Německo – Slovensko 1:2 (0:1 po s.n.) | Francie – Česko 2:6 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:1 (2:1, 1:0, 2:0) Stav série: 1:0
HC Kometa Brno
Sobota 14.04.2018, 18:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Generali play off Tipsport extraligy • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:20.
     
    Dobrý den z Třince! Nejvyšší hokejová soutěž dokráčela ke svému vrcholu, od sobotních 18:20 se rozjede finálový boj o Masarykův pohár! Do finále se probojovali po základní části třetí Oceláři Třinec a obhájce loňského prvenství Kometa Brno, která dlouhodobou část zakončila na páté příčce. Výhodu začátku na domácím ledě tak budou mít Oceláři, úvodní dva finálové zápasy uvidí třinecká WERK ARENA. První měření sil je na programu v sobotu, duel startuje v 18:20. K jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    Oceláři Třinec

    Hráči s drakem na hrudi mohou tuto sezónu hodnotit velice kladně. Svěřenci trenérů Václava Varadi a Marka Zadiny letos vybojovali třetí místo v hokejové Lize mistrů, kdy Ocelářům postup do finále unikl o malinký kousek. V Tipsport extralize se Třinec po celou dobu základní části pohyboval ve vyšších patrech tabulky, Slezané nakonec skončili třetí a ve čtvrtfinále vyzvali šesté Pardubice.

    Dynamo Ocelářům kladlo až nečekaně velký odpor, v sérii platilo pořekadlo Můj dům, můj hrad a rozhodnout musel až sedmý duel. V něm Třinečtí ukázali svou sílu, zvítězili jednoznačně 8:1 a postoupili do další fáze play off. Za zmínku stojí rekordní počin Davida Ciencialy, který v rozhodujícím duelu prvního kola vyřazovací části zaznamenal 7 asistencí, čímž zastínil střelce hattricku Ondřeje Kovařčíka.

    V semifinále se Oceláři utkali s po základní části druhým Hradcem Králové. Začínalo se na ledě Mountfieldu, hráči s drakem na hrudi si však dokázali vybojovat komfortní vedení 2:0. To navíc potvrdili výhrou v prvním domácím zápase, Hradečtí se tak ocitli na kraji propasti. Mountfieldu se poté sice povedlo dvěma výhrami po prodloužení sérii zdramatizovat, navíc v šestém zápase Východočeši také nebyli daleko od vítězství. V prodloužení ale třineckou postupovou euforii odšpuntoval Ondřej Kovařčík, Oceláři si tak po třech letech znovu zahrají o mistrovský titul.
     
    Kometa Brno

    Tým z jihomoravské metropole odehrál fantastickou sezónu 2016/2017, ve které Kometa získala svůj dvanáctý titul. Před letošním ročníkem se v brněnském celku mnoho změn neudálo. Svěřenci majitele a hlavního trenéra Libora Zábranského opět neprožili zcela optimální základní část a do play off postoupili z páté pozice.

    Ve vyřazovací fázi ale jakoby v Brně hrál úplně jiný tým. Kometa se znovu skvěle připravila na vrchol sezóny a postoupila až do finále. Cesta družiny kapitána Martina Erata navíc byla velice jednoznačná. Brňané ve čtvrtfinále vyzvali čtvrté Vítkovice, se kterými udělali velmi rychlý proces. Kometa postoupila v nejkratším možném termínu, Ostravané neuhráli ani jeden zápas.

    Semifinále pak Brnu určilo vítěze základní části – Škodu Plzeň. Také ve druhém kole play off se téměř do puntíku opakoval čtvrtfinálový scénář. Kometa vyhrála oba venkovní duely, doma ve třetím zápase pak přidala další bod. Plzni se sice povedlo urvat čtvrté měření sil, Brno ale dvěma góly ze závěru první třetiny pátého zápasu zlomilo plzeňský odpor a zaslouženě postoupilo do boje o Masarykův pohár.
     
    Bilance ze základní části

    Oceláři se s Kometou v play off utkají vůbec poprvé. Od návratu Komety do extraligy v roce 2009 fináloví účastníci odehráli 38 vzájemných duelů. O něco úspěšněji si v těchto zápasech vedli Oceláři, kteří zvítězili v celkem 20 případech. Brno si naopak zapsalo 16 výher. V letošní sezóně je bilance téměř vyrovnaná. Oba soupeři zvítězili dvakrát, bodově navrch mají díky prohře po nájezdech z úvodního měření sil Slezané.

