HFK Olomouc – Uničov 0:2 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
0:2 (0:1)
SK Uničov
Pátek 20.04.2018, 17:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké páteční odpoledne, i nadcházející víkend pokračují další napínavé boje ve fotbalové MSFL, když je na programu už její 22. kolo. Jeho předehrávku nakonec obstará třaskavé hanácké derby mezi Olomoucí a Uničovem, které tak nebude kolidovat zítřejší derby olomoucké Sigmy v HET lize. Utkání startuje v 17:00!
     
    1. HFK Olomouc
    Klub z olomoucké městské části zažívá jednu ze svých dalších krizí. Na startu podzimní fáze sezóny se sice zdálo, že by se mohl bývalý pravidelný účastník druhé ligy znovu vrátit na své dřívější pozice, nicméně vše zůstává při starém. Marasmus Holici ani pro letošek neopouští. Abychom si ukázali předchozí teze v praxi, poslouží nám k tomu velmi jednoduchý příklad. V posledním kole se Hanáci museli popasovat s hořkou prohrou 1:6 na půdě ligového nováčka z Hodonína. Stejný mančaft, který schytal takový direkt ještě v srpnu dokázal porazit prvoligistu. V tomto případě opravdu může opravdu mínění mnohých dojít celkem jednoduše k názoru, že fotbal nemá logiku. Nicméně i tato krize má své celkem dobře rozluštitelné kořeny.

    Tradičním rituálem po půlsezóně bývá obvyklá transformace kabiny. Prakticky nic nezůstává na své místě a i během zimní pauzy k tomu v útrobách HFK došlo. Odešly výrazné opory, místo nich přišli zejména mladí hráči s minimem zkušeností. Už v pořadí třetí trenér v sezóně Karel Trnečka tak má velmi těžkou úlohu, neboť už nyní stojí takřka nad velkou propastí. V jarní fázi sezóny se Holici podařilo ze čtyř pokusů vybojovat jen jednu výhru, což je na tým bojující o záchranu prachmálo. Absence lídra jako býval Marek Heinz nebo Filip Rýdel, která už vyplývá z výše vypsané věkové charakteristiky kádru, zřejmě hraje takřka nejprimárnější roli, což akcentují i mnohá lokální média. Otázkou tak jen zůstává, kdy se HFK vzchopí. Momentálně se totiž nachází na předposlední 15. pozici s mankem osmi bodů na jistou záchranu. A do konce sezóny zbývá jen jedenáct zápasů.Zvrátit aktuální stav v klubu je i na Srbovi Miloradu Dabičovi, který si drží v posledních duelech konstatní formu a zároveň mu patří s šesti trefami pozice nejlepšího střelce týmu. Hanácká bitva s Uničovem může mnohé naznačit, prohra by pro domácí znamenala další výraznou komplikaci.
     
    SK Uničov
    Uničovští fotbalisté zažívají v MSFL relativní útlum. Loňský vítěz třetiligové soutěže se totiž místo boje o možnost zisku dalšího fantastického výsledku pohybuje pouze v průměru. Už jen start sezóny ukázal, že odchod opor a trenéra Balcárka musí nutně poznamenat fazónu jinak výborně hrajícího celku. Prohra s divizními Kozlovicemi v MOL Cupu a ligový vstup v podání jednoho a skóre 3:9 ze tří zápasů vše jen potvrdil. Do jarní části tak svěřenci kouče Zbyňka Zbořila nastupovali z deváté příčky, která už dlouhou dobu nebyla pro Uničovské nijak obvyklá.

