Slavia – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
2:0 (0:0)
FK Mladá Boleslav
Úterý 17.04.2018, 20:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • MOL Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dnešního duelu MOL Cupu mezi Slavií a Mladou Boleslaví.
     
    Domácí jdou do dnešního utkání z pozice jasného favorita. Pražané se v lize pomalu, ale jistě vracejí do bojů o titul, zároveň ale jasně říkají, že pohár nestaví na druhou kolej a že by v něm pokud možno chtěli skončit neporaženi. Cesta pohárovým pavoukem je zatím pro sešívané hladká. Menší komplikace přišly jen v duelech s Třincem a Jihlavou, které musela Slavia otáčet.

    Mladoboleslavští mají v lize zcela jiné starosti, a to záchranářské. Na jaře ale Středočeši přece jen přidali a momentálně jsou devátí s náskokem čtyř bodů na sestupové pozice. V poháru se hosté nejvíce zapotili ve čtvrtfinále, kdy přes Baník postoupili až po penaltovém rozstřelu. Dnes v Edenu může Mladá Boleslav pouze překvapit. Podaří se jí to?
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sešívaní se v prvním poločase chopili rozehrávky a ihned se vydali dopředu. Stoch vyslal do vápna nebezpečný střílený centr a Takács musel do skluzu, aby odehrál míč na rohový kop.
     
    2
    Sýkora kroutil balon od rohového praporku směrem na bránu. Pozorný Poláček vyběhl a zvládl míč vyboxovat.
     
    3
    Slávisté nastoupili hodně aktivně. Po odvráceném rohu se znovu chopili balonu a obléhají vápno Mladé Boleslavi.
     
    4
    Bořil dostal skákavý pas na pravé křídlo, o míč se následně přetlačoval s Křapkou a úspěšný nebyl. Bek Středočechů balon nechal dokutálet se do autu a rozehrávat bude brankář hostujícího celku.
     
    5
    Ngadeu táhl akci sešívaného celku. Na levé straně dlouho váhal, jak s míčem naloží. Nakonec se mu ovšem přihrávka nevyvedla a hosté mohou otočit hru.
     
    6
    Mladoboleslavští se poprvé v utkání dostali i s balonem na kopačkách na polovinu soupeře. Sešívaná defenziva zapracovala dobře a hosté tak nemohli ani jedinkrát ohrozit Koláře.
     
    7
    Sýkora se protáhl po pravé straně a vyslal do vápna a zajímavé odcentroval. V šestnáctce byli důraznější Mladoboleslavští, kteří míč odvrátili do bezpečí.
     
    8
    Na druhé straně zase zahrozil Přikryl, proti jeho ráně ze střední vzdálenosti Kolář zasahovat nemusel. Míč o kousek minul vzdálenější tyč.
     
    9
    Stochovi se nabízela palebná pozice zpoza vápna. Slovenský forvard se rozhodl si míč ještě narazit se spoluhráčem, balon se k němu už ale vinou beků Mladé Boleslavi nevrátil.
     
    10
    Jeden z hostujících hráčů zkusil přehodit vyběhnutého Koláře z velké dálky, zajímavou myšlenku nezrealizoval vůbec dobře. Míč skončil několik metrů vedle levé tyče slávistické svatyně.
     
    11
    Míč ze středu hřiště doputoval vzduchem až k Necidovi, jehož v postupu do šance zastavil zdvižený praporek postranního rozhodčího.
     
    12
    Přikryl motal hlavy obráncům Slavie na levém křídle a následně odcentroval. Jeho střílený pas byl sražen na rohový kop.
     
    13
    Souček byl na přední tyči jako první a akrobaticky poslal míč co nejdál od své brány. Záhy se balonu zhostili fotbalisté ze středu Čech, kteří nadále obléhají šestnáctku Slavie.
     