    1. vzájemný zápas, 1. kolo, 8. září 2017 (DRFG Arena, Brno)
    HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 5:4 po sam. náj. (2:3, 0:1, 2:0/0:0)
    Branky a nahrávky:
    5. V. Němec (Štencel, Vincour), 7. Vincour (Zaťovič, M. Erat), 54. J. Hruška (M. Erat, O. Němec), 58. O. Němec (M. Erat), roz. sam. náj. T. Svoboda – 1. Marcinko (Martin Růžička, Roth), 9. Irgl (Dravecký, M. Kovařčík), 16. Marcinko (Rákos, M. Doudera), 33. Hrňa (Krajíček). 7 454 diváků

    2. vzájemný zápas, 14. kolo, 17. října 2017 (Werk Arena, Třinec)
    HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
    Branky a nahrávky:
    27. Hrňa (Marcinko, M. Doudera), 32. Martin Růžička (Hrňa, Rákos), 46. Martin Růžička (O. Kovařčík, Marcinko), 60. Martin Růžička (Rákos) – 29. Mallet (Nahodil, Gulaši). 4 199 diváků

    3. vzájemný zápas, 27. kolo, 29. listopadu 2017 (DRFG Arena, Brno)
    HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
    Branky a nahrávky:
    31. Horký (Mallet, H. Zohorna), 35. Zaťovič (M. Erat) – 32. Martin Růžička (Krajíček, M. Doudera), 47. Chmielewski (Cienciala, O. Kovařčík), 60. Martin Růžička (Marcinko, Rákos). 7 151 diváků

    4. vzájemný zápas, 40. kolo, 14. ledna 2018 (Werk Arena, Třinec)
    HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno 2:5 (0:1, 2:3, 0:1)
    Branky a nahrávky:
    25. Polanský (Martin Růžička, Svačina), 32. Roman Vlach (Marcinko, Martin Růžička) – 16. M. Erat (Vincour, Krejčík), 21. M. Erat (J. Hruška, R. Zohorna), 22. L. Čermák (Dočekal), 23. Nečas, 58. Krejčík. 4 767 diváků
     
    Statistiky v play off 2018

    Oceláři ve vyřazovací fázi zatím absolvovali 13 zápasů s bilancí osmi výher a pěti porážek. Velký počet zápasů tak znamená, že Slezané vévodí produktivitě play off. Třinec má v první pětce bodování hned čtyři hráče, nejproduktivnějším Ocelářem je David Cienciala, který zatím posbíral 13 bodů (6+7). O dva body méně mají Jiří Polanský (6+5) a Vladimír Svačina (4+7). Na deset bodů se pak ještě dostal Ondřej Kovařčík (5+5). V brankovišti více prostoru dostává Šimon Hrubec. Třinecká brankářská jednička naskočila do všech klání s úspěšností zákroků 93,32%.

    Kometa v play off zatím odehrála devět zápasů s bilancí osmi výher a jediné prohry. Kanadskému bodování Brna vévodí Hynek Zohorna, který je s 11 body (6+5) zároveň druhým neproduktivnějším hráčem play off. O čtyři body méně zatím posbírali Martinové Erat a Nečas (4+3 a 3+4), čtvrté místo brněnské produktivity patří Martinu Zaťovičovi (0+6). V brance znovu exceluje Marek Čiliak, který je nejlepším brankářem play off. Slovenský gólman naskočil do všech devíti zápasů, svou úspěšnost dokázal vyšvihnout na výtečných 94,66%.
    Analýza finále pohledem statistik
    Oceláři dokončili základní část extraligy na třetím místě, Kometa byla pátá.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart (A), L. Kovář – Rákos, Cienciala, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Langhamer) – O. Němec (A), Barinka, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel – M. Erat (A), Hruška, R. Zohorna – Haščák, P. Holík, Zaťovič – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vondráček, L. Čermák (C), Vincour.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina, Oldřich Hejduk – Miroslav Lhotský, Daniel Hynek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou celků jsou na ledové ploše. Před úvodním vhazováním ve WERK ARENĚ zazní česká státní hymna v podání Markéty Konvičkové.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Úvodní buly pro Oceláře. Hráči s drakem na hrudi se okamžitě dostali do útočné třetiny, Petružálek posílal přihrávku do předbrankového prostoru, kde byl připraven Rákos. Puk ale před třineckým útočníkem zastavil Hruška.
     
    00:50
    Rozehrávka Komety ze středního pásma doputovala až do ochranné sítě. Po vhazováí v neutrální zóně hosté nahodili puk na Hrubce, který jej raději ukryl v lapačce.
     
    01:28
    Polanský s Matyášem vytvořili dobrou pozici pro Svačinu, ten ale byl zablokován. Na druhé straně pak Zaťovič neobešel bránícího Linharta.
     
