Benevento – Atalanta BC 0:3 (kon.) | Sampdoria – Bologna 1:0 (kon.) | Spal – Chievo 0:0 (kon.)
AS Řím – Janov 2:1 (kon.) | Crotone – Juventus 1:1 (kon.) | Fiorentina – Lazio 3:4 (kon.)
Turín – AC Milán 1:1 (kon.) | Hellas Verona – Sassuolo 0:1 (kon.) | Neapol – Udinese 4:2 (kon.)
konec
AS Řím
2:1 (1:0)
Janov CFC
Středa 18.04.2018, 20:45 • Stadio Olimpico • Italská Serie A • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u Serie A na počtěnou! (22:46:43)
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 9:10.
     
    Utkání nakonec končí vítězstvím domácího celku v poměru 2:1. Druhý poločas byl vyrovnaný a přinesl po jedné brance na obou stranách. Nejdříve si dal nešťastný vlastní gól obránce Ervin Zukanović, Gianluca Lapadula sice poté snížil, vyrovnání se ovšem janovský celek již nedočkal, a tak odjíždí ze Stadia Olimpica bez bodů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V poslední akci střetnutí pak centrovali hosté od pravé lajny na zadní tyčku, kde se zjevila hlavička jednoho z hostů. Ten byl ale pozorně bráněn a do nebezpečného zakončení se nedostal. AS vítězí.
     
    90+3
    Dnes to není zápas Edina Džeka. Domácí borec mohl prostrčit míč na Patricka Schicka, jenž by běžel sám na Perina. Českému mladíkovi dal ovšem střílenou přihrávku, kterou nemohl zachytit.
    90+2. Šance Džeka
     
    90+2
    Domácí se již dostali do vápna a Edin Džeko měl před sebou prázdnou branku. Snajpr římského celku již zakončoval, na poslední chvíli se ale do skluzu dostal bránící hráč a míč odvrátil! Neskutečné.
     
    90+1
    Nákop za obranu hledal Lapadulu, kterému se ale nepřesný pokus nepovedlo zachytit. Alisson Becker se dostal k míči a s rozehrou směrem dopředu úplně nespěchá.
     
    90
    Hraje se poslední minuta základní hrací doby a u míče je brankář Alisson. Lze očekávat minimálně tři minutky nad rámec základní hrací doby, Janov má tento čas na získání minimálně jednoho bodu.
     
    89
    Další kombinační hra hostujícího celku byla zakončena nepovedenou přihrávkou do vápna. Míč se od jednoho z hráčů odrazil k brankáři Alissonovi, jenž míč chytá.
     
    88
    Lorenzo Pellegrini pokazil přihrávku a Janov šel do hodně rychlého protiútoku. Nakonec se mu ale nepovedlo nic vymyslet, rozjeté to bylo ovšem hodně rychle.
     
    86
    Šance na vyrovnání se zvyšují standardní situací hostů z pravé strany. U míče stojí Iuri Medeiros, jenž se pokusí vymyslet nějaký nadýchaný centr.
     
    85
    Janovský celek se v posledních pěti minutách základní hrací doby dostává do aktivní kombinace před vápnem. Uvidíme, zda se hostům povede vyrovnat.
     
    84
    Vše mohlo být napraveno o pár sekund později! Edin Džeko dostal míč do vápna, kde jej zpracoval právě pro Florenziho. Ten z úhlu zakončoval, Perin ovšem skvěle zasáhl a míč srazil na roh.
     
    83
    Alessandro Florenzi nyní ve vápně zakončoval a míč se otřel o nohy bránícího Zukanoviće. Roh se ovšem nepíská, není se tedy divit, že se domácí kapitán vzteká.
     
    82
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Stephan El Shaarawy, přichází Kevin Strootman.
     
    80
    Pokračovalo se rychlým útokem domácího celku podél levé lajny. Stephan El Shaarawy byl ovšem o míč připraven, přesto bude římské AS rozehrávat standardní situaci.
     
    78
    Domácí celek několik desítek sekund kombinoval na útočné polovině, až o míč přišel. Iuri Medeiros se prodral na druhé straně až do vápna, kde levačkou zakončoval. V pádu ale nedal míči razanci a Alisson drží svůj celek.

    David Panuška

    Branky: 17. Ünder (Kolarov), 52. E. Zukanović (vla.) – 61. Lapadula (Panděv)

    Karty:   16. Rossettini (JAN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 9:10.
    AS Řím: Alisson – Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Kolarov – Gerson (70. Manolas), Gonalons, Pellegrini – Ünder (77. Schick), Džeko, El Shaarawy (82. Strootman).
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Pellegrini, Nainggolan, Strootman, Capradossi, Schick, De Rossi, Peres, J. Silva, Manolas, Antonucci.

    Janov CFC: Perin – E. Zukanović, El Yamiq, Rossettini – Rosi, Hiljemark (54. I. Medeiros), Bertolacci, L. Rigoni, Migliore (60. Rossi) – Panděv (63. Cofie), Lapadula.
    Náhradníci: Lamanna, Zima – Cofie, Galabinov, Lazović, Bessa, P. Pereira, Omeonga, Veloso, I. Medeiros, Rossi, Laxalt.

    Rozhodčí: Pairetto – De Meo, Prenna
    thejrc.org