Chelsea – Porto 2:2 (5:4 po pen.) | Manchester City – Barcelona 4:5 (kon.)
konec
Manchester City
4:5 (2:5)
FC Barcelona
Pátek 20.04.2018, 17:00 • Colovray Sports Centre, Nyon • UEFA Youth League • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:15. (19:01:29)
     
    Hlavní rozhodčí po šesti nastavených minutách naposledy foukl do píšťalky a Barcelona se může radovat z postupu do pondělního finále!

    Zběsilý první poločas načal již v jedenácté minutě brankou Carles Pérez. Joel Latibeaudiere ale bleskově srovnal krok proměněnou hlavičkou po rohovém kopu. Barcelonu ale poslal zpět do jednobrankového náskoku Alex Collado parádně zahraným volným přímým kopem. O několik sekund později bylo znovu srovnáno, když zakončil akci City Lukas Nmecha. Šílenou desetiminutovku završil gólem také Ricard Puig. Následně byl po druhé žluté kartě vyloučen Lorenzo Gonzalez a toho dokázala Barcelona využít dvěma góly v závěru poločasu, nejprve se prosadil Carles Pérez a pátou branku přidal i Alejandro Marqués. Po změně stran Barcelona ubrala ve své útočné aktivitě a City se najednou dostalo do hry. Na 3:5 snižoval střídající Rabbi Matondo, v závěrečné desetiminutovce ještě korigoval na konečných 4:5 z pohledu Manchesteru City Lukas Nmecha.

    Barcelona se po přestřelku může začít připravovat na pondělní finále UEFA Youth League ve kterém narazí na londýnskou Chelsea.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Také Daniel Grimshaw přispěchal do pokutového území. Lukas Nmecha ale zakončoval znovu jen do obranného bloku. Druhý rohový kop v krátkém čase končí už jen odkopem a Barcelona je ve finále!
     
    90+5
    V páté minutě nastavení si City vytvořilo velký tlak před vápnem Barcelony. Garre pálil jen do obránce před sebou a bude ještě jeden rohový kop.
     
    90+4
    Alex Collado nespěchal s rozehrávkou rohového kopu. Následně se odhodlal k centru, který našel na první tyči Marqése, ale ten hlavičkoval jen vedle branky Manchesteru City.
     
    90+3
    Španělé kouskují hru fauly. Po jednom takovém se ale ukvapil s rozehrávkou Garre a Barcelona šla znovu do brejku. Pomalou střelu z levé strany ale dokázal Grimshaw ztlumit na hrudi.
     
    90+2
    Barcelona šla nyní v pěti do otevřené obrany, ale ke střele se znovu nedostala. Marqués nahrával na volného Péreze, ale ten přes posledního obránce ke střele neprošel.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90
    Manchester City spěchá. Po dlouhém pasu se ale uspěchal Edward Francis, který poslal míč jen daleko za postranní lajnu. Barcelona kontroluje hru.
     
    89
    Ve středu trávníku byl přidržen Matondo a hra se přesouvá na polovinu Barcelony. City je najednou plné energie a chce srovnat stav.
     
    87
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Comas, přichází Brandariz.
    86. L. NMECHA - 4:5
     
    86
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Manchester City ještě snižuje na rozdíl jediné branky! Doyle vybojoval míč ve středu pole, poté ho předal svému kapitánovi a LUKAS NMECHA si už věděl rady se zakončení. Z levé strany poslal balon přesně ke vzdálenější tyči.
     
    85
    Rabbi Matondo dokázal znovu dostat míč až do šestnáctky. Kličkou po lajně si ale posunul míč až příliš daleko od nohy a poté už centrem z brankové čáry nic nezmohl.
     
    84
    Edward Francis si posunul balon na pravém kraji, ale proti velké přesile před vápnem neměl šanci uspět. Na trávníku poté zůstal s křečí právě krajní obránce City.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Manchester City se dostává po dlouhé době na útočnou polovinu. Ve vápně měl problémy se zpracováním Lukas Nmecha a akce končí.
     
    81
    Thomas Doyle se uvedl na trávníku po příchodu z lavičky mizernou přihrávkou na Povedu. Míč končí za postranní lajnou a kombinovat tak může znovu Barcelona.

    Vít Schück

    Branky: 21. Latibeaudiere, 24. L. Nmecha, 71. Matondo, 86. L. Nmecha – 11. Pérez, 23. Collado, 32. Puig, 43. Pérez, 44. Marqués

    Karty:   10. Gonzalez (MAC), 22. Latibeaudiere (MAC) – 29. Minguera (BAR), 75. Marqués (BAR)   36. Gonzalez (MAC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:15.
    Manchester City: Grimshaw – Martret, Latibeaudiere, Francis – Gonzalez, Dele-Bashiru, Pozo (46. Matondo), Bolton (67. Garre) – F. Nmecha (78. Doyle), L. Nmecha (C), Poveda
    Náhradníci: Sokól – Duhaney, Wilson, Diallo, Doyle, Garre, Matondo

    FC Barcelona: Peňa – Morey (74. Jaime), Comas (87. Brandariz), Mingueza (C), Miranda – Orellana (79. Morer), Collado, Puig – Marqués, Ruiz, Pérez
    Náhradníci: Carevič – Jaime, Brandariz, Garcia, Morer, Tugarinov, Mortimer

    Rozhodčí: Ažajev – Zejnalov, Amirali (všichni AZE)
    thejrc.org