Schalke – Dortmund 2:0 (kon.) | W. Brémy – RB Lipsko 1:1 (kon.)
konec
FC Schalke 04
2:0 (0:0)
Borussia Dortmund
Neděle 15.04.2018, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Toto bude z dnešního onlajnu vše, já se na Vás budu těšit u nějakého dalšího, na shledanou. (17:41:31)
     
    Máme tu konec letošního Vestfálského derby, po kterém odchází do šaten spokojenější domácí tým ze Schalke, když porazil svého dlouholetého rivala z Dortmundu v poměru 2:0. Účet dnešního zápasu otevřel krátce po změně stran povedenou střelou na bližší tyč oporo domácího týmu Jevhen Konopljanka. I když od té doby byl mírně lepší hostující celek, nedokázal si však vytvořit nějakou větší brankovou příležitost, a tak si slovo zhruba deset minut před koncem vzal slovo Naldo, který po přímém kopu zhruba z třiceti metrů nádhernou střelou pečetil vítězství domácích, kteří se po dnešním tříbodovém odpoledni posouvají před Dortmund na druhou příčku v tabulce.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:9.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Nadějně vypadající útočnou akci domácích zhatil praporek jednoho z pomezních rozhodčích, signalizující ofsajd. Tento zápas, tedy zřejmě zakončí výkop hostujícího brankáře Burkiho.
     
    90+5
    Ještě na konci zápasu se dopustil útočného faulu domácí hráč, Marko Pjaca. Rozhodčí však zůstává v klidu a netrestá hráče žlutou kartou.
     
    90+4
    Až nyní se může pokračovat ve hře, hostům ale zbývá opravdu trestuhodně málo času na zvrácení zápasu.
     
    90+3
    Stále probíhá ošetřování hostujícího Michy Batshuaye.
     
    90+1
    Do rychlého protiútoku se dostal hostující Michy Batshuayi, avšak těsně před velkým vápnem byl zastaven čistým obranným skluzem, při kterém si však zřejmě přivodil nějaké to zranění a zůstává ležet na zemi.
     
    90
    Hlavní sudí tohoto zápasu Grave se rozhodl prodloužit druhou poločas o tři minuty.
     
    89
    Domácí tým již nepouští svého soka do vytvoření nějaké šance a vypadá to, že Schalke dnes uhájí všechny tři body.
     
    88
    Z rohového kopu si hosté žádnou šanci nevytvořili, ba naopak z rychlého protiútoku mohli zahrozit domácí, avšak jejich útočné snažení zhatila nepřesná nahrávka jednoho z domácích hráčů.
     
    87
    Dortmund se v posledních minutách opravdu snaží se zápasem ještě něco udělat, což nyní dokázal i Marco Reus, který se dostal do zajímavé střelecké pozice. Fahrmann však dokázal balon vytěsnit těsně nad svou svatyni. Hosté tedy budou rozehrávat rohový kop.
     
    86
    Andre Schurrle nyní vyzkoušel pozornost brankáře domácí celku, Fahrmanna. Ten však se střelou neměl sebemenší problém a stále tak drží čisté konto.
     
    85
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Amine Harit, přichází Franco Di Santo.
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marcel Schmelzer, přichází Mario Götze.
     
    83
    Ihned po obdržení branky se Dortmund snaží ještě se zápasem něco udělat, nic méně proti dnes velmi dobře hrající obraně domácích, to bude více než těžké.
     
    81
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Tak toto je opravdu fotbalová lahůdka. Domácí rozehrávali standartní situaci ze zhruba 30 metrů. Daniel Caligiuri Přenechal balon NALDOVI, který nekompromisní střelou k pravé tyči podtrhuje svůj dnešní výborný výkon a navyšuje vedení domácích. Asistence: Daniel Caligiuri.
     
    78
    Na světě je další žlutá karta. Za svuj faul loktem ji vidí Burgstaller.
     
    75
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Jevhen Konopljanka, přichází Marko Pjaca.
     
    75
    Dortmund se stále tlačí do útoku, ale nikdo ve žlutém zatím nedokázal zakončit.
     
    73
    Christian Pulisic spěchal za další dlouhou přihrávkou za obranu Schalke. Tentokrát se k němu stačil vrátit Nabil Bentaleb, který jej obral o míč.
     
    72
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Leon Goretzka, přichází Weston McKennie.
     
