Lyon – Amiens 3:0 (kon.) | Lille – Guingamp 2:2 (kon.) | Nantes – Dijon 1:1 (kon.)
Rennes – Méty 1:2 (kon.) | Štrasburk – Saint-Étienne 0:1 (kon.)
konec
FC Nantes
1:1 (1:0)
Dijon FCO
Sobota 14.04.2018, 20:00 • La Beaujoire-Louis Fonteneau, Nantes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuji již třiatřicátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Nantes, které před domácím publikem přivítá Dijon.
     
    Dijon FCO

    Dijon bojoval v minulém ročníku Ligue 1 až do posledních kol o záchranu. Díky čtyřem získaným bodům v posledních dvou zápasech se posunulo na konečné šestnácté místo o bod nad sestupové pásmo.

    Ani Dijon nezačal novém ročníku Ligue 1 nejlépe. Na první tříbodový zisk čekal do čtvrtého kola, kdy na domácím stadionu přehrál 2:1 Montpellier. Následně nebyl Dijon daleko od remízy se supersilným PSG, v domácím prostředí však rozhodl utkání ve druhé nastavené minutě Thomas Meunier. V posledních kolech se ale Dijonu daří sbírat body především za nerozhodné výsledky. Před týdnem dokonce aktuálně jedenáctý celek přehrál Toulouse 1:0.
     
    FC Nantes

    Nantes se v minulé sezoně potloukalo dlouhou dobu ve středu tabulky, vydařeným závěrem se ale vyšplhalo až těsně za příčky zaručující pohárovou Evropu, tedy na sedmé místo.

    V nové sezoně se daří týmu ze západu Francie sbírat body ještě mnohem lépe. Po parádním vstupu do nového ročníku, kdy se Nantes probojovalo k bodům za velmi těsné výsledky. Až na konci ledna si Nantes připsalo o více než jednu branku, když 3:0 přehrálo Guingamp. Poslední dva zápasy se ale Nantes hrubě nevyvedly. Nejprve přišla nečekaná porážka 0:3 v domácím prostředí proti Saint-Étienne, v minulém kole Nantes podlehlo 1:2 v Monaku, když šlo dokonce zásluhou Thomassona do vedení.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    28.10. 2017 Dijon – Nantes 1:0
    24.02. 2017 Nantes – Dijon 3:1
    13.08. 2016 Dijon – Nantes 0:1
    18.03. 2013 Dijon – Nantes 3:1
    22.10. 2012 Nantes – Dijon 2:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Nantes: Tătăruşanu – Dubois, Diego Carlos, Djidji, Lucas Lima – Iloki, Rongier, Krhin, Thomasson – Nakoulma, Sala.
    Náhradníci: Dupé – K. Coulibaly, A. Touré, Bammou, Kačaniklić, Awaziem, El Ghanassy.

    Dijon FCO: Reynet – Chafik, Varrault, Djilobodji, Haddadi – Marié, Sliti – Kwon Chang-hoon, Amalfitano, Sammaritano – Jeannot.
    Náhradníci: Leroy – Rüfli, Bouka Moutou, Massouema, Rosier, Yambéré.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Lang.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Dijon rozehrál úvodní poločas ze středového kruhu. Následně ale Jeannot centroval jen za postranní lajnu a balon také mají domácí.
     
    3
    Nebezpečná situace před hostující brankou. Djilobodji netrefil balon centrovaný z pravé strany, ale Sala toho nedokázal využít na bodu po pokutový kop.
     
    4
    Dijon drží balon ve své moci. Ve středu pole se ale nemůže dostat až do finální fáze, domácí drží soupeře daleko od své branky.
     
    5
    Amalfitano spolupracoval ve středu pole s Kwonem, ale poté přišla nepřesná přihrávka na Chafika, který ale ve skluzu dokázal vybojovat rohový kop.
     
    6
    Jeannot rozehrál akci od rohového praporku. Ve středu vápna si našel prostor pro zakončení Sliti, ale branku netrefil.
     
    7
    Sammaritano to zkoušel individuálně na levé straně, ale byl zastaven faulem Duboise. Následně ale domácí dokázali soupeře opět vytlačit ze své poloviny.
     