    01:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Druhá minuta a Oceláři vedou! Na led se dostala druhá třinecká formace, která svým aktivním pohybem v útočném pásmu vybojovala kotouč a nakonec akci zakončila přesnou střelou! Erik Hrňa našel v předbrankovém prostoru stojícího TOMÁŠE MARCINKA, který z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného Čiliaka! Asistence: Erik Hrňa, Vladimír Dravecký.
    01:53 Tomáš MARCINKO - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    02:08
    Třetí útok Komety se tlačil do útočného pásma, Hrubec ale hostující rozehrávku zachytil a raději přerušil hru.
     
    02:42
    Adamský s Ciencialou operovali v útočném pásmu, proti bránícímu Barinkovi ale kotouč nezískali.
     
    02:54
    Kometa poslala kotouč do útočného pásma, nejrychleji u puku ale byl Hrubec, který obloučkem poslal kousek černé gumy na zakázané uvolnění.
     
    03:25
    Erat si po vhazování sebral kotouč, hostující útočník poté objel branku a vystřelil kolem nohou bránícího Linharta. Hrubec si s tímto pokusem věděl rady, Svačina poté poslal puk do neutrální zóny.
     
    03:45
    Kometa se velmi rychle vrátila do útočné třetiny, její akci ale zastavila přihrávka rukou. Buly v neutrální zóně.
     
    04:06
    Krajíček se hnal za vystřeleným kotoučem, Ondřej Kovařčík se ale následně dostal do ofsajdové pozice. Třinecký útočník nicméně rozehrál puk, sudí proto ofsajd posoudili jako úmyslný.
     
    04:44
    Po buly se před Hrubce natlačil Mallet, hostující útočník ale minul branku. Na druhé straně se nepovedla kombinace Draveckého s Hrňou.
     
    05:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři střílí druhou branku! Kometě se nepovedl přechod do útočné třetiny, ke kotouči se dostali domácí, kteří svou rychlou protiakci dokázali zužitkovat! Jiří Polanský si v útočném pásmu pohrál s bránícím Malcem a poté předal kotouč najíždějícímu LUKÁŠI KRAJÍČKOVI! Třinecký kapitán zamířil k levé tyči Čiliakovy branky a trefil přesně! Asistence: Jiří Polanský, David Musil.
    05:46 Lukáš KRAJÍČEK - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    06:14
    Kometa se po inkasované brance vrhla do útočné třetiny, Hrubec si ale poradil s jednoduchou Holíkovou střelou.
     
    06:58
    Kometa drží kotouč na svých holích, hosté se ale zatím nemohou dostat do útočného pásma.
     
    07:22
    Kovář u vlastní modré čáry vybojoval kotouč a vyslal do akce Hrňu. Ten si nabruslil za útočnou modrou čáru, svou následnou střelu ale poslal jen do Čiliakovy lapačky. Komerční přestávka.
     
    07:47
    Po buly v útočném pásmu se ke střele od modré odhodlal Kovář, Čiliak pokus třineckého beka vůbec neviděl, naštěstí pro Kometu ale puk netrefil branku. Po následném souboji se kotouč dostal mezi diváky, buly ve středním pásmu.
     
    08:13
    Adamský jednoduše projel do útočné třetiny, zpoza hostující branky pak poslal puk Linhartovi. Ten vypálil nepřesně, u druhé tyče číhající Polanský pak nezpracoval poskakující kotouč.
     
    09:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté skórují a snižují své manko! Kometa dokázala zužitkovat chvilkové nepozornosti třinecké defenzívy a poprvé v zápase rozvlnit síť Hrubcovy branky. Kotouč se dostal mezi kruhy, kde se do něj opřel MARCEL HAŠČÁK! Slovenský útočník trefil horní růžek Hrubcovy branky! Asistence: Martin Zaťovič.
    09:12 Marcel HAŠČÁK - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    09:59
    Oceláři se po inkasované brance dostali do útočné třetiny, na konci snažení čtvrtého třineckého útoku byl Lukáš Kovář, který ale z kruhu pro vhazování trefil jen připraveného Čiliaka.
     
    10:24
    Kometa ustála následující nápor domácích a sama zahrozila. Vincour ve středním pásmu protečoval kotouč pro Vondráčka, ten ale z pravé strany trefil jen připraveného Hrubce.
     
    10:52
    Kometa svůj tlak po vyhraném buly v útočném pásmu nevyužila, na druhé straně pak v protiakci neuspěl Svačina.
     
    11:29
    Marcel Haščák byl velice blízko ke vstřelení své druhé branky! Pro slovenského útočníka dobrou pozici připravil Petr Holík, Haščák ale z bezprostřední blízkosti nedokázal propasírovat kotouč skrz Hrubcovy betony!
     
    12:13
    Kometa pokračuje v útočné aktivitě. Hrubce znovu ohrožoval Haščák, ten ale tentokráte od modré netrefil branku.
     
    12:46
    Za třineckou brankou s kotoučem operoval Mallet, po jeho pasu ale od modré střílející Malec trefil jen bránícího Kováře.
     
