Montpellier – Bordeaux 1:3 (kon.) | Troyes – Marseille 2:3 (kon.) | PSG – Monaco 7:1 (kon.)
konec
Montpellier HSC
1:3 (0:1)
Girondins Bordeaux
Neděle 15.04.2018, 15:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:8. (16:57:03)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou pryč a Bordeaux si tak odváží z Montpellier cennou výhru 3:1 a připisuje si tak do tabulky tři body.

    Úvod byl spíše v režii domácího celku, ale již v desáté minutě však všechny šokoval Martin Braithwaite dopravil míč do sítě po prvním rohovém kopu Bordeaux. Stejný scénář měl i začátek druhého poločasu. Montpellier bylo aktivnější, ale branky padaly na druhé straně. Bordeaux uklidnil brankou na 2:0 Francois Kamano. Deset minut před konce poté pečetil výhru hostujícího celku po přihrávce Contenta střídající Soualiho Meïta. Montpellier se začalo prosazovat až v úplném závěru. V devadesáté minutě zamířil přesně kapitán Ellyes Skhiri, následně mohl ještě z pokutového kopu snížit na rozdíl jediné branky Camara, ale toho skvěle vychytal Benoit Costil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90+2. Neproměněná penalta
     
    90+2
    Snížení ale domácím není přáno. Souleymane Camara si postavil míč na značku pokutového kopu, následně se rychle rozběhl a svou střelu umisťoval k pravé tyči. Tam se ale vydal i Costil, který dokázal balon vyrazit vedle své branky.
    90+1. Penaltový zákrok
     
    90+1
    Pokutový kop pro Montpellier! Domácí mohou ještě snížit na jednu branku!
    90. Ellyes SKHIRI - 1:3
     
    90
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Tak přece jen se domácí dočkali alespoň jedné branky! Po přetaženém centru vracel míč na hranici vápna Dolly, ELLYES SKHIRI perfektně odhadl situaci a střelou do pravého horního rohu nedal Costilovi příliš mnoho šancí. Na body to však dnes Montpellier stačit nebude.
     
    89
    Keagan Dolly je hodně aktivní v posledních minutách, ale ani jeho další střela neprošla až ke Costilovi. Povedený blok předvedla dvojice Koudé, Pablo.
     
    88
    Malcon spěchal za nakopnutým balonem na pravé straně. Cozza ho vyrušil při zpracování a míč se od střídajícího hráče Bordeaux odrazil jen za postranní lajnu.
     
    87
    Camara měl proti sobě jen jediného obránce, ale i ten mu dokázal sebrat v důležitý okamžik balon. Následný centr Ningy je zblokován na rohový kop.
     
    86
    Už ani domácí se nesnaží tolik napadat jako před třetí obdrženou brankou. Dolly se zničehonic opřel do balonu, ale z velké dálky Costila nepřekonal.
     
    85
    Hosté s přehledem dohrávají povedený zápas kombinací ve středu pole. Balon se dostal i ke Costilovi, který ho následně odpálil na útočnou polovinu.
     
    84
    Po několika hlavičkových soubojích ve středu pole se balon odrazil ke kopačkám Lukase Leragera. Ten si pomohl spoluprací s Plašilem. Následně ale Contento už nepředvedl tak povedenou přihrávku jako při třetí brance.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. O třech bodech je pravděpodobně rozhodnuto, ale domácí se budou snažil alespoň jednou překonat Benoita Costila.
     
    81
    Aktivita Montpellier je ta tam. Domácí se nemohou dostat k balonu a ani napadání fotbalistům Montpellier nepomáhá.
    80. Soualiho MEÏTÉ - 0:3
     
    80
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Opět to bylo zcela jednoduchá akce Bordeaux. Braithwaite rozběhl na levém kraji Contenta, který vrátil míč pod sebe na střídajícího SOUALIHO MEÏTEHO a ten už neměl žádný problém uklidit míč v rozhozené obraně přesně do sítě.
     
    79
    Hostům se podařilo balon přesunout až k brance Benjamina Lecomta. Po rohovém kopu ale hlavičkoval Pablo jen nad břevno.
     
