Perm – Kazaň 0:3 (kon.) | Dynamo – Lok. Moskva 0:4 (kon.) | Zenit – Machačkala 1:0 (kon.)
FK Krasnodar – Arsenal Tula 3:0 (kon.)
konec
FK Amkar Perm
0:3 (0:2)
FC Rubin Kazaň
Sobota 14.04.2018, 10:30 • Stadion Zvezda, Perm • Ruská Premier Liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Amkar Perm a FC Rubin Kazaň.
     
    FK Amkar Perm

    Fotbalisté Permu se v posledních zápasech konečně herně zvedli a momentálně se nacházejí na jedenácté pozici. Situace ale není zas tak růžová, jak se může zdát. Perm se sice nachází na nesestupové pozici, avšak na třináctý Rostov má náskok pouze jednoho bodu. Jak už bylo nastíněno, Perm má za sebou povedené poslední dva zápasy. Tento celek si nejdříve trochu překvapivě vyšlápl na vedoucí Lokomotiv, načež v dalším kole porazil beznadějně poslední Chabarovsk. Amkar by se ale měl zlepšit v ofenzivní vazbě, která je vůbec nejméně produktivní v celé soutěži.
     
    FC Rubin Kazaň

    Rubin Kazaň marně vzpomíná na období, kdy se její fotbalisté proháněli na hřištích celků, kteří se účastnili evropských pohárů. Poslední sezóny se tento celek plácá pouze ve středu tabulky, výsledkem loňské sezóny byla devátá pozice. Letošní ročník zatím přináší hodně podobné výsledky, navíc se Rubin opět nachází v samotném středu tabulky. Kazaň se ale o něco herně zvedla, neboť v posledních pěti zápasech prohrála pouze v jediném případě. Ztráta na pohárové pozice je ale stále větší, v tuto chvíli má pátý Zenit Petrohrad o jedenáct bodů více.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Amkar Perm: Nigmatullin – Conde, Idowu, Ogude, Miljković, Zanev – Gaščenkov, Rjazancev, Ezatolahi – Olanare, Komolov.
    Náhradníci: Chomič, Vambolt – Bodul, Gol, Šavajev, Gasilin, Balanovič, Sivakov, Kosťukov, Brown Forbes, Melnikov, Bělorukov.

    FC Rubin Kazaň: Džanajev – O. Kuzmin, Sorokin, Navas, Granat, Kudrjašov – Podběrezkin, Noboa, Konovalov – Azmoun, I. Popov.
    Náhradníci: Ryžikov, Akmurzin – Ustinov, Goldobin, Enache, G. Karadeniz, Shekari, Kambolov, Žemaletdinov..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu zápase se k prvnímu střeleckému pokusu dostal Popov, jehož rána uvnitř pokutového území byla zablokována.
     
    4
    Kazaň měla k dispozici úvodní rohový kop, který ale nepřinesl vážnější nebezpečí. Naopak se Kudrjašov nacházel v ofsajdu.
     
    5
    Také fotbalisté Permu se snad poprvé dostali s míčem na útočnou polovinu. Centr v podání Zaneva skončil na prvním bránícím hráči.
     
    6
    Na dalekonosný pas jako první reagoval Azmoun, jenž se pokoušel sklepnout míč na Podběrezkina. Před ním včas zasáhl Idovu.
     
    7
    Komolov obdržel přihrávku do středu hrací plochy, následně se s kulatým nesmyslem otočil, jenomže v tu chvíli ho odzbrojili soupeři.
     
    8
    Nyní to s agresivitou přehnali domácí hráči, jenž si s rozehrávajícím Kudrjašovem poradili nedovoleným zákrokem.
     
    9
    Zane vhazoval od levé autové čáry, načež svým hodem zkoušel najít prostor, ve kterém se nacházel Komolov. Ten se ale na poslední chvíli pohnul špatným směrem.
     
    10
    Idovu rozehrál z vlastní obranné poloviny, jeho pas ale zamířil pouze k hostujícímu brankáři. Džanajev okamžitě rozehrál do strany.
     
    11
    Rubin to znovu zkouší pozvolnou kombinací, kterou se zkouší dostat na levou stranu. Tam číhá velmi aktivní Kuzmin.
     
    12
    Podběrezkin vyvezl míč na druhou stranu hrací plochy, kde si ale nevěřil na individuální průnik. Proto balón posunul vedle stojícímu Noboovi.
     
