Benešov – Chrudim 0:0 (4:5 po pen.) | Jirny – Písek 1:1 (4:5 po pen.) | Brozany – Čížová 2:2 (5:4 po pen.)
Štěchovice – Ústí n/O 3:3 (6:5 po pen.) | Benátky n/J – Převýšov 3:4 (kon.)
po penal. (5:4)
SK Sokol Brozany
2:2 (2:0)
Sokol Čížová
Neděle 15.04.2018, 17:00 • Hřiště SK Sokol Brozany • Česká fotbalová liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím vás u 23. kola Fortuna České fotbalové ligy. V rámci něho se utkají dva týmy ze spodních pater tabulky. A sice domácí SK Sokol Brozany, které přivítají TJ Sokol Čížovou. Přeji vám příjemné fotbalové počtení.
     
    SK Sokol Brozany

    Brozanský celek nadále drží svou pozici. S 29 body se již nějakou dobu drží na patnáctém místě. V jarní části si Brozany připsaly jedinou výhru a to na hřišti Dobrovice. Hned ve třech zápasech padli Brozanští až v závěrečných penaltách, proti Benátkám nad Jizerou, Ústí nad Orlicí a Štěchovicím. Pouze jednu plnou bodovou ztrátu utrpěly Brozany doma proti Jirnům.
     
    TJ Sokol Čížová

    Tým z jihu Čech je na tom bodově o poznání hůř, ačkoliv tabulkově nikoliv. Byť Čížovou od Brozan dělí pouhé dvě tabulkové pozice, bodový rozdíl je dosti propastný, činí sedmnáct bodů. Čížová se drží na předposledním místě s tříbodovým náskokem na poslední Nymburk. Přesto jsou oba dva v sestupových vodách. Na jejich opuštění potřebuje Čížová získat hned patnáct bodů, což bude velmi náročné, neboť na jaře vyhrála pouze jednou a ještě navíc na penalty.
     
    Předchozí vzájemný zápas

    16.9.2017, 6. kolo: TJ Sokol Čížová – SK Sokol Brozany 1:3

    Vstřelené góly: 87. Kočí – 21. Chukwuma, 49. Marič, 76. Chukwuma.

    Sestava Čížové: Satrapa – Janoch, Novák, Rozhoň, Grobár – Zahrádka (82. Vávra), Dvořák, Kočí, Nečas (46. Bálek), Janda (67. Chytrý) – Jirouš (C)
    Náhradníci: Kratochvíl – Chytrý, Polodna, Stojka, Vávra, Bálek, Michal Held

    Sestava Brozan: Lipš – Franc, Hovorka (58. Modr), Benda (90+1. Vlasák), Cibulka (C), Studecký, Dunderovič, Slanička (46. Marič), Tichý (46. Šollar), Bubeníček, Chukwuma (82. Spirkoski)
    Náhradníci: Danko – Marič, Barnat, Vlasák, Spirkoski, Modr, Šollar
     
    Úvodní sestavy:

    Sokol Brozany: Tvrdoň – Cibulka (C), Franc, Stehlík – Studecký, Slanička, Mešič, Vopat, Veselý – Benda, Chukwuma.
    Náhradníci: Lipš – Freitas Carvalho Da Silva – Marič, Tichý – Jelínek.

    Sokol Čížová: Kratochvíl – Pedro, Novák, Vacovský, Zahrádka – Held, Havel, Kočí, Janda, Dvořák – Jirouš (C).
    Náhradníci: Přibyl – Tomášek, Mudra – Bálek, Nečas, Vávra

    Rozhodčí: Štrincl – Cihlář F., Cihlář J..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Po úvodním výkopu se Brozany snažily hned tlačit se do útoku. Hosté z Čížové ale uzavřeli prostor na své polovině a svému soupeři prakticky okamžitě sebrali míč.
     
    2
    A naopak se sami vydali do střelecké příležitosti. Ta vyústila v rohový kop, který mířil přímo do rukavic Mariána Tvrdoně.
     
