Sevilla – Villarreal 2:2 (kon.) | Barcelona – Valencia 2:1 (kon.) | Las Palmas – Real Sociedad 0:1 (kon.)
Leganés – Celta Vigo 1:0 (kon.) | Ath. Bilbao – La Coruňa 2:3 (kon.)
konec
UD Las Palmas
0:1 (0:1)
Real Sociedad San Sebastian
Sobota 14.04.2018, 18:30 • Estadio de Gran Canaria • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Zdravím všechny příznivce kopané, zvláště pak vítám fanoušky španělské kopané! Dnes se společně podíváme na zápas mezi UD Las Palmas a Real Sociedad San Sebastian. Utkání začíná v 18:30.
     
    UD Las Palmas
    Domácí celek je již jednou nohou ve 2. nejvyšší lize Španělska. JInak se to povědět nedá. Za 31 zápasů totiž Las Palmas nasbíralo 21 bodů za 5 výher, 6 remíz a 20 proher. Skóre 22:63 je přímo katastrofální – domácí mají společně s La Corunou nejhorší obranu ve španělské lize, na druhé straně jsou těsně za Málagou co se nejhoršího útoku týče.
    Domácí ale mají stále o co hrát! Teoretickou šanci na udržení se v La lize stále mají. Zápas v domácím prostředí tak bude pro Las palmas jistě důležitý a dočkáme se snad bojovného výkonu.
     
    Real Sociedad San Sebastian
    Hostující celek je na tom o poznání lépe, než-li jejich dnešní protivník. Nejvyšší liga je ve své podstatě zachráněna. Nasbíraných 37 bodů za 31 zápasů prozatím stačí na 13. místo. Skóre 56:52 je poměrně impozantní. Real Sociedad dokonce nastřílel o 5 gólů více než slovutné Atlético Madrid. Inkasovaných branek však mají o 37 více, což je věc druhá.
    Hosté budou chtít dozajista na venkovní půdě vyhrát, sebrat všechny 3 bodyx a vyhoupnout se v tabulce ještě o kousek výše, aby byl zbytek sezóny bez starostí. Uvidíme tedy, jak se utkání vyvine.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    26.11.17 Real Sociedad – Las Palmas 2 : 2
    24.02.17 Las Palmas – Real Sociedad 0 : 1
    21.09.16 Real Sociedad – Las Palmas 4 : 1
    19.03.16 Real Sociedad – Las Palmas 0 : 1
    16.12.15 Real Sociedad – Las Palmas 1 : 1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    UD Las Palmas: Chichizola – Aguirregaray, David García (C), Navarro, D. Castellano – J. Castellano, Etebo – Halilović, Tana, Ezekiel – Expósito.
    Náhradníci: Lizoain – Aquilani, V. Gómez, Calleri, Gil, Jairo, Simón.

    Real Sociedad San Sebastian: Toño – A. Elustondo, Navas, D. Llorente, Rodrigues – Zurutuza, Illarramendi (C) – Canales, Oyarzabal, Januzaj – José.
    Náhradníci: Zubiaurre – Agirretxe, de la Bella, Juanmi, H. Moreno, Pardo, Zubeldia..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání nám právě začalo, domácí borci nastupují ve žlutých dresech. Hosté mají pro dnešní zápas modrobílou kombinaci.
     
    2
    Hostující celek drží míč na svých kopačkách a kombinuje nedaleko svého pokutového území.
     
    4
    Stále sledujeme stejný obrázek. DOmácí jsou překvapivě velmi aktivní v napadání a vůbec nepouštějí soupeře za polovinu hřiště. Nyní se to Sociedadu povedlo, ale okamžitě přišlo odebrání míče.
     
    6
    První pětiminutovka nepřinesla ohrožení brány ani na jedné straně. Zajímavější situaci nepřinesla ani snaha Halloviče na pravé straně.
     
    8
    Rodrigues vhazuje nedaleko vlastní brány. Hosté jsou v posledních minutách hodně zaskočeni aktiviou žlutých a vůbec se nedostávají ke kombinační hře.
     