    První dubnový den letošního roku sice do kabiny znovu přinesl optimismus, když Uničov odstartoval výhrou 4:0 nad Otrokovicemi, postupně už však přišel útlum. O týden později totiž tým remizoval s nováčkem z Rýmařova a poté už přišly hořké prohry. Zejména ta s Prostějovem, regionálním rivalem, psychicky zřejmě mužstvo shodila dolů. V posledním kole tak muselo skousnout i domácí prohru s Hlučínem, čímž v našlapané tabulce klesli Hanáci na 11. příčku. Na záchranu už mají jedenáctibodový náskok, což už značí, že boj o holé přežití by se už Uničova týkat neměl. Velkou zásluhu na tom i má i tradiční kanonýr Aleš Krč, loňský nejlepší střelec celé soutěže. Prozatím však oproti svému standardu ještě relativně gólově mlčí, na kontě jich má prozatím devítku.
     
    Poslední 3 ligové zápasy obou týmů

    1. HFK Olomouc
    14.04.2018 Hodonín x HFK 6:1
    11.04.2018 HFK x Rýmařov 0:1
    07.04.2018 HFK x Hlučín 1:2

    SK Uničov
    15.04.2018 Uničov x Hlučín 1:2
    11.04.2018 Prostějov x Uničov 2:0
    07.04.2018 Rýmařov x Uničov 2:2
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    17.09.2017 Uničov x HFK 3:1 (MSFL 2017/18)
    06.05.2017 HFK x Uničov 2:4 (MSFL 2016/17)
    02.10.2016 Uničov x HFK 4:1 (MSFL 2016/17)
     
    Rozhodčím tohoto utkání bude Josef Tomanec, na čarách pak budou působit pánové Vlastimil Ogrodník a Luboš Drozdy. Jako delegát asociace bude na stadionu přítomen Jiří Malinovský.
     
    V Olomouci mám aktuálně velmi příjemné počasí, teploty se ve slunečném podvečeru pohybují stále okolo 24 °C. Hráči se ještě rozcvičují na hrací ploše.
     
    Úvodní sestavy:

    1. HFK Olomouc: Kubica – Plesník, Buček, Horka (C), Krejčí, Šichor, Banasik, Voleský, Seibert, Schmidt, Antl
    Náhradníci: Svoboda – Drmola, Spurný, Dabič, Juráš, Krumpolc

    SK Uničov: Uvízl – Purzitidis, Vejvoda (C), Hladík, Jeřábek, Komenda, Binar, Bača, Krayzel, Koutek, Krč
    Náhradníci: Studený – Markovič, Rajnoha, Vasiljev, Dostál, Můčka

    Rozhodčí: Tomanec – Ogrodník, Drozdy.
     
    Oba týmy již vcházejí na trávník, začínáme za malý okamžik.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jako první se k míči dostávají domácí, jejich první útok však dlouhého trvání neměl. Uničov jejich snažení díky vydatné snaze obranné řady nakonec zastavil, Holice se tak musí rychle zformovat na půlící čáře.
     
    2
    Domácí jsou i nadále relativně aktivní, což je vidět i na jejich pohybu. Ani nadále však nedosahují kýženého výsledku, Seibert centroval pouze k nohám Uničovských, čímž jeho akce rázem končí.
     
    3
    Tentokrát se po levém křídle zkoušel do útočných řad probíjet Šichor, jenže ani tudy cesta nevedla. Uničov je v tomto okamžiku stále celkem zatlačen do úzkých,nastalou situaci ale zvládá.
     
    4
    Ondřej Buček (HFk) obdržel žlutou kartu za faul na sprintujícího soupeře u autové čáry.
     
    5
    Holice je nadále stále ofenzivně aktivní, což ukázal znovu i Marek Šichor. Jeho průnik byl přerušen faulem Hladíka, domácí tak dostávají standardku z celkem zajímavé vzdálenosti od branky.
     
    6
    Seibert ukázal bojovnost a u lajny pořádně zabral při návratu do obrany, Uničov se tak musí znovu vracet do defenzivních pozic. Holice bude vhazovat, což jen potvrzuje její momentální menší převahu.
     
    7
    Uničov je ve vzduchu nadále jasný král, čímž většinou přerušuje holické akce již v samotném zárodku. Domácí tak sice vykazují častou aktivitu, prozatím ale žádný větší výsledek nezískávají.
     