    71
    Mohlo být vyrovnáno! Marco Reus vyslal prudký centr do pokutového území, kde se do zakončení dostal Christian Pulisic, ale bez přípravy minul branku!
     
    70
    Ömer Toprak si všiml volného prostoru na levé straně hřiště a okamžitě tam adresoval přihrávku. Borussia tak opět může zaútočit. Schalke brání v deseti lidech.
     
    69
    Nuri Şahin si nepotykal se zpracováním na hranici pokutového území. Důrazný Alessandro Schöpf míč špičkou kopačky odkopl. Sahin jej navíc fauloval.
     
    68
    André Schürrle centroval z levé strany do pokutového území, kam spěchali hned tři hlavičkáři Dortmundu. Nejvýše ale vyšplhal domácí Nabil Bentaleb.
     
    67
    Marco Reus se v pokutovém území opřel do odraženého míče. Hvězdný fotbalista pálil levačkou, jenže slabou přízemní střelou nenadělal gólmanovi problémy.
     
    66
    André Schürrle táhl akci Dortmundu po levé straně, jenže ani německý reprezentant si tentokrát netroufl na zakončení a raději vrátil míč obráncům.
     
    65
    Alessandro Schöpf se elegantně vyhnul dvojici napadajících hráčů Dortmundu, pokryl si míč a Nuri Şahin jej zatažením za dres složil na zem.
     
    64
    Christian Pulisic kouzlil na pravé straně hrací plochy. Mladičký fotbalista si míč ukopl až k postranní čáře, odkud neměl šanci odcentrovat. Schalke získalo míč.
     
    63
    Dortmund nadále kombinuje s míčem na kopačkách. Fotbalisté ve žlutém se usadili na polovině Schalke, jenže hrajou daleko od branky.
     
    62
    Daniel Caligiuri se tradičně ujal rozehrávky přímého kopu. Jeho centr se tentokrát snesl na zadní tyč. Do odraženého míče se opřel Guido Burgstaller, ale vypálil vysoko nad břevno.
     
    61
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Za přerušení akce Schalke ji dostává Łukasz Piszczek.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Schalke stále kontroluje vývoj utkání. Dortmund se po změně stran prakticky nemůže dostat před branku Schalke.
     
    59
    Amine Harit přenesl hru na pravou stranu, kde číhal Daniel Caligiuri, jenže proti tomu okamžitě vystoupil Marcel Schmelzer, který mu míč ukopl do zámezí.
     
    58
    Michy Batshuayi na polovině hrací plochy dosáhl na Reusovu přihrávku, jenže jeho přenesení hry na levou stranu bylo příliš prudké a nikdo ve žlutém na něj nedosáhl.
     
    57
    Guido Burgstaller se tlačil do pokutového území, kam tentokrát přiletěl krásný centr z levé strany. Aktivní fotbalista Schalke se natahoval po míči, jenže nedokázal přesně zacílit.
     
    56
    Michy Batshuayi z levé strany odcentroval na značku pokutového kopu. Za jeho centrem spěchali hned dva fotbalisté ve žlutém, ale ani jeden z nich nedokázal vypálit.
     
    55
    Christian Pulisic si náběhem do pokutového území řekl o přihrávku, jenže skvěle hrající stoper Naldo jeho pohyb zastihl a včas odkopl míč na roh.
     
    54
    Daniel Caligiuri se ujal rozehrávky rohového kopu, jenže jeho nadýchaný centr nezasáhl nikdo v modrém dresu. Balón bez teče propadl do zámezí.
     
    53
    Marcel Schmelzer musel zasahovat u rohového praporku. Domácí fotbalisté jsou po vstřelení úvodní branky dnešního utkání na koni a nepouštějí soupeře do hry.
     
    52
    Dortmund musí zvýšit svou aktivitu. Hostující celek ztrácí ve velmi důležitém utkání. V případě porážky bude na Schalke ztrácet už čtyři body!
    50. Jevhen KONOPLJANKA - 1:0
     
    50
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Schalke se krátce po změně stran ujímá vedení! Dortmund sice vstoupil do druhé půle aktivně, ale Schmelzer ztratil míč na polovině hřiště. Daniel Caligiuri přenesl hru na levou stranu, kde byl JEVHEN KONOPLJANKA, který si míč zpracoval a krásnou střelou rozjásal zaplněný stadion!
     
    49
    Borussia vstoupila do druhého poločasu mnohem aktivněji. Hostující celek po změně stran působí mnohem aktivnějším dojmem a napadá rozehrávku Schalke.
     