    14
    Mladoboleslavští poměrně dlouho drželi míč na polovině domácího celku. Celé házenkářské akci ovšem scházel jakýkoliv moment překvapení, a tak bylo v podstatě jen otázkou času, kdy přijde nepřesný pas a sešívaní budou moci rozehrávat. Tak se také stalo. Sledujeme slávisty s míčem na polovině hřiště.
     
    15
    Ovšem ani akce Pražanů nebyla nikterak nebezpečná a skončila v podstatě dříve, než začala. Mladoboleslavští znovu oplatili stejnou mincí. Oba celky si teď míč předávají ze strany na stranu.
     
    16
    Konaté pronikl do šestnáctky Slavie z levého křídla. Jeho následný pas přesný nebyl. Hraje Slavia.
     
    17
    Slávisté útočí do plných a zatím čekají, kde se objeví nějaké okénko v defenzivě Středočechů.
     
    18
    Sýkora to zkusil ze střední vzdálenosti. Jeho rána příliš problémů Poláčkovi nenadělala, i tak raději hostující gólman balon vyboxoval do bezpečí.
     
    19
    Hušbauer byl faulován na levém křídle a uvidíme volný přímý kop z ostrého úhlu.
     
    20
    Míč si přichystal Stoch, který vyslal do vápna hodně nebezpečný centr. Poláček zatím působí jistý, dojmem a před nabíhajícími domácími hráči odklidil balon do bezpečí.
     
    21
    Bořilovi se tentokrát centr vůbec nevyvedl. Míč proletěl nad břevnem Poláčkovy svatyně a hrát budou hosté.
     
    22
    Pauschek se dostal pod tlak napadajících slávistů a míč raději poslal do autu. Záhy skončil zhruba osm metrů před vápnem na zemi Necid, a tak budeme svědky volného přímého kopu.
     
    23
    I tentokrát se exekuce standardní situace ujal Stoch, jenž se pokusil zakroutit míč přes zeď. To se mu nepodařilo, neboť právě hráči stojící ve zdi dokázali jeho střelecký pokus zablokovat.
     
    24
    Bořil byl sestřelen při rozehrávce. Opět se píská proti hráčům z Mladé Boleslavi. Domácí budou rozehrávat na vlastní polovině.
     
    25
    Stoch nákopem za obranu hledal nabíhajícího Sýkoru. Toho dokázali oba stopeři pokrýt, míč zvládli odhlavičkovat do autu.
     
    26
    Další faul hostujících hráčů. Stoch si opět chystá míč, dle všeho ale nebude rozehrávat přímo do pokutového území.
     
    27
    Stoch našel Bořila, jemuž se vůbec nevyvedlo zpracování, a tak mohli jít dopředu Středočeši. Slávisté navíc propadli v obraně a chvilku to vypadalo na zajímavé přečíslení dvou na jednoho. Hosté ale sami hodně zbrzdili a o nečekanou šanci se sami připravili.
     
    28
    Přikryl prověřil Koláře ne příliš jedovatou střelou z ostrého úhlu. Gólmanská jednička sešívaných touto prověrkou prošla.
     
    29
    Mladoboleslavští se sunou směrem kupředu tak trochu ragbyovým způsobem. Zatím ale drží míč na svých kopačkách a tlačí před sebou defenzivní val slávistů.
     
    30
    Také Mladoboleslavští mohli zahrozit z volného přímého kopu, pokus o signál jim vůbec nevyšel. O nic lépe si nevedl ani Valenta, který se před pokutovým územím zamotal do svých kliček a ztratil balon.
     
    31
    Hned dva hostující hráči bojovali o míč u rohového praporku Slavie. Souček však z tohoto nerovného souboje vyšel jako vítěz a vybojoval aut pro svůj tým.
     
    32
    Dlouhý nákop sešívaných dolétl až do náručí gólmana Poláčka, který neměl s chycením balonu sebemenší problém.
     
    33
    Na další míč mířící do vápna Mladé Boleslavi Poláček sice dosáhnout nemohl, Flo, na nějž míč mířil, ale nešel ani do výskoku, a tak Středočeši bez potíží tento míč odvrátili.
     
