Waregem – Mouscron 5:1 (kon.) | Lierse – Kortrijk 0:2 (kon.) | Lokeren – Eupen 3:0 (kon.)
Waasland-Beveren – Leuven 0:2 (kon.) | Standard – Gent 1:0 (kon.)
konec
Sporting Lokeren
3:0 (1:0)
KAS Eupen
Sobota 14.04.2018, 20:00 • Daknamstadion, Lokeren • Belgická liga • O Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    86
    Střídání v týmu Sporting Lokeren: ze hřiště odchází Lukáš Mareček, přichází Mehdi Terki.
     
    82
    Skvělým zákrokem se teď musel prezentovat Van Crombrugge, který na poslední chvíli vytěsnil pokus o obstřel Amina Benchaiba.
     
    80
    Za bouřlivého potlesku hřiště opouští střelec druhé branky dnešního utkání Jose Cevallos, na hřišti jej nahrazuje Amine Benchaib.
     
    73
    Střídání v týmu Sporting Lokeren: ze hřiště odchází Yusuf Lawal, přichází Bob Straetman.
     
    72
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Moussa Wagué, přichází Juta Tojokawa.
    71. Jordan LOTIÈS - 3:0
     
    71
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Autorem vlastní branky je JORDAN LOTIÈS.
    Trochu nešťastná situace se teď odehrála na stadionu v Lokerenu. Střílený Rassoulův centr si do své brány nešťastně srazil JORDAN LOTIÉS. 3:0.
     
    67
    Tak to bylo rychlé druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Rémi Mulumba (KAS Eupen), který absolutně neudržel své nervy na uzdě a za nesportovní chování jde předčasně do sprch.
     
    67
    Žlutou kartu za podražení dostává Rémi Mulumba (KAS Eupen).
    65. José Francísco Cevallos - 2:0
     
    65
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JOSÉ FRANCÍSCO CEVALLOS.
    Právě jsme byli svědky famózního gólu, CEVALLOS předvedl neskutečnou inteligenci, když se ve středovém kruhu podíval, kde stojí brankář a když uviděl, že je opravdu hodně vyběhnutý, tak na nic nečekal a poslal tvrdou ránu směrem na bránu a možná i díky trošičce štěstí se trefil! 2:0.
     
    62
    K přímému kopu se postavil nejzkušenější hráč hostujícího týmu, Luis Garcia a jeho střela nebyla vůbec špatná, neboť jen tak tak minula břevno. Velká škoda pro hráče Eupenu, teď doslova sahali po vyrovnání.
     
    60
    Hosté teď mohli alespoň na malý moment slavit srovnání! Ocansey z první překonal Verhulsta, nicméně celé situaci předcházel zdvižený praporek. Ofsajd.
     
    58
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Florian Raspentino, přichází Alessio Castro-Montes.
    39. Rassoulova šance
     
    39
    Domácí se prezentovali opravdu krásnou kombinací na jejímž konci byla přihrávka od Rassoula přímo před prázdnou branku kam ve skluzu dojížděl de Ridder, ten ale bohužel pro jeho tým nedokázal míč trefit. Následovat bude pouze odkop od brány.
    36. Šance Ocanseyiho
     
    36
    Ocansey se po krásném centru dostal do samostatného úniku a tváří tvář Verhulstovi se jej snažil přelobovat, bohužel pro jeho tým byl jeho lob příliš razantní a kromě Verhulsta přeletěl i branku. Stále 1:0.
     
    30
    Právě se dost možná mohla kopat penalta. Brankář Verhulst si myslel, že míč bez problémů dojede do zámezí a bude moci rozehrávat od své brány. Míč ale ani zdaleka nejel tak rychle jak by si belgický brankář představoval a toho se snažil využit Leye, který sprintoval k míči, nicméně ten už byl kousíček od pomezní čáry a zhruba ve stejný moment, kdy míč přejel čáru, tak Verhulst poslal Leyeho k zemi. Velmi sporný moment.
     
    29
    Po pohledné kombinaci se ke střele dostal Gnaka, jeho střela mu bohužel nesedla tak jak by si představoval a domácí brankář Verhulst tak bude moci odkopávat od své brány.
    13. Steve de Ridder - 1:0
     
    13
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Autorem branky je STEVE DE RIDDER.
    Sporting Lokeren vede 1:0 a velkou mírou se na této brance zasloužil i český hráč Lukáš Mareček, který poslal parádní centr za obranu na STEVA DE RIDDERA a ten si poté počínal jako správný zabiják a uklidil míč za Van Crombruggova záda.
     
    11
    Dnešní utkání začíná pěkně tvrdě. Už v jedenácté minutě tu máme třetí žlutou kartu, tentokrát ji uviděla česká stopa v dnešním utkání, tedy Lukáš Mareček, který přerušil slibně se rozvíjející akci tím, že na levé straně podrazil Tirpana. Žlutá karta byla pro rozhodčího jasnou volbou.
     
    9
    Další žlutá karta v dnešním utkání, tentokrát na straně Eupenu. Kapitán hostujícího týmu ve středovém kruhu zbytečně dohrál jednoho z domácích záložníků a žluté kartě se nemohl ani trochu divit.
     
    5
    Tirpan se dokázal dostat hned přes dva bránící hráče domácího týmu, když v tom se mu do cesty postavil Rassoul. Domácí záložník nekompromisně poslal Tirpana k zemi a po právu uviděl žlutou kartu.

    Dominik Liška

    Branky: 13. de Ridder, 65. Cevallos, 71. Lotiès (vla.)

    Karty:   5. Rassoul (LOK), 11. Mareček (LOK) – 9. García (EUP), 67. Mulumba (EUP)   67. Mulumba (EUP)


    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 16:3. Rohy: 6:4.
    Sporting Lokeren: Verhulst (C) – Marzo, A. Skúlason, Michel, Filipović – Rassoul, de Ridder, Mareček (86. Terki), Lawal (73. Straetman), Cevallos (80. Benchaib) – Söder.
    Náhradníci: De Wolf – van Moerzeke, Straetman, Terki, Mirić, Monsecour, Benchaib.

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Wagué (72. Tojokawa), Lotiès, Mulumba, Leye – García (C), Raspentino (58. Castro-Montes), Blondelle, Tirpan – Gnaka, Ocansey.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – M. Koné, Tojokawa, Lazare Amani, Castro-Montes, Peybernes, Odeni.
    thejrc.org