Hradec. Zde zase bezpečně zasahoval Porcal.
     
    3
    Začátek utkání toho zatím příliš nepřinesl, hodinu před utkáním pořádně hustě pršelo, což se určitě projeví i na kvalitě trávníku. Uvidíme, co nám zápas přinese.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Ondřej Novotný

    Branky: 47. Miker, 52. Urma

    Karty:   69. Janoušek (HKR), 82. Miker (HKR) – 45. Kouřil (VDF)


    FC Hradec Králové: Ottmar – M. Černý, Čech, Kvída, Urma – Martan, Janoušek, Schwarz, Funda (46. Miker) – Vlkanova (87. Zorvan), Pázler (71. Plašil).
    Náhradníci: Lindr – Plašil, Zorvan, Súkenník, Eliáš, Pajer, Miker.

    FK Varnsdorf: Porcal – Kouřil, Chlumecký, Zbrožek (53. Durdević), Zieris – Šup, Bláha (59. Kocourek), Dordić, Barac, Rudnytskyy – Kozma.
    Náhradníci: Samoel – Durdević, Šulc, Ondráček, Kocourek.

    Rozhodčí: Klíma – Boček, Kotalík

    Diváci: 667
    thejrc.org