Karviná – Teplice 1:1 (kon.) | Liberec – Slavia 0:0 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:1 (1:0)
FK Teplice
Neděle 22.04.2018, 16:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • HET liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Již 25. kolo má na programu HET liga, která se řítí do svého finiše. Spodní polovina tabulky je stále nesmírně zamotaná a důležitý je každý zápas. Jeden takový se odehraje ve Slezsku mezi domácím klubem MFK Karviná a hostujícím FK Teplice. Hosté už sice hrají pouze o čest, ale domácím opět začíná téct do bot a pokud nechtějí být vyloženě závislí na posledních dvou kolech s opravdu zrádným losem, musí zabrat a bezpodmínečně bodovat. Ideálně vyhrát.
     
    MFK Karviná

    MFK Karviná má ve své druhé ligové sezóně o poznání větší starosti, ale na jaře se situace klubu výrazně zlepšila. Zatímco po 13. kole spadl až na 15. místo a krize vyvrcholila odvoláním trenéra Webera, ve druhé polovině soutěže dlouho pouze stoupal tabulkou. Tým našel svou herní tvář a hlavně výrazně zpevnil obranu, která přestala patřit k nejhorším v lize. Výsledkem toho byla 8zápasová šňůra bez porážky, nejdelší od postupu mezi elitu. Během ní získali Slezané 14 bodů, více než polovinu celkového počtu, ale stále ještě nemají vyhráno. V průběhu března totiž přišel pokles formy, ze kterého vyplynuly katastrofální výkony v Brně a proti Slovácku. Pouze neschopnost soupeřů neznamenala porážky. Na Slavii sice přišlo herní zlepšení, ale také očekávaná prohra. Od sestupového pásma tak dělí Karvinou pouze 3 body, navíc v příštích kolech je nečeká zrovna přívětivý los, takže pro větší klid do závěru ročníku by se 3 body proti Teplicím náramně hodily. Výhra by byla dobrá i pro sebevědomí mužstva, protože to čeká na vítězství měsíc a půl, celkem jde o 6 zápasů. Dokáží Slezané urvat důležité 3 body, nebo se budou muset strachovat až do samotného konce soutěže?

    Ačkoliv měla Karviná na podzim velké herní potíže, zachovalo vedení chladnou hlavu a nedošlo k velkým pohybům v kádru, a to ani v průběhu zimní přestávky. Na hřišti se v sezóně objevilo celkem 25 hráčů 4 národností, ale pouze jediný z nich, záložník Filip Panák, naskočil do každého. Nejlepším střelcem týmu je vysoký útočník Tomáš Wágner s 8 trefami, kterého zdatně doplňuje záložník a mozek hry Lukáš Budínský se 7 zásahy. Tato dvojice obstarala více než polovinu gólů celého týmu. Ostatní hráči poněkud zaostávají, celkově se v ročníku trefilo pouze 9 různých mužů. Nejlepším nahrávačem je opět záložník Lukáš Budínský se 4 asistencemi, který se tak s celkovým součtem 11 bodů drží na 7. místě celé ligy v této statistice. "Zlým" mužem je další záložník Jan Šisler, který je s 10 žlutými kartami dokonce nejtrestanějším hráčem soutěže a po delší době se liga může dočkat trestu na 3 zápasy za 12 žlutých karet. Celkově ale Karvinští obdrželi pouze 46 žlutých karet a patří ke slušnějším týmům soutěže. Zároveň jako jeden z pouhých 3 ligových celků dohráli všechna utkání v plném počtu.

    Aktuální bilance Karviné:
    24 zápasů, 6 vítězství, 7 remíz, 11 porážek, skóre 27:32, 25 bodů a 11. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Slavia – Karviná 3:2
    Karviná – Slovácko 0:0
    Brno – Karviná 0:0
    Olomouc – Karviná 1:1
    Karviná – Sparta 1:1
     