    13
    Fotbalisté Amkaru hrají většinu času bez kulatého nesmyslu, i tak stačí pokrývat mezery na hřišti. Navíc Olanare vybojoval standardku.
     
    14
    Následně si Ogude pohlídal prostor na pravém křídle, kde nepustil za svá záda jednoho z protihráčů. Nigmatullin bude vykopávat.
     
    15
    Nicméně ani domácí se s míčem příliš dlouho neohřáli a hrát tak může opět soupeř. Kuzmin již kombinuje za polovinou hřiště.
     
    16
    Do vyložené šance se mohl řítit hostující Azmoun, který ale v poslední fázi narazil do brankáře Nigmatullina. Je pískán útočný faul.
     
    17
    Kudrjašov s vypětím všech sil ještě zachránil míč na vymezeném prostoru a navíc vybojoval aut. Ten provede již zmiňovaný Kudrjašov.
     
    18
    Kuzmin mohl pálil zpoza šestnáctky, ještě před tím si faulem pomohl středopolař Noboa. Rozehrávky se ujme sám Nigmatullin.
     
    19
    Obrázek hry se příliš nemění. Před malým momentem se o střelu přihlásil Azmoun, jehož nárt skončil přímo v náruči brankáře.
     
    20
    Perm to po krátkém časovém úseku zkoušel kolmicí za obranu, ofsajdovou linii si ale nepohlídal zatím nenápadný Rjazancev.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabídla hodně bojovnou podívanou. Žádnou vyloženou šanci jsme zatím neviděli.
     
    22
    Granat si zkušeně pohlídal míč na levé straně a posléze jeho kolegové zaútočili. Včas zakročil Idovu, který poslal míč na rohový kop.
     
    23
    K rozehrávce se postavil záložník Noboa, jenž zkoušel zakroutit míč směrem k přední tyči. Fotbalisté Permu se ale ubránili.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Fegor Ogude (FK Amkar Perm).
     
    25
    Rjazanec poslal míč z první na druhou stranu, kde ale nenacházel žádný z jeho kolegů. Rubin si ale vzal balón rychle zpět.
     
    25
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Na standardní situaci si na zadní tyči naběhl SARDAR AZMOUN, který hlavičkou o zem překonal brankáře.
    25. Sardar AZMOUN - 0:1
     
    26
    Nutno dodat, že si hosté úvodní branku zasloužili. Neustále mají více ze hry a soupeř je nucen se pouze bránit. Nyní je na tahu právě Perm.
     
    27
    Azmoun se výborně uvolnil kolem svého strážce, následně ale narazil na mohutný blok před pokutovým územím. Perm se žene kupředu.
     
    28
    Vše vyústilo velice pohotovou střelou v podání Gaščenkova, který nártem zamířil doprostřed. Džanajev neměl problém s jeho střelou.
    28. Gaščenkov pálil pohotově.
     
    29
    Nyní už opět hrají hostující hráči, kteří roztáčejí kolotoč v blízkosti středového kruhu. Amkar se snaží neúnavně napadat rozehrávku.
     
    30
    Domácí Rjazancev si navedl míč na levou nohu a poté pořádně vystrašil brankáře. Ten musel na jeho zakončení reagovat nadvakrát.
     
    31
    Máme za sebou třetinu zápasu a domácí konečně trochu vyrovnali hru. Rubin je stále častěji na míči, avšak k ničemu vážnějšímu se dlouho nedostal.
     
    36
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Michail Gaščenkov, přichází Ivan Melnikov.
     
    37
    Hosté se pokusili zahrozit z rychlého protiútoku, který ale skončil na poslední přihrávce. Konovalov se k míči vůbec nedostal.
     
    38
    Komolov soupeřil s jedním z protihráčů na hranici velkého vápna, tento souboj ale nedokázal vyhrát. Rubin tak uklidňuje hru.
     
    39
    Fantastická akce Rubinu! Hosté rozjeli ukázkovou akci na jeden dotek, na jejímž konci byl Azmoun. Tvrdou ránu doprostřed dokázal Nigmatullin vyrazit.
    39. Velká šance hostů.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! Noboa poslal do malého vápna náramný polovysoký centr, do kterého se nekompromisně opřel SARDAR AZMOUN.
    39. Sardar AZMOUN - 0:2
     
    40
    V tuto chvíli to s domácím celkem nevypadá příliš dobře. Na hrací ploše se mu příliš nedaří a navíc prohrává už o dvě branky.
     
