Nový Zéland – Mexiko 5:1 (kon.) | Lucembursko – Izrael 1:8 (kon.) | Španělsko – KLDR 15:1 (kon.)
konec
Lucembursko
1:8 (1:4, 0:2, 0:2)
Izrael
Sobota 14.04.2018, 16:30Mistrovství světa - II. B Divize • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Obrovskou šanci nevyužil Revniaga, který si najel mezi kruhy a po přijetí přihrávky před ním zela odkrytá branka Mangena. Jenže izraelský útočník poslal puk jen na zadní mantinel.
     
    58:35
    Sebastian Grein nešťastně poslal kotouč ve vlastním pásmu přes plexi a odchází na dvě minuty za zdržování hry.
    50:14 Daniel MAZOUR - 1:8
     
    50:14
    Izrael právě vstřelil branku!
    Závěr před lucemburskou brankou přináší další využitou přesilovku! Nejlépe se před brankovištěm zorientoval DANIEL MAZOUR, který dokázal střelou po ledu dostat kotouč za Mangenova záda. Asistence: Aviv Milner, Elie Klein.
     
    49:44
    Vzápětí ovšem na trestnou lavici putuje Lucemburčan Colm Cannon za sekání.
     
    47:42
    Ale ne na dlouho. Po pouhých osmi vteřinách putuje na trestnou lavici zpět Ben Tov, který odpyká chybu izraelské střídačky, která se dopustila příliš velkého počtu hráčů na ledě.
     
    45:34
    Bude se vylučovat na izraelské straně. Oslabení pro svůj tým "zařídil" Ben Tov za sekání.
     
    43:30
    Při trochu zdlouhavé kombinaci přichází Izraelci o kotouč. Na led se navíc už vrátil i Welter a Greinem.
     
    41:22
    Lucembursko, opět zatlačené do vlastního pásma, se dopouští dalšího faulu. Benny Welter odchází na trestnou lavici za hákování. Lucembursko navíc půjde do tří, jelikož dvě minuty za držení vyfasoval také Grein!
    40:47 Elie KLEIN - 1:7
     
    40:47
    Izrael právě vstřelil branku!
    Izraelci využívají přesilovou hru! Kozevnikov se musel vracet do vlastního pásma, ale rychlou přihrávku vyslal do úniku ELIEHO KLEINA, který svůj nájezd zakončil sedmou brankou v Mangenově síti. Asistence: Michael Kozevnikov.
     
    39:57
    Vyloučení v týmu Lucembursko (Thierry Beran – 2 min., napadení).
    36:38 Ilya SPEKTOR - 1:6
     
    36:38
    Izrael právě vstřelil branku!
    Další využitá přesilovka Izraele. Mazour se za brankou zorientoval výtečně, viděl osamoceného ILJU SPEKTORA, který ranou z první propálil přesouvajícího se Mangena. Asistence: Daniel Mazour, Aviv Milner.
     
    36:10
    Rosenthal na modré čáře zachytil přihrávku a rozhodl se vyslat rychlé nahození směrem do chumlu hráčů před Mangenem. Kotouč ale nakonec nepropadl tak, jak by chtěl. Hra je přerušena a bude se vylučovat na straně Lucemburska za hrubost před brankou. Dvě minuty dostává Mossong.
     
    32:34
    Izrael si zahraje přesilovku. Dvě minuty za sekání bude odpykávat Bob Linster.
     
    31:45
    Obrovská šance Spektora, který se dostal do úniku a ještě mu na pravém křídle najížděl jeden ze spoluhráčů. Izraelci si dokonce položili brankáře Mangena, ale vyloženou příležitost neproměnili!
     
    29:33
    Lucembursko má obrovskou šanci korigovat výsledek. Izrael totiž obdržel další trest a jde do třech! Kozevnikov se dopustil nedovoleného bránění.
     
    29:09
    Izraelci se dožadovali vyloučení na straně soupeře, ale naopak jsou to oni, kdo půjde do čtyř. Dvě minuty dostal Valeev za filmování.
     
    24:52
    Přesilová hra měla doslova jepičí život. O pouhých 14 vteřin později totiž na dvě minuty odchází na druhé straně Linster za sekání.
     