    FK Teplice

    Teplice i letos potvrzují dlouhodobou bilanci v české lize, která říká, že od posledního postupu v roce 1996 tento tým až na výjimky nebojuje o poháry a prakticky nikdy nemá potíže se záchranou. V této sezóně se celou dobu drží ve středu tabulky a již 7 kol v řadě okupuje 8. místo. S Bohemkou bojuje o celkovou 7. pozici, lepší už to být praktivky nemůže, a na týmy pod sebou má náskok 6 bodů. Teplice mohou hrát po zbytek ročníku v naprostém klidu, bez jakýchkoliv starostí a zápasy si mohou užívat. Samozřejmě jde i o body, prémie apod., ale s čistou hlavou se hráčům hraje mnohem lépe, než třeba jejich nejbližšímu soupeři. Severočechům se však v této sezóně příliš nedaří na hřištích soupeřů, bodují pouze ve třetině případů. Naposledy ale dokázali vykrást Liberec. Nyní je čeká opravdu dlouhá cesta do Slezska a je otázkou, v jakém rozpoložení vystoupí z autobusu. O tomto nenápadném klubu se prakticky vůbec nemluví, ale také má dost málo fanoušků. Prakticky jediné vzrušení v poslední době mu připravil diskusní pořad na jedné televizní stanici na začátku dubna, ve kterém o tomto klubu mluvil zhrzený a hlavně opilý Martin Fenin.

    Trenér Daniel Šmejkal dosud v sezóně posla na hřiště 27 různých hráčů 6 národností, ale pouze jednoho z nich, útočníka Davida Vaněčka, nasadil do každého utkání. Ten mu důvěru splácí skvěle, s 8 góly je zároveň nejlepším střelcem týmu. 5x se trefili ofenzívní záložníci Jan Rezek a Martin Fillo, druhý jmenovaný již v klubu nepůsobí. Celkově se ale v ročníku trefilo pouze 9 různých hráčů, což není mnoho. Nejlepším nahrávačem je obránce Jan Krob s 6 asistencemi. Nejtrestanějším mužem je defenzívní záložník Admir Ljevakovič z Bosny a Hercegoviny s 8 žlutými kartami, v tomto ohledu se nachází na nelichotivém druhém místě celé ligy. Svůj trest si právě odpykal a v Karviné může nastoupit. Celkově dostaly Teplice 48 žlutých karet a patří do lepší poloviny soutěže v tomto ohledu. Velmi dlouho se jim vyhýbala vyloučení, ale na jaře nasbíraly hned 2. Nejprve záložník Petr Kodeš ve svém druhém zápase sezóny, a před týdnem nedohrál srbský obránce Aleksandar Šušnjar.

    Aktuální bilance Teplic:
    24 zápasů, 8 vítězství, 8 remíz, 8 porážek, skóre 28:28, 32 bodů a 8. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Teplice – Ml. Boleslav 1:1
    Liberec – Teplice 1:2
    Teplice – Sparta 1:1
    Bohemians – Teplice 2:0
    Teplice – Zlín 2:1
     
    Vzájemné zápasy

    MFK Karviná a Teplice se na hřišti poprvé potkaly v osmifinále poháru v sezóně 2011/12 a oba zápasy proti tehdy druholigovému soupeři vyhráli Severočeši. První ligový souboj se odehrál až po postupu Slezanů mezi elitu, dosud tak jde o celkem 3 střetnutí o body do tabulky nejvyšší soutěže. I v nich platí, že Teplice zatím vždy vyhrávají, ačkoliv naposledy. loni v řijnu, to bylo s velkým štěstím. V domácím prostředí v typickém remízovém zápase daly gól v 88. minutě a vyhrály 1:0. Karvinští doufají, že tuto nepříznivou bilanci konečně prolomí. Potřebovali by to jako sůl.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: P. Le Giang – Čolić, Dreksa, Janečka, Eismann (C) – Panák, Šisler – Štepanovský, Budínský, Kalabiška – Wágner.
    Náhradníci: Berkovec – Štěrba, Voltr, Jan Moravec, Weber, Ramírez, Letić.

    FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob – Ljevakovič (C), Kučera – Hora, Žitný, Jan Rezek – Vaněček.
    Náhradníci: Grigar – Kodad, Kodeš, Červenka, Čmovš, Soungole, Trubač.

    Rozhodčí: Franěk – Kříž, Kubr.
     
    Karviné chybí vykartovaný stoper Hošek, na jehož místě musí alternovat Janečka. Po stejném trestu (jen za 8 karet) se podle očekávání vrací do sestavy Teplic kapitán Ljevaković.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    V Karviné, stejně jako v celé zemi, panuje v dubnu počasí typické spíše pro červen. Aktuálně tu je naprosto vymetená obloha a příjemných 22°C. Tedy žádné vyložené vedro. Snad toho hráči využijí a předvedou divákům pěkný fotbal. Otázkou je, kolik těch diváků bude, protože v Karviné lidé chodí pouze na atraktivní soupeře a to pro ně Teplice rozhodně nejsou.
     