    9
    Marié měl před sebou dostatek místa, svou přihrávku na Jeannota nedal přesně a Dijon se musel vracet do obrany. Thomasson ale akci zbrzdil a o balon přišel.
     
    10
    První desetiminutovka nenabídla větší příležitost. Týmy zatím jen kombinují ve středu pole a čekají co předvede soupeř.
     
    11
    Chafik se Slitim téměř překonali domácí obranu, ale na poslední chvíli se jim postavil do cesty Lucas Lima, který celou akci ukončil čistým skluzem.
     
    12
    Také Nantes se po delším čase ocitlo s míčem u kopačky na útočné polovině. Krhin hledal dlouhým pasem Ilokiho, ale celé hřiště překopl o deset metrů.
     
    13
    Chafik je v úvodu zápasu aktivní, dokázal si najít balon na pravé straně, ale následný centr na Jeannota už mu nevyšel podle představ.
     
    14
    Také Haddadi je hodně vidět v prvních minutách. Jeho akci ale zastavila bránící dvojice Dubois – Carlos. Balon se ale odrazil zpět na hostující kopačky.
     
    16
    Chafik nyní nepříjemně zajel do Thomassona. Hlavní rozhodčí byl u celé záležitosti blízko, ale žlutou kartu ještě nevytahuje.
     
    17
    René Krhin má zdravotní problémy a vypadá to na předčasné střídání na straně Nantes.
     
    18
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází René Krhin, přichází Abdoulaye Touré.
     
    19
    Djilobodji rozehrál útočnou akci ze středového kruhu. Následně bojoval o balon Sammaritano, dostal se sice do prostoru, ale poté už nepřidal přesnou přihrávku na Jeannota.
     
    20
    Ani dvacet minut nestačilo týmům k zajímavější střele. Thomasson kombinoval se střídajícím Tourém, ale poté přišla jen mizerná přihrávka na Salu.
     
    21
    Emiliano Sala si znovu hledal balon. Když už k útočníkovi Nantes doputoval, tak je přistižen Sala v metrovém ofsajdu.
     
    22
    Chafik se připomněl na trávníku. Jeho průnik podél postranní lajny ale zastavil povedeným zákrokem bránící Lucas Lima.
     
    23
    Diego Carlos rozběhl prudkou přihrávkou Ilokiho. Ten ještě dokázal zastavit balon na hrací ploše, ale následně centroval jen do boční sítě.
     
    25
    Už to vypadalo na první ohrožení jedné z branek, ale povedený centr na Salu dokázal zblokovat Varrault. Na druhé straně pálil jen do náruče Tatarusana Sammaritano.
     
    26
    Nantes dokázalo vykombinoval pravou stranu. Iloki měl otevřenou cestu do vápna, ale zbytečně se zbavoval míče a navíc hodně nepřesně přihrával na Thomassona.
     
    27
    Nebezpečná situace v pokutovém území Nantes. Po rozehrávce rohového kopu se dostal do zakončení z voleje Djilobodji, ale Tatarusanu dokázal zareagovat a balon vyrazit.
     
    28
    Také na druhé straně bylo horko. Thomassonova rána z hranice vápna jen těsně minula po teči bránícího hráče pravou tyč.
     
    29
    Po rohovém kopu zůstal na trávníku Diego Carlos, který se ale po chvíli zvedl a může se pokračovat ve hře. Druhé vynucené střídají by si rozhodně Nantes nepřálo.
     
    30
    Po půlhodině hry si postavil míč na místo přestupku Lucas Lima. Jeho centr z levé strany našel ale jen hlavu bránícího Chafika.
     
    31
    Diego Carlos je znovu na trávníku a nyní se to už bez ošetření neobejde. S levým kolenem domácího obránce do nevypadá nejlépe.
     
    33
    Nantes zatím pokračuje v deseti bez ošetřovaného Carlose. Dijon ale zatím přesilu nevyužil ani k jedné střele.
     
    34
    Dijon sice drží balon pod kontrolou, ale do blízkosti pokutového území soupeře se prokousat nedokáže. Sammaritano ztroskotal na bránícím Rongierovi.
     