    3
    Brozanští velmi obezřetně rozehrávají od své branky.
     
    3
    Záhy tu bylo obrovská brozanská šance! Chukwudi Chukwuma dokázal udržet míč i přesto, že ho stíhal Vacovský, navíc si pro míč spadl Kratochvíl. Brozanský útočník obloučkem našel volného spoluhráče, který se snažil prostřelit úplně volnou branku. Obrana Čížové ale navčas odklidila míč do bezpečí.
     
    5
    Brozany právě vstřelily branku!
    Brozanská útočná aktivita neustála. Z pravé strany velmi prudce propálil branku Čížové odraženým míčem po rohovém kopu CHUKWUDI CHUKWUMA.
    5. CHUKWUMA - 1:0
     
    6
    Brozany se nadále tlačí směrem k brance soupeře. Tentokrát jim k tomu dopomohl volný kop od středové čáry. Jeho pohyb ale lépe vystihli hosté v růžovém, kterým se naskytla příležitost k vlastní šanci.
     
    8
    Čížová se vehementně snaží o přechod do velkého vápna. Zvolila však cestu po křídle, kde se Brozanským daří hru přerušovat odkopem míčů do outu.
     
    9
    Další šanci Čížové pro změnu zmařil ofsajd Martina Jirouše.
     
    10
    Brozany právě vstřelily branku!
    Po kratší době pasivity navyšují Brozanští své vedení. Povedenou akci domácích zakončil z hranice pokutového území LADISLAV VOPAT, který ve skluzu poslal míč velmi rychle do branky.
    10. VOPAT - 2:0
     
    12
    Bohumil Havel svým rychlým pohybem přenesl hru blíže k brozanské brance. Na tvrz mužů v červeném ale Čížová ani tentokrát vyzrát nedokázala, navíc opětovně přišla o míč.
     
    13
    Oba celky se snaží přenést hru na polovinu soupeře. Oba týmy nejsou ve své aktivitě příliš úspěšné, čímž se největší aktivita přesunula ke středové čáře.
     
    14
    Povedený volný kop z přijatelné vzdálenosti letěl na Kratochvílovu branku od Rudolfa Slaničky. Díky vyšší koncentraci hráčů Čížové ale nedokázal nikdo z Brozanských míč ztečovat. Ten tedy pouze proletěl nad pravým rohem branky.
     
    15
    Další gólovou trefu měl na svých kopačkách Chukwudi Chukwuma. Přestože dokázal z malého vápna nasměrovat vysokou přihrávku do branky, nepohlídal si ofsajdové postavení, v němž ho sudí zachytili.
     
    17
    Po autovém vhazování Dominika Pedra chtěla Čížová projít do útoku. Tato šance ale prolétla hodně vedle Tvrdoňovy branky, který míč následně odkopával.
     
    19
    Několikero kličkami se snažil Roman Zahrádka prchnout ze sevření Ladislava Vopata. Vopat jej ale zastavil lehce nedovoleným způsobem, čímž soupeřovu šanci narušil.
     
    20
    Rohový kop Brozan si zpracoval Jiří Stehlík, který poslal ihned míč za sebe tak, aby některý z jeho spoluhráčů mohl prudce vypálit na branku. I tentokrát ale Čížová usilovně blokovala, čímž byla i tato šance odsouzena k zániku.
     
    22
    Až v závěrečném momentu ubránil Rudolf Slanička svou branku. Následně nasměroval do příležitosti Chukwumu. Jeho pokus ale neměl dlouhého trvání.
     
    23
    Dominik Pedro nepřešel po křídle přes Jana France. Ve snažení podpořil Pedra i Roman Zahrádka, ovšem ani tato kooperace nepřinesla kýžený úspěch pro Čížovou.
     
    26
    Nákop Mariána Tvrdoně mířila přímo za autovou čáru. Brozanští vybojovali míč velmi rychle k sobě a znovu kombinačně přecházejí do vápna.
     
    27
    Další Tvrdoňův nákop zachytili na půlce hráči Čížové. Ti se znovu snažili dostat směrem k brance, znovu se míč dostal pouze do náručí brozanského brankáře.
     
    29
    Jaroslav Benda pohotovou kličkou udržel míč pro svůj tým. Ze zadní strany rozehrál Ladislav Vopat. Pro tentokrát však šance Brozan skončila průnikem Čížové po křídle.
     
