HFK Olomouc – Uničov 0:2 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
0:2 (0:1)
SK Uničov
Pátek 20.04.2018, 17:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Druhý poločas nakonec už nepřinesl žádný výraznější zvrat, neboť Uničov dokázal svůj náskok bez problémů pohlídat. Holice si sice zapsala několik šancí, ani jednou však neodkázala vystřelit na branku, což nakonec výrazně přispělo k její prohře. Pro boj o záchranu to ak znamená jediné, tradiční příslušník MSFL bude mít ještě mnohem těžší misi. Uničov naopak potvrzuje příslušnost ke středu tabulky. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (18:56:57)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Ještě jedna přihrávka letěla směrem k holické brance, avšak i tu si pohlídala obrana HFK. Podle všeho už se však nic nestane, domácí nestíhají už míč přesunout do předních pozic.
     
    88
    Hladík se znovu velmi rychle hnal na branku, avšak pozorná reakce Seiberta nakonec zabránila nejhoršímu. Čistý skluz nakonec zabránil hostům k dalšímu otevření k rozvinutí brejku, hosté budou ale ještě vhazovat.
     
    87
    Banasik posílal rychlý centr znovu do vápna, jenomže zde byl nejvyšším hlavičkujícím Vejvoda. Uničov se tak vyhnul dalšímu nátlaku, balón končí mimo nebezpečný prostor před brankou.
     
    86
    Domácí jsou i nadále namotivovaní na korekci skóre, prozatím ale nedokážou dostat míč alespoň k blízkosti vápna. Uničov je tak prakticky bez větší práce, obrana už může pouze udržovat lehkou pohotovost.
     
    86
    Uničov právě vstřelil branku!
    A je tu další zvrat! Uničovští se dokázali přes nejistou obranu domácích a po rychlém přenesení hry se po levém křídle dostal míč až k TOMÁŠI KOMENDOVI. Tomu ještě vyběhl naproti brankář Kubica, rychlá klička ale nakonec vše vyřešil. Míč tak už jen střelec sám dovezl do branky.
     
    84
    Banasik dostal další možnost k rozehrávce standarky, jenže ani tentokrát nezvládl svůj pokus neposlal přesně. Centr našel pouze hlavy Uničovských, hosté se tak pro tuto chvíli ještě ubránili.
     
    83
    Drmola se pokusil procpat přes obrannou zeď Uničova, jenomže Vejvoda byl až příliš těžký soupeř. Rozhodčí ale přeci ještě nechává Holici celkem překvapivou výhodu, podle všeho šlo o lehký faul.
     
    82
    Horka nebyla daleko od vyrovnání! Jeho hlavička z vápna ale nakonec letěla těsně vedle branky, Uvízl si může pořádně spolu se spoluhráči oddechnout.
     
    81
    Holice sice dostala možnost k rychlejší akci ve vápně, nakonec se ale domácím nepodařilo vlastní akci dokončit. Hlavička Drmoly letěla pouze mimo uničovskou branku.
     
    79
    Uničov si nachystal poslední střídání, na hřiště přichází Pavel Jeřábek místo Filipa Markoviče.
     
    80
    Roman Vasiljev (UNI) obdržel žlutou kartu za faul při snaze o nápravu vlastní chyby.
     
    78
    Domácí se viditelně snaží o rychlé vyrovnání, uničovská obrana ale přeci jen HFK celkem dost pomáhá. Na straně hostů se kupí až celkem neočekávné chyby, zatím však nebyla potrestány.
     
    76
    Holice pokračuje v prostřídání řad, na pozici Patrika Voleského tak naskočil Tomáš Drmola.
     
    76
    Na půlící čáře se pokusil otáčet Spurný, jenomže tento manévr nakonec nedokončil. Po rychlém střetu s Vasiljevem souboj neustál, což zaznamenal i sudí zapískáním faulu.
     
    75
    Seibert teď zůstal ležet na hrací ploše, avšak po krátké chvíli už je podle všeho v pořádku. Holický fotbalista se znovu zapojuje do hry.
     
    74
    V uničovském vápně se sice ještě snažili hlavičkovat domácí hráči, po krátké chvíli se však balón dostává mimo nebezpečný prostor. Domácí tým tak musí znovu absolvovat návrat dozadu.
     
    73
    Domácí sice kopali nebezpečný přímý kop, provedení Banasikem ale nakonec popřelo zajímavou vzdálenost. Jeho rána trefila přímo uničovskou zeď.

    Johan Čáp

    Branky: 30. Krč (pen.), 86. Komenda

    Karty:   4. Buček (HFK) – 71. Krayzel (UNI), 80. Vasiljev (UNI)


    1. HFK Olomouc: Kubica – Plesník, Buček, Horka (C), Krejčí (55. Dabič), Šichor, Banasik, Voleský (76. Drmola), Seibert, Schmidt (70. Spurný), Antl
    Náhradníci: Svoboda – Drmola, Spurný, Dabič, Juráš, Krumpolc

    SK Uničov: Uvízl – Purzitidis, Vejvoda (C), Hladík, Jeřábek (79. Markovič), Komenda, Binar (46. Dostál), Bača, Krayzel, Koutek, Krč (70. Vasiljev)
    Náhradníci: Studený – Markovič, Rajnoha, Vasiljev, Dostál, Můčka

    Rozhodčí: Tomanec – Ogrodník, Drozdy

    Diváci: 151
    thejrc.org