    35
    Nantes právě vstřelili branku!
    Nantes jde do vedení! Dubois si skvěle narazil na pravé straně s Ilokim. Když už se zdálo, že balon na trávníku už nezastihne, tak přišel parádní centr přesně na hlavu Emiliano Saly. Ten ale trefil jen tyč, po několika odrazech se dostal míč na kopačku PRÉJOUCE NAKOULMY, který usměrnil svou střelu přesně k tyči.
    35. Préjuce NAKOULMA - 1:0
     
    36
    Diego Carlos se sice vrátil na trávník se zatejpovaným kolenem, ale nyní je znovu na trávníku. Střídání bude potřeba.
     
    37
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Diego Carlos, přichází Chidozie Awaziem.
     
    39
    Nantes pokračuje po vstřelení branky v aktivní hře směrem dopředu. Po rohovém kopu hlavičkoval mimo tři tyče Sala.
     
    40
    První poločas míří ke svému závěru. Sliti našel rozběhnutého Kwona, který ale z úhlu poslal balon jen před bližší tyč do boční sítě.
     
    41
    Také Dijon zahrozil před koncem poločasu. Sliti centroval do vápna, ale Jeannot se nedokázal zbavit obránce a tak jeho zakončení nebylo vůbec přesné.
     
    42
    Amalfitanova střela zpoza vápna byla zblokována, ale akce ještě pokračovala. Následně mohl pálit i Chafik, ale ani on nedostal míč ani k brankáři.
     
    43
    Už to vypadalo na rychlý protiútok domácího celku, ale hlavní rozhodčí lezce opožděně pískal faul při zisku míče.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu střídající Abdoulaye Touré. Následně hledal dlouhým pasem Salu, ale tomu je pískán další faul při kontaktu s Haddadim.
     
    45
    Po dlouhém výkopu Cipriena Tatarusana se zmocnil míče Thomasson. Následně se dostal až do vápna, ale poté je pískán ofsajd a Reynet tak už zasahovat nemusel.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45+2
    Sliti se pokoušel překvapit domácí obranu centrem po trávníku, ale Tatarusanu si došel pro balon na hranici malého vápna a sebral balon do rukavic.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Tři nastavené minuty uplynuly a první poločas tak končí nejtěsnějším vedení 1:0 pro Nantes.

    Úvod zápasu nepřinesl dlouho žádnou střelu. Ale hned z první vážnější akce přišla branka. Po více než půlhodině hry přišel parádní centr Duboise, který našel Salu, který ale ještě hlavičkou neuspěl. Balon se ale odrazil před Préjouce Nakoulmu a ten si již vědět z deseti metrů rady. Balon poslal do sítě a Nantes šlo do vedení. Kaňkou na prvním poločase jsou hned dvě vynucená střídání. Nejprve musel trávník předčasně opustit René Krhin, následně také Diego Carlos a trenér Nantes tak má k dispozici jen jednu změnu.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. Iloki ihned kombinoval na levém kraji s Thomassonem, následný pas do vápna ale už přes hostující obranu nepřešel.
     
    48
    Amalfitano si to namířil středem trávníku do vápna. Ještě před šestnáctkou si na něj počíhala stoperská dvojice Djidji – Awaziem.
     
    49
    Nakoulma se ocitl s balonem u kopačky před vápnem. Nevěděl komu nahrát a tak zkusil vystřelit, tentokrát mu ale střela nevyšla podle představ a míč jde vysoko nad.
     
    50
    Amalfitano hledal centrem v pokutovém stojícího Jeannota. Toho však dokázal předskočit Tatarusanu. Na druhé straně se cpal do zakončení Sala, ale Reynet výborně vyběhl a akci zmařil.
     
    51
    Nantes pokračovala akci rohovým kopem. Uvnitř vápna si vedl nejlépe ze všech Djilobodji, který dokázal balon odhlavičkovat do bezpečí.
     
    52
    Amalfitano tentokrát sklepával míč na nabíhajícího Jeannota, ale balon před útočníkem Dijonu odkopl do bezpečí Djidji.
     
    53
    Thomassonova přihrávka měla oči. Sala ale v důležitý okamžik ztratil balon z dohledu a ten přestal naplno sprintovat. Následně mu chyběl krok k uvolnění a míčem u nohy.
     