    8
    Hosté se pokoušeli procpat míč po pravém křídle přímo do šestnáctky, nicméně jejich postupem byl přerušen nepřesnou přihrávkou. K rozehrávce se tak dostane brankář Kubica, který bude odkopávat od branky.
     
    9
    Jeřábek e pokoušel urvat potřebné metry na pravém křídle ofenzívy, ale ani tentokrát nedosáhl na úspěch. Antl se s ní dokázal vrátit, obrana si pak pomohla s výpomocí Kubici.
     
    10
    Domácí se dostali k rohovému kpu, jenomže žádnou větší příležitost si nepřipsali. Seibertův centr byl pouze nepřesný, Uničov dostává míč na své kopačky.
     
    11
    Hosté stále nedokážou chytnout potřebný rytmus, čímž nechávají Holici poprvé v této polovině sezóny výrazně dominovat na svém hřišti. Domácí ovšem dobývají soupeřovu branku jen marně.
     
    12
    Holice nadále presuje, avšak ani dva rohy nakonec nepomohly k vytvoření první střely na branku. Seibert i Schmidt tečovali centr jen dost nepřesně.
     
    13
    Olomoucký klub i nadále ukazuje, že prozatím hraje ve velké herní pohodě. Holice si tak připsala náznak rychlého protiútoku, nicméně nakonec vše přerušil dobrým odhadem Vejvoda. Kubica rozehrává od vlastní branky.
     
    14
    Domácí dostali k dispozici další roh, ale ani tentokrát se nedokázali prosadit. Centr proletěl nad hlavami všech hlavičkujících pouze přímo do zámezí.
     
    15
    Seibert je i nadále stále velmi viditelný na hřišti, když se tentokrát zkoušel doběhnout Antlův dlouhý volej. Holický pas ale přeci jen příliš dlouhý, míč tak padá přímo do zámezí. Uničov bude vhazovat.
     
    16
    Komenda dostal pořádnou ránu do nohy po zákroku vracejícího se soupeře, hra však nadále pokračuje bez přerušení. Uničovské šiky jsou natlačeny okolo holického vápna, Kubica musí být mimořádně pozorný.
     
    17
    Buček mohl rozjet další atak HFK, jenomže jeho nepřesnost vše ukončuje. Uničovská ofenzíva znovu může úřadovat, prozatím však pokračuje v rozehrávce. Míč se vrací do obranných řad.
     
    18
    Na hřišti zůstává ležet po souboji na vápně Antl, který podle všeho inkasoval ránu při hlavičkování. Podle všeho neutrpěl nic vážného, po pár desítkách sekund se už zapojil do hry.
     
    19
    Holická obrana je oproti minulému víkendu, kdy utrpěla debakl 1:6 v Hodoníně, prozatím mimořádně pozorná. Uničov prakticky ještě dnes nedostal prostor na větší manévrování.
     
    20
    Bača se snažil domluvit s Hladíkem na rychlém postupu po levém křídle jenomže tato souhra nebyla vůbec úspěšná. Lehce skákající balón přeskočil nohu prvně jmenovaného, Holice tak může znovu rozehrávat.
     
    21
    Seibert byl znovu středem pozornosti, když se na hřišti střetl s Hladíkem. Bývalá exsigmácká konfrontace ale je rychle minulostí, sudí pouze nařídil rozehrávku ve prospěch domácích.
     
    22
    Schmidt se po holickém rohu už už otáčel k rychlé střelbě přes uničovskou hradbu, avšak scházel mu potřebný čas. Domácí se tak musí znovu vracet do obrany, jejich soupeř u pokračuje rychlým startem do ofenzívy.
     
    23
    Uničov ukázal svou sílu. Nejprve neúspěšně pálil Bača, jenomže byl zblokován pozorným Schmidtem. Následně už ale mohl pálit přímo na branku Binar, nicméně ani on nebyl úspěšným. Míč letěl vysoko nad.
     
    24
    Obrana Holice znovu ukazuje svou aktuální pohodu ve svých řadách, která stále stoupá. Uničov se ani tentokrát k ničemu významnému nedostal, jeho rozehrávka byla zastavena už na půlící čáře.
     
