Ural – Spartak 2:1 (kon.) | Ufa – CSKA Moskva 1:1 (kon.) | Rostov – Chabarovsk 2:0 (kon.)
konec
FK Ural
2:1 (1:0)
FK Spartak Moskva
Neděle 15.04.2018, 13:00 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg • Ruská Premier Liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (14:57:35)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:11. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:18.
     
    Je konec! Domácí FK Ural zvládl utkání s favorizovaným Spartakem Moskva a vítězí 2:1! Spartak byl v první půli lepším celkem, jenže hosté nevyužili své příležitosti. Naopak Eric Bicfalvi proměnil jedinou možnost domácího výběru a Ural šel do šaten ve vedení. Po přestávce se hosté sice snažili útočit, jenže domácí obrana byla pozorná a nedávala hráčům v bílém prostor. Dvě minuty před koncem se navíc trefil Othman El Kabir a o vítězi bylo prakticky jasno. Na druhé straně už v nastavení pouze snížil Quincy Promes!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Aktivní Promes se znovu opřel do odraženého míče, ale zpoza hranice pokutového území skákavou střelou těsně minul branku domácího výběru.
     
    90+3
    Ural zahrával přímý kop na hranici pokutového území. Domácí celek však rychle přišel o míč a Spartak ještě může podniknout útočný výpad.
    90+1. Quincy PROMES - 2:1
     
    90+1
    Spartak právě vstřelil branku!
    Branky se nakonec dočkal také Spartak! Domácí obrana už nyní působila poněkud uspokojeným dojmem! QUINCY PROMES měl moře času, na hranici pokutového území si převzal míč a krásnou střelou jej uklidil k tyči!
    89. Othman El Kabir - 2:0
     
    89
    Ural právě vstřelil branku!
    Ural přidává druhou branku a rozhoduje o svém dnešním triumfu! Na stadionu panuje skvělá atmosféra! Domácí šli ve třech proti dvojici obránců. Andrej Jegoryčev poslal přihrávku na levou stranu a OTHMAN EL KABIR technickou střelou rozvlnil síť!
     
    88
    Artem Fidler se ujal rozehrávky přímého kopu Uralu. Domácí fotbalista roztáhl hru na pravou stranu, nicméně Eric Bicfalvi už neměl sílu na odcentrování.
     
    87
    Ural se vydal do rychlého protiútoku. Igor Portňagin svedl souboj s dvojicí obránců v bílém a podle asistenta rozhodčího se navíc dopustil faulu, za který vidí žlutou kartu.
     
    86
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Roman Jemeljanov, přichází Andrej Jegoryčev.
     
    85
    Další zranění na straně domácího Uralu! Po souboji na hranici šestnáctky zůstává na trávníku ležet Dominik Dinga.
     
    84
    Quincy Promes se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovoleného zákroku a může být rád, že za ostrý zákrok neviděl žlutou kartu.
     
    83
    Fernando dostal krásnou přihrávku do pokutového území a placírkou se snažil obstřelit vyběhnutého brankáře! Jaroslav Godzjur jeho ránu skvěle vytěsnil!
     
    82
    Příznivcům Spartaku se výkon hostujícího celku vůbec nelíbí! Hosté hrají s míčem na vlastní polovině a prakticky se nedostávají do pokutového území.
     
    81
    Domácí defenzíva po přestávce hraje na podtrženou jedničku. Obránci Uralu vystoupili proti vysokému nákopu a hlavou odvrátili míč na polovinu soupeře.
     
    80
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Vladimir Ilin, přichází Igor Portňagin.
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Nikolaj Dimitrov, přichází Alexej Jevsejev.
     
    79
    Eric Bicfalvi zahrával rohový kop domácího celku. Na jeho pobídku si na malém vápně naskočil Dominik Dinga, jenže z těžké pozice netrefil zadní tyč.
     
    78
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Denis Glušakov, přichází Mario Pašalić.
     
    77
    Denys Kulakov odkopl míč jen do rozběhnutého Promese, ale od něj se míč odrazil přímo do míst, kde hlídkoval domácí brankář Jaroslav Godzjur.
     
