Finsko – Česko 1:3 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:2 (kon.)
konec
Rusko
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Švédsko
Čtvrtek 19.04.2018, 19:00 • Arena-2000 Lokomotiv • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme tu konec zápasu ve kterém si 3 body připisují Švédové. Rusové měli ve třetí třetině mnoho šancí, ve kterých mohli vyrovnat, Švédy ale podržel výtečný Hellberg. Další Českých hokejových her jsou na programu v sobotu, Švédi se utkají s Českou republikou, Rusové narazí na Finy. (21:21:09)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Deset sekund do konce zápasu, puk se momentálně nachází ve středním pásmu a Rusové tak s největší pravděpodobností nic nestihnou.
     
    59:14
    Rusové střídají brankáře, Šesťorkina nahrazuje Košečkin, který je pověstný svými rychlými přechody na střídačku!
     
    58:40
    Na pravé straně se ocitl úplně volný Gusev, který si ale nedokázal zpracovat přihrávku, pro Rusy je to škoda, kdyby se mu to povedlo, zakončoval by do prázdné brány.
     
    58:30
    Rusové si berou oddechový čas, Šesťorkin nejspíše už zůstane na střídačce.
     
    58:00
    Máme tu poslední 2 minuty zápasu! Rusové zatím s odvoláním Šesťorkina čekají.
     
    57:40
    Barabanov teď přešel přes Anderssona, udělal si kličku na střed as nažil se zakončit mezi betony Hellberga, ten to ale čekal a byl připraven.
     
    56:47
    Rusové se nemohou dostat přes střední pásmo, většina jejich nahozených puků končí za bránou Hellberga, kde puky sbírají Švédi, kteří samozřejmě nikam nespěchají.
     
    55:37
    Trjamkin skáče na led, Rusové se ubránili. Do konce základní hrací doby zbývají 4 minuty, uvidíme, zda se Rusům podaří vyrovnat.
     
    54:58
    Švédům zbývá ještě 40 sekund přesilovky. Olofsson teď pálil dobře z pravé strany kluziště, jeho střelu ještě tečoval před bránou Klingberg, tečovaná střela trefila ale pouze betony Šesťorkina.
     
    53:59
    Švédové zatím při své přesilovce čekají na vhodný okamžik a okénko v ruské obraně.
     
    53:37
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Trjamkin – 2 min., hákování).
     
    52:59
    Rusové se teď hnali dopředu až moc rychle, rozhodčí píská offside.
     
    51:40
    Gavrikov to teď vzal na sebe a ihned po přejetí modré čáry vypálil na Hellberga, ten měl se zkrocením puku problémy, nakonec se mu ho ale povedlo schovat před dojíždějícími útočníky Ruska.
     
    50:18
    Rusové jsou v plném počtu a přežili tak velice dobrou přesilovku Švédů, kterým chybělo více štěstí.
     
    49:50
    Švédové zvyšují při přesilové hře tlak, nejdříve pálil Olofsson, o pár sekund později trefil Andersson tyčku!
     
    48:59
    Michejev unikl při oslabení po levé straně, byl ale moc z úhlu, tudíž neměl šanci najít mezírku v Hellbergově výstroji.
     
    48:18
    Tlak Rusů bude narušen přesilovkou Švédů, Semjonov při snaze získat puk si počínal nedovoleně a půjde si na 2 minuty odpočinout na trestnou lavici, během příjezdu na trestno lavici si neodpustil pár peprých slov, tudíž dostane 10 minut za nesportovní chování.
    Marken.cz

    Lumír Mistr

    Branky a nahrávky: 23. Dadonov (Byvalcev, N. Gusev) – 19. Zackrisson (Wikstrand, L. Andersson), 41. Händemark (Wikstrand, C. Klingberg)


    Rusko: Šesťorkin (60. Košečkin) – Chafizullin, A. Bělov, Gavrikov, Zub, Běreglazov, J. Jakovlev, Trjamkin, Jelesin – N. Gusev, Byvalcev, Dadonov – Kagarlickij, K. Semjonov, Bučněvič – Slepyšev, Děrgačov, Sošnikov – V. Tichonov, Kablukov, Barabanov – I. Michejev.
    Švédsko: Hellberg (Ahman) – Jon. Andersson, Arnesson, Pilut, Wikstrand, Nyberg, Almqvist, Brännström – Zackrisson, L. Andersson, Everberg – C. Klingberg, Händemark, Rödin – Asplund, Nilsson, Olofsson – Ölund, Norman, Liss.

    Rozhodčí: Rantala, Kaukokari – Vilyugin, Golovlyov
    ocianews.com