Německo – Slovensko 1:4 (kon.)
konec
Německo
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Slovensko
Neděle 15.04.2018, 17:00 • DRFG Arena (Drážďany) • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Hezké pozdní nedělní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Příprava před mistrovstvím světa je v plném proudu a nejinak je tomu i u reprezentací Německa a Slovenska, které spolu dnes sehrají druhý zápas po sobě v rámci Euro Hockey Challenge. Utkáním Vás provede Vendula Zdražilová.
     
    Mistrovství světa v ledním hokeji se už nezadržitelně blíží, všechny reprezentace tak momentálně ladí formu na tuto vrcholnou akci. V rámci série Euro Hockey Challenge slovenská reprezentace o víkendu měří síly s Německem na jeho půdě. Jeden zápas má už za sebou a dnes ji čeká druhý.
     
    První vzájemné utkání

    První vzájemný duel byl velmi vyrovnaný a až na konci druhé třetiny se měnilo skóre, které otevřeli Němci. V té třetí pak Slováci vyrovnali Bucem a začínalo se znovu od začátku. Nakonec už žádná branka nepadla a zápas tak dospěl do prodloužení, které ale vítěze neurčilo. Došlo tak na samostatné nájezdy, které rozhodl liberecký Martin Bakoš a Slovensko tak vyhrálo 2:1sn. Dnes by němečtí hokejisté svému soupeři rádi prohru vrátili a o to se také pokusí. Čeká nás tak zajímavý duel, který si nenechte ujít. Dres slovenské reprezentace obléklo několik hráčů, kteří působí i v české extralize.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Pielmeier (Niederberger) – Krupp, Zerressen, Nowak, Wagner, Ebner, Sezemsky, Bender, Brückner – Höfflin, Michaelis, Tiffels – Müller, Pietta, Kammerer – Uvira, Loibl, Krämmer – Hafenrichter, Danner, Holzmann

    Slovensko: Rybár (Hrenák) – Čajkovský, Trška, Fehérváry, Ďaloga, Gernát, Grman – Stehlík, Paulovič, Krištof – Cingel, Nagy, Šimun – Kudrna, Bakoš, Hovorka – Miklík, Bondra, Buc – Svitana

    Rozhodčí: Marcus Brill, Sascha Westrich – Gabriel Gaube, David Tschirner.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Mirko Hofflin se hned natlačil před branku Slovenska, ale ke střele se nedostal. U puku jsou nyní hráči Slovenska a už míří před domácí branku.
     
    00:40
    Hovorka dostal přihrávku, která ale mířila pouze na jeho brusle a do zakončení se vůbec nedostal. Nicméně Slováci stále drží útočné pásmo.
     
    01:40
    Německo právě vstřelilo branku!
    Hokejová reprezentace Německa se v Drážďanech ujímá vedení. MARCEL MÜLLER se nejlépe zorientoval před brankou Slovenska po střele od modré čáry a odražený kotouč poté dopravil za Rybárova záda – 1:0. Asistence: Daniel Pietta a Fabio Wagner
    01:40 Marcel MÜLLER - 1:0
     
    02:18
    Němci byli znovu hodně aktivní a po úpravě brankoviště Německa se poté vydali znovu do útoku, kde další střelou ohrozili Rybára.
     
    04:24
    Martin Bakoš se dostal za branku Němců, poté poslal přihrávku na Cingela, který ale svou střelou z pravého kruhu nechal vyniknout německého brankáře. Hra je přerušena.
     
    04:56
    A znovu to Slováci zkusili před brankou Německa, kde střílel znovu Cingel, obrana Němců ale kotouč zachytila a poslala směrem dopředu.
     
    05:21
    Němečtí hráči se opět natlačili před slovenskou klec, další střela ale skončila mimo tři tyče.
     
    06:26
    Čajkovský se pokusil o přihrávku na svého spoluhráče Fehérváryho, ale jeho náznak střely skončil pouze na lapačce Rybára, který přerušuje hru.
     
    06:53
    Müller čekal na přihrávku před brankou Slovenska, nakonec ji dostal, ale jeho střela skončila pouze vedle levé tyče Rybárovy branky.
     
    07:10
    Před brankou Slovenska bylo opět rušno, ve skrumáži se ale Němci nedokázali zorientovat a rázem tak jejich náznak velké šance zůstal bez odezvy.
     