    41
    Nyní se volný balón dostal do moci Idovua, který pouze roztáhl hru na pravou stranu. Amkar se snaží najít cestičku kupředu.
     
    42
    Ogude vrátil míč do nebezpečného prostoru, kde ale hostující obránci včas zakročili. Perm se konečně dostává k tlaku.
     
    43
    Konde se podíval vpřed a dalekonosnou kolmicí našel pouze Kuzmina. Ten odvrátil míč za autovou čáru a domácí budou moci vhazovat.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Sardar Azmoun (FC Rubin Kazaň).
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, jenž dopadlo lépe pro Rubin Kazaň. Hostující celek měl většinu času výraznou územní převahu a odměnou byly hned dva vstřelené góly. Perm si taktéž vypracoval několik hezkých šancí, avšak Džanajev je zatím stoprocentní.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Alexandr Rjazancev, přichází Dmitrij Bělorukov.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Olanare si na levém křídle počíhal hodně agresivně, faul ale nebyl odpískán. Následně hlavní sudí rovněž neodpískal faul.
     
    49
    Už, už se zdálo, že se Melnikov dostane do vyložené šance, na poslední chvíli ale vyletěl nahoru praporek pomezního – ofsajd.
     
    50
    Olanare se výborně uvolnil za šestnáctkou a posléze se odhodlal vystřelit. Pod jeho nohy se mu skluzem vložil bránící Granat.
     
    51
    Hra byla přerušena, neboť měl Olanare ještě menší zdravotní potíže. Na scénu přiběhl také lékařský personál, jenž se snaží dát domácího forvarda dokupy.
     
    52
    Střádající Melnikov už nezachytil míč na hrací ploše, což následně potvrdil také opakovaný záběr. Kuzmin tak může vhazovat.
     
    53
    Kudrjašov byl při rozehrávce ihned napadán, a tak musel poslat míč vedle stojícímu Granatovi. Perm přispěchal s dalším faulem.
     
    54
    Azmoun výborně uvolnil svého kolegu z útoku Popova, který ale svojí ránu poslal pouze do protihráče. Kazaň má k dispozici roh.
     
    55
    Balón se od rohového praporku stočil přímo na bránu a Nigmatullin musel míč vyrazit. Hosté se dostanou k dalšímu autu.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Jegor Sorokin (FC Rubin Kazaň).
     
    57
    Další z řady nakopávaných míčů se snášel na Melnikova, který měl k němu příliš daleko. Hostující obrana si poradila na jedničku.
     
    58
    Komolov ještě musel rozhýbat předchozí zákrok na svojí osobu. Nakonec to není nic vážného a může se pokračovat v totožném složení.
     
    59
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Saied Ezatolahi, přichází Darko Bodul.
     
    60
    Perm měl v krátkém časovém sledu k dispozici standardní situaci a rohový kop. Ani jedna daná věc nepřinesla vážnější nebezpečí.
     
    61
    Zanev nedokázal propasírovat míč přes bránícího Kudrjašova, konat se bu další roh. K exekuci se staví tentýž hráč,
     
    62
    Střídající Bodul se ihned zapojil do útočných výpadů svého celku. Před malým momentem se po jeho autu skácel k zemi jeden z hostujících hráčů.
     
    63
    Na hrací plochu se vydal také lékařský tým, který se okamžitě snaží dát Azmouna do pořádku. Hostující hráč byl udeřen loktem do obličeje.
     
    64
    Azmoun už je zpět na nohou a ihned poté zůstal ležet na zemi další z hráčů. Na hřišti to začíná hodně vřít, vůbec se nehraje plynule.
     
    65
    Nakonec se nebude ani v tomto případě žlutit, nýbrž domácí zahrávali roh. Na zadní tyč si sbíhal Ogude, který v pádu netrefil zařízení.
     
    66
    Miljkovič neodhadl odskok míče a při napadání fauloval rozehrávajícího Podběrezkina. Rubin konečně bude moct uklidnit hru.
     
    67
    Kazaň se ale nikam bezhlavě nežene, naopak se snaží ubránit nadějný výsledek. To se zatím daří, domácí jsou i nadále bezradní.
     
    68
    Azmoun si dával s rozehrávkou hodně načas, nakonec balón poslal do země domácích. Komolov výborně pracoval ve středu.
     