    9
    Faulem se provinil Illarramendi. Následný dlouhý nákop končí v rukavicích Ramireze.
     
    10
    Po pravé straně pelášil Canales a z úhlu prověřil Chichizolu. Ten předvedl skvělý zákrok a díky něco je stav stále 0:0.
     
    11
    Krásná kroucená střela z dálky opět prověřila gólmana domácích! Ten udělal úkrok na špatnou stranu a málem pustil míč za svá záda.
     
    15
    Po dvou slibných situacích před bránou domácích se hra trochu uklidnila. Las Palmas to dnes nejspíše bude zkoušet přes dlouhé nákopy, bude však muset hodně zpřesnit svou hru, zatím obrana hostů nemá problémy s odvracením balónů.
     
    17
    Je to bez pohybu. Chichizola společně s obránci si vyměňují krátké přihrávky, zatímco záloha žlutých jakoby neměla chuť hrát. Takto to půjde jen těžko.
     
    19
    Krásnou kombinaci ukončuje bohužel ofsajd. Domácí si skvěle a rychle vyměňovaly přesné přihrávky, tu finální ovšem nezkompletovali kvůli špatnému postavení jednoho z útočníků.
     
    21
    Domácí trenér rozlobeně rozhazuje rukama. není se co divit, jeho svěřenci opět předvedli nepřesnou kombinaci a dlouhý centr letěl pouze do zámezí.
     
    21
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Hostující celek se ujímá vedení. MIKEL OYARZABAL si skvěle pohlídal ofsajdové postavení a poté zpracoval velmi těžký centr. Vyběhnutého Chichizolu poté elegantně překonal a rozveselil tak hostující fanoušky.
    21. Mikel OYARZABAL - 0:1
     
    24
    Domácí se hnali za vyrovnáním, útočný faul je ale připravuje o šanci i o balón.
     
    25
    To zavánělo druhým gólem. Chichizola vyrazil balón velmi nešikovně a Oyarzabal mohl míč uklidit do prázdné brány. O pár čísel však netrefuje zařízení.
     
    27
    Mikel Oyarzabal je v tomto zápase opravdu vidět. Nyní ho ale kamery zabírají v nepříjemné pozici. Svíjí se v bolestech na trávníku a drží se za levé koleno.
     
    29
    Dlouhé přerušení hry přineslo ošetření Oyarzabala. hráč je ale již na nohou a bude pokračovat, což je jistě dobrá zpráva.
     
    31
    Mikel Oyarzabal je k nezastavení! Opět si skvěle naběhl na průnikovou přihrávku a z ostrého úhlu prověřil připravenost domácího gólmana. Ten prudkou střelu vyrazil na rohový kop.
     
    32
    To, co v posledních minutách předvádí obrana domácích se dá popsat jen velmi těžko. Je to obrovský chaos, velký spousta nepřesností. Hráči nejsou silní na míči, bojí se přejít soupeře s míčem na kopačce.
     
    33
    Leandro Chichizola je prozatím rozhodně nejlepším hráčem domácích. teď opět skvěle zakročil proti pumelici z okraje pokutového území. Za dorážkou se poté hnal Willian José, obránce ale těsně před ním odkopl míč.
     
    35
    Domácí se po dlouhé době dostali před bránu San Sebastianu, ale rychle zas "odevzdali" míč modrobílým.
     
    36
    Po rohovém kopu se protáhl Toño Ramirez, proletěl se vzduchem a vyboxoval míč z pokutového území.
     
    38
    Dvojice Mikel Oyarzabal a Leandro Chichizola se opět potkala. K míči měl blíže gólman žlutých, který tak tentokrát dchází z minisouboje jako vítěz.
     
    40
    DOmácí se vrátili ke způsobu hry, který se osvědčil na začátku utkání a vysunuli své napadání. Okamžitě to slaví úspěch a San Sebastian si najednou neví rady.
     