    07:26
    Na druhé straně nebezpečně pálil Paulovič a Pielmeier měl plné ruce práce. Nakonec puk zkrotil a ponechal ho ve své lapačce. Hra je přerušena a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    07:26
    Následuje komerční přestávka.
     
    09:00
    Čajkovský nabil Kudrnovi v prostoru mezi kruhy, druhý jmenovaný pak nakonec střílel z otočky, ale pouze do připraveného brankáře Pielmeiera. A ten hru znovu zastavuje.
     
    09:56
    Vyloučení v týmu Německo (Mirko Höfflin – 2 min., hrubost).
     
    10:29
    Slováci mají výhodu přesilové hry a mají tak šanci nepříznivý stav srovnat. Zatím se jim ale nedaří udržet se v útočném pásmu, naopak Němcům se už dvakrát podařilo vyhodit kotouč pryč.
     
    11:14
    Kudrna dostal přihrávku od Nagyho ne levý kruh a prvně jmenovaný střílel z první. Jenže Pielmeier dokázal zakročit a následně se mu vychýlila branka z postavení a bude třeba ji znovu ukotvit.
     
    11:31
    Další osvobození Němců a kotouč letí až před branku Rybára. Slováci tak musí zakládat svou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    11:56
    Německo je v plném počtu.
     
    12:22
    Na druhé straně se vysunuli dva hráči Německa, ale do zakončení se nakonec vůbec nedostali. Hra se tak otáčí zpět před jejich branku.
     
    13:03
    Bondra s Grmanem si vyměnili puk a druhý jmenovaný poté střílel na Pielmeiera, ten si ale připsal další pozorný zákrok a raději přerušil hru.
     
    13:22
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno. Slováci si vypracovali dobrý tlak před brankou Němců a poté se dostal ke střele na pravém kruhu EDUARD ŠIMUN a kotouč po jeho střele zaplul za Pielmeierova záda – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Marek Ďaloga a Ladislav Nagy.
    13:22 Eduard ŠIMUN - 1:1
     
    15:36
    Slováci mírně ožili a znovu se dostali do šance před Pielmeierem, ale ten si připsal další dobrý zákrok. Poté ještě střílel Miklík, ale i s jeho střelou si poradil.
     
    16:19
    Obrana Slovenska nyní zastavila další akci německého týmu a slovenští hráči se tak bleskově přesunuli zpět do útočného pásma.
     
    16:46
    Stehlík vybojoval puk u vlastní branky a snažil se ho poslat do středního pásma. Němci ho ale nakonec zachytili a otočili hru.
     
    17:37
    Nahození Čajkovského od modré čáry skončilo jen v moci obrany Německa a domácí reprezentace se tak dostává do další útočné akce.
     
    18:07
    Ebner dostal nabito před branku Německa, ale jeho střela nebyla přesná a skončila jen vedle Pielmeierovy branky.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:31
    Ještě přišla střela Grmana, která skončila na Pielmeierovi a ten pak kotouč posílá do středu hřiště.
     
    19:56
    V samotném závěru první části hry ještě Slováci operovali před německou brankou, ke střele se už ale nedostali. Je tu závěr první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Němci se brzy dostali do vedení zásluhou Müllera. Slováci ale poté postupně hru vyrovnali a ve čtrnácté minutě se dočkali vyrovnání, když střelou z pravého kruhu mířil přesně Šimun. Poté byli Slováci lepším týmem a měli další šance, mezi třemi tyčemi už ale ani jedna z nich neskončila. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 17:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Slováci jsou od úvodu druhé třetiny u puku a snaží se dostat před branku Německa.
     
    20:44
    Hovorka hledal Miklíka svou přihrávkou, ale před branku nebyl nikdo ze Slováků připraven k dorážce po střele Bakoše.
     
    21:01
    Marek Hovorka si sjel na levý kruh, poté střílel na Pielmeiera, ale ten si připsal další zákrok a neinkasoval. Stále tak na ukazateli skóre svítí stav 1:1.
     
    21:55
    Dávid Bondra střílel na německou branku a orazítkoval tyč Pielmeierovy branky. Slováci tak nebyli daleko od vedoucí branky!
    21:55 Bondra orazítkoval tyč německé branky.
     
    22:37
    Na druhé straně střílel z pravé strany Sebastian Uvira, ale také brankář Slovenska Rybár se zaskvěl svým zákrokem.
     
    23:23
    Patrik Rybár po další šanci Německa připisuje další zákrok a raději znovu přerušuje hru. Vhazovat se bude po levici královéhradeckého brankáře.
     
