Slovan Bratislava – Trenčín 1:3 (kon.) | Dunajská Streda – Žilina 3:1 (kon.) | Michalovce – Zlaté Moravce 2:0 (kon.)
Nitra – Prešov 3:2 (kon.) | Podbrezová – Senica 3:1 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
3:1 (2:0)
MŠK Žilina
sk Sobota 14.04.2018, 17:00 • MOL Aréna • Niké liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Dunajská Streda potvrdzuje výbornú jarnú formu a získava ďalšie tri body. Na domácom trávniku zdolala Žilinu 3:1. Futbalisti DAC si vytvorili rozhodujúci náskok v prvom polčase, keď sa v krátkom časovom slede presadili Vakoun Issouf Bayo a Marin Ljubicić. Po hodine hry prišla korekcia zo strany hostí, no presný zásah Ivana Diaza nič neriešil, pretože onedlho si strelil vlastný gól Martin Králik a definitívne rozhodol o triumfe Dunajskej Stredy. (18:53:05)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Patrik Macej musel zasahovať. Po strele z pravej strany pokutového územia sa zavesil do vzduchu a loptu vyrazil na rohový kop.
     
    90+1
    Fanúšikovia Dunajskej Stredy stoja a tlieskajú. Domáci vedú o dva góly, takže v nadstavenom čase by nemali prísť o víťazstvo.
     
    90
    Yves Simon Pambou využil dostatok priestoru na rýchly brejk. Presadil sa po pravej strane, nevyšla mu však koncovka, keď trafil len bočnú sieť.
     
    89
    Hlavný rozhodca Ziemba sa rozhodol vytiahnuť žltú kartu. Proti pravidlám sa previnil Marin Ljubicić (D. Streda).
     
    88
    Michal Škvarka výborne posunul loptu na hranicu pokutového územia voľnému spoluhráčovi, ale ten zakončoval z prvej veľmi nepresne.
     
    87
    Žilina nevyužila zaujímavú štandardku. Jakub Holúbek pristavil loptu Michalovi Škvarkovi, no jeho strelecký pokus bol zblokovaný.
     
    86
    Christián Herc ohrozil žilinskú bránu strelou z hranice šestnástky. Nemal však dostatok síl na razantnejšie zakončenie.
     
    85
    Juraj Chvátal so šťastím obišiel dvoch súperov, potiahol si loptu na útočnú polovicu ihriska, ale finálna prihrávka mu vôbec nevyšla.
     
    84
    Posledná zmena v žilinskom tábore. Ihrisko opustil Jaroslav Mihalík, ktorého vystriedal Róbert Polievka.
     
    83
    Filip Balaj si opäť nedal pozor na svoje postavenie. Dlhú prihrávku od Michala Škvarku si prebral zase v ofsajde.
     
    82
    Roland Černák sa natlačil za žilinskú obranu, stál sám pred Volešákom, ale na poslednú chvíľu ho zastavil Martin Králik.
     
    81
    Filip Balaj si hľadal miesto na zakončenie v pokutovom území, ale stál v tesnom ofsajde, takže jeho snaha bola zbytočná.
     
    80
    Domáci fanúšikovia tlieskajú, pretože trávnik opustil strelec prvého gólu Vakoun Issouf Bayo. V závere dostane šancu Roland Černák.
     
    79
    Po rohovom kope opäť zakončoval Erick Davis. Ľavačkou prudko vypálil spoza šestnástky a lopta skončila tesne nad brvnom.
     
    78
    Erick Davis skúsil z diaľky priamu strelu na bránu. Lopta nepríjemne skočila pred Milošom Volešákom a ten je rád, že ju spoluhráči poslali aspoň na roh.
     
    77
    Hostia robia chyby v rozohrávke a teraz na to doplatili. Loptu získal Marin Ljubicić, ktorý si vypýtal faul a atraktívnu štandardku.
     
    76
    Žilinčanom vyšla zaujímavá kombinácia. Prihrávka z pravého krídla našla na hranici šestnástky Samuela Mráza, ktorý strelou z prvej minul bránu.

    Tomáš Lengyel

    Branky: 27. Bayo (K. Vida), 31. Ljubicić (Davis), 68. Králik (vla.) – 61. Diaz (Jánošík)

    Karty:   35. Kalmár (DUN), 89. Ljubicić (DUN) – 66. Jánošík (ZIL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 10:9.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Huk, Šatka, Záhumenský – Koštrna (46. Rodolfo), Ljubicić (C), Pambou, Kalmár (64. Herc), Davis – Bayo (80. Černák), K. Vida.
    Náhradníci: Jedlička – Rodolfo, Koné, Herc, Kontár, Čmelík, Černák.

    MŠK Žilina: Volešák – Chvátal, Kaša, Králik, Holúbek – Škvarka (C), Diaz, Bichakhchyan (75. Balaj) – Mihalík (84. Polievka), Mráz, Kubík (46. Jánošík).
    Náhradníci: Mandous – Jánošík, Balaj, Pečovský, Vallo, Polievka, Kopas.

    Rozhodčí: Ziemba – Benko, Ferenec
    ocianews.com