    78
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Valentin Vada, přichází Théo Pellenard.
     
    77
    Mbenza rozehrál od rohového praporku další akci domácí týmu. Montpellier se dlouhé sekundy drží v těsné blízkosti vápna Bordeaux. Nakonec vše zakončil nepřesnou hlavičkou Camara.
     
    76
    Tlak Montpellier se postupem času zvyšuje. Ninga bojoval o balon s Leragerem, dokázal se záložníka hostujícího týmu zbavit, ale následný centr poslal nad branku bránící Mendes.
     
    75
    Bordeaux se ale už příliš nesoustředí na útočení. Po rychle ztrátě se hostující fotbalisté bleskově stáhli zpět před vlastní šestnáctku.
     
    74
    Souleymane Camara byl přichycen v ofsajdovém postavení a celá hra se tak může přesunout daleko od branky Benoita Costila.
     
    73
    Mukiele se zapojil do útoku. Obránce Montpellier ale marně hledal obsazeného Ningu. Střídající útočník ale dokázal pozvednou ofenzivní snažení domácího celku.
     
    72
    O další střelu ze střední vzdálenosti se postaral Mbenza. Jeho pokus ale mohl Costil jen pohlídat, balon směřoval zcela viditelně vedla levé tyče.
     
    71
    Benoit Costil musel zasahovat. Skhiri našel volného Ningu, ten se napřáhl, ale střelou z prvního doteku hostujícího brankáře nepřekvapil.
     
    70
    Braithwaite věděl o svém postavení v ofsajdu a tak jen pustil míč za sebe. Následně se ale dostal v prostoru před vápnem k míči jen bránící Pedro Mendes.
     
    69
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Younousse Sankharé, přichází Soualiho Meïté.
     
    68
    Po faulu na Sabalyho rozehrávali hostující fotbalisté volný přímý kop ze čtyřiceti metrů. Leragerův pas měl najít na přední tyči Macloma, ale Lecomte dokázal hlavičku střídajícího útočníka pokrýt.
     
    67
    Domácí zkoušejí co jde, ale k prvnímu gólu se ne a ne dostat. Nyní pálil po pohledné akci Lasne, ale jeho dělovka ohrozila jen diváky ve dvacáté řadě.
     
    66
    Vada si poradil se skluzem Mendese, následně přišel povedený centr do vápna, ale Malcoma předskočil bránící Congré.
     
    65
    Střídající Malcom udržel balon na pravé straně, poté zapojil do akce Plašila, který z druhého doteku hledal Braithwaita. Dánský útočník ale proti přesile před vápnem neuspěl.
     
    64
    Z rohového kopu se ale nepodařilo domácím vytěžit ani zakončení. Hostující obrana výborně pokryla prvotní centr a i následný tlak před vápnem.
     
    63
    Dolly operoval s balonem na levé straně. Následně se míč odrazil na hranici vápna, kde byl připravený ke střele Skhiri, jeho pokus ale dokázal Costil výborně vyrazit na rohový kop.
     
    62
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází François Kamano, přichází Malcom.
     
    61
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Giovanni Sio, přichází Rodrigue Casimir Ninga.
     
    60
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Ruben Aguilar, přichází Souleymane Camara.
     
    60
    Ruben Aguilar se drží za zadní stehenní sval a vypadá to, že bude muset předčasně opustit trávník.
     
    59
    Dolly oživil hru domácího celku, ale k zakončení se Montpellier nedostává tak často. Nyní navíc zcela bez zavinění skončil na trávníku Aguilar a nevypadá to sním úplně nejlépe.
     
    58
    Paul Lasne nepříjemně dohrál loktem Leragera a dostává za to žlutou kartu. Hostující záložník musí být ošetřen, vypadá to na roztržené obočí.
     
    57
    Costil nyní nepřesně rozehrával, k balonu se zcela zadarmo dostal Keagan Dolly, který následně pálil zhruba ze třiceti metrů, ale Costil se dokázal vrátit na svou pozici a vyrazit balon nad branku.
     