    30
    Nedovoleným způsobem zastavil Radek Cibulka v souboji kapitánů Martina Jirouše. Hosté se dočkali přímého kopu z celkem přijatelné vzdálenosti. Nákop Michala Helda ale našel pouze rukavice Mariána Tvrdoně.
     
    32
    Čížová velmi drze proniká do vápna. Takřka neprostupnou tvrz ale na čáře vytvořila brozanská obrana, která úspěšně maří jednu šanci Čížové za druhou.
     
    33
    Velmi obětavě pronikal Lukáš Veselý po křídle. Sám přeběhl celé hřiště, načež v závěru uvolnil cestu pro Chukwumu. Ten byl ale u míče trochu pomaleji než potřeboval, čímž se obraně Čížové podařilo jej srazit do autu.
     
    35
    Hosté se nadále drží na polovině svého soupeře. Málokdy už ale dokáží vytvořit takovou šanci, aby se dostali dále než na hranici velkého vápna.
     
    36
    Celkem povedenou kombinaci Čížové v závěru špatnou přihrávkou zmařil Petr Janda. Míč poté převzal Jan Franc, od něhož byl zahájen kombinační přechod Brozan do středu hracího pole.
     
    38
    Těsně za půlkou čekají na uvolnění prostoru hráči Čížové. Nakonec se dostali i do vápna, už nikoliv ale k ohrožující střelecké příležitosti.
     
    39
    S vypětím všech sil zachránil Lukáš Dvořák míč na hrací ploše. Čížové se opět podařilo proniknout do vápna. Akci ale dokázal zmařit Jan Franc, který obětavě skluzem přerušil přihrávku od Dominika Pedra.
     
    41
    Po delší době se do šance dostaly i Brozany. Přes dvojici protihráčů dokázal prostřelit míč Jaroslav Benda. Už ale nedokázal zamířit přesně, tudíž míč prolétl pouze těsně vedle tyče.
     
    42
    Obrovskou šanci měl na svých kopačkách Martin Jirouš! Přihrávku do malého vápna ale nedokázal zpracovat nikterak ideálně, tudíž střela letěla až do vyšší úrovně ochranné sítě.
     
    44
    Čížová ve svém náporu pokračuje. Tentokrát se ale Brozanům daří důrazněji bránit. A to navíc na pomezí mezi velkým vápnem a středovým kruhem.
     
    45
    V závěru první půle se i Brozany nadechly k šanci. Vyšší přihrávku od Veselého ale nedokázal Ladislav Vopat zpracovat ideálně, čímž svou šanci zmařil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Poločas dvou rozdílných částí. Úvod zcela jasně patřil domácímu týmu, kterému do branky padlo vše, co mohlo. Po druhém gólu ale Brozany částečně rezignovaly, čímž se do hry dostala Čížová. Své větší množství šancí ale ani jednou využít nedokázala.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Sokol Čížová: ze hřiště odchází Havel, přichází Mudra.
     
    46
    Střídání v týmu Sokol Čížová: ze hřiště odchází Dvořák, přichází Bálek.
     
    46
    Svou větší aktivitou začali druhou půli domácí. Muamer Mešič ideálně poslal míč obloukem směrem k vápnu. Již ale nenašel žádného ze spoluhráčů, přesto se Brozany udržely v útoku.
     
    48
    Kolem středové čáry proniká napříč šířkou hrací plochy Petr Janda. Následně nasměroval svůj tým k další příležitosti. Při souboji o míč ale hosté faulovali.
     
    49
    Do souboje ve skluzu proti Michalu Kočímu se pustil úspěšně Muamer Mešič. K ničemu příliš úspěšnému tato kořist ale nevedla. Oba týmy opět velmi tvrdě bojují o míč ve středu pole.
     
    51
    Nůžkami za sebe ubránil Filip Vacovský svou branku. Brozanští se poté stáhli opět do středu, odkud se marně snaží dostat dále.
     
