Trnava – Slovan Bratislava 1:2 (3:4 po pen.) | Žilina – Ružomberok 0:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
0:0 (0:0)
MFK Ružomberok
sk Středa 18.04.2018, 17:30 • Pod Dubňom, Žilina • Slovenský pohár - Slovnaft cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Pomerne prekvapujúcim finalistom Slovenského pohára sa stávajú futbalisti Ružomberka, ktorí po domácej výhre 2:1 uhrali pod Dubňom potrebnú bezgólovú remízu. V druhom polčase sme už toľko futbalovej krásy nevideli, pretože Liptáci sa sústredili na bránenie a favorizovaná Žilina sa len veľmi ťažko presadzovala. Matúš Macík musel vážnejšie zasahovať len raz, keď vytesnil strelu Dávida Hancka nad bránu. Šošoni nenadviazali na výhru s Ružomberkom spred jedenástich dní, a tak v tejto sezóne zostanú bez trofeje. Finálovým súperom tímu pod vedením Norberta Hrnčára bude Slovan Bratislava, ktorý po penaltách zdolal Spartak Trnava. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:28:32)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Žilinčania veľmi dlho obliehali pokutové územia súpera. Hostia si však centre z ľavej či pravej strany postrážili a ani teraz nepustili partiu okolo kapitána Michala Škvarku do zakončenia.
     
    90+1
    Matúš Macík bezpečne kryje center z pravej strany. Do pokutového územia hostí sa sťahuje početná skupina žilinských hráčov. Šošoni už všetko stavujú na útočnú kartu.
     
    90
    Erik Daniel vybojoval autové vhadzovanie pre hostí. Medzitým štvrtý rozhodca ukázal, že v druhom polčase sa bude hrať ešte o tri minúty viac.
     
    89
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Na záverečné minúty sa dostane na trávnik aj Nermin Haskić. Naopak, na lavičku náhradníkov už smeruje v druhom polčase neviditeľný Štefan Gerec.
     
    88
    Hlavný rozhodca prisudzuje loptu hosťom, ktorí tak môžu nazbierať ďalšie cenné sekundičky. Od postupu do finále Slovenského pohára sú tak opäť o kúsok bližšie.
     
    87
    Akcia domáceho celku nemohla pokračovať ďalej, pretože v postavení mimo hry stál František Kubík. Ten toho od príchodu na trávnik príliš veľa nepredviedol.
     
    86
    Peter Maslo to spravil veľmi skúsene, keď hlavou posunul loptu na vlastného brankára. Ten tak mohol loptu chytiť do rúk a následne nazbierala aj niekoľko cenných sekúnd.
     
    85
    Teraz sme boli svedkami veľmi nepresného centru z pravej strany v podaní Žiliny. Nasledovať tak bude odkop od brány Matúša Macíka, ktorého v semifinálovom dvojzápase zatiaľ prekonal stále len Martin Králik.
     
    84
    Norbert Hrnčár posiela na trávnik ďalšieho čerstvého hráča. Je ním Jozef Menich, ktorý na záverečné minúty nahradí Petra Gála-Andrezlyho, Z pohľadu Ružomberka je to jasné posilnenie defenzívy.
     
    83
    Domáci futbalisti mali k dispozícii priamy kop, ale do zakončenia sa nedostali. Už veľmi dlhú dobu sa nedostali do vážnejšej šance. Ružomberok zatiaľ kontroluje záver stretnutia.
     
    82
    Po faule na Filipa Balaja trošku splanuli emócie na oboch stranách. Rozhodca Kamil Horváth to vyriešil šalamúnsky a za protesty udelil žltú kartu Františkovi Kubíkovi a Petrovi Maslovi.
     
    81
    Posledné striedanie na strane domáceho celku. Adrián Guľa posilňuje ofenzívu, keď namiesto Juraja Chávala prichádza na hraciu plochu bývalý nitriansky útočník Filip Balaj.
     
    81
    Ďalším potrestaným hráčom dnešného zápasu je domáci obranca Jakub Holúbek. Tomu hlavný arbiter ukazuje žltú kartu po nevyberanom zákroku na prenikajúceho Petra Masla.
     
    79
    Domáci fanúšikovia začínajú pískať, pretože Žilinčania kombinujú len na polovici ihriska. Len pripomínam, že na to, aby si zahrali finále s bratislavským Slovanom, ktorý uspel v Trnave, musia vyhrať.
     
    78
    Ani teraz sa hostia do zakončenia nedostali. Každopádne, môžu byť za tento úsek hry veľmi radi, pretože aspoň na chvíľu si vydýchla ružomberská defenzíva na čele s brankárom Matúšom Macíkom.
     
    77
    Po rohovom kope nastala v domácej šestnástke menšia skrumáž, ale napokon to pre Žilinu dobre dopadlo. O pár sekúnd neskôr zblokoval center Petra Gála-Andrezlyho obranca Juraj Chával, z čoho pramení ďalší roh.
     
    76
    Hostia mali výhodu priameho kopu. Po centri Erika Daniela sa lopta odrazila na nohu Petra Gála-Andrezlyho. Ten svojou strelou trafil jedného z domácich hráčov, a tak budeme svedkami aj rohového kopu.

    Miroslav Kováčik

    Branky:

    Karty:   41. Diaz (ZIL), 81. Holúbek (ZIL), 82. Kubík (ZIL) – 26. Gešnábel (RUZ), 45. Gál-Andrezly (RUZ), 82. Maslo (RUZ)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 0:1. Rohy: 3:7.
    MŠK Žilina: Volešák – Chvátal (81. Balaj), Kaša, Hancko, Holúbek – Káčer (71. Kubík), Diaz, Škvarka (C) – Jánošík (65. Bichakhchyan), Mráz, Mihalík.
    Náhradníci: Mandous – Králik, Kubík, Bichakhchyan, Pečovský, Vallo, Balaj.

    MFK Ružomberok: Macík – Pikk, Jonec, J. Maslo (C), P. Maslo – Daniel, Ľupták, Qose, Gešnábel (68. Kostadinov), Gál-Andrezly (84. Menich) – Gerec (89. Haskić).
    Náhradníci: Urminský – Čapek, Menich, Kostadinov, Kupec, Takáč, Haskić

    Rozhodčí: Kamil Horváth – Gabriel Ádám, Radoslav Bobko

    Diváci: 2284
    03.04.2018
    Ružomberok - Žilina 2:1

    Branky: 17. Pikk, 70. Daniel – 13. Králik

    Karty:   13. Maslo (RUZ), 55. Maslo (RUZ) – 60. Chvátal (ZIL)

    thejrc.org