    24:23
    Marek Ďaloga podpořil slovenský útok, poté nahrál najíždějícímu Martinu Bakošovi, liberecký útočník ale pálil jen těsně vedle Pielmeierovy branky.
     
    24:39
    Zakázané uvolnění německé reprezentace a hra se tak stěhuje do blízkosti branky Pielmeiera, kde se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    24:43
    Cingel se nedostal k odraženému kotouči ve středním pásmu. Čajkovský už ale ano a poté ho vyvezl do útočné třetiny. Před Pielmeierem ale slovenští hokejisté nezahrozili.
     
    25:23
    Na druhé straně se pokusili o střelu z pravého kruhu Němci, konkrétně Tiffels, ale ani on se mezi tři tyče netrefil.
     
    25:57
    Vyloučení v týmu Německo (Frederik Tiffels – 2 min., krosček).
     
    25:57
    Slovensko má možnost strhnout vedení na svou stranu, čeká ho dvouminutová početní výhoda po krosčeku Tiffelse.
     
    26:42
    Slováci se už nastěhovali do pásma Němců a obléhají branku Pielmeiera, na něho šla střela Čajkovského, kterou ještě tečoval Šimun, ale brankář Německa byl pozorný.
     
    27:10
    Následně pak se Němci dostali ke kotouči a vyhodili ho až před slovenskou branku.
     
    27:45
    Martin Bakoš poslal puk na modrou čáru Fehérvárymu, ale ten svou střelu poslal jen vedle Pielmeierovy branky. Oslabení se už Němcům začíná krátit.
     
    27:57
    Německo je v plném počtu a nyní následuje další komerční přestávka.
     
    28:14
    Höfflin vyhrál vhazování pro Němce a ti se pak bleskově dostali do útočné třetiny. Ovšem před Rybárem poté nepřesně mířil Ebner. Hra je přerušena a vhazovat se bude po pravici slovenského brankáře.
     
    28:38
    Těsně před Pielmeiera si sjel Michal Krištof, ale jeho lehká teč skončila pouze na příložníku německého gólmana. Ten poté raději před dotěrným slovenským útokem přerušil hru.
     
    28:56
    Slováci se museli znovu bránit akci Němců, nyní už ale mají puk ve své moci a míří s ním do útočného pásma.
     
    29:30
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A hned z této akce Slováci otáčejí stav utkání na svou stranu. MICHAL ČAJKOVSKÝ dostal nabito do mezikruží a odtud pak svou střelou, která letěla vzduchem, prostřelil Pielmeiera nad jeho levou rukou a puk umístil do levého horního roku jeho branky – 1:2. Asistence: Patrik Svitana a Dávid Bondra.
    29:30 Michal ČAJKOVSKÝ - 1:2
     
    31:01
    Stehlík se dostal k puku a znovu ho zavezl do útočné třetiny a po další akci musel zasahovat německý brankář proti střele Michela Miklíka. A znovu přerušuje hru.
     
    31:48
    Marcel Müller střílel z pravé strany, ale jeho projektil srazila do bezpečí slovenská obrana. Poté se puk dostal až k Rybárovi a ten pak hru zastavuje.
     
    31:58
    Grman dostal přihrávku do jízdy, střelou švihem ovšem Pielmeiera neprostřelil. Nicméně slovenská reprezentace stále drží útočné pásmo, kde operuje před německou brankou.
     
    32:34
    Slovenští hokejisté jsou lepším týmem a opět se dostali ke střele před Pielmierem. Stehlík střílel zblízka, ale prvně jmenovaný byl ve svém brankovišti pozorný.
     
    33:29
    Další akce na straně Němců, která ale zůstala bez ohrožení Rybárovy branky. Slováci pak míří znovu na opačnou stranu.
     
    34:21
    Marek Ďaloga střílel od modré čáry, jeho ránu ještě tečoval jeho spoluhráč před Pielmeierem, ale ten byl opět připraven.
     
    34:45
    Krištof se natlačil před branku Němců, jeho přízemní střela se ale zastavila pouze o zadní mantinel.
     
    35:00
    Pět minut před vypršením druhé periody vede Slovensko stále těsným náskokem a snaží se svůj náskok pojistit.
     
    35:38
    Dávid Buc se obtočil na levém kruhu, poté ho přenechal Marku Ďalogovi, jenž hned vystřelil, ale kotouč lapil Pielmeier.
     