    56
    Sabaly neměl komu nahrát a tak raději zvolil cestu zpět. Následně se Contento vydal již v lepším prostoru pro Bordeaux do útoku, ale na obranu soupeře nevyzrál.
     
    55
    Nicolas Cozza se snaží s míčem něco vymyslet, ale nyní mu plány překazil faulem hostující záložník Lerager. Následný centr do pokutového území obstaral Dolly, ale Costil si došel pro balon na hranici vápna.
     
    54
    Braithwaite se ocitl s balonem u nohy v těsné blízkosti pokutového území, také se dokázal zbavit soupeře a vystřelit. Jeho počínání ale označil hlavní rozhodčí jako faul.
     
    52
    Giovanni Sio měl proti sobě hned dva protihráče, přesto se mu podařilo odcentrovat v pádu do vápna. Tam ale čekal na balon jen hostující Koundé.
    51. François KAMANO - 0:2
     
    51
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Montpellier vstoupilo do druhé půle aktivně, ale branku přidává Bordeaux! Po dlouhé přihrávce z půlící lajny dokázal důležitý souboj vyhrál FRANCOIS KAMANO, který se poté zbavil obránce a skvěle zamířil ke vzdálenější tyči.
     
    50
    Teprve devatenáctiletý Nicolas Cozza si nyní vyšlápl na Sabalyho a vidí za to žlutou kartu.
     
    49
    Lerager si narazil Plašilem, následně český záložník ale až příliš otálel s dalším postupem a ztratil balon. To stejné se ale stalo na druhé straně Skhirimu a hosté toho využili k rychlému útoku. Kamano ale hlavičkoval jen vedle pravé tyče.
     
    48
    Montpellier vstoupilo do druhé půle velmi aktivně a drží soupeře v blízkosti vápna. Nicolas Cozza vhazoval zpoza postranní lajny na Mbenzu. Ten našel Contena, ale následně už vládne ve vzduchu jen Pablo.
     
    47
    Druhou polovinu zápasu rozehráli ze středového kruhu domácí fotbalisté. Ihned přišel dlouhý nákop na střídajícího Dollyho, ale ten v souboji s Pablem neuspěl.
     
    46
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Keagan Dolly.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    Šedesát nastavených sekund uplynulo a první poločas končí za vedení Bordeaux 1:0.

    Úvod byl spíše v režii domácího celku, ale již v desáté minutě však všechny šokoval Martin Braithwaite dopravil míč do sítě po prvním rohovém kopu Bordeaux. Montpellier pokračovalo v aktivní hře směrem dopředu, ala Beniota Costila více nezaměstnalo. Naopak na druhé straně mohl ještě navýšit vedení Kamano, který ale v úniku poslal míč jen do Lecomta, následná dorážka střelce první branky skončila na obraně.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Braithwaite spěchal za nakopnutým balonem na levé straně, ale Congré dokázal útočníka hostujícího obránit tělem a nechal balon doskákat za brankovou lajnu.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Aguilar. Krajní obránce Montpellier se snažil uvolnil Sia, ale ten je znovu v obležení hned několika obránců. Nyní už to útočník domácího týmu neunesl a zbytečně zajel do Plašila a dostává za to žlutou kartu.
     
    43
    Montpellier se snaží ještě do poločasu vyrovnat. Giovanni Sio si zpracoval míč před vápnem, z druhého doteku chtěl zakončovat přes hlavu, ale míč mu sjel z kopačky a následně končí daleko od pravé tyče.
     
    42
    Jaroslav Plašil si naběhl na přihrávku za obranu, následně chtěl ještě patou posunout balon na Braithwaita, ale střelec zatím jediné branky měl k balonu o poznání dále než Lecomte.
     
    41
    Bordeaux drží sebevědomě balon ve středu pole. Plašil získal prostor po menší chybě Mendese, ale poté český záložník raději zvolil cestu zpět přihrávkou na Pabla.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Mbenza se pokoušel překvapit obranu Bordeaux nečekanou přihrávkou mezi hráči na Sia, ale Pablo výborně v krátkém čase rozhodil soupeře a získává balon.
     
