Izrael – KLDR 9:1 (kon.) | Nový Zéland – Lucembursko 7:1 (kon.) | Španělsko – Mexiko 14:0 (kon.)
konec
Nový Zéland
7:1 (1:0, 2:1, 4:0)
Lucembursko
Úterý 17.04.2018, 16:30 • Igloo arena, Granada, Španělsko • Mistrovství světa - II. B Divize • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Dobré odpoledne vážení čtenáři,

    vítejte u zápasu mezi Novým Zélandem a Lucemburskem v Igloo aréně ve španělské Granadě.

    O favoritovi střetnutí není pochyb. Novozélanďané mají po dvou zápasech plný počet bodů a o skóre jsou druzí za domácím Španělskem. Pomýšlet na postup zatím mohou díky dvěma výhrám. Nejprve uspěli 5:1 nad Mexikem, 5:2 následně porazili Izrael.

    To Lucembursko je zatím bez bodu na poslední pozici. Na úvod turnaje schytalo dva debakly: 1:8 s Izraelem a 1:10 se Španělskem. Pokud hokejisté z malé země nezaberou, čeká je zřejmě pád zpět do III. divize, odkud loni postoupili.

    O vzájemných zápasech vám informace nepřinesu, neboť s největší pravděpodobností se bude jednat o první střetnutí těchto dvou týmů.
     
    Zajímavost z týmu Lucemburska:

    V lucemburské reprezentaci od roku 2012 nastupovali otec se synem, často v jedné formaci, což je světovou raritou. Robert Beran (15. 11. 1969) hrál za rodný Martin a Banskou Bystrici, než mu v roce 1991 těžké zranění málem ukončilo kariéru. Víceméně náhodně se dostal v roce 1993 k hokeji v Lucembursku, již tam zůstal a svoji novou vlast reprezentuje od MS 2004. Ještě v roce 2017 patřil k nejlepším hráčům v zemi, byl dokonce nejproduktivnějším mužem Tornada v Division 3 i národního týmu na MS. V této sezóně však již odehrál pouze 8 zápasů a na MS nebyl nominován. Thierry Beran (24. 4. 1992) zatím zdaleka nedosahuje kvalit svého otce, ale jeho výkonnost má vzrůstající tendenci.
     
    Dobrý den ještě jednou vážení čtenáři, obě mužstva již jsou na ledové ploše, střetnutí za malý moment začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Nový Zéland: Kercso-Magos (Lee) – Helmersson, Joyce, Craig, O. Hay, McLeish, A. Hay, Schneider – Ratcliffe, Burns, Polozov – Henderson, Heyd, Cox – Harrop, Ellis, Challis – C. Harrison, Rooney, S. Harrison.

    Lucembursko: Mangen (Lepage) – Schons, Scheier, K. Linster, Grein, Gronlund, Bechtold, Kramer, Sinner – Farinon, Thill, C. Cannon – Eriksson, T. Beran, Mossong – Welter, Mosr, Aijala – N. Mossong, M. Cannon, B. Linster..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    Jako první se do akce dostal favorit z Nového Zélandu, před dotírajícím Matthewem Schneiderem ale Mangen úspěšně zasahuje.
     
    01:20
    Úvodnímu náporu se brání hráči Lucemburska vyhozením na icing.
     
    01:48
    Do samostatného úniku se dostal "domácí" Paris Heyd, svou kličkou do bekhendu neuspěl, neboť jeho pokus betonem vyráží gólman soupeře.
     
    02:10
    Na Mangena se valí jedna akce za druhou, Oliver Hay pálil od modré čáry, ale opět pouze do maskovaného muže.
     
    02:37
    Novozélanďanům uskočil puk do středního pásma, alespoň na chvíli si tak lucemburská pětice odpočine...
     
    03:30
    Andrew Cox zakončoval přečíslení tři na jednoho Nového Zélandu, stav je ale stále bezbrankový!
     
    05:00
    Máme za sebou úvodních pět minut zápasu, tlak Novozélanďanů pokračuje neskutečným způsobem, na Mangena se valí střela za střelou, na gól ale pořád čekáme.
     
    05:46
    Vyloučení v týmu Lucembursko (Miroslav Mosr – 2 min., podražení).
     