    42
    po autovém vhzaování není ofsajdové postavení. Tohoto pravidla hosté nyní skvěle využili a dlouhým autem se dostali za obranu domácích. Tam se ovšem kombinace zkomplikovala a nakoenc nepřišlo ani ohrožení brány Chichizoly.
     
    45
    Elustondo Aritz zůstal chvíli ležet na trávníku otřesen. Podstoupil nepříjemný souboj s jedním z útočníků hostů a dostal pořádně naloženo.
     
    45+1
    Nastaveny budou 2 minuty. V té první budou rozehrávat hosté volný přímý kop.
     
    45+2
    Po útočném faulu se dostávají k míči domácí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou 1. poločas. Lepším týmem byli jisté borci ze San Sebastianu. Zejména byl vidět Mikel Oyarzabal, který si připsal minimálně 3 střely a byl u všeho důležitého. Pouze jeden jeho pokus však skončil v síti. Stalo se tak ve 21. minutě.
    Domácí si za celý poločas nevytvořili šanci, která by stála za zmínku. Budou muset svou hru velmi zlepšit, pokud chtějí urvat alespoň bod. Můžeme se tedy těšit na 2. poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Dočkáme se ve 2. poločase více gólů než-li v tom prvním? Snad ano! U míče jsou hosté, jejich rozehrávku opět domácí dosti vehementně napadají.
     
    49
    Myšlenka dobrá ale realizace špatná. Oghenekaro Etebo chtěl využít špatného odkopu hostujícího brankáře a ihned mu vrátit míč do sítě. To se mu však kvůli špatné kopací technice nepovedlo.
     
    51
    Vysoký centr si v pohodě pohlídal Chichizola a výhozem vybízí své spoluhráče k protiakci.
     
    52
    Januzaj si krásně navedl míč na střed a pokoušel se obstřelit gólmana. To se mu málem povedlo, míč končí jen těsně vedle brány.
     
    54
    Volný přímý kop byl skvěle kopnutý a hostující gólman měl velké problémy, aby míč zachytil. Při dopadu ho nejspíše ještě atakoval jeden ze žlutých a brankář nyní na trávníku rozhýbává své koleno.
     
    55
    Střídání v týmu UD Las Palmas; odchází Matías Aguirregaray a přichází Jonathan Calleri.
     
    56
    Hrdina 1. poločasu Mikel Oyarzabal se úplně vytratil ze hry. Začátel 2. poločasu mu příliš nesedl.
     
    58
    Januzaj měl na kopačce další gól hostů. Svou střelu mířil na přední tyč, jeden z obránců však stihl do střely vložit kopačku a zblokovat tak nebezpečný pokus.
    58. Januzaj trefil pouze protihráče.
     
    60
    Domácí se ženou za vyrovnáním, ale zapomínají bránit. Nyní hosté nezvládli přečíslení 4 na 2 a střela z dobré pozice míří daleko mimo bránu.
    60. Llorente trefil pouze brankáře.
     
    61
    Asier Illarramendi si opět chvíli poležel na trávníku. Mohl za to jeden z domácích borců, který mu lehce přišlápl nohu.
     
    63
    Dostáváme se opět tam, kde jsme v 1. poločase skončili. Las Palmas pouze bráni a Socieada si dělá, co chce.
     
    63
    Další ztráta domácích a další ohrožení brány, kterou střeží Chichizola. Střela ovšem mířila pouze doprostřed brány a neznamenala velké nebezpečí.
     
    64
    A mohlo být srovnáno! Krásná kombinace domácích vyústila v prudký centr. Jonathan Calleri byl před bránou úplně sám, míč ale nedokázal usměrnit.
     
    65
    Střídání v týmu UD Las Palmas; odchází Tana a přichází Nacho Gil.
     
    67
    zatím se rozhodčí obešel bez karet a to už jsme téměř v 70. minutě. To je poměrně nevídaný úkaz.
     