    52
    Faul Lukáše Veselého na Petra Jandu vedl k přímému kopu z celkem nadějné vzdálenosti. Brozanům se ale podařilo míč daleko vyhlavičkovat. Navíc se hráči Čížové ocitli v ofsajdovém postavení.
     
    54
    Brozany následně přešly na opačný konec hrací plochy. Tento stav se ale hráčům v růžové nelíbil, čímž uklidili míč do autu. Z následného vhazování ukořistili míč hosté, kteří definitivně ukončili jakékoliv útočné snažení Brozan.
     
    56
    Marián Tvrdoň nasměroval dlouhým nákopem svůj tým do další příležitosti. Ta vzala velmi rychle za své díky nepříjemnému pádu Radka Cibulky po srážce se soupeřem.
     
    57
    Série nákopů gólmana Brozan pokračuje. Tentokrát našel ale pouze hráče hostujícího celku, kteří se velmi snaží, aby udrželi míč na hrací ploše, navíc na svých kopačkách.
     
    58
    Opětovně se rozhořel tuhý boj o míč podél středové čáry. Z něho vyšla vítězně Čížová, která se dostala i k zakončení. S ním ale tentokrát nenašla prostor brankoviště.
     
    60
    Svou šanci k přesunu využili i domácí fotbalisté. I tentokrát ale byl jejich přechod ukončen vedle soupeřovy brány, odkud se odkopávalo.
     
    61
    Michal Held našel krásně Petra Jandu. Jeho centr byl ale příliš přetažený. Až na opačné straně za vápnem jej převzal další hráč Čížové, který jej nasměroval směrem k brance. Neúspěšně.
     
    63
    Michal Kočí byl u míče rychleji než Chukwuma, jemuž nevyšel pravděpodobně plánovaný samostatný průnik. Do šance pak vyslal svůj tým.
     
    64
    K povedenému zakončení se dostal Jaroslav Benda! Jeho velmi prudká střela z velkého vápna krásně orazítkovala břevno Kratochvílovy branky.
     
    65
    K zakončení se dostal Rudolf Slanička. Jeho šance ale postrádala jakýkoliv důraz, tudíž s jejím zastavením neměl gólman Čížové vůbec žádný problém.
     
    66
    Tlak Brozan pokračuje. Ke střele se nyní dostal Chukwuma. S vyražením jeho šance měl Petr Kratochvíl vskutku co dělat. Nakonec si ale dokázal poradit.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Chukwuma (Sokol Brozany).
     
    68
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Chukwuma, přichází Tichý.
     
    69
    Kolem středového kruhu kombinují hráči Čížové, kterým se nakonec podařilo projít až do vápna. Dominik Pedro ale nevyhrál souboj o míč zde, navíc jej poslal mimo hrací plochu.
     
    70
    Z pravé strany obdržel centr Lukáš Veselý. V rychlosti ho ale nedokázal zpracovat tak, jak by potřeboval a následná střela mířila hodně vedle branky Petra Kratochvíla.
     
    73
    Sérií rohových kopů se Brozany držely v útočném pásmu. Ve velkém vápnu se Brozanům dařilo celkem precizně kombinovat, načež tvrdou střelu na branku vyslal Ladislav Vopat.
     
    74
    Čížová právě vstřelila branku!
    Hostům se podařilo snížit! Přes mnohačlennou zeď v přímém kopu našel hlavičkou míč FILIP VACOVSKÝ, který ho ihned poslal do volné branky.
    74. VACOVSKÝ - 2:1
     
    75
    Brozany se snaží opět o navýšení svého vedení. Petr Tichý procházel mezi hráči Čížové jako mezi kužely. Přesto se ale dostali k míči hosté, kteří znovu zakončili na branku Tvrdoně.
     
    77
    Souhra mezi Jiroušem a Heldem vedla k enormní šanci Čížové. Domácím se ale ve vápnu zadařilo míč vyhlavičkovat mimo. Zcela odrazit nebezpečí ale v tuto chvíli nedokázali.
     
    78
    Dnešní utkání sleduje 120 diváků.
     
    78
    Čížová se nadále tlačí směrem k brance Brozan. Proto se obrana domácího celku celkem významně rozrostla. Čížové se tím pádem nedaří pronikat blíže do vápna.
     