    76
    Alexandr Samedov odchází v doprovodu lékařů za postranní čáru. Hostující fotbalista si z jednoho ze soubojů odnesl bolestivý šrám a musí být ošetřen.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Ilja Kutěpov (FK Spartak Moskva).
     
    74
    Fernando si na levém křídle chtěl soupeře obhodit efektní přehazovačkou, ale to se mu vůbec nepovedlo. Ural tak získal další cenné vteřinky.
     
    73
    Nikolaj Dimitrov se dopustil nedovoleného zákroku v blízkosti postranní čáry. Quincy Promes si ze souboje odnese šrám, ale bude schopen pokračovat.
     
    72
    Z předchozího souboje si nějaký šrám odnáší také hostující Fernando. Záložník Spartaku dokonce dostává ochranou přilbu.
     
    71
    Favorizovanému Spartaku se pomalu krátí čas na vyrovnání. Jeden z domácích útočníků navíc zůstává ležet na malém vápně a drží se za rameno.
     
    70
    Ural zahrával rohový kop. Centrovný míč přiletěl na přední tyč, kam vyrazil také brankář Rebrov, který balón pohotově vyboxoval do bezpečí.
     
    69
    Hosté bleskově rozehráli přímý kop z levé strany. Rozhodčímu se to ale nelíbilo a nařídil opakování rozehrávky.
     
    68
    Nikolaj Dimitrov utekl svému strážci po levém křídle a dokonce odcentroval na malé vápno. Na jeho centr nedosáhl nikdo v oranžovém a míč proskákal do autu.
     
    67
    Až nyní se Spartak poprvé po přestávce dostal do zakončení! Promes napřáhl z hranice pokutového území, jenže Jaroslav Godzjur byl včas na zemi a míč vyrazil.
     
    66
    Alexandr Samedov vybojoval pro Spartak vhazování v blízkosti pokutového území. Fotbalisté Uralu brání v deseti lidech na hranici pokutového území.
     
    65
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Marko Petković, přichází Alexandr Samedov.
     
    64
    Zé Luís udržel míč před jedním z obránců domácího celku, uvolnil se do zakončení, jenže z hranice pokutového území ohrozil pouze diváky za brankou.
     
    63
    Hostující stopeři kombinují s míčem na polovině hrací plochy. Zadáci Spartaku dostali soupeře pod tlak, ale stále tomu chybí nějaká vyložená možnost.
     
    62
    Eric Bicfalvi obral o míč Zobnina, navedl si míč na pravačku a vyslal prudkou přízemní střelu. Jeho dělovka však proskákala kolem zadní tyče.
     
    61
    Denis Glušakov z pravé strany odcentroval před branku Uralu, jenže nikdo v bílém dresu na jeho pobídku nedosáhl. Brankář si tak došel pro balón.
     
    60
    I po hodině hry svítí na výsledkové tabuli stav 1:0! Domácí fotbalisté si po změně stran s přehledem hlídají výpady Spartaku a nepouštějí soupeře do šancí.
     
    59
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Sofiane Hanni, přichází Pedro Rocha.
     
    58
    Vladimir Ilin se v pokutovém území natahoval po vysokém centru z levé strany hrací plochy. Obránce si jeho náběh skvěle pohlídal a nechal míč propadnout do rukavic brankáře.
     
    57
    Nikolaj Dimitrov si naběhl na krásnou přihrávku na pravé křídlo, ale podle asistenta rozhodčího si nepohlídal své postavení a nechal se chytit do ofsajdové pasti.
     
    56
    Nyní domácí fotbalisté vyvezli míč na polovinu soupeře. Eric Bicfalvi si pokryl míč tělem a nechal se chytře faulovat. Ural tak bude rozehrávat přímý kop.
     
    54
    Zé Luís bojoval o další míč na hranici pokutového území. Spartak se sice tlačí do útoku, jenže obrana domácího Uralu zatím pracuje na jedničku.
     
    53
    Sofiane Hanni se po pádu v pokutovém území dožadoval odpískání nedovoleného zákroku. Sudí měl souboj přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    52
    Quincy Promes si v pokutovém území přehodil míč na pravou nohu a pokusil se zakončit. Jeho technický pokus zastavil obětavým zákrokem obránce Varazdat Harojan.
     