    25
    Obrana Uničova dělá další lacinou chybu, kterou se snažil potrestat Šichor. K většímu úspěchu se ale exostravský fotbalista nedostal, hosté se dokázali celkem bez problémů vrátit do obranné pozice před vápnem.
     
    26
    Vejvoda v této chvíli musí oslabit svůj tým, neboť jej čeká vynucená výměna kopačky. Holice však pokračuje ve hře, rozhodčí zápas kvůli tomuto technickému problému nepřerušují.
     
    27
    Koutek dokázal pořádně rychle rozjet uničovskou hru, která poprvé výrazněji Holici rozdrobila do nejistoty. Jeho následný centr ale nebyl přesný, v jeho pokračování mu zabránil pozorný Horka, jehož blok byl pohotový.
     
    28
    Bude se kopat penalta po faulu na Hladíka!
     
    30
    Uničov právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají takřka z prvního většího tlaku do vedení! Po následné penaltě se totiž mohl radovat z desáté letošní trefy kanonýr ALEŠ KRČ. Jeho rána byla dostatečně přesná a překvapivá, Kubica nedokázal vystihnout ani její směr.
     
    31
    Domácí jsou momentálně po inkasování celkem psychicky zničení, jejich tlak totiž přestává prakticky fungovat.
     
    32
    Voleský nebyl daleko od vyrovnání! Holický útočník dostal parádní pas na penaltový puntík, odkud se snažil rychlým nastavením nohy skórovat. Jeho pokus byla ale značně nepřesný, sám tváří tvář Uvízlovi pálil jen vysoko na.
     
    33
    Uničov je viditelně nabuzen aktuálním vývojem, což je vidět i z obrazu hry. Hosté se celkem bez problémů dokáží udržet na soupeřově půlce, Holice naopak v soubojích ztrácí.
     
    34
    Krejčí měl další fantastickou šanci! Holice se dostal k centru na vápno, nicméně zmíněný útočník nakonec pálil těsně nad. Uničov nebyl v defenzívě vůbec jistý.
     
    35
    Hosté dostali další možnost rohovému kopu, avšak ani tentokrát nebyla standardka využita k ohrožení branky. Cent Hladíka sice mířil přímo do vápna, jenomže přiletěl jen k domácím fotbalistům. HFK rozehrává od zadních řad.
     
    36
    Komenda s Hladíkem znovu na levé straně zkoušeli pozornost Horky, nicméně větší náskok před soupeři nakonec nevytvořili. Jejich nepřesná nahrávka navíc v této chvíli dává míč přímo na kopačky Holice.
     
    37
    Hosté nebyli daleko do druhé branky! Krč dokázal ukázat své střelecké schopnosti a hezkým obloučkem poslal míč přímo zpoza vápna na Kubicu. Holický brankář si ale může oddechnout, pumelice trefila břevno!
     
    38
    Uničov je nadále ve velkém tlaku, když tentokrát bude kopat další roh. Krčova nahrávka do vápna byla totiž sražena přímo do zámezí.
     
    39
    Voleský se snažil dostat přihrávkou svůj tým přímo do hloubky obrany Uničova, nicméně jeho pokus nepatřil k těm podařeným. Pozorný Vejvoda proti němu ihned vystoupil a sklepl míč do zámezí. HFK bude vhazovat.
     
    40
    Uničov spálil další šanci! Hladík ve vápně jen tak tak nedosáhl na Krčův centr, jenže o vlastní branku se nakonec málem postarali domácí. Plesník nakonec jen tak tak neprotečoval míč přímo k tyči, Kubica si tak může znovu oddechnout.
     
    41
    A další tutovka hostí! Hladík ukázal své schopnosti nasbírané v olomoucké SIgmě a pokusil se akrobaticky dostat míč přímo pod břevno. Střela přes hlavu mu ale těsně nevyšla, balón proletěl těsně nad brankovou konstrukcí.
     