    34
    Stoch upadl na levém křídle a záhy se hodně ohnal po hlavním rozhodčím, který posoudil zákrok na slovenského záložníka jako povolený.
     
    35
    Pauschek na útočné polovině hřiště ztratil balon a ve snaze vybojovat ho zpět fauloval. Hrát budou Pražané.
     
    36
    Sýkora hledal na přední tyč si nabíhajícího Necida. Tomu chyběly asi dva kroky, aby v pádu zasáhl balon.
     
    37
    Hušbauer se pokusil sám proniknout až do střelecké pozice ve vápně hostů. Ukousl si příliš velké sousto, skrz dva hráče se neprokličkoval.
     
    38
    Tentokrát na to šel mnohem přímočařeji a zkusil zacílit po zemi ke vzdálenější tyči, kterou o malý kousek minul.
     
    39
    Bořil nastřelil míč do bránícího hráče na levém křídle. Uvidíme rohový kop Slavie.
     
    40
    Ngadeu se probil k hlavičce, jenže byl poměrně daleko od brány a trochu v záklonu, takže Poláček dokázal nepříliš důraznou střelu lapit do rukavic.
     
    41
    Sýkorovi se vůbec nepovedl centr, přesto Mladoboleslavští hodně zazmatkovali s jeho likvidací a uvidíme roh. Domácí se dokonce dožadovali penalty za ruku jednoho z hráčů hostí, tu ale hlavní sudí nenařídil.
     
    42
    Pro pas vzduchem od rohového praporku si došel Poláček, kterému ale balon vypadl a Ngadeu mohl zakončovat. V krkolomné pozici bránu přestřelil.
     
    43
    Sešívaní drží v závěru prvního poločasu balon na svých kopačkách a čekají na chybu v obraně Mladé Boleslavi.
     
    44
    Bořil si z pravé strany navedl míč na střed a pokusil se ho prostrčit Sýkorovi. Tuto myšlenku bohužel pro slávisty realizovat nezvládl.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Nuda, nuda, šeď, šeď – přesně tak by glosoval první poločas Jaromír Bosák na legendární Fifě. První poločas nám příliš fotbalové parády nenabídl. Slávisté drželi míč častěji, žádnou velkou šanci si ale nevypracovali. Nechme se překvapit, zda se zajímavější podívané dočkáme ve druhé půli. Ta by měla začít zhruba ve 21 hodin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhá půle začala. Hosté se ihned po rozehrávce zbavili míče nepovedeným dlouhým nákopem.
     
    47
    Sýkora se zničehonic dostal k odraženému míči na útočné polovině. Šance se zřejmě trochu zalekl, neboť svůj pas z první adresoval hodně nepřesně.
     
    48
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Sýkora se probil do vápna z pravého křídla, míč poslal pod sebe a technickou střelou z první se po zemi přesně ke vzdálenější tyči trefil JOSEF HUŠBAUER.
    48. Josef HUŠBAUER - 1:0
     
    49
    Na druhé straně naskakoval na centrovaný míč Křapka, balon se ale od jeho hlavy odrazil jen do vzduchu a tam už jistě úřadoval Kolář.
     
    50
    Kolář chtěl zrychlit hru a hledal Stocha na pravé straně. Výkop mu příliš nevyšel a balon skončil v zámezí.
     
    51
    Křapka se ocitl tentokrát v roli centrujícího hráče. Pro balon si vyběhl Kolář, jenž ho ukryl do rukavic.
     
    52
    Necid udržel míč na pravém křídle v obtížné situaci proti dvěma obráncům. Záhy balon doputoval k Bořilovi, jenž svůj centr poslal jen do země nikoho.
     