    51
    Zé Luís přetlačil jednoho z domácích obránců a vybojoval Spartaku vhazování. Hostující celek tak může kombinovat v blízkosti šestnáctky.
     
    50
    Hanni spěchal za obloučkem na polovinu Uralu, jenže domácí obránce Dominik Dinga měl k míči o pořádný kus blíže a bez váhání jej odkopl do bezpečí.
     
    49
    Spartak se po přestávce zatím nemůže prodrat do blízkosti domácí svatyně. Fotbalisté v oranžovém jsou včas na svých místech a nedávají fotbalistům Spartaku prostor.
     
    48
    Dominik Dinga se na pravém křídle zbavil obránce, prošel s míčem na hranici pokutového území, ale už nedokázal přesně odcentrovat.
     
    47
    Eric Bicfalvi si na hranici pokutového území chtěl zpracovat odražený míč, jenže zpracování se mu vůbec nepovedlo a balón mu uskočil k postranní čáře.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hostující Spartak se po změně stranu bude jistě snažit o zvrat nepříznivého vývoje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce! V Jekatěrinburgu zatím sledujeme velice překvapivý vývoj dnešního utkání! Spartak byl v prvním poločase aktivnějším celkem, jenže Zé Luís ani Promes své velké šance neproměnili. Na druhé straně se k odraženému míči probil Eric Bicfalvi a otevřel skóre dnešního střetnutí! Do kabin se tak odchází za stavu 1:0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Spartak je po obdržení úvodní branky opařený! Hostům se vůbec nedaří v kombinaci. Naopak domácí defenzíva je v posledních minutách úspěšná.
     
    44
    Spartak zahrával rohový kop. Po centrovaném míči se na zadní tyči natahoval Kutěpov, jenže špičkou kopačky balón pouze přizvedl do zámezí.
     
    43
    Marko Petković musel rovněž zasahovat. Na přihrávku za hostující obranu si nabíhal Vladimir Ilin, jenže pravý obránce Spartaku rozkmital své rychlé nohy.
     
    42
    Denis Glušakov ustál souboj na hranici pokutového území. Hostující záložník vypomohl obraně a ihned vyvezl balón na polovinu Uralu.
     
    41
    Promes ustál souboj u rohového praporku, utekl svému strážci, jenže jeho centr mířil jen do prostoru, kde kraloval připravený obránce.
     
    40
    Mohlo být vyrovnáno! Zé Luís si na malém vápně naskočil na povedený centr z levé strany hrací plochy, měl moře času, ale ve vyložené šanci hlavičkoval nad břevno!
    38. Eric BICFALVI - 1:0
     
    38
    Ural právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Nedáš, dostaneš! Promes na opačné straně zahodil obrovskou šanci a domácí celek ihned udeřil! ERIC BICFALVI pokračoval v postupu za odraženým míčem, obešel brankáře a dopravil míč do odkryté branky!
    37. Promesovo zakončení do tyče
     
    37
    Další možnost Spartaku! Quincy Promes si krásně přehodil míč na levačku a utaženou střelou orazítkoval zadní tyč! Ural měl velké štěstí!
     
    36
    Hanni na hranici pokutového území vyzval k zakončení Kutěpova, jenže druhému jmenovanému zakončení vůbec nesedlo a jeho pokus prosvištěl nad břevnem.
     
    35
    Eric Bicfalvi potáhl míč po levém křídle až na hranici pokutového území, jenže vracející se obránce Kombarov se mu položil pod nohy a centr zablokoval.
     
    33
    Domácím fanouškům se v posledních minutách výkon Uralu vůbec nelíbí. Domácí fotbalisté působí hodně ospalým dojmem a musí se především bránit.
     
    32
    Quincy Promes se znovu dral do pokutového území. Do cesty se mu postavil Denys Kulakov a hostující rychlík si v souboji pomohl zatažením za dres.
     