    54
    Nebezpečná akce Dijonu. Sliti centroval po trávníku, těsně před brankou se dostal k hlavičce Jeannota, ale ten posunul balon jen těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    56
    Dijon se drží u balonu, ale do vápna nemůže proniknout. Kwonova otočka před šestnáctkou úspěch nepřinesla.
     
    57
    Na druhou stranu pádil s míčem Sala. Jeho pobídka našla Tourého, který ještě vyzval k útočení Duboise, ten ale už přihrávku zpět nedokázal procedit přes obránce.
     
    58
    Amalfitano dokázal najít Chafika, který byl aktivní převážně v prvním minutách prvního poločasu. Nyní ale při snaze o centr uklouzl.
     
    59
    Djilobodji rozehrával dlouhým pasem na nabíhajícího Kwona. Korejský záložník byl ale rychle atakován a k centru se nedokázal protlačit.
     
    60
    Po hodině hry stále vede domácí Nantes o jedinou branku. O tu se postaral již v prvním poločase Préjuce Nakoulma.
     
    61
    Střídající Touré si to namířil do vápna z levé strany. Následně přišel centr na vzdálenější tyč, ale Sala se srazil v nejnevhodnější okamžik se spoluhráčem a ani jeden už nemohl zakončovat.
     
    62
    Dubois ustál napadání Kwona. Pomohl si narážečkou s Thomassonem. Následně se ale přece jen hosté dostali k balonu, ale Sammaritano jen hodně nepřesně centroval.
     
    63
    Dijon právě vstřelil branku!
    Zničehonic je srovnáno! Dijon neměl téměř žádný tlak, ale z ojedinělé šance srovnává krok. Sliti se uvolnil na pravé straně, poté našel CHANG-HOON KWONA, který nenápadnou střelou po trávníku překonal Tatarusana.
    63. Kwon CHANG-HOON - 1:1
     
    64
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Préjuce Nakoulma, přichází Yacine Bammou.
     
    65
    Ani po obdržené brance se Nantes příliš do útoku nechce. Naopak na druhé straně trávníku se musí domácí bránit. Nyní odvracel nebezpečný centr hlavou Djidji.
     
    66
    Až teď se znovu probouzejí i domácí. Lima centroval do vápna, našel střídajícího Bammoua, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    68
    Sala dokázal získat balon u levé postranní lajny, poté přešel blíže k ose trávníku, předal míč Thomassonovi, ale ten střelou z hranice vápna branku netrefil.
     
    69
    Emiliano Sala se provinil proti pravidlům při souboji s Slitim. Hlavní rozhodčí byl velmi blízko celé situace a píská útočníkovi Nantes faul.
     
    70
    Chafik se po delší době také přihlásil o slovo. Fouad Chafik si dokázal skvěle zpracoval balon, poté se obtočil kolem obránce, ale ten ho stačil za cenu faulu zastavit.
     
    71
    Dijon má najednou více ze hry. Hostující celek přehrává soupeře ve středu pole a z toho mohl nyní těžit také Sliti, který ale svou střelu poslal vysoko nad.
     
    72
    Kwon je po vstřelené brance při chuti. Nyní ho musel zastavovat jen za cenu dalšího faulu Adrien Thomasson.
     
    73
    Kwonova narážečka s Amalfitanem byla účinná, následně mohl projít do vápna Sliti, ale balon ho v důležitou chvíli neposlechl.
     
    74
    Valentin Rongier zatím v zápase není tolik vidět. Nyní ale pokoušel najít kolmicí mezi obránci rozběhnutého Salu. Neúspěšně.
     
    75
    Chafik spolupracoval na pravé straně s Kwonem, následně se hlásil o balon v pokutovém území Jeannot, který ale nezpracoval přesně a toho využil Djidji.
     
    76
    Dijon pokračoval v tlaku rohovým kopem. Chafik se tlačil k centru, nakonec poslal míč do vápna vysokým obloukem a jen tak tak, že se Jeannot nedostal k hlavičce.
     
    76
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Frédéric Sammaritano, přichází Eden Massouema.
     
    77
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Fouad Chafik, přichází Valentin Rosier.
     
    78
    Sala se hnal do vápna, ale při přihrávce si nepohlídal ofsajdové postavení a tak je jeho postup na Reyneta zbytečný.
     