    13:34
    Oceláři se po delší době podívali do útočného pásma, Marcinko s Chmielewským ale u Čiliakovy branky neuspěli.
     
    13:55
    Domácím se nepovedla ani následná kombinace Musila s Petružálkem, do akce tak znovu mohou jít hosté.
     
    14:29
    Uvidíme první přesilovku utkání. Daniel Rákos se v útočném pásmu natahoval po volném kotouči, třinecký útočník ale rozehrát nedokázal, neboť jej k ledu nedovoleně poslal Radim Zohorna. Oceláři si tak po reklamní pauze zahrají v početní výhodě.
     
    14:38
    Polanský vyhrál buly na Ciencialu, ten se ale neprosadil v souboji s Eratem. Hosté se osvobodili.
     
    14:53
    Oceláři se chtěli rychle vrátit do útočného pásma, Svačinu ale zastavil ofsajd.
     
    15:16
    Petružálek v rohu hostujícího pásma neudržel kotouč, Kometa se znovu osvobodila.
     
    15:45
    Ondřej Kovařčík rukou zachytil hostující rozehrávku, poté ale hrál Doudera, který se puku dotknout nemohl. Buly ve středním pásmu.
     
    16:05
    Cienciala dostal nabito na modrou čáru, jeho ráno ale do ochranné sítě přizvedl Čermák.
     
    16:29
    Zohorna je na ledě, Kometa první oslabení ustála.
     
    16:56
    Oceláři pokračovali v aktivní hře v útočném pásmu, Linhartovi ale střela nesedla, kombinace Draveckého s Matyášem pak byla nepřesná.
     
    17:27
    Kometa dostala kotouč do útočného pásma, tam ale u puku byl nejrychleji Hrubec, který se svými obránci rozehrál další akci Ocelářů. Ta však skončila na útočné modré čáře, sudí píská ofsajd.
     
    17:47
    Lukáš Krajíček milimetrovým pasem kolem čtyř protihráčů našel rozjetého Martina Adamského, který se rázem dostal do velké šance! Adamský zvolil střelu mezi Čiliakovy betony, hostující brankář si toto místo pohlídal!
     
    18:20
    Krajíčkovo nahození od modré čáry Čiliak sice vůbec neviděl, hostující brankář ale nakonec zasahovat nemusel, puk totiž netrefil branku.
     
    18:57
    Haščák si ve středním pásmu dostal kotouč, po projetí do útočné třetiny pak slovenský útočník zkusil trefil místo pod horní tyčí Hrubcovy branky. Střela ale byla příliš vysoká.
     
    19:40
    Rákos s Petružálkem zavezli puk do útočného pásma, Cienciala ale za Čiliakovou brankou neuspěl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Skončila úvodní dvacetiminutovka finálového souboje, o branku lepší v ní byli domácí Oceláři. Hráči s drakem na hrudi se poprvé trefili již ve druhé minutě, kdy v předbrankovém prostoru dobře pracoval Tomáš Marcinko. Za dalších pět minut musel Čiliak znovu lovit kotouč ze své sítě, hostující brankář totiž nedosáhl na Krajíčkovu střelu. Kometa odpověděla v desáté minutě, kdy kotouč za bezmocného Hrubce poslal Marcel Haščák. Slezané poté nevyužili početní výhodu, do kabin se tak jde za stavu 2:1 pro domácí.

    Druhá třetina začne přibližně v 19:15.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 9:12,
    střely mimo: 3:4,
    zblokované střely: 3:7,
    hity: 4:4,
    vhazování: 8:14,
    trestné minuty: 0:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Druhá třetina začíná nepřesnou Petružálkovou rozehrávkou a třineckým icingem.
     
    20:29
    Marek Čiliak musel rozehrávat kotouč před dotírajícím Rákosem, hostující brankář ale poslal puk přímo do hlediště. Menší trest za svého brankáře odpyká Marcel Haščák, druhá přesilovka pro Oceláře.
     
    20:40
    Kometa se osvobodila, domácí musí začít od vlastní branky.
     
    21:14
    Cienciala kombinoval s Krajíčkem, Cienciala nakonec hledal před brankou stojícího Adamského, hosté ale tuto přihrávky vystihli a poslali kotouč do středního pásma.
     
    21:47
    Svačina dostal nabito mezi kruhy, třinecký útočník ale při střele zlomil hůl. Hosté se opět osvobozují.
     
    22:13
    Douderův pokus od modré v předbrankovém prostoru tečoval Marcinko, puk těsně minul hostující branku.
     
