Southampton – Chelsea 2:3 (kon.) | Burnley – Leicester 2:1 (kon.) | Crystal Palace – Brighton 3:2 (kon.)
Huddersfield Town – Watford 1:0 (kon.) | Swansea – Everton 1:1 (kon.) | Liverpool – Bournemouth 3:0 (kon.)
Tottenham – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Swansea City
1:1 (0:1)
Everton FC
Sobota 14.04.2018, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:02:39)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:11.
     
    Je dobojováno, utkání mezi Swansea a Evertonem končí nerozhodně 1:1. Spokojenější s tímto výsledkem rozhodně mohou býti hosté, ti se totiž po většinu hrací doby museli bránit tlaku ze strany soupeře. Co se herního projevu týče, tak první poločas patřil domácím, Pickford ale vychytal Jordana i Andrého Ayewovi, proti Fernándezově hlavičce jej na brankové čáře zastoupil Tosun. Ve třiačtyřicáté minutě Liberty Stadium oněměl, Toffees se totiž do vedení, když míč do vlastní sítě nešťastně nasměroval Kyle Naughton.

    Po přestávce Carvalhalovi svěřenci opět určovali tempo hry a zhruba dvacet minut před koncem základní hrací doby si vypracovali drtivý nápor. Dyer nejprve pálil těsně nad branku, o chvíli později ale už domácí fanoušci mohli slavit, Pickforda prostřelil Jordan Ayew. Liverpoolský celek si ale nakonec přeci jen mohl odvézt tři body, po Tosunově nabídce totiž horní tyč trefil Séamus Coleman.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Beni Baningime (Everton FC).
     
    90+2
    Jordanu Ayewovi uskočil balon v ten nejnevhodnější moment, Séamus Coleman se na to konto přes Carrolla propracoval až k centru. Na balon si naskakoval Tosun, i díky clonícímu Fernándezovi jej ale ve vápně minul.
     
    90+1
    Tom Carroll svůj centr od rohového praporku tentokráte zakroutil na hranici malého vápna, tam si ale nejlépe ze všech počínal brankář Pickford. Sudí mezitím nastavili tři minuty.
     
    90
    Dyer byl ve vzduchu nebezpečně sestřelen Vlašićem, karetní ohodnocení ale ze strany sudího Masona nepřišlo. Domácí zahrávali standardní situaci, z níž nakonec vytěžili další rohový kop.
     
    89
    Naughtonova nabídka podle očekávání směřovala k vytáhlému Abrahamovi, ten ale doplatil na nedostatečnou podporu od svých kolegů, když se sám musel vypořádat s Jagielkou i Colemanem.
     
    88
    Hosté už zřejmě rezignují na jakékoliv útočné snahy a veškeré zbývající síly směřují k ubránění nerozhodného stavu. Na pořadu dne bude další dlouhý aut od domácího obránce Naughtona.
     
    87
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Wayne Rooney, přichází Nikola Vlašić.
     
    86
    Fernández přilétl do souboje s o hlavu menším Walcottem jako smyslu zbavený a svého soupeře nepříjemně sestřelil. Baines následně z přímého kopu odcentroval k zadní tyči, kde se k zakončení do prázdné branky jen o kousíček nedostal Funes Mori.
     
    85
    Do konce základní hrací doby zbývá zhruba pět minut. Herní projev domácích fotbalistů ukazuje, že nerozhodné skóre pro ně dnes není dobrým výsledkem. Povede se jim převrátit utkání na svou stranu?
     
    84
    Anglická reprezentační jednička poté odkopla kulatý nesmysl do zámezí, na trávníku zůstal ležet Beni Baningime. Střídající hráč Evertonu se podrobil krátkému ošetření za postranní čarou, nyní už je ale zpět ve hře.
     
    83
    Jordan Ayew byl sice poslán k zemi Baningimem, sudí ale nedovolený zákrok neviděl. Ghanský útočník ale i tak vybojoval míč do svého držení a ještě vyslal do vápna přízemní centr, před jeho bratrem ale míč do své moci uzmul Pickford.
     
    82
    K balonu se postavili Wayne Rooney a Leighton Baines, ke střele se nakonec odhodlal první jmenovaný. Jeho zakončení nebylo vůbec špatné, cestu mezi tři tyče si ale balon nenašel.
     
    81
    Teď si ale Dyer vybral slabší moment, když do souboje s Walcottem přiběhl o chvíli později a svého soupeře už stačil zastavit jen za cenu nedovoleného zákroku. Toffees tak budou zahrávat přímý kop z nadějné pozice.
     
    80
    Coleman zkusil vyslat dlouhý pas do běhu pro Cenka Tosuna, domácí ale zachránil ve vzduchu hrající Alfie Mawson. Poté se sice individuálně pokoušel prosadit Baines, zodpovědně se ovšem vrátil Nathan Dyer.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 71. J. Ayew (T. Carroll) – 43. Naughton (vla.)

    Karty:   56. J. Ayew (SWN) – 90+3. Baningime (EVE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:11.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, Mawson, F. Fernández (C), M. Olsson – Ki Song-jung (65. T. Abraham), An. King, T. Carroll – L. Narsingh (46. Dyer), J. Ayew, A. Ayew.
    Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, T. Abraham, Dyer, Routledge, Bartley, Roberts.

    Everton FC: Pickford – Coleman, M. Keane, Jagielka (C), Baines – Schneiderlin, Gueye (69. Baningime) – Walcott, Rooney (87. Vlašić), Bolasie (76. Ra. Funes Mori) – Tosun.
    Náhradníci: Robles – Cuco Martina, Niasse, Ra. Funes Mori, Davies, Vlašić, Baningime.

    Rozhodčí: Lee Mason – Harry Lennard, Marc Perry

    Diváci: 20 933
    ocianews.com