    53
    Bořil si navedl míč na střelu, a tak musel jeden z hostů zatáhnout za záchrannou brzdu a domácího forvarda sestřelit k zemi. Uvidíme nebezpečný volný přímý kop.
     
    55
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané jdou do dvoubrankového vedení po perfektně provedeném signálu! Hušbauer míč přeskočil a rozeběhl se za zeď, Sýkora patou posunul balon MIROSLAVU STOCHOVI přesně tak, aby mohl pálit kolem zdi, a to se také slovenskému hráči ve službách Slavie povedlo. Poláček byl na jeho kroucenou ránu k tyči krátký.
    55. Miroslav STOCH - 2:0
     
    56
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Kateřiňák, přichází Matějovský.
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Přikryl, přichází Komličenko.
     
    57
    Mladoboleslavští po druhé inkasované brance přidali. Nepovedený centr se nebezpečně stáčel pod břevno Kolářovy brány a domácí brankář se musel pořádně natáhnout, aby míč vyškrábl na roh.
     
    58
    Z rohového kopu hosté neudeřili. Záhy přišel ještě jeden centr, na nějž číhali hned dva hráči Středočechů, ani jeden míč nezvládl ovšem zpracovat.
     
    59
    Slávisté ale odmítají jen pasivně čekat, co se bude dál dít. Jejich akci po pravém křídle museli zastavit Mladoboleslavští jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    60
    Stoch z přímého volného kopu centroval na přední tyč, kde těsně před nabíhajícím Ngadeuem odehrál balon na roh jeden z fotbalistů hostí. Hlavní sudí k nelibosti domácích fanoušků signalizuje odkop od brány.
     
    61
    Další centr si přichystal Sýkora. Balon jen prolétl nad hlavami hráčů obou celků.
     
    62
    Sešívaní mají míč pod kontrolou a na své polovině chystají další útočnou akci.
     
    63
    Necid si to chtěl namířit do šance přímo a jednoduše středem hřiště. Prokličkovat se ale přes bránící protihráče nedokázal.
     
    64
    Komličenko byl faulován na levém křídle. Záhy zahrávali hosté volný přímý kop, do vápna Slavie přilétl nebezpečný centr, který vyboxoval Kolář.
     
    65
    Ngadeu se dopustil nedovoleného zákroku na polovině hřiště a hlavní sudí trochu překvapivě tasí žlutou kartu.
     
    66
    Dlouhý nákop za obranu Slavie bez potíží vyřešil Jugas, který si vypomohl malou domů a Kolář balon odkopl.
     
    67
    Bořil si zabíhal na vzdálenější tyč, kam také přiletěl zajímavý balon a hosté měli co dělat, aby ho odvrátili alespoň na roh.
     
    68
    Blízko ke skórování měl Souček, který však nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Záhy jsme sledovali další centrovaný balon, na nějž si naskakoval Ngadeu, kterému byl odpískán útočný faul.
     
    69
    Na druhé straně chtěl Takács vymyslet průnikovou přihrávku za obranu Slavie. Ta mu ani trochu nevyšla a Pražané budou moci rozehrávat.
     
    70
    Necid tak dlouho držel míč u rohového praporku Mladé Boleslavi, až ho museli hosté faulovat. Uvidíme zkrácený roh.
     
    71
    Na přetažený balon si naběhl Souček. V záklonu nedokázal stlačit svoji hlavičku pod břevno Poláčkovy brány.
     
    72
    Ladra se prezentoval kvalitním centrem, jenže sešívaní zase kvalitní defenzivou, a tak míč odvrátili.
     
    73
    Necid se pokoušel vybojovat zdánlivě ztracený míč. Křapku ale povalil na zem nedovoleným způsobem, a tak mohou Středočeši rozehrávat.
     
    74
    Stoch se střetl s Komličenkem o balon na levé straně a byl úspěšnější. Balon se dokutálel za autovou čáru a hlavní sudí signalizuje výkop od brány Vršovických.
     
