Francie – Finsko 0:7 (kon.) | Švýcarsko – USA 5:8 (kon.) | Kanada – Bělorusko 8:3 (kon.)
Slovensko – Česko 5:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:8 (1:3, 4:3, 0:2)
USA
Pátek 20.04.2018, 12:40 • Arena Metallurg, Magnitogorsk, Rusko • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Na počtenou! (15:02:55)
     
    Úvodní utkání druhého hracího dne v Magnitogorsku končí hodně hořkou porážkou do švýcarský celek, který se po chabé první části vrátil do zápasu a otočil, jenže Američanům se nakonec povedlo misky vah naklonit na jejich stranu. Ti si tak do tabulky připisují první body, zatímco konto celku ze země helvetského kříže je i po druhém zápase na turnaji prázdné.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 19 – 57
    Trestné minuty: 8 – 10
    Využití přesilovek: 0/5 – 1/4
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Patrick Giles se uvolnil na kruhu a vypálil, Akira Schmid chytá. Třicet sekund před koncem utkání uvidíme vhazování po pravici švýcarského gólmana.
     
    58:42
    Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes minutu, momentálně se bojuje hlavně ve středním pásmu. Ani jeden tým se dopředu nežene.
     
    57:39
    Wahlstrom vyhodil kotouč ven z pásma podél mantinelu, na modré čáře se k němu dostává jeden z protihráčů. Uvidíme, co Švýcaři v závěru vymyslí.
     
    56:38
    To muselo bolet. Tanner našel na kruhu připraveného Mettlera, který prudkou ranou zasáhl jednoho ze sudích. Ten je ale nakonec díky bohu v pořádku.
     
    55:51
    Nebezpečná akce Švýcarů skončila skvělým zákrokem Knighta, který zakončení z bezprostřední blízkosti brankoviště vytěsnil betonem.
     
    55:11
    Spojené státy se teď budou muset dvě minuty obejít bez kapitána. Mattias Samuelsson (USA) dostává menší trest za podražení a odebírá se na trestnou.
     
    54:11
    Poslední minuty třetí třetiny se nesou v hodně klidném tempu, oba týmy se už zdánlivě smířily s výsledkem utkání a šetří síly na další zápasy.
     
    53:04
    Simon Wüest teď nic neřešil a okamžitě po přejezdu modré čáry vypálil, připravený Knight jeho slabší střelu zastavil rukavicí. Hra je přerušena.
     
    52:04
    Spojené státy vedou o tři branky, očividně se ale poučily z druhé třetiny a snaží se svůj náskok pro jistotu ještě navýšit. Gólman "domácích" má plné ruce práce.
     
    51:26
    Akira Schmid se raději rozhodl před najíždějícími protihráči schovat pryž pod rukavici, hra se tedy na chvíli pozastavuje.
     
    50:23
    V Areně Metallurg je hrobové ticho, kterou prořízne akorát občasný pískot. USA mají teď mnohem více ze hry, což se pochopitelně ruskému publiku nelíbí.
     
    49:43
    Cameron York se dostává k vyhozené pryži za vlastní brankou a čeká, až jeho tým vystřídá. Amerika se poté pokusí znovu usadit před klecí Švýcarska.
     
    48:43
    Uvidíme devátou branku v "domácí" síti? Kyen Sopa (SUI) teď oslabuje svůj tým, od sudích dostává dvouminutový trest za sekání.
     
    47:58
    Američané kontrolují hru a svého soupeře k ničemu nepouštějí, ten se momentálně snaží bezúspěšně dostat na kotouč. Hraje se hlavně před Schmidem.
    46:49 Mattias SAMUELSSON - 5:8

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Mettler (Sopa, Wetter), 21. Mettler (Sopa, Wetter), 29. Kohler (Nussbaumer), 29. Villa (Vouillamoz, Verboon), 35. Patry (Mettler, Wetter) – 3. Hughes (Wahlstrom), 4. Janicke (Pivonka, Miller), 5. Turcotte (M. Samuelsson, Emberson), 28. Farabee (York), 37. Wahlstrom (Hughes, York), 39. Hughes (Wahlstrom), 46. Weiss (York, Stastney), 47. M. Samuelsson (Turcotte, Knight)


    Švýcarsko: A. Schmid (Hollenstein) – Gross, Barandun, Anex (A), Henauer, Villa, Moser (C), Prysi – Barbei, Weibel, Wüest (A) – Mettler, Sopa, Wetter – Patry, Nussbaumer, Kohler – Tanner, de Nisco, Vouillamoz – Verboon.
    USA: Knight (Deridder) – Emberson (A), M. Samuelsson (C), York, Miller, Eichwede-Wilde, Stastney, A. Samuelsson – Hughes, Gruden, Wahlstrom – Wise, Caufield, Farabee – Hain, Turcotte, Giles (A) – Weiss, DeBoer, Pivonka – Janicke.

    Rozhodčí: Nikolic (AUT), Staňo (SVK) – Hynek (CZE), Müller (GER).
    thejrc.org