    06:00
    Skóre budou moct otevřít hráči Nového Zélandu v přesilové hře, na její úvod se ale hráči Lucemburska osvobozují.
     
    06:38
    Dobrá šance Novozélanďanů, Jacob Ratcliffe a Frazer Ellis na dvakrát dorážel, gólman Mangen je ale úspěšný.
     
    07:10
    Opět spolupráce dříve jmenované dvojice, skóre ale zůstává stejné.
     
    07:46
    Hosté v plném počtu.
     
    08:21
    Connor Harrison podporuje úvodní jasnou převahu hráčů v černém, ani jeho pokus z blízka ale nekončí za Mangenem! Lucemburskému brankáři sice kotouč následně vypadl z náručí, rozhodčí už ale hru přerušil.
     
    09:38
    Miroslav Mosr ukázal, že hrají dvě mužstva, obtočil se kolem branky Kercso-Magose a snažil se dostat kotouč za jeho beton, to se mu však nepovedlo.
     
    10:56
    Jordan Challis pálil ostře z vrcholku kruhu, Mangen je ale opět úspěšný. V jedenácté minutě zapisuje již osmnáctý zásah!
     
    11:07
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Z devatenácté střely v zápase už ale hokejisté Nového Zélandu do vedení jdou. Rooney vyhrál buly mezi kruhy na CONNORA HARRISONA, který si připravil puk na střelu a propálil Gillese Mangena. Asistence: Taylor Rooney.
    11:07 Connor HARRISON - 1:0
     
    12:31
    Ofsajd zastavil další útočné snažení papírově domácího týmu.
     
    13:18
    Ze skrumáže před brankou Mangena z ničeho nic vylétl kotouč, načež šlo slyšet pouze cinknutí tyčky!
     
    14:02
    Po delší době se osmělili i Lucemburčané, Thierry Beran sice nepálil na branku, i tak ale soupeř zvolil jednoduché řešení a vyhodil puk na zakázaní uvolnění.
     
    14:59
    Dale Harrop našel krásnou nahrávkou skrze pásmo zcela volného Jordaan Challise, proti jeho střele se ale Gilles Mangen hbitě přesunul a polapil ji.
     
    15:40
    Třetí lajna Zélandu nyní sevřela svého soupeře na dlouho v útočném pásmu, ale pokusy kteréhokoli z útočné pětice končí u Mangena. Ten má dle oficiálních statistik na kontě už pětadvacet zásahů!
     
    17:00
    Nyní se hrálo chvíli ve středním pásmu, což ocenili mnohem více hráči Lucemburska, neboť dokázali posléze kotouč dokonce nahodit do svého útočného pásma.
     
    18:20
    Gilles Mangen opět v pohotovosti, tímto tempem by dnes mohl atakovat i stovku zákroků. Aktuálně zapisuje další dva... Buly po jeho pravici.
     
    19:30
    První dvacetiminutovka se blíží ke konci, hrstka fanoušků už pouze sleduje, jak Lucemburčané odpočítávají poslední sekundy a ze všech sil drží puk v rohu hřiště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, kde favorit z Nového Zélandu sice potvrzuje svoji roli, do skóre se to moc ale nepodařilo promítnout. Gólman Lucemburska Gilles Mangen svými sedmadvaceti zásahy drží stav pouze na rozdílu jediného gólu, a to když ve 12. minutě inkasoval z hole Connora Harrisona.

    Střely na branku v první třetině: 28:3.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:54
    Úvod prostředního dějství se nese v jasném duchu – tlak Novozélanďanů. Mangen si připisuje další zákroky.
     
    22:06
    Zdá se, že k Mangenovi se pomalu začínají přidávat i jeho útočníci, kteří donutili po lehké střele od modré čáry Kercso-Magose k zásahu.
     
    23:30
    Nechci psát, že se hra trochu více vyrovnala, ale více jak minutu už "domácí" nevystřelili na branku...
     
    24:38
    Vyloučení v týmu Lucembursko (Colm Cannon – 2 min., držení).
     
    24:58
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, stav je o dva góly! Polozov nahrávkou skrze brankoviště připravil šanci pro JACOBA RATCLIFFA, který ránou z první propálil Mangena. Asistence: Alexandr Polozov.
    24:58 Jacob RATCLIFFE - 2:0
     
    26:30
    To byla rána! Někdo z hráčů Lucemburska se dostal s pukem až na kruh, odkud trefil mantinel nad brankou!
     