    V sektoru hostů je v současnosti přesně 8 příznivců Severočechů s jednou vlajkou.
     
    Aktéři utkání právě vstupují na hrací plochu. Domácí k bílým trikotům mají netradičně černé trenky, hosté jsou ve své obvyklé žlutomodré kombinaci.
     
    Výkop do první půlky utkání provede Karviná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Štepanovský si narážel s Dreksou, ale nedal přesně míč. Vzápětí ho vybojoval zpět, odcentroval, ale Král si poradil a odhlavičkoval míč mimo vápno. Následný domácí nákop zpět doskákal pouze k Divišovi.
     
    2
    Při prvním útoku hostů skončil míč za brankovou čárou a Le Giang si rovná odkop.
     
    3
    Další centr Karviné z pravé strany, tentokrát ho odhlavičkoval Vondrášek.
     
    4
    Dlouhý aut Kalabišky se odrážel od několika hlav a těl v pokutovém území, aby z tohoto prostoru neškodně vypadl. Domácí se pokusili přenést hru doprava na Štepanovského, ale nedali přesný míč.
     
    5
    Faul Teplic při napadání, opět budou hrát Slezané.
     
    5
    Rychlý průnik Kalabišky po levé straně a poněkud přetažený centr na zadní tyč na Štepanovského. Ten sice dokázal natáhnout nohu a trefit z voleje, jenže mířit nemohl a míč atakoval střechu tribuny za brankou.
    5. 5. Kalabiška hledal na vzdálenější tyčí Štepanovského, ten dlouhý míč do branky nedostal
     
    6
    Hostům se zatím kombinace nedaří a nejsou schopni se usadit v útoku.
     
    7
    Tepličtí se sami vytlačili z útočné poloviny a museli začt znovu od Diviše.
     
    8
    Nepřesný pas Ljevakoviće na Horu. Teplice ale pokračují ve hře.
     
    8
    Jemný oblouk Kroba na Vaněčka byl o něco delší, než měl, takže sniper Teplic míč pouze prodlužoval hlavou za sebe do míst, kam měl nejblíže Le Giang.
     
    9
    Žitný prošel středem a vypálil zpoza půlkruhu, výrazně ale minul branku.
    9. První střela Teplic: Žitný po samostatné akci mířil po zemi vedle branky
     
    9
    Trestný kop domácích ze 30 metrů. Budínský a Eismann u míče.
     
    10
    Nakonec Eismann levačkou posílal nadýchaný pas na zadní tyč, kam nabíhal Wágner, hlavičkoval přímo do rukavic Diviše, ale vzrušení bylo zbytečné, protože asistent Kříž zvedl praporek.
     
    11
    Karviná si poněkud zavařila v zadních řadách a řešila to nouzovým odkopem do autu.
     
    12
    Hora parádně obešel na levé straně Štepanovského, následný centr obrana srazila pouze k Vondráškovi, který z první trefil pouze přibíhajícího protihráče, ale akrobatickým způsobem se položil i do dalšího odraženého míče a utěšenou střelou vystrašil všechny domácí příznivce.
    12. Krásná rána Vondráška, který se položil do střely a těsně minul branku
     
    13
    Akce do pravé strany bílým nevyšla a Diviš bude odkopávat.
     
    14
    Budínský vyběhl s míčm od pravé lajny, narazil si s Šislerem, posunul míč do střelecké pozice a vypálil na bližší tyč. Minul asi o půl metru, ale nutno říct, že Diviš to robinzonádou kontroloval a míč by měl.
    14. Po ťukesu domácích pálil tvrdě Budínský, míč šel jen těsně vedle
     
    15
    Série vhazování ve středu hřiště a následný faul Kalabišky.
     
    16
    Dlouhý pas na rozběhnutého Horu, kterého sice pokryl Čolić, ale míč se k Horovi vrátil. Přízemní přihrávku do šestnáctky pohlídal Dreksa.
     
    17
    Po další sérii vhazování posílal zleva centr před branku Kalabiška, Wágner míč sklepl na šestnáctku před Panáka, který se do něj opřel z první a bude ho zajímat, jaká je sazba do hráčské kasy za překopnutí tribuny. Míč skončil až na parkovišti.
     