    75
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Sýkora, přichází Tecl.
     
    76
    Valenta se natlačil před Jugase a v ne zrovna komfortní pozici zkusil trefit skákavý balon. To se mu sice podařilo, bodlem ale míč poslal opravdu hodně mimo.
     
    77
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Valenta, přichází Mebrahtu.
     
    78
    Hosté se postupným útokem dostali na polovinu sešívaných, kde nyní kombinují. Domácí jsou zatažení v bloku a čekají, co hosté vymyslí.
     
    79
    Mladoboleslavští nevymysleli nic. Na druhou stranu upaloval Tecl, který z pravého křídla míč napálil jen do protihráče. Pražané budou vhazovat.
     
    80
    Dnešní utkání sleduje 7326 diváků.
     
    81
    Ladra dlouho čekal s průnikovou přihrávkou na Konatého. Ta nakonec přišla, druhého jmenovaného ovšem našla jen v ofsajdovém postavení.
     
    82
    Komličenko opravdu hodně trapně nasimuloval pád v pokutovém území Slavie a může být rád, že od hlavního rozhodčího nedostal žlutou kartu.
     
    83
    Tecl se pokusil z hodně složité pozice vykouzlit střelu, která by se zázračně stočila mezi tři tyče. Balon poslal jen na tribunu.
     
    84
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Hromada, přichází Danny.
     
    85
    Slávisté už se nikam neženou a chtějí především dohrát zápas v klidu. Danny na polovině hřiště zařadil zpátečku a vrátil míč Kolářovi.
     
    86
    Teď se fotbalisté z Edenu ale parádně prokombinovali až do šestnáctky svého soupeře. Necid sklepl míč z první Bořilovi, který si balon zpracoval na prsa a z druhého dotyku chtěl z bezprostřední blízkosti pálit, jenže promáchl.
     
    87
    Matějovský šel do souboje na polovině hřiště příliš ostře a za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    88
    Stoch si navedl balon na střelu ze střední vzdálenosti, jeho rána ve vzduchu ještě trochu zaplavala, nakonec se však mezi tři tyče nevešla.
     
    89
    Danny nabil na levou stranu Flovi, jehož pokus z ostrého úhlu dokázali hostující hráči srazit mimo.
     
    90
    Necid se hezky prokličkoval středem hřiště až do šance, zakončení mu ovšem ani trochu nevyšlo a pomalá přízemní střela se jen prokutálela kolem levé Poláčkovy tyče.
     
    90+1
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Necid, přichází Sobol.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Semifinále MOL Cupu mezi Slavií a Mladou Boleslaví je u konce. Slávisté nakonec potvrdili roli favorita a po brankách Hušbauera a Stocha zvítězili 2:0. Ve finále se Slavia střetne s vítězem zápasu Zlínu s Jabloncem, který je na programu příští týden.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:4.
    Střely mimo: 9:3.
    Rohy: 4:2.
     
    Z mé strany je to pro dnešní večer vše. Loučím se s vámi a brzy zase na počtenou! (21:50:40)

    Adam Kolář

    Branky: 48. Hušbauer, 55. Stoch

    Karty:   65. Ngadeu (SLA), 87. Matějovský (SLA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:2.
    SK Slavia Praha: Kolář – Bořil, Jugas, Ngadeu, Flo – Souček – Stoch, Hromada, Hušbauer, Sýkora – Necid.
    Náhradníci: Kovář – Danny, Bucha, Frydrych, Kúdela, Sobol, Tecl.

    FK Mladá Boleslav: Poláček – Pauschek, Takács, Král, Křapka – Jánoš, Kateřiňák – Konaté, Valenta, Přikryl – Ladra.
    Náhradníci: Vejmola – Fabián, Hubínek, Klíma, Komličenko, Matějovský, Mebrahtu.

    Rozhodčí: Marek – Paták, Arnošt

    Diváci: 7326
    thejrc.org