    28:03
    Po gólu hladoví hokejisté Nového Zélandu zašli nyní až moc daleko, když místo puku skončil v brance jeden z nich. Do akce jdou ledaři...
     
    29:11
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Stav je o tři branky. PARIS HEYD obdržel parádní nahrávku do samostatného úniku, který kličkou do bekhendu přetavil v gól. Asistence: Gareth McLeish.
    29:11 Paris HEYD - 3:0
     
    29:36
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Dějí se to věci, Lucembursko dalo gól! Mossong jen nahodil puk od mantinelu na branku, přičemž do něj nějak s velkým štěstím před brankou v souboji se soupeřem praštil MIROSLAV MOSR a puk zapadl do sítě. Asistence: Claude Mossong.
    29:36 Miroslav MOSR - 3:1
     
    31:00
    Paris Heyd mohl přidat svou druhou branku v zápase, sám před Mangenem ale neuspěl!
     
    32:28
    Lucemburčané po vstřelené brance ožili, chvílemi to vypadá, jakoby věřili v to, že mohou dát další. Moc nechybělo a bylo tomu tak, jen tedy tentokrát by to byla branka vlastní, Mangen ale neúmyslnou malou domů svých spoluhráčů na poslední chvíli lapil.
     
    34:00
    Novozélanďané mají problémy se střelbou, v této třetině vyprodukovali pouze sedm pokusů. Pravda, dali z nich dvě branky, oproti první třetině, kdy z 28 pokusů skončil v síti jeden.
     
    35:43
    Fanklub defenzivního hokeje musí plakat, za což v první třetině bylo Lucembursko ukázkovým pasivním týmem, nyní začíná vystrkovat i růžky. V této periodě již má na kontě pět střeleckých pokusů, a krom jedné branky nyní přidalo i tyčku!
     
    37:20
    Vyloučení v týmu Lucembursko (Thierry Beran – 2 min., podražení).
     
    37:29
    Philippe Bechtold se v oslabení dostal do samostatného úniku, místo puku ale skončil v brance on sám. Každopádně i tak, Lucemburčané potvrdili zlepšený výkon a chuť po gólech.
     
    38:44
    Ofsajd zastavil útočnou akci Nového Zélandu.
     
    38:59
    A znovu...
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostředním dějství už jsme sledovali vyrovnanější boj, kdy si Lucembursko dokonce vypracovalo několik gólových šancí a bylo v rámci možností vyrovnaným týmem. Novozélanďané sice uskočili do vedení 3:0, zásluhou Miroslava Mosra se ale Lucembursko dostalo alespoň ke snížení. Možnosti na kontaktní branku taktéž pár mělo, ale nevyužilo jich. Každopádně oproti první třetině naprosto jiný obrázek hry, o čemž svědčí o počet střel na branku.

    Střely na branku ve druhé třetině (celkem): 9:7 (37:10)
     
    Další třetina začne přibližně v 18:06.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:27
    Začátek třetí třetiny je velmi bojovný, zatím se pouze bojuje o puky u mantinelu.
     
    42:33
    Pit Sinner byl na konci lucemburské akce tři na dva, Csaba Kercso-Magos v brance Novozélanďanů ale zasahuje úspěšně.
     
    43:49
    Poslední minutu a půl se hraje na útočné polovině hráčů Lucemburska, v případě, že by dokázali snížit na rozdíl jediné branky, mohli bychom sledovat ještě dramatickou koncovku. Kdo by to byl po první třetině řekl...
     
    44:38
    Po delší době musel být v pozoru i lucemburský maskovaný muž, střela od modré čáry jej ale neohrozila nikterak výrazně.
     
    45:29
    Pit Sinner v další šanci, tentokráte byl téměř sám před brankou, střelou z první ale zařízení minul.
     
    46:06
    Pit Sinner do třetice! Tentokrát dostal nabito od Berana, ani tentokrát ale forvard evropského malého státu neuspěl.
     
    47:20
    Jacob Ratcliffe pálil z mezikruží, branku Mangena ale o kousek přestřelil.
     
    48:27
    Alexandr Polozov se prokličkoval přes stojící beky Lucemburska až před gólmana Mangena, v samotném zakončení ale nemířil útočník Nového Zélandu přesně.
     