    48
    Leon Goretzka měl prostor ve středu hrací plochy, jenže při přechodu na polovinu soupeře pokazil přihrávku a připravil Schalke o zajímavou možnost.
     
    47
    Alessandro Schöpf si na levé straně poradil s náročným zpracováním. Fotbalista domácího celku se ale zahnal do těžké pozice a musel si pomoci zpětnou přihrávkou.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Maximilian Philipp, přichází André Schürrle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavou podívanou! Schalke vlétlo do utkání jako velká voda, ale Roman Bürki Caligiuriho ránu vyrazil. Po pětadvaceti minutách zahrával Reus přímý kop a Ralf Fährmann musel vytáhnout povedený zákrok! Poté se hra uklidnila a Schalke převzalo iniciativu. V nastaveném čase se krásně uvolnil Jevhen Konopljanka, ale jeho rána těsně minula zadní tyč. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Konopljankova nebezpečná střela
     
    45+1
    Jevhen Konopljanka si parádně zpracoval dlouhou přihrávku, na hranici šestnáctky se rychlou kličkou uvolnil ke střele, ale těsně minul vzdálenější tyč!
     
    45
    Schalke se v závěru prvního poločasu nastěhovalo na polovinu Dortmundu. Hráči v modrém kombinují v blízkosti pokutového území, ale nikdo v modrém si zatím netroufl na zakončení.
     
    44
    Rozehrávky rohového kopu se opět zhostil Daniel Caligiuri, jehož centr přiletěl na přední tyč. Do zakončení se dostal Amine Harit, ale jeho pokus byl velmi nepřesný.
     
    43
    Daniel Caligiuri si na pravém křídle vyměnil míč s Haritem. Druhý jmenovaný se snažil procedit centr do šestnáctky, ale získal pouze rohový kop.
     
    42
    Benjamin Stambouli se rozhodl zahrát malou domů. Fotbalisté Schalke nyní uklidňují hru na vlastní polovinu a nikam se neženou. Souboj se hraje za vytrvalého skandování obou fanouškovských táborů.
     
    41
    Alessandro Schöpf se v blízkosti rohového praporku prodral k odraženému míči, otočil se s ním a okamžitě odcentroval. Pozorná obrana míč odkopla do bezpečí.
     
    40
    Jevhen Konopljanka si na levé straně pokutového území dělal prostor k odcentrování do pokutového území. Místo centru si raději pomohl přihrávkou do křídla.
     
    39
    Guido Burgstaller si v pokutovém území zpracoval krátký centr z pravé strany. Sám se snažil otočit kolem Schmelzera, který mu skvělým postavením nedovolil zakončit.
     
    38
    Daniel Caligiuri vyzval k souboji Dahouda. Hostující záložník aktivního fotbalista Schalke vystál a nenechal jej odcentrovat do pokutového území.
     
    37
    Mahmoud Dahoud se krásně uvolnil na levé straně. Záložník Dortmundu levou nohou hledal hráče v pokutovém území, ale jeho přihrávku zastavil Stambouli.
     
    36
    Guido Burgstaller vyhrál hlavičkový souboj se Sokratisem. K odraženému míči se však nedostal nikdo v modrém dresu. Hráči Dortmundu mohou uklidnit hru.
     
    35
    Marcel Schmelzer se po souboji na polovině hřiště drží za levý kotník. Zranění levého obránce by pro trenéra Dortmundu bylo velkým problémem.
     
    34
    Nyní trošičku zaskřípala komunikace na straně domácích stoperů. Zadáci Schalke si dlouho dávali přednost, čehož málem využil Michy Batshuayi.
     
    33
    Daniel Caligiuri prošel středem hrací plochy na polovinu Dortmundu. Domácí poté přenesli míč na levé křídlo, odkud pálil Jevhen Konopljanka, který trefil prvního obránce.
     
    32
    Daniel Caligiuri zabojoval v blízkosti pokutového území a obral Schmelzera o míč. Zadák Dortmundu se sice zlobí, ale hra se přerušovat nebude.
     
    31
    Ömer Toprak se ujal rozehrávky hostujícího celku. Stoper Dortmundu roztáhl hru na pravou stranu, kde kraloval Łukasz Piszczek. Hosté mohou zaútočit.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a zatím sledujeme zajímavý souboj. Domácí Schalke je sice aktivnějším celkem, ale hostující Borussia nedává svou kůži zadarmo.
     