    22:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři nakonec přesilovku využívají a berou si zpět dvoubrankové vedení! Jakub Petružálek nejprve z levé strany trefil tyč Čiliakovy branky, v pokračující akci ale Erik Hrňa znovu ke střele vyzval JAKUBA PETRUŽÁLKA, který tentokráte mířil přesně! Asistence: Erik Hrňa, Milan Doudera.
    22:29 Jakub PETRUŽÁLEK - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:15
    Kometa se chtěla dostat do útočné třetiny, nepřesný pas na Vondráčka ale zhatil celé snažení hostujícího celku.
     
    23:48
    Nevedlo se ani domácím. Matyáš nejprve nepřesně rozehrával na Ciencialu, o chvíli později pak Petružálek nedostihl rychlou přihrávku.
     
    24:26
    Oceláři měli na hokejce další branku! Do obrovských šancí se dostali Martin Adamský a Vladimír Svačina, ani jeden z třineckých útočníků ale nepřekonal pozorného Marka Čiliaka. Slovenský brankář doslova kouzlil na brankové čáře!
     
    25:13
    Oceláři si velmi aktivně počínali v útočném pásmu, s důrazem to pak ale trochu přehnal Tomáš Marcinko, který nedovoleně k ledu poslal jednoho z protihráčů. Přesilovka pro Kometu.
     
    25:37
    Rákos u modré čáry vypíchl puk Zaťovičovi, Oceláři se osvobodili.
     
    26:03
    Kometa je v útočné třetině. Krejčík připravil střeleckou pozici pro Erata, ten ale z voleje trefil jen bránícího Draveckého. Hosté pokračují s kotoučem na holi.
     
    26:31
    Eratovi se nepovedla rozehrávka, Dravecký odpálil puk za Čiliakovu branku.
     
    27:02
    Němec nabil na pravou stranu Marcelu Haščákovi, ten ale trefil jen Hrubcovu lapačku.
     
    27:13
    Oceláři oslabení ubránili, hned ale budou hrát další. Daniel Rákos musel v jasné pozici zahákovat Jana Hrušku, početní výhoda Komety bude pokračovat.
     
    27:33
    Kovář vybojoval kotouč, Marcinko jej poté odpálil za hostující branku.
     
    27:59
    Dvě střely Martina Nečase. Hostující útočník v prvním případě netrefil branku, ve druhém pak ani prudký Eratův pas.
     
    28:21
    Tentokráte již na souboj Nečas versus Hrubec došlo. Brněnský talent pálil dvakrát z levé strany, Hrubec si v obou případech věděl rady.
     
    28:41
    Linhart za svou brankou zachytil hostující rozehrávku a odpálil puk do pásma Komety.
     
    29:13
    Haščák ještě v závěru přesilovku zkusil střelu z pravé strany, puk ale přeletěl branku a odrazil se do středního pásma.
     
    29:24
    Kometě se nepovedla rozehrávka, po icingu se bude vhazovat před Čiliakem.
     
    29:36
    Ondřej Kovařčík po buly pálil z první, trefil ale pouze bránícího Němce. Kovář se poté snažil zachytit kotouč ještě v útočném pásmu, sudí ale odpískal ofsajd. Komerční přestávka.
     
    30:34
    Ondřej Kovařčk dostal kotouč do jízdy, třinecký mladíček od hrazení poslal kotouč do předbrankového prostoru, kde Čiliaka ohrožoval Aron Chmielewski. Teč polského útočníka ale hostujícího brankáře nepřekvapila.
     
    30:40
    Hra se velmi rychle přesunula na druhou stranu kluziště, Hrubec raději ukryl hostující nazození do své lapačky. Po přerušení se před třineckou brankou strhla menší potyčka, rozhodčí ale vylučovat nebudou.
     
    31:03
    Jan Hruška dostal nabito na pravou stranu třineckého pásma, Hruškova střela ale trefila jen připraveného Hrubce.
     
    31:27
    Oceláři se rychle dostali do útočné třetiny, kombinace Petružálka s Krajíčkem ale úspěšná nebyla. Na druhé straně pak Hrubec zachytil Štenclovo nahození.
     
    31:35
    Po buly se zcela sám před Hrubcem objevil Haščák, ten ale z bezprostřední blízkosti poslal puk jen do ochranné sítě.
     
    32:14
    Chmielewski u modré čáry zachytil Štenlovu rozehrávku, třinecký útočník se ale proti dvojici bránících protihráčů neprosadil.
     
    33:14
    Polanský zavezl kotouč do útočného pásma, zpoza hostující branky pak namazal nehlídanému Adamskému. Tomu ale kotouč přeskočil hůl, následnou střelu Musila pak Čiliak chytil do lapačky.
     
    33:20
    Jiří Polanský v rohu hostujícího pásma sebral puk Němcovi, po jeho přihrávce pak mohl pálit Martin Adamský! Ten ale trefil jen Čiliakovo rameno!
     
