Hoffenheim – Hamburg 2:0 (kon.) | Hertha – Kolín nad Rýnem 2:1 (kon.) | Leverkusen – Frankfurt 4:1 (kon.)
Stuttgart – Hannover 1:1 (kon.) | Bayern – Mönchengladbach 5:1 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
2:0 (2:0)
Hamburger SV
Sobota 14.04.2018, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Německá Bundesliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 7:11. (17:23:57)
     
    Tři nastavené minuty jsou pryč a zápas končí výsledkem 2:0 pro Hoffenheim.

    Rozpačitý začátek z obou stran utnul povedenou ránou Hübner. Jeho branka ale ještě pro ofsajd clonícího Gnabryho uznána nebyla. Následně se ale prosadil právě Serge Gnabry, který si poradil se dvěma obránci a následně prostrčil balon mezi nohama brankáře. O několik minut později přidal druhou branku Hoffenheimu Ádám Szalai, který zužitkoval přesnou přihrávku Schulze. Druhý poločas už nepřinesl tolik příležitostí, převážně se hrálo od vápna k vápnu. V závěru se podařilo Hamburku mírně soupeře zatlačit, ale nakonec to nebylo ani na kontaktní branku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hamburk sice drží balon pod kontrolou, ale ve velké vzdálenosti od branky Olivera Baumanna. Ito se pokoušel rozběhnout Holtbyho, ale ten na delší přihrávku rezignoval.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Nico Schulz vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Salihovič rychle vybojoval balon, následně se prohnal kolem Kadeřábka Santos, ale poté se Kadeřábek dokázal vrátit do souboje a soupeře ještě zbrzdil.
     
    89
    Hamburk už nemá co nabídnout. Nyní se pokoušel o střelu z třiceti metrů Ito, ale jeho pokus končí daleko od pravé tyče Baumannovy branky.
     
    88
    Hoffenheim měl k dispozici dokonce rohový kop, který rozehrál Kramarič na zadní tyč, ale ještě před hlavičkou Kadeřábka je pískán faul.
     
    87
    Lewis Holtby prostrkával balon mezi nohama obránce na Hunta, ale jeho úmysl zastavil pohotovým zásahem Vogt. Následný rychlý protiútok končí nepřesnou střelou Kramariče. Za faul ve středu pole dostává žlutou kartu Jung.
     
    86
    Kostič spolupracoval se Sakajem, následně kapitán Hamburku centroval do vápna z nepříliš dobré pozice a podle toho to také dopadlo. Hosté se ale drží u balonu.
     
    85
    Hosté zkoušejí překonat obranu soupeře dlouhými nákopy, ale ty sbírá na hranici vápna Oliver Baumann. Domácí se už příliš nezapojují do útoku a vyčkávají co předvede soupeř.
     
    84
    Oliver Baumann se zapojil do rozehrávky domácí celku. Po dlouhém nákopu ale končí balon jen u hostujícího stopera Junga.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut zbývá Hamburku na zdramatizování zápasu. Salihovič si vyšlápl na Schulze a je pískán u středové čáry faul.
     
    82
    Kerem Demirbay se zapojil ihned do hry po příchodu na trávníku. Jeho průchod zastavil ve vápně tělem Gideon Jung.
     
    81
    Hoffenheim stále kontroluje hru. Schulz se prodral až do vápna, ale střelou ke vzdálenější tyči Pollersbecka nepřekonal.
     
    80
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Nadiem Amiri, přichází Kerem Demirbay.
     
    80
    Příchod Salihoviče značně oživil hostující útok. Nyní se ale přes Kadeřábka nedostal Ito a balon končí za brankovou lajnou.
     
    79
    Ve středovém kruhu bojoval o balon Lukas Rupp, ale v bitvě střídajících borců prohrál se Salihovičem. Následně Salihovič pálil nebezpečně, ale Baumann dokázal vyrazit míč na rohový kop.
     
    78
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Rick van Drongelen, přichází Sejad Salihović.

    Vít Schück

    Branky: 19. Gnabry, 28. Szalai (N. Schulz)

    Karty:   66. Amiri (HOF) – 53. Santos (HAM), 87. G. Jung (HAM)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 7:11.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Nordtveit, Vogt (C), Hübner – Kadeřábek, Grillitsch (72. Rupp), Amiri (80. Demirbay), N. Schulz – Kramarić, Szalai, Gnabry (59. Akpoguma).
    Náhradníci: Kobel – Rupp, Polanski, Demirbay, Zuber, Žulj, Akpoguma.

    Hamburger SV: Pollersbeck – Sakaj (C), G. Jung, van Drongelen (78. Salihović), Santos – Steinmann (35. Ekdal) – Ito, Holtby, Waldschmidt (65. Arp), Kostić – Hunt.
    Náhradníci: Mathenia – Jatta, Ekdal, Salihović, Arp, Ambrosius, Vagnoman.

    Rozhodčí: Osmers – Reichel, Gorniak
    ocianews.com