    42
    Hladík i tentokrát nebyl daleko od branky, jenže pomezní sudí jej viděl v ofsajdovém postavení. Kubica tak nakonec nemusel ani zasahovat.
     
    43
    Voleský rozbíhal po levém křídle po dlouhé době i holický útok, na hranici vápna se však nedostal. Uničovská obrana nakonec dokázala jeho postup bez problému zneutralizovat.
     
    44
    Holice se ještě snaží o tlak, tentokrát však přichází o moment překvapení. Přihrávka do vápna nakonec nikoho z domácích hráčů nenachází, Uničovští si tak pro tento poločas mohou oddechnout.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas přinesl sice zprvu velice překvapivou aktivitu holických fotbalistů, postupe se však jejich tlak postupně vytrácel do prázdna. Zásadní zvrat přišel ale po nenápadné akci Uničova, která nakonec vyústila v pokutový kop. Hosté se po jeho proměnění už dokázali chytit otěží duelu, což platilo až do konce prvního poločasu. Utkání tak nabídne ještě zajímavou zápletku, pokračujeme v cca 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhé půle nastupuje Uničov s pozměněnou sestavou, Dušan Dostál nahradil Tomáše Binara.
     
    47
    Holice i nadále snaží zvýšit své napadání na hranici vápna, ani nadále však uničovskou ofenzívu nedokáže zkrotit. Krč tak může předvádět další technické finesy.
     
    48
    Uničov je v kombinační hře nadále velice přesný, což prakticky HFK nedostává k držení míče. Olomoucký tým tak stále na soupeře ztrácí, hosté ale mnoho snahy o ofenzivní představení zatím moc nevytváří.
     
    49
    Uničov se už už dostával po levém křídle do rychlého brejku, jenže na svém místě nakonec stál Antl. Domácí se tak pro tentokrát ubránili, Uničov však i nadále pokračuje v držení míče.
     
    50
    Krejčí dostal zajímavý pas po kombinaci domácích z první, jenže jeho rychlost zakončení nakonec nebyla dostatečná. Míč navíc letěl o notnou vzdálenost vedle branky.
     
    51
    Hladík se prohnal podél Seiberta rychlostí blesku a dostal k velmi nadějné šanci na skórování. Svůj brejk ovšem nakonec těsně neproměnil, míč letěl těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    52
    Antl se ukázal na hranici vápna před odraženým balónem, jenomže jeho zakončení také nedosáhlo parametrů gólové střely. Holický fotbalista pálil pouze do připravené clony.
     
    53
    Šichor se objevil za obrannou linií Uničova, nicméně byl přeci je o kousek rychlejší. Ještě než mohl převzít míč, pomezní sudí hru okamžitě přerušuje. Podle všeho stál exsigmácký fotbalista v ofsajdu.
     
    54
    Krč ukázal svou houževnatost a parádním ustáním souboje nakonec vytvořil další uničovskou šanci. Jeho rána nicméně byla nakonec těsně nepřesná, Kubica tak padal k zemi jen zbytečně.
     
    55
    Holice taktéž poprvé střídá, na místo Martina Krejčího v této chvíli nastupuje Milorad Dabič.
     
    56
    Domácí se snažili rychlé zakončení z hranice vápna, dlouhé přípravy ale byly zbytečné. Jejich ztráta nakonec akci okamžitě přerušuje, sudí faul na Šichora totiž neměl důvod pískat.
     
    57
    Uničov se postupně v této chvíli nedokáže dostat na úroveň, kterou předváděl v první půli. Holice se tak ukazuje celkem v dobrém světle, jenže ani tentokrát v ofenzivní fázi prakticky nic nevyprodukovává.
     
    58
    Dlouhou dobu to vypadalo, že Uničov může udeřit, jenže Krč nakonec ztratil míč ve složité situaci u rohového praporku. Holická obrana tak dostává pokyn ke konsolidaci.
     