    19
    Rychlá akce středem, předání míče doprava Čolićovi, jehož centr byl sražen těsně za branku. Roh pro domácí.
     
    20
    První opravdu gólová šance zápasu! Po rohu vznikl před brankou Teplic velký závar, míč se nakonec dostal na hranici vápna ke Kalabiškovi, proti kterému by brankář zasahoval pouze instinktivně, ale záložník Karviné těsně minul pravou tyč!
    20. Po rohu a zmatku v šestnáctce Teplic měl Kalabiška na noze první gól domácích
     
    21
    Faul domácích při napadání.
     
    22
    Hosté zakopli míč, když se zdálo, že jeden z hráčů má problémy. Vše je ale ok, Slezané míč vrací a hraje se dál.
     
    23
    Nepřesný nákop do levé strany na Vaněčka a Le Giang bude odkopávat.
     
    24
    Dlouhý aut Čoliće z pravé strany žádné škody v pokutovém území Severočechů nenadělal.
     
    24
    Čolić se vzápětí stal terčem nevybíravého zákroku na půlce a je vidět, že to schytal hlavně do ramene.
     
    25
    Po nepřesnostech ve vápně Teplic tu byl další domácí roh, který po odrazu míče zakončoval hlavou pravděpodobně Kalabiška, ale asi z 11 metrů v nepříliš pohodlné pozici poslal míč přímo do rukavic Diviše.
     
    26
    Král postoupil dobrých 20 metrů s míčem, rozhodl se vypálit z velké dálky, a jeho pokus byl sražen tak, že se obloukem snášel na branku. Dobíhat se snažil Vaněček, ale byl tísněn a nedosáhl na něj, takže Le Giang nakonec neměl těžkou práci při prvním chycení míče ze hry.
     
    28
    Po jakémkoliv náznaku šance hra automaticky na několik desítek sekund absolutně upadá. Zajímavý jev tohoto utkání.
     
    29
    Teplicím utekl míč za brankovou čáru.
     
    29
    Faul na jednoho z domácích hráčů, trestný kop z levé strany zahraje pravděpodobně Budínský.
     
    30
    S centrem před branku si obrana hostů poradila a vyřešila i následný odkop.
     
    31
    Kalabiška zkusil faulem přerušit protiútok Teplic, což se mu nepovedlo a po několika odrazech budou hosté kopat první roh.
     
    32
    Se kterým si obrana Slezanů bezpečně poradila.
     
    33
    Wágner faulován při snaze o rychlý kontr, rozhodčí Franěk důrazně domlouvá jednomu z hráčů ve žlutomodrém dresu.
     
    33
    Vaněček se otáčel kolem Janečky při snaze vyrazit za nákopem, ale trefil protihráče loktem a dostává žlutou kartu.
    34. Žlutá karta
     
    34
    Kombinace Karviné na útočné polovině vyústila do levé strany, kde však došlo k nepřesnosti a hosté budou vhazovat.
     
    35
    Znovu ale hrají domácí.
     
    36
    Pěkná akce domácích, Kalabiška perfektně uvolnil na středu Panáka, ten si všiml na levé straně sbíhajícího Štepanovského, posílal mu přesný pas do nohy, jenže Štepanovský se poněkud nepochopitelně rozhodl střílet z voleje a míč se mu od nohou odrazil vedle.
     
    37
    Faul Šislera, Teplice mají trestný kop z levé strany.
     
    37
    Kučerův centr na zadní tyč byl moc dlouhý a nikdo ze spoluhráčů na něj nedosáhl.
     
    38
    Další nepřesný centr Severočechů se snesl až za brankovou čáru.
     
    39
    Obléhání teplické branky přineslo pouze centr Čoliće, se kterým si obrana poradila a Šisler musel odkopem do autu hasit rodící se kontr.
     
    40
    Eismann se proběhl po levém křídle, ani jeho centr nenašel správného adresáta.
     
    41
    Kalabiška na levé straně přesprintoval Vondráška, poslal perfektní centr na zadní tyč, kde se do míče opřel nabíhající Štepanovský, nedal Divišovi šanci, ale trefil pouze brankovou konstrukci! Situace po odraženém míči vyústila v rohový kop.
    41. Krásná akce Karviné! Po přesném centru pálil Štepanovský tvrdě do tyče
     
    42
    Rohy byly nakonec dva, po druhém hlavičkoval před malým vápnem Panák, ale o zem minul branku asi o dva metry.
    42. A další šance Karviné: po rohu hlavičkoval volný Panák vedle
     
    43
    Domácí jsou usazeni před vápnem hostů a snaží se něco vymyslet.
     
    44
    Pátý roh Karviné.
     
    44
    Eismnannův centr padal do chumlu hráčů na malém vápně, kde trefil pravděpodobně záda skákajícího Dreksy, od kterých se odrazil nad branku.
     