    69
    Zanev musel spolupracovat s brankářem Nigmatullinem, který na nic nečekal a okamžitě hledal Melnikova. Posledně jmenovaný se ale pohyboval v ofsajdu.
     
    74
    Miljkovič se rovněž vydal podpořit útok, neboť z pravé strany hledal v šestnáctce Olanareho. Ten ale fauloval Džanajeva.
     
    75
    Hostující brankář stále leží na hrací ploše, což je častý jev ve druhém poločase. Tato prodleva se jistě započítá do nastaveného času.
     
    76
    Tak nakonec se po více než minutě může pokračovat ve hře. Po odkopu Džanajeva se jeho kolegové dopustili dalšího faulu.
     
    77
    Definitivní zlom mohl za dnešním zápasem udělat Azmoun, který načasoval svůj náběh a poté nastřelil brankáře Nigmatullina.
    77. Azmoun selhal v šanci.
     
    77
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Tak až nyní se to hostům povedlo! Hra byla postupně přenesena na pravou stranu, odkud OLEG KUZMIN propálil brankáře.
    77. Oleg KUZMIN - 0:3
     
    78
    Jedno se hostům musí nechat. V dnešním zápase hrají nesmírně jednoduchý fotbal, který je navíc velmi účinný.
     
    79
    I po vstřelené brance se Rubin nezatáhl. Azmoun vybojoval ve středu hrací plochy míč, který poslal na vlastní obrannou polovinu.
     
    80
    Nyní to hostům absolutně nevyšlo, neboť se Azmoun nepodíval vpřed a logicky tak nepřihrával přesně. Míč se snesl až k brankáři.
     
    81
    Padající balón dopadl k Sorokinovi, který si nechtěl komplikovat život a balón poslal do náruče znuděného Džanajeva.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo přes deset minut. Perm se snaží s výsledkem něco udělat, hosté ale kontrolují zápas.
     
    83
    Kudrjašov vhazoval od levé autové čáry, jeho hod směřoval na Popova, který vybojoval volný kop. Provinil se domácí Ogude.
     
    84
    Do pokutového území Permu se snesl další pěkný centr, který musel na poslední chvíli reagovat Idovu. Kazaň bude zahrávat rohový kop.
     
    85
    Bodul táhl celkem nadějný protiútok, který ale dopadl naprosto katastrofálně. Zanev se totiž nedostal přes prvního bránícího hráče.
     
    86
    Na hrací ploše to vypadá pořád stejně. Perm zřejmě pochopil, že to na body v dnešním utkání nebude. Utkání se spíše už jen dohrává.
     
    87
    Kudrjašov poslal do malého vápna nesmírně přesný centr, který si před odkrytou bránou našel Popov. Hlavička v záklonu směřovala vysoko nad.
     
    88
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Vjačeslav Podběrezkin, přichází Rifat Žemaletdinov.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Vladimir Granat, přichází Ruslan Kambolov.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Kazaň si nakonec pohlídala nadějný výsledek z prvního poločasu a v tom druhém přidala ještě jednu trefu. Perm toho v dnešním utkání moc nepřevedl, většinu času narážel na pozornou obranu soupeře.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 1:1. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:15. (12:22:16)

    David Suchý

    Branky: 25. Azmoun (Noboa), 39. Azmoun (Noboa), 77. O. Kuzmin (Podběrezkin)

    Karty:   24. Ogude (AMP) – 45. Azmoun (RKZ), 56. Sorokin (RKZ)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 1:1. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:15.
    FK Amkar Perm: Nigmatullin – Conde, Idowu, Ogude, Miljković, Zanev (C) – Gaščenkov (36. Melnikov), Rjazancev (46. Bělorukov), Ezatolahi (59. Bodul) – Olanare, Komolov.
    Náhradníci: Chomič, Vambolt – Bodul, Gol, Šavajev, Gasilin, Balanovič, Sivakov, Kosťukov, Brown Forbes, Melnikov, Bělorukov.

    FC Rubin Kazaň: Džanajev – O. Kuzmin, Sorokin, Navas (C), Granat (90+1. Kambolov), Kudrjašov – Podběrezkin (88. Žemaletdinov), Noboa, Konovalov – Azmoun, I. Popov.
    Náhradníci: Ryžikov, Akmurzin – Ustinov, Goldobin, Enache, G. Karadeniz, Shekari, Kambolov, Žemaletdinov.
    ocianews.com