    33:53
    Další Polanského milimetrový pas přistál na Rákosově holi, ten ale netrefil branku. Hosté posílají hru do středního pásma.
     
    34:22
    Radim Zohorna dostal průnikovou přihrávku přes čtyři bránící hráče, ten poslední, kterým byl Tomáš Linhart, ale hostujícího útočníka do brejku neposlal. Přesilovka pro Kometu.
     
    34:54
    Kometa dlouho kombinovala v útočném pásmu, Krejčík pak ale na modré netrefil kotouč a Marcinko jej odpálil za Čiliakovu branku.
     
    35:30
    Hynek Zohorna nedokázal projít přes modrou čáru, Oceláři se opět osvobodili.
     
    36:13
    Ondřej Němec zavezl puk do třinecké třetiny, po nepřesné přihrávce se ale na kotouč dostal Dravecký, který jej odpálil za hostující branku.
     
    36:46
    Linhart je na ledě, Oceláři jsou kompletní. Linhart se okamžitě zapojil do útočné akce Třince, v přečíslení s Draveckým ale Linhart netrefil branku.
     
    37:06
    Krajíčkův nepřesný pas z vlastního pásma skončil na zakázaném uvolnění.
     
    37:29
    Adamský s Douderou vybojovali kotouč za vlastní brankou, Ondřej Kovařčík pak ale nedosáhl na Adamského pas a puk znovu skončil na zakázaném uvolnění.
     
    37:29
    Trenér domácích Václav Varaďa reaguje oddechovým časem.
     
    37:42
    Gulaši o milimetry udržel kotouč v útočném pásmu, jeho následná střela od modré ale Hrubce nijak nepřekvapila.
     
    38:06
    Krejčík chtěl zatáhnout kotouč do útočné třetiny, hostující obránce ale zapomněl puk za svými zády a vystavil se tak do ofsajdu.
     
    38:14
    Icing domácích, buly před Hrubcem.
     
    38:17
    Hned po buly se ke střele dostal Martin Zaťovič, Hrubec ale bleskurychle máchl svou lapačkou a ukryl do ní puk.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny. Druhá třinecká formace drží kotouč v útočném pásmu, Čiliak ale zatím zasahovat nemusel.
     
    39:24
    Snažení domácích skončilo nepřesným Douderovým pasem, hosté poslali puk do středního pásma.
     
    39:55
    Po třineckém zakázaném uvolnění se v prostřední dvacetiminutovce bude ještě jednou vhazovat před Hrubcem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, do kabiny jdou spokojenější třinečtí Oceláři, kteří si vzali zpět dvoubrankové vedení. Hráči s drakem na hrudi se prosadili ve dvacáté třetí minutě, kdy Jakub Petružálek zužitkoval početní výhodu. Kometa pak měla šance ke srovnání, hosté ale nevyužili ani jednu ze tří přesilovek, hlavním důvodem je skvěle chytající Hrubec. Hrozili ale také Oceláři, v brněnské brance zase čaroval Marek Čiliak, který zlikvidoval velké šance Adamského a Svačiny.

    Třetí třetina začne přibližně v 20:10.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 9:8 (18:20),
    střely mimo: 2:4 (5:8),
    zblokované střely: 3:4 (6:11),
    hity: 4:4 (8:8),
    vhazování: 10:12 (18:26),
    trestné minuty: 6:2 (6:4).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Kometa začala velmi aktivně, střela Radima Zohorny z pravé strany ale Hrubce nepřekvapila.
     
    40:28
    Dravecký zavezl kotouč do útočné třetiny, jeho následný střelecký pokus si ale našel cestu jen do Čiliakovy lapačky.
     
    40:52
    Formace bratří Kovařčíků z Chmielewským se dostala do přečíslení tří proti dvěma, to z bezprostřední blízkosti zakončoval Aron Chmielewski! Polský útočník střílel na Čiliakovu lapačku, hostující brankář dokázal těžkou střelu zastavit!
     
    40:59
    Kometa v následné skrumáži vybojovala kotouč, odpálila jej však pouze na icing.
     
    41:32
    Oceláři aktivním napadáním pořádně ztížili hostům rozehrávku, Kometa hledá cestu kudy ven ze svého pásma.
     
    41:54
    Brňané se dostali před Hrubcovu branku, Hynek Zohorna ale v dobré pozici nedokázal obstřelit bránícího Krajíčka.
     
    42:20
    Erik Hrňa dostal přihrávku na útočnou modrou, třinecký útočník si nabruslil na osu kluziště, odkud vyslal střelu do Čiliakova protipohybu. Hostující brankář si tento pokus pohlídal.
     
    43:02
    Martin Erat zavezl kotouč do útočné třetiny, po nedorozumění s Hruškou ale pouze odevzdal puk Hrubcovi. Ten se zase nedomluvil se svými obránci a odpálil puk na icing.
     