    80
    Čížová se dostává k rohovému kopu. Ten dokázaly Brozany souhrou dvou nákopů celkem rychle ubránit a odkopnout do relativního bezpečí. Přesto z následujícího přímého kopu nasměroval Held míč zpět k brance.
     
    82
    Brozanům se podařilo přenést hru, navíc se dostat k ideální šanci. Lukáš Veselý prudce vypálil směrem k pravé tyči branky Čížové. Proti jeho střele ale Kratochvíl vyskočil a konečky prstů ji dokázal vyrazit za sebe. Brozany tak mají výhodu rohového kopu.
     
    85
    Až těsně před velkým vápnem ubránil Petr Tichý svou branku narušením souhry soupeře. Brozanům se následně podařilo přejít do útoku.
     
    87
    Čížová právě vstřelila branku!
    Hosté v závěru velmi dramatizují dnešní utkání! PETR JANDA velmi krásně proběhl kolem několika brozanských hráčů, počkal si na pád gólmana a uklidil míč do zcela prázdné branky.
    87. JANDA - 2:2
     
    88
    Domácí se snaží o znovuukořistění vedení. Čížová ale zavřela prostor kolem své branky a jakýkoliv pokus Brozan vždy odkopává velmi daleko od své branky.
     
    89
    Brozanům se daří kombinovat kolem velkého vápna. Ke střele do něj se ale stále nemohou dostat.
     
    90
    Střídání v týmu Sokol Čížová: ze hřiště odchází Zahrádka, přichází Vávra.
     
    90+1
    Druhý poločas skončil.
     
    Celkem vyrovnaná druhá půle. V té se navíc Čížové podařilo efektivněji využívat své šance, čímž se jim podařilo srovnat. O vítězi dnešního zápasu tak rozhodnou pokutové kopy.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    1:0
    Franc proměňuje.
     
    1. série
    1:1
    Held proměňuje.
     
    2. série
    2:1
    Mešič proměňuje.
     
    2. série
    2:2
    Mudra proměňuje.
     
    3. série
    3:2
    Veselý proměňuje.
     
    3. série
    3:3
    Vacovský proměňuje.
     
    4. série
    4:3
    Tichý proměňuje.
     
    4. série
    4:3
    Bálek neproměňuje.
     
    5. série
    4:3
    Slanička neproměňuje.
     
    5. série
    4:4
    Jirouš proměňuje.
     
    6. série
    5:4
    Vopat proměňuje.
     
    6. série
    5:4
    Janda neproměňuje.
     
    Konec zápasu.
     
    Opět doma vyhrály Brozany až na pokutové kopy, které dlouho nemohly najít vítěze.
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Těším se na vás příště na počtenou! (19:00:15)

    Vít Trubička

    Branky: 5. Chukwuma, 10. Vopat – 74. Vacovský, 87. Janda

    Karty:   68. Chukwuma (BRO)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Franc (BRO)
    1:1   Held (CIZ)
    2. série:
    2:1   Mešič (BRO)
    2:2   Mudra (CIZ)
    3. série:
    3:2   Veselý (BRO)
    3:3   Vacovský (CIZ)
    4. série:
    4:3   Tichý (BRO)
    4:3   Bálek (CIZ)
    5. série:
    4:3   Slanička (BRO)
    4:4   Jirouš (CIZ)
    6. série:
    5:4   Vopat (BRO)
    5:4   Janda (CIZ)


    SK Sokol Brozany: Tvrdoň – Cibulka (C), Franc, Stehlík – Studecký, Slanička, Mešič, Vopat, Veselý – Benda, Chukwuma.
    Náhradníci: Lipš – Freitas Carvalho Da Silva – Marič, Tichý – Jelínek.

    Sokol Čížová: Kratochvíl – Pedro, Novák, Vacovský, Zahrádka – Held, Havel, Kočí, Janda, Dvořák – Jirouš (C).
    Náhradníci: Přibyl – Tomášek, Mudra – Bálek, Nečas, Vávra

    Rozhodčí: Štrincl – Cihlář F., Cihlář J.

    Diváci: 120
    ocianews.com