    59
    Hladík se pokusil natlačit k hlavičce po centru Bači, ale domácí obrana byla na tuto variantu přeci jen připravena. Holice se tak bez problémů ubránila, míč zapadl bez ohrožení branky za lajnu.
     
    60
    Dlouhou dobu se Komenda snažil o zvýšení aktivity na levém křídle, jenže větší šanci na ohrožení branky nakonec nevyprodukoval. Holice se dokázala ubránit, k rozehrávce se však ve své obranné fázi zatím nedostala.
     
    61
    Voleský sice zastavil soupeře, jenže jeho způsob byl až příliš okatý. Uničov tak dostává k dispozici další rozehrávku z vlastní půlky, míč však míří zpět zadním řadám.
     
    62
    A znovu Hladík! Tentokrát se prodral po parádním sprintu okolo Seiberta a ještě menším zaseknutím pokusil rozhodit i brankáře Kubicu. Domácí strážce branky byl však připraven, lehce tečovanou střelu chytil přímo do rukavic.
     
    63
    Holice nebyla daleko od vyrovnání! Dabič ukázal parádní střelecký apetit a jeho rána zpoza vápna byla pořádným varováním pro golmana Uvízla. Holická pumelice se nakonec odrazila od tyče mim branku.
     
    64
    Uničov kontruje! Krč se prohnal celým vápnem Holice a jen tak tak nakonec nezakončil. těsně před záměrem o střelu jej o balón obral vyběhnutý Kubica. Hanáci se mohou v zadních řadách zformovat.
     
    65
    Banasik dostal šanci na rozehrání standardky, jenomže jeho centr nakonec k ničemu významnému nepřispěl. Uvízl si míč pohlídal a stáhl si jej přímo ze vzduchu.
     
    67
    Holice ani tentokrát nedokázala míč dostat do nebezpečného prostoru, neboť Uničovští byli i tentokrát mimořádně připraveni. Domácí se tak musí honem rychle vracet.
     
    68
    Hladík se prohnal spolu s Krčem do vápna, ale i tentokrát jim chybělo zakončení. Kubica si tak lehký oblouček pohlídal a balón ukryl pod tělo do rukavic.
     
    70
    Oba mančafty si připravily střídání v základní sestavě. Na uničovské straně jde ze hřiště Aleš Krč, místo něhož přichází Roman Vasiljev. Na druhé straně se podívá namísto Marka Schmidta Tadeáš Spurný.
     
    71
    Domácí sice postupovali směrem vpřed, ale Šichor byl na hranici vápna faulován. O penaltu nepůjde, ale rozhodčí nařizuje standarku ze zajímavé pozice.
     
    71
    Za předchozí faul obdržel zpětně žlutou kartu Marel Krayzel (UNI).
     
    73
    Domácí sice kopali nebezpečný přímý kop, provedení Banasikem ale nakonec popřelo zajímavou vzdálenost. Jeho rána trefila přímo uničovskou zeď.
     
    74
    V uničovském vápně se sice ještě snažili hlavičkovat domácí hráči, po krátké chvíli se však balón dostává mimo nebezpečný prostor. Domácí tým tak musí znovu absolvovat návrat dozadu.
     
    75
    Seibert teď zůstal ležet na hrací ploše, avšak po krátké chvíli už je podle všeho v pořádku. Holický fotbalista se znovu zapojuje do hry.
     
    76
    Na půlící čáře se pokusil otáčet Spurný, jenomže tento manévr nakonec nedokončil. Po rychlém střetu s Vasiljevem souboj neustál, což zaznamenal i sudí zapískáním faulu.
     
    76
    Holice pokračuje v prostřídání řad, na pozici Patrika Voleského tak naskočil Tomáš Drmola.
     
    78
    Domácí se viditelně snaží o rychlé vyrovnání, uničovská obrana ale přeci jen HFK celkem dost pomáhá. Na straně hostů se kupí až celkem neočekávné chyby, zatím však nebyla potrestány.
     
