Southampton – Chelsea 2:3 (kon.) | Burnley – Leicester 2:1 (kon.) | Crystal Palace – Brighton 3:2 (kon.)
Huddersfield Town – Watford 1:0 (kon.) | Swansea – Everton 1:1 (kon.) | Liverpool – Bournemouth 3:0 (kon.)
Tottenham – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Swansea City
1:1 (0:1)
Everton FC
Sobota 14.04.2018, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Beni Baningime (Everton FC).
     
    87
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Wayne Rooney, přichází Nikola Vlašić.
     
    76
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Yannick Bolasie, přichází Ramiro Funes Mori.
     
    75
    Jenže pozor, teď si hosté ztracené vedení málem vzali zpět. Skvěle to opět udělal Cenk Tosun, který odcentroval přes Olssona, načež si v malém vápně jeho nabídku našel Séamus Coleman, z bezprostřední blízkosti ale trefil pouze horní tyč
     
    71
    Swansea právě vstřelila branku!
    Liberty Stadium je na nohou, domácí fotbalisté si totiž v posledních minutách vypracovali obrovský nápor, ze kterého nakonec vytěžili zaslouženou vyrovnávací trefu! Po rozehrávce rohového kopu létal do pokutového území Evertonu jeden balon za druhým, nakonec vše vyústilo v Carrollův pas pro zapomenutého JORDANA AYEWA, jenž přízemní střelou na zadní tyč překonal marně se natahujícího Pickforda.
     
    70
    Krásná rána, málem bylo vyrovnáno. Po povedeném zpracování si míč kousek za šestnáctkou na svou silnější pravačku nachystal Nathan Dyer, jenž pořádně vylekal Pickforda, když zakončil jen decimetry nad horní tyč jeho pokladnice.
     
    69
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Idrissa Gueye, přichází Beni Baningime.
     
    65
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Ki Song-jung, přichází Tammy Abraham.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Jordan Ayew (Swansea City).
     
    52
    Carvalhalova družina se velmi sympaticky žene za vyrovnáním! Opět skvěle zapracovali Jordan a André Ayewovi, po sklepnutí od svého bratra a následné kličce pálil druhý jmenovaný, Pickford ale s vypětím všech sil vytěsnil balon na roh.
     
    46
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Luciano Narsingh, přichází Nathan Dyer.
     
    44
    A hostující fotbalisté jsou pochopitelně na koni! Leighton Baines vyslal velmi zdařilý balon za obranu soupeře, za kterým se řítil Theo Walcott, k zakončení se ale nakonec nedostal, fantasticky načasovaným výběhem se totiž prezentoval Fabiański.
    43. Kyle NAUGHTON - 0:1
     
    43
    Everton právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí fotbalisty, kteří byli do této doby aktivnějším týmem, velký šok – Everton se krátce před koncem první půle ujímá vedení! Vše začalo Colemanovým povedeným centrem na Bolasieho, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti ale zneškodnil Fabiański. Polský gólman si připsal ještě jeden úspěšný zákrok, když zastavil Gueyeovu dorážku, míč se od něj ovšem odrazil ke KYLEU NAUGHTONOVI, jenž si jej nešťastně srazil do sítě. Vše zachránit se ještě pokoušel na brankové čáře zasahující Mawson, sudí Mason ale díky brankové technologie gól uznal.
    26.
     
    26
    Fotbalisté Swansea si vypracovali další gólem zavánějící šanci. Po šikovné narážečce od svého bratra se v pokutovém území ocitl André Ayew, byl ale tísněn Keanem a možná i proto v nadějné pozici pálil pouze do Pickforda.
    23.
     
    23
    Další gólová příležitost domácího týmu! Po Carrollově centru od rohového praporku sice Fernández překonal Pickforda, toho ale na brankové čáře zastoupil Tosun. Nakonec ještě z ostrého úhlu pálil Carroll, zamířil ale těsně nad horní tyč.
    22.
     
    22
    Po Bolasieho dobré práci měl Everton k dispozici rohový kop, naložil s ním ale prachmizerně! Hosté totiž nabídli Swansea přečíslení tří proti dvěma, které po Gueyeově zaváhání zakončoval Jordan Ayew, branku ale o malý kousek minul.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 71. J. Ayew (T. Carroll) – 43. Naughton (vla.)

    Karty:   56. J. Ayew (SWN) – 90+3. Baningime (EVE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:11.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, Mawson, F. Fernández (C), M. Olsson – Ki Song-jung (65. T. Abraham), An. King, T. Carroll – L. Narsingh (46. Dyer), J. Ayew, A. Ayew.
    Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, T. Abraham, Dyer, Routledge, Bartley, Roberts.

    Everton FC: Pickford – Coleman, M. Keane, Jagielka (C), Baines – Schneiderlin, Gueye (69. Baningime) – Walcott, Rooney (87. Vlašić), Bolasie (76. Ra. Funes Mori) – Tosun.
    Náhradníci: Robles – Cuco Martina, Niasse, Ra. Funes Mori, Davies, Vlašić, Baningime.

    Rozhodčí: Lee Mason – Harry Lennard, Marc Perry

    Diváci: 20 933
    thejrc.org