    29
    Daniel Caligiuri rozehrával další přímý kop domácího celku. Tentokrát ale vyslal příliš krátký centr, který akrobatickým kopem odvrátil Schmelzer.
     
    28
    Łukasz Piszczek v blízkosti pokutového území svedl souboj o odražený míč. Polský obránce si jej ale předkopl daleko od nohy a už nestačil zakončit.
     
    27
    Michy Batshuayi skvěle ustál souboj na polovině Schalke a udržel míč pro hostující celek. Střelec Dortmundu však zatím operuje daleko od šestnáctky.
     
    26
    Thilo Kehrer se po přímém kopu dostal k hlavičce z nesmírně obtížné pozice. V souboji s dvojicí hráčů ve žlutém hlavičkoval vysoko nad břevno.
     
    25
    Guido Burgstaller si naběhl na krásnou přihrávku a ihned prodloužil míč do šestnáctky. Jeho pobídka ale nenašla adresáta. Schalke z akce vytěžilo alespoň přímý kop.
    24. Reusův přímý kop
     
    24
    Hosté poprvé ohrozili branku Schalke! Marco Reus se ujal rozehrávky přímého kopu a parádní střelou pořádně protáhl domácího brankáře!
     
    23
    Marcel Schmelzer chtěl přenést hru přes šíři hrací plochy, ale do cesty se mu přimotal hlavní rozhodčí. Od jeho zad se míč naštěstí pro Dortmund odrazil k Sokratisovi.
     
    22
    Fotbalisté Dortmundu napadají rozehrávku soupeře opravdu vysoko. Domácí fotbalisté si zatím vědí rady a soupeře prakticky nepouštějí k balónu.
     
    21
    Daniel Caligiuri se rychlou přešlapovačkou zbavil obránce a odcentroval na malé vápno. Obránce Toprak míč tentokrát pouze prodloužil do zámezí. Domácí budou vhazovat.
     
    20
    Łukasz Piszczek odcentroval z pravé strany na malé vápno. Za míčem se dral Michy Batshuayi, ale důrazný Naldo odhlavičkoval míč ven ze šestnáctky.
     
    19
    Schalke zahrávalo rohový kop. Daniel Caligiuri tentokrát odcentroval na přední tyč, kde ve vzdušném prostoru kraloval osamocený Ömer Toprak.
     
    18
    Christian Pulisic se zbavil svého strážce na pravé straně. Místo centru do pokutového území však zvolil přihrávku na spoluhráče z defenzívy. Dortmund kombinuje na polovině Schalke.
     
    17
    Daniel Caligiuri se ujal rozehrávky následného přímého kopu. Jeho pobídka přiletěla na malé vápno, jenže nikdo v modrém na nadýchaný centr nedosáhl.
     
    16
    Maximilian Philipp se vrhl do hlavičkového souboje na polovině hřiště. Guido Burgstaller ve vzdušném souboji schytal úder loktem a poroučel se k zemi.
     
    15
    Marcel Schmelzer vyslal krásnou přihrávku podél levé postranní čáry. Za jeho pobídkou sprintovali hned dva hráči ve žlutém, nicméně Thilo Kehrer si nákop pohlídal.
     
    14
    Christian Pulisic si na polovině hrací plochy naskočil na odkop hostujícího brankáře. Talentovaný fotbalista balón pouze prodloužil do zámezí.
     
    13
    Michy Batshuayi postupoval s míčem středem hrací plochy. Těsně před pokutovým územím proti němu vystartoval Naldo, který jej připravil o míč.
     
    12
    Jevhen Konopljanka operoval s míčem u nohy na levé straně hrací plochy. Ukrajinský šikula se otočil kolem soupeře, ale další hráč ve žlutém míč zakopl do autu.
     
    11
    Marco Reus předběhl hned dva fotbalisty Schalke a dostal se k odcentrování. V těžké pozici však míč netrefil zrovna ideálně a poslal jej na tribunu.
     
    10
    Jevhen Konopljanka vyslal přihrávku na levou stranu. Daniel Caligiuri to přehnal s kličkováním a sám sebe zahnal mimo hrací plochu.
     
    9
    Marcel Schmelzer si naběhl na krásnou přihrávku na levou stranu a okamžitě odcentroval do pokutového území. Daniel Caligiuri se mu položil pod nohy a srazil centr do autu.
     