    68
    Střídná v týmu Real Sociedad San Sebastian; odchází Willian José a přichází Imanol Agirretxe.
     
    70
    Přetažený centr končí v zámezí a Chichizola bude vykopávat. Tempo hry výrazně kleslo, překvapivě klesla i aktivita domácích, kteří jakoby nechtěli vyrovnat skóre.
     
    71
    Střídání v týmu UD Las Palmas; odchází Imoh Ezekiel a přichází Jairo.
     
    73
    Ofsajdové postavení zabrzdilo slibně se rozvíjející akci hostů. Las Palmas nemá sílu přetlačit svého soupeře. Asi i proto se domácí celek nachází v tabulce tak nízko.
     
    75
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian; odchází David Zurutuza a přichází Igor Zubeldia.
     
    76
    Imanol Agirretxe mohl uklidnit svůj tým. Zývala na něj prázdná brána, hlavou však nedokázal uklidit balón do sítě.
     
    78
    Modří kontrolují hru a případné vyrovnání zápasu by bylo nejspíše velmi nespravedlivé. Domácí se zkrátka za předvedenou hru nezaslouží bodovat.
     
    79
    První žlutou kartu utkání dostává Sergio Canales, který stáhnul svého soupeře na zem.
     
    82
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian; odchází Januzaj a přichází Juanmi.
     
    83
    Rozhodčí uděluje 2. žlutou kartu zápasu Illarramendimu.
     
    83
    Hosté mohli jít do rychlého protiútoku, ale zpomalili a drží míč na svých kopačkáh. Přeci jen se nemusí nikam hnát.
     
    85
    Leandro Chichizola hodně zariskoval a málem nabídl jednoduchý gól soupeři. Nakonec se ale riskantní rozehrávka povedla a domácí se ženou za gólovou radostí.
     
    87
    Záběr do prořídlých ochozů nám ukazuje, že řada fanoušků již míří domů. To je poměrně překvapivé, vzhledem ke stavu utkání se dá čekat napínavý závěr.
     
    88
    David García mohl vyrovnat, v obtížné situaci ale posílá hlavičku vysoko nad bránu.
     
    90
    Vysoký centr málem skončil v pravé šibenici brány domácích. Chichizola byl ale pohotový a vyškrábnul nepříjemný balón na rohový kop.
     
    90+1
    Nastaveny budou 3 minuty. Ta první z nich je pryč.
     
    90+2
    Míč je na polovině domácích, což pro příznivce Las Palmas je nemilá zrpáva. Ti by si přáli tlak svých miláčků.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    A je tu koenc zápasu! Ve druhém poločasu jsme se gólu nedočkali a také zajímavých situací dosti ubylo. Lepším týmem byli ale v celém utkání hosté, kteří od 21. minuty vedli a své těsné vedení si nakonec uhájili až do konce.
    San Sebastian tak získal velmi důležité 3 body, naopak domácí se již téměř s jistotou loučí s nejvyšší španělskou ligou.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 0:11. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:15.
     
    To je ode mne vše, přeji Vám krásný zbytek sobotního večera a u dalších přenosů nashledanou. (20:23:47)

    Martin Primus

    Branky: 21. Oyarzabal (Illarramendi)

    Karty:   79. Canales (RSC), 83. Illarramendi (RSC)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 0:11. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:15.
    UD Las Palmas: Chichizola – Aguirregaray (55. Calleri), David García (C), Navarro, D. Castellano – J. Castellano, Etebo – Halilović, Tana (65. Gil), Ezekiel (71. Jairo) – Expósito.
    Náhradníci: Lizoain – Aquilani, V. Gómez, Calleri, Gil, Jairo, Simón.

    Real Sociedad San Sebastian: Toño – A. Elustondo, Navas, D. Llorente, Rodrigues – Zurutuza (75. Zubeldia), Illarramendi (C) – Canales, Oyarzabal, Januzaj (82. Juanmi) – José (68. Agirretxe).
    Náhradníci: Zubiaurre – Agirretxe, de la Bella, Juanmi, H. Moreno, Pardo, Zubeldia.
    thejrc.org