    31
    Hostující celek pomalu začíná zlobit! Promesův centr srazila domácí obrana na zadní tyč, odkud pálil Roman Zobnin, jenže jeho skákavý pokus prosvištěl kolem branky!
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme zajímavé utkání! Hostující Spartak je sice aktivnějším celkem, ale domácí Ural podniká nebezpečné výpady.
     
    29
    Další vyložená možnost Spartaku! Promes hlavičkoval ze značky pokutového kopu a domácí brankář jeho pokus vyškrábl nad břevno!
     
    28
    Spartaku se zatím vůbec nedaří v kombinaci. Promes chtěl obloučkem do šestnáctky překvapit domácí defenzívu, ale jeho pobídka proskákala do autu.
     
    27
    Dimitrov měl moře volného prostoru na pravém křídle. Domácí záložník poté vyslal prudký přízemní centr na malé vápno. Rebrov si ale došel pro míč.
     
    26
    Ani po dalším rohovém kopu Ural branku Spartaku neohrozil. Rozhodčí si v souboji na malém vápně všiml nedovoleného zákroku jednoho z domácích.
     
    25
    Othman El Kabir si udělal prostor na levé straně a odcentroval. Od hrudi jednoho z hostujících obránců se míč odrazil do autu. Bude z toho rohový kop.
     
    24
    Promes v blízkosti pokutového území zachytil nepovedený odkop domácích stoperů, přehodil si míč na levou nohu, jenže zakončení mu vůbec nesedlo.
     
    23
    Po dalším rohovém kopu se do zakončení dostal Dominik Dinga, jehož hlavička směřovala na zadní tyč, jenže jen o kousek minul zařízení.
     
    22
    Ural zahrával další rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, odkud jej bez větších problémů odhlavičkoval obránce Nikola Maksimović.
    21. Zé Luís v první obrovské šanci
     
    21
    Zé Luís zahodil obrovskou šanci! Hostující útočník se prodral za přihrávkou do pokutového území, ale ve skluzu těsně minul vzdálenější tyč!
     
    20
    Hanni se tentokrát proklestil do pokutového území, jenže Maksimović se mu položil pod nohy a nechal se faulovat. Zé Luís za následné protesty vidí žlutou kartu.
     
    19
    Zé Luís si skvěle zpracoval přihrávku na polovinu hřiště, jenže v souboji s Kulakovem si podle hlavního arbitra pomohl loktem. Ural může pokračovat v kombinaci.
     
    18
    Hanni se před šestnáctkou domácího celku dostal k odraženému míči, zkoušel se s ním otočit, jenže hlavní rozhodčí viděl nedovolený zákrok. Ural bude rozehrávat.
     
    17
    Othman El Kabir se na levém křídle dostal k odraženému míči a pokusil se odcentrovat. Jeho vysoká pobídka však proletěla vysoko nad břevnem.
     
    16
    Zé Luís zkoušel překvapit domácího obránce chytrou patičkou. Míč se mu sice povedlo propasírovat do šestnáctky, ale tam nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    15
    Spartak vybojoval rohový kop. Vysoký centr přiletěl až na zadní tyč, kde číhal obránce Kutěpov, jehož hlavička však prosvištěla kolem zadní tyčky.
     
    14
    Nikolaj Dimitrov dostal kousek volného prostoru na pravé straně hřiště, potáhl si míč do blízkosti pokutového území, jenže jeho centr odvrátil první obránce.
     
    13
    Denys Kulakov si na polovině Spartaku skvěle pokryl míč tělem a důrazný Hanni jej ostrým faulem poslal k zemi. Ural tak bude rozehrávat.
     
    12
    První zakončení také na straně Spartaku! Dmitrij Kombarov se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, ale poslal jej nad břevno.
     
    11
    Othman El Kabir si naběhl na dlouhou přihrávku na levou stranu, jenže obránce Petkovič proti němu bleskově vystoupil a nedal mu prostor k odcentrování.
     
    10
    Zé Luís si naběhl na přihrávku na hranici pokutového území, ale okamžitě u něj byli dva stopeři v oranžovém, kteří jej nenechali rozehrát do strany.
     
    9
    Spartak v úvodních minutách působí velmi ospalým dojmem. Hostující celek se zatím nemůže dostat do blízkosti domácí svatyně.
     