    39
    Ruben Aguilar tentokrát hledal v pokutovém území Sia. Ten se dostal přes Pabla k hlavičce, ale byl až příliš moc zaměstnán soubojem, že poslal míč z blízkosti jen vysoko nad.
     
    38
    Mukiele výborně vystihl přihrávku Plašila. Následně se sám vydal do útoku, ale přes Leragera neprošel. U balonu ale zůstávají domácí.
     
    37
    Skhiri výborně uvolnil Aguilara dlouhou přihrávkou vzduchem, ale krajní záložník Montpellier si nepohlídal ofsajdové postavení a tam musí balon odevzdat.
     
    35
    Aguilar se po delším čase připomněl na trávníku. Nyní spolupracoval s Lasnem, Aguilar nakonec centroval do vápna z prvního doteku, ale hostující obrana znovu obstála.
     
    34
    Tentokrát byl faulován ve středu trávníku domácí Nicolas Cozza. Mbenza poslal do vápna dlouhý pas, ale k balonu se dostal jen Costil. Ten byl ještě sestřelen spoluhráčem, ale bude v pořádku.
     
    33
    Velká šance Bordeaux na navýšení náskoku. Mukiele zaváhal v obraně, pustil Kamana do samostatného úniku. Lecomte ale skvěle vyběhl, ale odrazil míč jen k Braithwaitovi, který však trefil v jasné pozici jen před sebou stojícího obránce.
     
    32
    Po rohovém kopu zůstal sedět na trávníku stoper Bordeaux Pablo. Pablo se držel na pravý kotník, ale bez ošetření nakonec pokračuje ve hře.
     
    31
    Montpellier mělo k dispozici rohový kop. Ve vápně si ale pomohl rukou v souboji Congré a ani případný gól by tak nemohl platit.
     
    30
    Martin Braithwaite došlápl na nohu skluzujícího Lasneho a je za to odměněn žlutou kartou.
     
    29
    Domácí napadají až u vápna hostujícího celku. Montpellier se ale balon získat nepodařilo a tak si to namířil Diego Contento po levém kraji do útoku. Rychle ale ztrácí balon v souboji s Congrém.
     
    28
    Tentokrát dostal pořádně naloženo Aguilar, kterého zboural na pravé straně Sankharé. Krajní záložník Montpellier se ale zvedá bez ošetření a může se pokračovat.
     
    27
    Na pravém koleni mí Contento pořádný šrám od kopačky domácího útočníka. Vypadá to však, že bude Contento pokračovat ve hře.
     
    26
    Diego Contento má zdravotní problémy. Po souboji se Siem se německý obránce sesunul na trávník a bude potřeboval ošetření.
     
    25
    Kamano zužitkoval přesnou přihrávku od Braithwaita. Následně se pokoušel centrovat před Lecomta Sabaly, ale právě domácí brankář byl u míče jako první.
     
    24
    Jaroslav Plašil je ve středu zálohy hostujícího týmu hodně aktivní. Nyní si ale při náběhu neporadil s Mukielem a Bordeaux se tak muselo vracet do obrany.
     
    23
    Bordeaux se po několika minutách v defenzivě přesouvá také na polovinu soupeře. Plašilova narážečka s Leragerem ale nevyšla podle představ. Hosté ale zůstávají u balonu.
     
    22
    Ruben Aguilar je na pravé straně často u balonu. Nyní se snažil centrovat do vápna, ale k balonu se dostal jen Sabaly, který ho hrudí přistrčil Costilovi.
     
    21
    I po více než dvaceti minutách vede Bordeaux o jednu branku. Od té doby je ale Montpellier více u balonu, ale střely na srovnání stavu zatím nepřicházejí.
     
    20
    Mbenza hledal prudkým centrem Sia v pokutovém území. Proti útočníkovi Montpellier ale byl Koundé s Pablem a Sio tak neměl příliš šancí na zakončení.
     
    19
    Aguilarova pobídka do vápna končí jen u Contenta. Německý obránce v dresu Bordeaux, ale zazmatkoval a zcela zbytečně odkopl v komfortní pozici balon jen do zámezí.
     