    49:45
    Třetí novozélandská lajna nyní sevřela soupeře v jeho obranné třetině a pár minut tak zase vládnou na ledě "domácí" hráči.
     
    50:30
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Tlak hráčů Zélandu končí gólem! TAYLOR ROONEY zavezl puk do pásma a střelou od mantinelu možná překvapil gólmana Mangena, neboť toto nebyl nikterak složitý pokus. Asistence: Stefan Helmersson a Nick Craig.
    50:30 Taylor ROONEY - 4:1
     
    50:43
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Uběhlo třináct sekund a lucemburské naděje na bodový zisk upadají pod bod mrazu. kapitán NICK CRAIG svou střelou od modré čáry zvyšuje na 5:1. Asistence: Alexandr Polozov a Andrew Hay.
    50:43 Nick CRAIG - 5:1
     
    53:00
    Rozhodnutý stav už jde poznat i na hře, tempo značně pominulo.
     
    54:16
    Jacob Ratcliffe a Matthew Schneider sehráli parádní kombinace na hraně brankoviště, tak dlouho si ale měnili puk, až ani nezvládli vystřelit.
     
    55:00
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Šestý gól Nového Zélandu je na světě. ALEXANDR POLOZOV dostal puk před brankoviště, odkud se nemýlil. Asistence: Matthew Schneider a Jacob Ratcliffe.
    55:00 Alexandr POLOZOV - 6:1
     
    55:00
    Oddechový čas pro Lucembursko.
     
    56:24
    Vyloučení v týmu Lucembursko (Benny Welter – 2 min., sekání).
     
    56:24
    Vyloučení v týmu Lucembursko (Hráčská lavice – 2 min. – zdržování hry / zašlapování puku). Trest odpyká Ronny Scheier.
     
    56:24
    Lucembursko se bude muset bránit, Novému Zélandu se naskýtá možnost dvouminutové hry pět na tři! Diváci sice bučí, nic s tím ale nenadělají. No, alespoň o nich víme, že zde i nějací jsou.
     
    58:22
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Přeci jenom této výhody Novozélanďané využijí, JORDAN CHALLIS dostal puk sice hodně do úhlu, i tak si s tím ale poradil. Asistence: Paris Heyd a Andrew Cox.
    58:22 Jordan CHALLIS - 7:1
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Lucembursko – brankář Gilles Mangen – 50 zákroků, úspěšnost 87,72%
    Nový Zéland – útočník Taylor Rooney – 1+1
     
    Zápas nakonec končí dle očekávání, Nový Zéland nadále má plný počet bodů, Lucembursko naopak nemá žádný.

    První třetina byla jasně v režii Zélandu, který ale z 28 střel dal Mangenovi jen jednu branku. V prostředním dějství se hra srovnala, až dvě slepené branky v 51. minutě definitivně zlomily duel na stranu Nového Zélandu.

    Střely na branku celkem (po třetinách): 57:16 (28:3, 9:7, 20:6).
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 68 diváků!
     
    Ode mne je to vše, loučí se s Vámi Jakub Kudláč. Děkuji za pozornost a těším se někdy na počtenou! (18:52:40)

    Jakub Kudláč

    Branky a nahrávky: 12. C. Harrison (Rooney), 25. Ratcliffe (Polozov), 30. Heyd (McLeish), 51. Rooney (Helmersson, Craig), 51. Craig (Polozov, A. Hay), 55. Polozov (Schneider, Ratcliffe), 59. Challis (Heyd, Cox) – 30. Mosr (Mossong)


    Nový Zéland: Kercso-Magos (Lee) – Helmersson, Joyce, Craig, O. Hay, McLeish, A. Hay, Schneider – Ratcliffe, Burns, Polozov – Henderson, Heyd, Cox – Harrop, Ellis, Challis – C. Harrison, Rooney, S. Harrison.
    Lucembursko: Mangen (Lepage) – Schons, Scheier, K. Linster, Grein, Gronlund, Bechtold, Kramer, Sinner – Farinon, Thill, C. Cannon – Eriksson, T. Beran, Mossong – Welter, Mosr, Aijala – N. Mossong, M. Cannon, B. Linster.

    Rozhodčí: Tzirtziganis (Bělorusko) – Garcia, Trobajo (oba Španělsko)
    thejrc.org