    80
    Roman Vasiljev (UNI) obdržel žlutou kartu za faul při snaze o nápravu vlastní chyby.
     
    79
    Uničov si nachystal poslední střídání, na hřiště přichází Pavel Jeřábek místo Filipa Markoviče.
     
    81
    Holice sice dostala možnost k rychlejší akci ve vápně, nakonec se ale domácím nepodařilo vlastní akci dokončit. Hlavička Drmoly letěla pouze mimo uničovskou branku.
     
    82
    Horka nebyla daleko od vyrovnání! Jeho hlavička z vápna ale nakonec letěla těsně vedle branky, Uvízl si může pořádně spolu se spoluhráči oddechnout.
     
    83
    Drmola se pokusil procpat přes obrannou zeď Uničova, jenomže Vejvoda byl až příliš těžký soupeř. Rozhodčí ale přeci ještě nechává Holici celkem překvapivou výhodu, podle všeho šlo o lehký faul.
     
    84
    Banasik dostal další možnost k rozehrávce standarky, jenže ani tentokrát nezvládl svůj pokus neposlal přesně. Centr našel pouze hlavy Uničovských, hosté se tak pro tuto chvíli ještě ubránili.
     
    86
    Uničov právě vstřelil branku!
    A je tu další zvrat! Uničovští se dokázali přes nejistou obranu domácích a po rychlém přenesení hry se po levém křídle dostal míč až k TOMÁŠI KOMENDOVI. Tomu ještě vyběhl naproti brankář Kubica, rychlá klička ale nakonec vše vyřešil. Míč tak už jen střelec sám dovezl do branky.
     
    86
    Domácí jsou i nadále namotivovaní na korekci skóre, prozatím ale nedokážou dostat míč alespoň k blízkosti vápna. Uničov je tak prakticky bez větší práce, obrana už může pouze udržovat lehkou pohotovost.
     
    87
    Banasik posílal rychlý centr znovu do vápna, jenomže zde byl nejvyšším hlavičkujícím Vejvoda. Uničov se tak vyhnul dalšímu nátlaku, balón končí mimo nebezpečný prostor před brankou.
     
    88
    Hladík se znovu velmi rychle hnal na branku, avšak pozorná reakce Seiberta nakonec zabránila nejhoršímu. Čistý skluz nakonec zabránil hostům k dalšímu otevření k rozvinutí brejku, hosté budou ale ještě vhazovat.
     
    89
    Ještě jedna přihrávka letěla směrem k holické brance, avšak i tu si pohlídala obrana HFK. Podle všeho už se však nic nestane, domácí nestíhají už míč přesunout do předních pozic.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas nakonec už nepřinesl žádný výraznější zvrat, neboť Uničov dokázal svůj náskok bez problémů pohlídat. Holice si sice zapsala několik šancí, ani jednou však neodkázala vystřelit na branku, což nakonec výrazně přispělo k její prohře. Pro boj o záchranu to ak znamená jediné, tradiční příslušník MSFL bude mít ještě mnohem těžší misi. Uničov naopak potvrzuje příslušnost ke středu tabulky. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (18:56:57)

    Johan Čáp

    Branky: 30. Krč (pen.), 86. Komenda

    Karty:   4. Buček (HFK) – 71. Krayzel (UNI), 80. Vasiljev (UNI)


    1. HFK Olomouc: Kubica – Plesník, Buček, Horka (C), Krejčí (55. Dabič), Šichor, Banasik, Voleský (76. Drmola), Seibert, Schmidt (70. Spurný), Antl
    Náhradníci: Svoboda – Drmola, Spurný, Dabič, Juráš, Krumpolc

    SK Uničov: Uvízl – Purzitidis, Vejvoda (C), Hladík, Jeřábek (79. Markovič), Komenda, Binar (46. Dostál), Bača, Krayzel, Koutek, Krč (70. Vasiljev)
    Náhradníci: Studený – Markovič, Rajnoha, Vasiljev, Dostál, Můčka

    Rozhodčí: Tomanec – Ogrodník, Drozdy

    Diváci: 151
    thejrc.org