    35:55
    Na druhé straně musel zasahovat Patrik Rybár, na něhož letěla nebezpečná střela. S tou si ale poradil a hru raději přerušil.
     
    36:03
    Ladislav Nagy se prosmýkl mezi dvěma obránci Německa, kotouč měl ale na dlouhou hůl a nakonec se k němu nedostal. Akce na slovenské straně tak skončila velmi rychle.
     
    36:32
    Marco Nowak, drážďanský rodák, nyní sklidil potlesk publika v DRFG aréně, když střílel z pravé strany. Jeho rána ale končí pouze v lapačce Rybára.
     
    37:19
    Němci zakládají svou další akci z hloubi vlastní obranné třetiny, ale v útočném pásmu nic nevymysleli.
     
    37:36
    Vyloučení v týmu Slovensko (Matěj Paulovič – 2 min., hákování).
     
    37:56
    Slováci se zatím nedokázali dostat k vyhození puku a museli se tak bránit po německém útoku.
     
    38:07
    Nyní se to už povedlo a dá se očekávat tlak před Rybárem.
     
    38:10
    Jenže po buly v útočném pásmu se k puku dostali Němci, chvíli ho podrželi na svých holích a pak vyslali na Rybára další střelu, která končí na zadním mantinelu.
     
    38:37
    Nakonec se dostal Uvira ke střele v přesilové hře a po něm také Krämmer a Němci si vynutili vhazování před Rybárem, který musel zastavit hru.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:14
    Slováci se po střele domácí reprezentace dokázali osvobodit a puk letí až před Pielmeierovu branku.
     
    39:35
    Do dobré šance se nyní dostali Slováci, ale po jejich střele zasahoval Pielmeier a dalším zákrokem tak podržel šance německého týmu.
     
    39:36
    Slovensko je už v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní se Slováci ujali vedení, když se v polovině utkání trefil Čajkovský a slovenské reprezentaci se tak lépe dýchá. Němci ale ještě nesloží své zbraně a pokusí se se zápasem něco udělat. Třetí třetina tak začne přibližně v 18:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se hned v úvodu třetí třetiny ujímají vedení. LADISLAV NAGY se dostal ke kotouči, který mu přiťukl Miklík a poté trefil odkrytou část německé klece – 1:3. Asistence: Michel Miklík a Martin Gernát.
    40:48 Ladislav NAGY - 1:3
     
    41:52
    Vyloučení v týmu Slovensko (Matěj Paulovič – 2 min., hrubost).
     
    42:11
    Uvira se dostal před branku Slováků a zakončoval, ale obrana slovenského národního týmu byla pozorná a pak poslal kotouč až před německou branku.
     
    42:42
    Cingel se dostal do šance ve vlastním oslabení, nakonec svou střelu poslal jen vedle německé klece.
     
    43:42
    Němci se zatím v přesilové hře nedostali do výraznějšího zakončení a Slováci se mohli znovu osvobodit.
     
    43:52
    Slováci se ubránili a už jsou v plném počtu.
     
    44:25
    Pietta se snažil najít vhodnou pozici ke střele, ale nakonec pálil vedle. Slováci si převzali kotouč a míří s ním před německou branku.
     
    45:13
    Grman střílel z levé strany, ale jeho projektil zastavila německá obrana, která nakonec pak kotouč dopravila do středního pásma.
     
    45:42
    Svitana podél mantinelu dostal puk pod kontrolu a poté před Pielmeierem střílel Bondra. Bylo to ale mimo tři tyče.
     
    47:30
    Další tlak před brankou Německa si vytvořili Slováci, poté střílel Svitana, ale jeho rána zamířila přímo do Pielmeierovy lapačky.
     
    47:30
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    48:05
    Hovorkova střela, která byla z kategorie těch propagačních, skončila na lapačce německého brankáře. Ten poté raději přerušil hru.
     
    48:43
    Slovenští hokejisté stále pokračují v rychlém tempu. Nyní ale budou čelit dalšímu oslabení, Němci mají ponechanou výhodu.
     
    48:52
    Vyloučení v týmu Slovensko (Michel Miklík – 2 min., držení hole).
     
    49:15
    Němci se dostali do útočného pásma, kde ale nevystřelili. Obrana Slovenska si poradila a pomohla svému brankáři. Poté ale musel už Rybár zasahovat, když před ním puk tečoval Tiffels.
     
    49:42
    Müller se vrátil zpět po vyhození kotouče Slováky a založil další útočnou akci svého celku. Jenže ve středním pásmu se slovenský tým dostal k puku a poslal ho až před Pielmeiera.
     