    79
    Koffi Djidji uklidňuje hru po několika minutách strávených v obraně. Nantes stabilizuje hru postupným útokem ve středu pole.
     
    80
    Dlouho si ale domácí balon neužili. Střídající Massouema ale nedokázal přetlačit ve středu pole Tourého a Nantes může pokračovat v útočení.
     
    81
    Emiliano Sala se pustil do souboje hned s třemi protihráči. Nakonec je faulován u levé postranní lajny a Nantes může poslat míč do vápna z klidové pozice.
     
    82
    Nakonec se centru ujal Dubois. Balon plachtil k zadní tyči, kde si ale celou situaci bez potíží pohlídal Baptiste Reynet.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Nyní mohl rozhodnout Sala, ale svou hlavičku v pádu poslal jen do tyče. Reynet by byl zcela bez šance na zákrok.
     
    83
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Benjamin Jeannot, přichází Vincent Rüfli.
     
    85
    Lucas Lima vhodil míč do hry zpoza postranní lajny, následně se k němu vrátil a krajní obránce Nantes dokázal vybojoval zblokovaným centrem rohový kop.
     
    86
    Právě Lucas Lima centroval do vápna od rohového praporku, ale Reynet si znovu situaci ve vlastním vápně pohlídal a sebral balon ze vzduchu do rukavic.
     
    87
    Nantes v posledních minutách drží více balon pod kontrolou. Nyní skvěle kombinoval Dubois s Ilokim, ale následně už kapitán Nantes přesnou přihrávku nepřidal.
     
    88
    Přece jen se Jules Iloki protlačil k centru z pravé strany. Reynet ale drží svůj tým, znovu si došel do souboje se Salou pro balon.
     
    89
    Nepříjemným zákrokem musel Amalfitano hasit rychlou akci soupeře. ve středu pole dokázal hostující záložník položit na zem unikajícího Salu.
     
    90
    Sala se před vápnem srazil s Bammouem. Domácí fotbalisté se rychle sebrali ze země, ale nadějná pozice pro střelu je pryč.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+2
    Dijon měl k dispozici ještě rohový kop. Sliti centroval před branku, ale v pokutovém území se nejlépe zorientoval Koffi Djidji a s přehledem odpravil míč do bezpečí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Závěrečná Awaziemova střela z volného přímého kopu Reyneta nezaskočila a tak zápas Nantes s Dijonem končí smírně 1:1.

    Úvod zápasu nepřinesl dlouho žádnou střelu. Ale hned z první vážnější akce přišla branka. Po více než půlhodině hry přišel parádní centr Duboise, ten našel Salu, který ale ještě hlavičkou neuspěl. Balon se ale odrazil před Préjouce Nakoulmu a ten si již vědět z deseti metrů rady. Balon poslal do sítě a Nantes šlo do vedení. Kaňkou na prvním poločase jsou hned dvě vynucená střídání. Nejprve musel trávník předčasně opustit René Krhin, následně také Diego Carlos. Ve druhém poločase měl navrch Dijon, který se také dočkal vyrovnání. Kwona zužitkoval Slitiho přihrávky a poslal míč do sítě. Do konce zápasu již výrazně šance k vidění nebyla a tak zápas končí 1:1.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:9. (21:55:40)

    Vít Schück

    Branky: 35. Nakoulma (Sala) – 63. Kwon Chang-hoon (Sliti)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:9.
    FC Nantes: Tătăruşanu – Dubois, Diego Carlos (37. Awaziem), Djidji, Lucas Lima – Iloki, Rongier, Krhin (18. A. Touré), Thomasson – Nakoulma (64. Bammou), Sala.
    Náhradníci: Dupé – K. Coulibaly, A. Touré, Bammou, Kačaniklić, Awaziem, El Ghanassy.

    Dijon FCO: Reynet – Chafik (77. Rosier), Varrault, Djilobodji, Haddadi – Marié, Sliti – Kwon Chang-hoon, Amalfitano, Sammaritano (76. Massouema) – Jeannot (83. Rüfli).
    Náhradníci: Leroy – Rüfli, Bouka Moutou, Massouema, Rosier, Yambéré, Billemaz.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Lang
    thejrc.org