    8
    Domácí celek se prodral do prvního zakončení! Artem Fidler z levé strany vrátil balón zpátky před branku, ale Fidler jej zády k brance neusměrnil mezi tři tyče.
     
    7
    Fernando chtěl překvapit domácí obranu prudkou přihrávkou na levou stranu, jenže jeho pobídka byla příliš dlouhá a nikdo v bílém na míč nedosáhl.
     
    6
    Ilja Kutěpov se skvěle přesunul a na pravé straně obrany zablokoval přihrávku za hostující defenzívu. Ural vstoupil do utkání velice aktivně.
     
    5
    Arťom Rebrov rozehrával od vlastní branky. Hostující brankář hledal Promese, který svedl hlavičkový souboj s domácím stoperem, proti kterému neměl šanci.
     
    4
    Do rozehrávky Spartaku se musel zapojit také hostující brankář. Arťom Rebrov vyrazil za míčem na hranici šestnáctky, odkud jej nakopl na polovinu domácích.
     
    3
    Vladimir Ilin se vydal na individuální průnik obranou Spartaku. Domácí fotbalista došel před pokutové území, kde jej o míč obral Nikola Maksimović.
     
    2
    Promes si na polovině Uralu zpracoval odražený míč. Hostující šikula však neustál souboj s Fidlerem a poroučel se k zemi. Sudí hru nepřerušuje.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Ural se ihned vydal do útoku, ale centr z pravé strany prosvištěl kolem zadní tyče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Spartak přijel v bílých dresech, zatímco domácí budou hrát v oranžovém.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ural: Godzjur – Kulakov, Harojan, Dinga, Merkulov – Jemeljanov, Bicfalvi – Dimitrov, Fidler, El Kabir – Ilin.
    Náhradníci: Baklov – Dancev, Bavin, N. Černov, Gluškov, Jegoryčev, Bevejev, Portňagin, E. Manučarjan, Jevsejev.

    FK Spartak Moskva: Rebrov – Petković, Nikola Maksimović, Kutěpov, D. Kombarov – Glušakov, Zobnin – Fernando, Hanni, Promes – Luís.
    Náhradníci: Maximenko – Tasci, L. Adriano, Bocchetti, Bakajev, Samedov, Timofejev, Pašalić, Pedro Rocha..
     
    Dnes budeme sledovat souboj průměrného Uralu se Spartakem Moskva, který bojuje o účast v Lize mistrů. Ural má na svém kontě třicet bodů a patří mu devátá pozice ligové tabulky. Na pohárové příčky však ztrácí už čtrnáct bodů. Naopak Spartak zatím drží druhou pozici. Na vedoucí Lokomotiv nyní ztrácí pět bodů, ale na třetí Krasnodar má k dobru tři body a jeden zápas. Ural naposledy remizoval na hřišti Tosna, zatímco Spartak vyhrál vysoko 4:1 s Machačkalou.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům ruského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání ruské Premier Ligy mezi FK Ural a FK Spartak Moskva. Duel startuje hodinu po poledni.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 38. Bicfalvi (El Kabir), 89. El Kabir (Jegoryčev) – 90+1. Promes

    Karty:   87. Portňagin (URA) – 20. Luís (SPM), 75. Kutěpov (SPM)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:11. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:18.
    FK Ural: Godzjur – Kulakov, Harojan, Dinga, Merkulov – Jemeljanov (86. Jegoryčev), Bicfalvi – Dimitrov (80. Jevsejev), Fidler, El Kabir – Ilin (80. Portňagin).
    Náhradníci: Baklov – Dancev, Bavin, N. Černov, Gluškov, Jegoryčev, Bevejev, Portňagin, E. Manučarjan, Jevsejev.

    FK Spartak Moskva: Rebrov – Petković (65. Samedov), Nikola Maksimović, Kutěpov, D. Kombarov – Glušakov (78. Pašalić), Zobnin – Fernando, Hanni (59. Pedro Rocha), Promes – Luís.
    Náhradníci: Maximenko – Tasci, L. Adriano, Bocchetti, Bakajev, Samedov, Timofejev, Pašalić, Pedro Rocha.
    thejrc.org