    18
    Ruben Aguilar vhazoval na pravé straně zpoza postranní lajny. Následně se ale Sio příliš brzy zbavil míče a toho mohl využít hostující celek. Rychlá přihrávka ale na unikajícího Braithwaita neprošla.
     
    17
    Skhiri získal balon ve středovém kruhu, poté vyzval ke spolupráci Cozzu. Ten ale na levém kraji neobešel Sabalyho a akce Montpellier se tak musela přesunout na druhou stranu.
     
    16
    Isaac Mbenza měl před sebou ve středu pole dostatek prostoru, rozhlédl se po spoluhráčích, ale nikoho neviděl v pohybu. Proto zvolil individuální akci, která ale končí ještě před vápnem.
     
    15
    Jules Koundé rozehrával útočnou akci Bordeax. Následně si ale s nakopnutým balonem nejlépe poradil právě brankář Montpellier Lecomte.
     
    14
    Hra se přece jen přesunula na hostující polovinu. Sio si hledal balon po narážečce s Aguilarem, ale výběh Costila proti akci vše ukončuje. Parádní reakce hostujícího brankáře.
     
    13
    Tentokrát se hostě až do pokutového území nedostali a tak mohli jít do rychlého brejku domácí. Lasne hledal rozběhnutého Ikoného, ale toho si pohlídal poziční hrou Plašil.
     
    12
    Montpellier chce rychle odpovědět na úvodní branku soupeře, ale v posledních sekundách je Bordeaux výrazně více u balonu.
    10. Martin BRAITHWAITE - 0:1
     
    10
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Tak to je šok! Bordeaux mělo problémy se v úvodní desetiminutovce dostat na útočnou polovinu, ale z prvního rohového kopu jde do vedení! MARTIN BRAITHWAITE si naskočil na vysoký centr a hlavou umístil míč přesně k levé tyči. Benjamin Lecomte zůstal na brankové lajně jako zmražený.
     
    9
    Mbenza je hodně vidět v úvodu zápasu. Nyní se pokoušel vysunout Sia nebezpečným obloučkem za obranu, ale Costil si došel pro balon na hranici vápna.
     
    8
    Úvod zápasu jednoznačně patří Montpellier. Cozza kouzlil s míčem na levém kraji, uvolnil se přes Sabalyho, ale následně už přidal jen nepřesný centr po trávníku.
     
    6
    Bordeaux uklidňuje hru postupnou kombinací ve středu pole. Sankharé vhodil míč do hry velmi nepřesně na Kamana. Domácí velmi rychle získali balon a znovu se mohou hnát do útoku.
    5. Mbenziova rána končí po odrazu od břevna jen na brankové lajně
     
    5
    Domácí tak mohli rozehrávat volný přímý kop z nadějné pozice. K míči se postavil Isaac Mbenza s Giovannim Siem. První jmenovaný napálil míč s tečí obranné zdi do břevna. Od něj se odrazil na brankovou lajnu a následně k brankáři Bordeaux.
     
    4
    Montpellier drží balon ve středu pole. Aguilar nyní kombinoval se Siem, ten se otočil kolem obránce a Jules Koundé musel hasit situaci před vápnem faulem za žlutou kartu.
     
    3
    První vzrušení v pokutovém území. Ikoné si skvěle naběhl na přesnou přihrávku Skhiriho, následně se ale výborně vrátil do obrany Plašil a soupeře vytlačil do autu.
     
    2
    Hostující fotbalisté rozehráli úvodní poločas ze středového kruhu. U balonu jsou ale rychle také domácí. Aguilar však s míčem na pravé straně nic nezmohl a tak musel přihrávat jen na své stopery.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas třiatřicátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    Šestatřicetiletý záložník Jaroslav Plašil se po zápase v Guingampu, který strávil jen na lavičce náhradníků vrací do základní sestavy. Zároveň je dlouholetá opora Bordeaux jasně nejstarším hráčem na trávníku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Montpellier HSC: Lecomte – Congré, Mendes, Mukiele – Aguilar, Lasne, Skhiri (C), Mbenza, Cozza – Ikoné, Sio.
    Náhradníci: Pionnier – Hilton, Sambia, Dolly, Píriz, Camara, Ninga.