    43:27
    Ondřej Kovařčík vyslal do akce Arona Chmielewského, ten pak v útočném pásmu chtěl Kovařčíkovi pas opětovat. K puku se ale dostali hosté, jejich rozehrávka se ale odrazila do hlediště.
     
    43:40
    Jiří Polanský byl za hostující brankou zahákován Tomášem Malcem, Oceláři budou mít k dispozici dvouminutovou přesilovku.
     
    44:19
    Oceláři museli rozehrávat od vlastní branky, domácí se ale jednoduše dostali do útočného pásma a od modré mohl pálit Krajíček. Kotouč byl lehce tečován, Čiliak ale dokázal zasáhnout.
     
    44:55
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, po přihrávce Ondřeje Kovařčíka se v předbrankovém prostoru do šance dostal Marcinko. Čiliak vykopl puk betonem, hosté se osvobodili.
     
    45:20
    Další rozehrávka domácích už tak úspěšná nebyla, kotouč skončil mezi diváky. Buly ve středovém kruhu.
     
    46:02
    Kometa je kompletní. Chmielewski ještě v závěru přesilovky kombinoval s Draveckým, Musil ale následně nezachytil kotouč na modré čáře a Ocelářům je pískán ofsajd. Komerční přestávka.
     
    46:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři skórují čtvrtou branku! Hráči s drakem na hrudi se museli bránit tlaku Komety ve svém vlastním pásmu, po rychlé protiakci se však počtvrté v zápase rozvlnila síť za Čiliakem! Daniel Rákos přesným pasem ke střele vyzval JAKUBA PETRUŽÁLKA, který nechytatelnou střelou do horního růžku rozradostnil WERK ARENU! Asistence: Daniel Rákos, David Cienciala.
    46:23 Jakub PETRUŽÁLEK - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    47:32
    Kometa mohla rychle odpovědět, Martin Zaťovič se dostal do samostatného nájezdu! Hostující útočník střílel na Hrubcovu vyrážečku, třinecký brankář však dokázal zasáhnout!
     
    47:49
    Na jedné straně svou tvrdou střelou Hrňa trefil Čiliakovu masku, na druhé pak Hrubec likvidoval pokus Barinky od modré.
     
    48:02
    Hrubec si připsal další zákrok, tentokráte ho z pravé strany ohrožoval Vincour. Po přerušení se před třineckou brankou strhla menší potyčka, sudí ale vše rychle uklidnili.
     
    48:29
    Martin Erat se individuálně snažil projet do útočného pásma, zastavil ho však dobře bránící Krajíček. Oceláři poté nahodili kotouč do hostující třetiny.
     
    49:18
    Michal Kovařčík zpoza Čiliakovy branky hledal svého bratra Ondřeje, ten ale ve stoprocentní šanci pouze promáchl.
     
    49:45
    Marcinko ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku, v postupu do útočné třetiny mu však zabránilo ofsajdové postavení Linharta.
     
    50:06
    Martin Adamský měl na holi pátou branku Třince! Vladimír Svačina ho uvolnil přesným křížným pasem, Adamský ale svou bekhendovou kličku k dokonalosti nedotáhl!
     
    50:26
    Na ledě se začíná přiostřovat. Tomáš Vondráček u hrazení srazil Jiřího Polanského, od rozhodčích obdržel dvouminutový trest a také osobní trest na deset minut za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    50:57
    Čiliak kryje Hrňovu střelu. Po odpískání v brankovišti hostující Michal Gulaši k ledu srazil Ondřeje Kovařčíka, domácí budou mít k dispozici přesilovku pěti proti třem v celkové délce 89 vteřin.
     
    51:14
    Oceláři hrají s pěti útočníky. Cienciala chtěl přihrávkou skrz brankoviště najít Petružálka, pas ale nebyl přesný. Domácí pokračují v tlaku.
     
    51:26
    Hrňa pálil od modré, Čiliak byl připraven. Buly po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    51:45
    Domácí dlouho kombinovali za hostující brankou, po Petružálkově pasu se pak do střely opřel Krajíček. Čiliak vyrazil puk před Marcinka, ten ale kotouč do sítě nedorazil.
     
    52:21
    Doudera střílel od modré, netrefil však branku. Domácí pokračují v tlaku.
     
    52:37
    Kometa hraje ve čtyřech. Do další dobré pozice se dostal Svačina, ani on ale nemířil přesně.
     
    52:58
    Douderovi na modré utekl puk, hosté se osvobodili a hrají v plném počtu.
     
    53:06
    Icing Komety.
     
    53:42
    Dravecký u vlastní modré čáry ke hrazení přišpendlil Nečase, slovenský útočník ale na následný protiútok již neměl sílu.
     