    50:28
    A další vyhození kotouče až před Pielmeiera a Slovensko se znovu osvobozuje.
     
    50:36
    Vyloučení v týmu Slovensko (Matěj Paulovič – 2 min., podražení).
     
    50:36
    Slováci jdou do tří. Paulovič podrazil soupeře a putuje na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    50:36
    Německá lavička si bere oddechový čas.
     
    50:49
    Slováci vyhodili a za malý okamžik už budou ve čtyřech.
     
    50:52
    Miklík je na ledě a Slovensko je ve čtyřech hráčích.
     
    51:23
    Ďaloga vybojoval za vlastní brankou puk a snažil se ho vyhodit do bezpečí, ale to se jim zatím nepovedlo. Němci tak nadále obléhají slovenskou klec.
     
    52:00
    Němci jsou dlouho v útočné třetině, zatím se jim ale ještě nepodařilo vystřelit. Až nyní z toho byla šance, kterou ale zastavil svým dalším zákrokem Patrik Rybár. A hra je přerušena.
     
    52:36
    I Paulovič už skáče na led a Slovensko je v plném počtu.
     
    52:57
    A hned jsou u kotouče a snaží se s ním projít do útočného pásma. Paulovič se snažil o střelu z pravé strany, ale kotouč za Pielmeierova záda neposlal.
     
    53:28
    Krämmer promáchl v mezikruží a puk tak mají ve své moci znovu hráči Slovenska, kteří na nic nečekají a spěchají do další akce.
     
    54:08
    Marek Ďaloga se vracel do obrany a poté zasáhl proti střele Němců. Hned na to pak jeho tým založil akci na druhé straně, Bucova přízemní střela ale končí jen na betonech Pielmeiera.
     
    54:44
    Michaelis poslal puk Tiffelsovi, druhý jmenovaný ale svou střelu poslal jen vedle slovenské branky.
     
    55:20
    Němci to v závěru třetí třetiny ještě zkouší před slovenskou brankou, aby se pokusili dostat se na rozdíl jediné branky. Zatím se jim to ovšem nedaří.
     
    56:00
    Martin Bakoš zaměstnal tři německé hráče, ale ke střele se pak nedostal. Na druhé straně pálil z levé strany Sezemsky, ale jeho rána skončila na lapačce Patrika Rybára.
     
    56:45
    Němci se natlačili před branku Slováků a měli před sebou odkrytou branku, tu ale trefit nedokázali. Nyní jdou útočit zase hráči slovenského týmu.
     
    57:14
    Slováci vypíchli puk a ten se ocitl ve středním pásmu. Oba celky poté střídají a na led skáčou čerstvé posily.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Němci to zkoušejí při hře bez brankáře!
     
    58:57
    Natlačili se do blízkosti branky Patrika Rybára. Jenže Slováci poté dokázali kotouč vyhodit na zakázané uvolnění a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    59:35
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo. MATĚJ PAULOVIČ obral německého obránce o kotouč, dostal se s ním na pravý kruh a odtud bez větších problémů trefil opuštěnou branku – 1:4. Bez asistence.
    59:35 Matěj PAULOVIČ - 1:4
     
    59:55
    Zápas se už pouze dohrává a puk mají na svých holích němečtí hráči.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. V přípravě před mistrovstvím světa podruhé za sebou Slováci porážejí Němce a zatím si tak vedou dobře v přípravném období.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:11:55)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. Müller (Pietta, Wagner) – 14. Šimun (Ďaloga, Nagy), 30. Čajkovský (Svitana, Bondra), 41. Nagy (Miklík, Gernát), 60. Paulovič


    Německo: Pielmeier (Niederberger) – Krupp, Zerressen, Nowak, Wagner, Ebner, Sezemsky, Bender, Brückner – Höfflin, Michaelis, Tiffels – Müller, Pietta, Kammerer – Uvira, Loibl, Krämmer – Hafenrichter, Danner, Holzmann
    Slovensko: Rybár (Hrenák) – Čajkovský, Trška, Fehérváry, Ďaloga, Gernát, Grman – Stehlík, Paulovič, Krištof – Cingel, Nagy, Šimun – Kudrna, Bakoš, Hovorka – Miklík, Bondra, Buc – Svitana

    Rozhodčí: Marcus Brill, Sascha Westrich – Gabriel Gaube, David Tschirner
    thejrc.org