    24:38
    Bude se znovu vylučovat. Dvě minuty dostává Izraelec Daniel Spivak za nedovolené bránění.
    22:20 Tomer AHARONOVICH - 1:5
     
    22:20
    Izrael právě vstřelil branku!
    Izrael však při rychlém návratu do pásma rozehrál krátkou kombinaci, po které Spivak dostal kotouč zpoza branky na Milnera, jenž si všimnul rozjetého TOMERA AHARONOVICHE. Právě jemu posunul puk a Aharonovich dělovkou z mezikruží využívá přesilovku. Asistence: Aviv Milner, Daniel Spivak.
     
    21:13
    Nápor Lucemburska je minulostí a naopak jeho soupeři si zahrají přesilovou hru. Benny Welter odchází na trestnou lavici za sekání.
     
    19:37
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Lucembursko využívá přesilovku a slaví první dílčí úspěch při své letošní premiéře v II. B divizi! Izraelská obrana trochu podcenila Weltera, který propasíroval zpoza branky příhrávku na volného MIROSLAVA MOSRA, před nímž se zjevila odkrytá klec. Asistence: Benny Welter, Kevin Gronlund.
     
    19:21
    Lucembursko hrálo ve výhodě a dokázalo ohrozit Gokhberga, který nadvakrát zlikvidoval útok soupeře. Na trestnou lavici však míří za sekání Yuval Rosenthal.
    18:39 Roey AHARONOVICH - 0:4
     
    18:39
    Izrael právě vstřelil branku!
    V levém kruhu pro vhazování byl trestuhodně osamocen ROEY AHARONOVICH, kterému přenechal mezi kruhy puk Mazour a útočník Izraele prostřelil bezmocného Mangena. Asistence: Daniel Mazour, Aviv Milner.
     
    13:15
    Izrael právě vstřelil branku!
    Izrael zvyšuje už na 3:0! Ve středním pásmu ztratil kotouč Beran, čehož k bleskovému kontru využil Kozev, jenž poslal puk MARKOVI REVNIAGOVI, který dostal puk do sítě. Asistence: Denis Kozev.
    11:48 Elie KLEIN - 0:2
     
    11:48
    Izrael právě vstřelil branku!
    Favorité střetnutí využívají přesilovku! Mazour si sjel s kotoučem až před Mangena, ale místo střely volil přihrávku na levou stranu brankoviště, odkud z první pálil ELIE KLEIN. Asistence: Daniel Mazour, Michael Kozevnikov.
     
    10:51
    Jen chvíli před vypršením trestu Kozevnikova vyfasoval dvě minuty za podražení Lucemburčan Colm Cannon.
     
    09:16
    Michael Kozevnikov ve středním pásmu prudce najel do jednoho ze soupeřů, srazil ho k ledu a odchází na trestnou lavici. Druhá přesilovka pro Lucembursko.
     
    04:30
    A je po přesilovce Lucemburska. Dvě minuty za podražení vyfasoval Francois Schons.
     
    03:16
    Ve středním pásmo zůstává ležet po jednom ze soubojů Thierry Beran. Evgeni Kozhevnikov ho srazil zezadu a za svůj prohřešek vyfasoval 2+10 minut osobního trestu. Lucembursko si zahraje přesilovku.
     
    01:20
    Izrael právě vstřelil branku!
    Velmi rychle se favoritům zápasu daří skórovat. Mezi kruhy se prosadil Denis Kozev. Asistence: Evgeni Kozhevnikov, Itay Ben Tov.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 20. Mosr (Welter, Gronlund) – 2. Kozev (Kozhevnikov, Ben Tov), 12. Klein (Mazour, Kozevnikov), 14. Revniaga (Kozev), 19. R. Aharonovich (Mazour, Milner), 23. T. Aharonovich (Milner, Spivak), 37. Spektor (Mazour, Milner), 41. Klein (Kozevnikov), 51. Mazour (Milner, Klein)


    Lucembursko: Mangen (Lepage) – Schons, Scheier (C), K. Linster, Grein, Gronlund, Bechtold, Kramer, Sinner, Farinon, Thill – C. Cannon (A), Eriksson, T. Beran – Mossong, Welter (A), Mosr – Aijala, N. Mossong, M. Cannon – B. Linster.
    Izrael: Gokhberg (Tichon) – T. Aharonovich, Spivak (A), Kozev, Kozevnikov (A), Rosenthal, Hoffman, Valeev, Kafri, Maaravi, Kozhevnikov – Klein, Mazour, Spektor (C) – Vernyy, Ben Tov, R. Aharonovich – Revniaga, Milner, Sherf – Greenberg.

    Rozhodčí: Toppel (DEN), Garcia Banos (ESP), van Grinsven (BEL)

    Diváci: 61
    ocianews.com