    54:11
    Krejčík zavezl kotouč do útočné třetiny, jeho lehké nahození ale Hrubcovi žádné starosti nenadělalo. Komerční přestávka.
     
    54:11
    Dnešní utkání sleduje 5 200 diváků, ve WERK ARENĚ je vyprodáno!
     
    54:47
    Adamský se Svačinou vybojovali kotouč v rohu hostujícího pásma, Matyášovi ale následně nesedla střela. Hosté jdou do protiakce.
     
    54:58
    Akce hostí končí po faulu Martina Zaťoviče, který svou holí zasáhl Petružálkův obličej. Přesilovka pro domácí.
     
    55:37
    Marcinko se z brankové čáry pokusil natlačit před Čiliaka, slovenský brankář ale Marcinkovi střelu nedovolil.
     
    55:52
    Svačina si neporadil s Ciencialovým prudkým pasem, hosté se osvobodili.
     
    56:12
    Polanský se rozjel ve středním pásmu, do předbrankového prostoru pak chtěl přihrávku od Adamského. Němec ale úmysl domácích přečetl a poslal kotouč za Hrubcovu branku.
     
    56:58
    Hosté jsou kompletní. V závěru přesilovky se ještě do dobré šance dostal Ondřej Kovařčík, ten ale z předbrankového prostoru vystřelit nedokázal.
     
    57:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pátá branka v brněnské síti! Oceláři ve vlastním pásmu zachytili hostující útočnou akci a vydali se do přečíslení dvou proti jednomu. Akci vedl ARON CHMIELEWSKI, který si v útočném pásmu vyměnil kotouč s z druhé vlny najíždějícím Tomášem Marcinkem, a následně poslal kotouč za ležícího Čiliaka! Asistence: Tomáš Marcinko.
    57:36 Aron CHMIELEWSKI - 5:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:16
    Poslední dvě minuty prvního finálového zápasu. Hosté se dostali do dobré šance, Martin Zaťovič ale z velmi výhodné pozice trefil pouze tyč Hrubcovy branky!
     
    58:53
    Martin Nečas se šikovně prosmýkl kolem dvojice bránících hráčů, Hrubce ale nijak neohrozil.
     
    59:12
    Na druhé straně si dobrou pozici vytvořil Aron Chmielewski, polský útočník ale z kruhu pro vhazování trefil jen Čiliakovo rameno.
     
    59:31
    Radim Zohorna v útočném pásmu na mantinel poslal Milana Douderu, Oceláři dohrají závěrečnou půlminutu v početní převaze.
     
    59:46
    Kometa závěr prvního duelu emočně nezvládá, v rohu hostujícího pásma se do sebe pustili všichni hráči, kteří v tu dobu byli na ledě.
     
    59:46
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Aron Chmielewski – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Michal Kovařčík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Gulaši – 2 min., hrubost).
     
    Konec zápasu.
     
    První duel finále je u konce, z jasného vítězství 5:1 se radují Oceláři Třinec. Hráči s drakem na hrudi si od úvodních minut zápasu vytvářeli náskok, Třinečtí se nakonec zastavili na pěti vstřelených brankách a berou první finálový bod.
     
    Nejlepší hráči

    Erik Hrňa – Martin Zaťovič.
     
    Finále pokračuje již zítra, kdy se oba týmy vrátí do WERK ARENY a sehrají druhý duel. Ten startuje v 16:00.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký večer. Na shledanou! (20:58:42)

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. Marcinko (Hrňa, Dravecký), 6. Krajíček (Polanský, D. Musil), 23. Petružálek (Hrňa, M. Doudera), 47. Petružálek (Rákos, Cienciala), 58. Chmielewski (Marcinko) – 10. Haščák (Zaťovič, P. Holík)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Matyáš, Linhart, L. Kovář (A) – Rákos, Cienciala, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Langhamer) – O. Němec (A), Barinka, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel – M. Erat (A), Hruška, R. Zohorna – Haščák, P. Holík, Zaťovič – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vondráček, L. Čermák (C), Vincour.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina, Oldřich Hejduk – Miroslav Lhotský, Daniel Hynek

    Diváci: 5 200 (vyprodáno)
    Třinec 1 4 Kometa Brno
    #1 Sobota 14.04.2018 • 18:20
    Třinec - Kometa Brno 5:1
    #2 Neděle 15.04.2018 • 16:00
    Třinec - Kometa Brno 2:3
    #3 Středa 18.04.2018 • 17:20
    Kometa Brno - Třinec 3:2
    #4 Čtvrtek 19.04.2018 • 17:00
    Kometa Brno - Třinec 5:2
    #5 Neděle 22.04.2018 • 17:00
    Třinec - Kometa Brno 1:4
    ocianews.com