    8
    Nabil Bentaleb postupoval vpřed po levém křídle. Domácí fotbalista chtěl rozběhnout Goretzku, jenže druhý jmenovaný se k balónu neprobil.
     
    7
    Amine Harit se krásně uvolnil na hranici pokutového území. Kolumbijský fotbalista poté vypálil pravačkou, ale jeho pokus prosvištěl vysoko nad brankou.
     
    6
    Už to vypadalo, že se Schalke dostane do vedení! Daniel Caligiuri napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti a Roman Bürki jeho ránu na poslední chvíli vyrazil mimo tři tyče!
     
    5
    Dortmund zahrával první rohový kop dnešního utkání. Jeho exekuce se ujal Marco Reus, jenže na přední tyči hlavičkoval jen Philipp, který míč prodloužil ven ze šestnáctky.
     
    4
    Leon Goretzka centroval z pravé strany do pokutového území. Na malém vápně se k míči tlačil Guido Burgstaller, jenže důrazný obránce Sokratis mu nedovolil zakončit.
     
    3
    Marcel Schmelzer si naběhl na vysokou přihrávku na levou stranu. Míč se snažil zpracovat hlavou, ale balón se mu odrazil do zámezí. Schalke bude vhazovat.
     
    2
    Ralf Fährmann musel hned v úvodu utkání ven z branky! Christian Pulisic totiž sprintoval za nepovedenou přihrávkou jednoho z obránců. Domácí brankář míč zakopl do bezpečí.
     
    1
    Schalke obstaralo výkop do dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, jenže Guido Burgstaller v prvním vzdušném souboji se stopery Dortmundu neuspěl.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Dortmund bude hrát ve žlutém, zatímco domácí fotbalisté obléknou modré dresy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Naldo, Stambouli – Schöpf, Goretzka, Bentaleb, D. Caligiuri – Konopljanka, Harit, Burgstaller.
    Náhradníci: Nübel – Di Santo, McKennie, Meyer, Oczipka, Pjaca, Teuchert.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Schmelzer – Dahoud, Şahin – Pulisic, Reus, Philipp – Batshuayi.
    Náhradníci: Weidenfeller – Akanji, G. Castro, Schürrle, Weigl, Sancho, M. Götze.

    Rozhodčí: Grafe – Kleve, Sinn.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu naposledy střetli v listopadu minulého roku. Dortmund doma sice o poločase vedl vysoko 4:0, ale Schalke v závěrečné půlhodině dokázalo vyrovnat!
     
    FC Schalke 04

    Naopak Schalke prožívá vydařenou sezónu. V devětadvaceti duelech posbíralo padesát dva bodů a patří mu druhá pozice za suverénním Bayernem Mnichov. Schalke se letos prezentuje skvělou defenzívou. Inkasovalo jen třicet tři branek, což je po Bayernu druhá nejlepší defenzíva v Bundeslize. V minulém kole Schalke po šesti výhrách prohrálo, když padlo na půdě Hamburku.
     
    Borussia Dortmund

    Dortmund i v letošním ročníku zaostává za očekáváním. Borussia má po devětadvaceti kolech padesát jedna bodů a patří jí třetí pozice ligové tabulky. Na svého dnešního soupeře však ztrácí pouhý bod. Dortmundu sezóna skončila předčasně i v pohárové Evropě, kde Borussia vypadla ze Salcburkem. V německé soutěži má Dortmund problémy v defenzívě. Letos inkasoval už třicet devět branek. V minulém kole si na svém stadionu poradil 3:0 se Stuttgartem.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům německého fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání FC Schalke 04 – Borussia Dortmund. Utkání startuje v 15:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 50. Konopljanka (D. Caligiuri), 81. Naldo (D. Caligiuri)

    Karty:   78. Burgstaller (SCH) – 61. Ł. Piszczek (DOR)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:9.
    FC Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Naldo, Stambouli – Schöpf, Goretzka (72. McKennie), Bentaleb, D. Caligiuri – Konopljanka (75. Pjaca), Harit (85. Di Santo), Burgstaller.
    Náhradníci: Nübel – Di Santo, McKennie, Meyer, Oczipka, Pjaca, Teuchert.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Schmelzer (84. M. Götze) – Dahoud, Şahin – Pulisic, Reus, Philipp (46. Schürrle) – Batshuayi.
    Náhradníci: Weidenfeller – Akanji, G. Castro, Schürrle, Weigl, Sancho, M. Götze.

    Rozhodčí: Grafe – Kleve, Sinn
    thejrc.org