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Sabaly, Pablo, Koundé, Contento – Lerager, Plašil, Sankharé – Vada – Kamano, Braithwaite.
    Náhradníci: Mandanda – Baysse, Pellenard, Meïté, Malcom, de Préville, Laborde.

    Rozhodčí: Abed – Aube, Drouet.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    20.12. 2017 Bordeaux – Montpellier 0:2
    18.03. 2017 Bordeaux – Montpellier 5:1
    17.12. 2016 Montpellier – Bordeaux 4:0
    09.01. 2016 Montpellier – Bordeaux 0:1
    18.10. 2015 Bordeaux – Montpellier 0:0
     
    Montpellier HSC

    Montpellier bojovalo v minulé sezoně v klidném středu tabulky a ani výrazně nepovedená závěrečná část roku už z jihu Francie nemusela mrzet. V posledních deseti zápasech uspělo Montpellier jen ve dvou případech a propadlo se na konečné patnácté místo.

    V nové sezoně jde ale týmu okolo střelce Sia vše lépe. Za vše hovoří aktuální šestá příčka s jen minimální ztrátou na páté Rennes. Montpellier se může spolehnout na pevnou obranu, která je druhá nejlepší v celé Ligue 1 hned za PSG. Z devíti posledních ligových duelů odešlo Montpellier neporaženo, ale jen třikrát se radovalo ze zisku třech bodů. Sérii pěti remíz v řadě ukončilo Montpellier na půdě Caen, ale v minulém kole už z toho byl znovu jen nerozhodný výsledek 0:0 s Marseille.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Bordeaux se vyhouplo po vydařeném konci loňského ročníku Ligue 1 na konečnou šestou pozici, která zaručila týmu z jihozápadu Francie pohárovou Evropu. Již v předkole Evropské ligy se musel tým Jaroslava Plašila rozloučit. Proti maďarskému Videotonu senzačně nezvládl odvetu a může se tak již soustředit jen na domácí soutěž.

    V domácí soutěži to dlouho vypadalo na parádní sezonu, když v prvních sedmi zápasech Bordeaux nenašlo přemožitele. Zlom přišel až s nakládačkou od PSG, tým z jihu Francie inkasoval s největším aspirantem na titul hned šestkrát a od té doby se víceméně tabulkou jen propadá. V roce 2018 už stačilo Bordeaux vypadnou i z Francouzského poháru, kdy po třech červených kartách prohrálo v prodloužení s Granville. V minulém kole ukončilo Bordeaux nelichotivou sérii šesti zápasů bez výhry, když v domácím prostředí porazilo zásluhou dvou branek Kamana 2:1 Lille.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuji již třiatřicátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Montpellier, které před domácím publikem přivítá Bordeaux.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vít Schück

    Branky: 90. Skhiri – 10. Braithwaite (Pablo), 51. Kamano (Lerager), 80. Meïté (Contento)

    Karty:   44. Sio (MON), 50. Cozza (MON), 58. Lasne (MON) – 4. Koundé (BOR), 30. Braithwaite (BOR)

    Neproměněná penalta: 90+2. Camara (MON), brankář Costil zneškodnil


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:8.
    Montpellier HSC: Lecomte – Congré, Mendes, Mukiele – Aguilar (60. Camara), Lasne, Skhiri (C), Mbenza, Cozza – Ikoné (46. Dolly), Sio (61. Ninga).
    Náhradníci: Pionnier – Hilton, Sambia, Dolly, Píriz, Camara, Ninga.

    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Pablo, Koundé, Contento – Lerager, Plašil, Sankharé (69. Meïté) – Vada (78. Pellenard) – Kamano (62. Malcom), Braithwaite.
    Náhradníci: Mandanda – Baysse, Pellenard, Meïté, Malcom, de Préville, Laborde.

    Rozhodčí: Abed – Aube, Drouet
    thejrc.org