    45
    Ještě jedna standardní situace, Eismann to má na levačku a bude rozehrávat.
     
    45
    Byla nařízena penalta pro Karvinou po kontaktu Vaněčka s Wágnerem.
     
    45
    Kučera si po odpískání pustil ústa na špacír a dostává žlutou kartu.
     
    45+1
    Karviná právě vstřelila branku!
    LUKÁŠ BUDÍNSKÝ udržel nervy na uzdě a ranou k pravé tyči poslal z penalty Karvinou do vedení! Diviš sice vystihl směr, ale na míč nedosáhl.
    45+1. Lukáš BUDÍNSKÝ - 1:0
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas probíhal jako na sinusoidě. Chvílemi se bylo na co dívat, chvílemi hra upadala do podprůměru. První náznak šance měl domácí Štepanovský, za hosty střílel vedle Žitný a krátce po něm parádní akrobatickou střelou Vondrášek. Následně už ale měli příležitosti pouze domácí, kteří byli aktivnější a měli míč více na kopačkách. Budínský ale pálil vedle, Kalabiška po závaru takéž těsně minul, a když Štepanovský z voleje trefil krátce před přestávkou tyč, zdálo se, že se do kabin půjde bez branek. Jenže s vypršením základní hrací doby se rozhodčí Franěk rozhodl nařídit penaltu po kontaktu Vaněčka s Wágnerem, kterou Budínský chladnokrevně proměnil a poslal Karvinou do vedení.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 57%-43%
    Střely na branku: 2-1
    Střely mimo: 8-2
    Rohové kopy: 4-1
    Ofsajdy: 1-0
    Fauly: 5-7
    Žluté karty: 0-2
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Teplice právě vstřelily branku!
    Bleskové vyrovnání Teplic! Po výkopu se vrhli dopředu a po 30 sekundách druhého poločasu dávají gól! Dlouhý Krobův pas po levé straně prakticky z první přihrál Jakub Hora na šestnácktu, kam naběhl PATRIK ŽITNÝ, který se raduje ze čtvrté trefy v šestém zápase! Asistence: Jakub Hora.
    46. Patrik ŽITNÝ - 1:1
     
    47
    Z protiakce mají domácí rohový kop.
     
    48
    Centr před branku se odrazil vedle zadní tyče, kam se pro něj natahoval Diviš, ale bylo mu v tom bráněno a je pískáno.
     
    49
    Panák mohl vrátit domácím vedení, ocitl se za obranou, ale z úhlu a velké blízkosti nedokázal Diviše prostřelit! Rohový kop.
     
    50
    Další pískaný útočný faul Karviné v mlýnici v šestnáctce po rohovém kopu.
     
    51
    Čolićův centr sražen do autu, sám Čolić se chystá na dlouhý hod.
     
    52
    Dlouhý aut ubráněn, následný centr poslal do zámezí Král.
     
    52
    Teplice se prozatím osvobozují z tlaku pouze za cenu odkopu na půlku soupeře.
     
    53
    Tam sice získaly míč a snažili se postupovat po levé straně, ale nepřesná přihrávka poslala soupeře do brejku, který skončil špatným pasem na Wágnera.
     
    54
    Janečka nedokázal přesně přihrát, ale sprinterský souboj s Horou vyhrál.
     
    55
    Po akci na levé straně mají Teplice druhý roh v zápase.
     
    55
    Obrana centr odvrátila před šestnáctku, míč se dostal doprava, kde však Vondrášek proti dvojici protihráčů neuspěl.
     
    56
    Odpískané hraní rukou jednoho z teplických hráčů při snaze vyrazit do brejku. Trestný kop domácích z 30 metrů.
     
    57
    Budínského pas na penaltu obrana s problémy poslala zpět před šestnáctku, kde hlavičkoval zpátky do ohně Šisler, ale Štepanovský byl zablokován a pro míč si došel Diviš.
     
    59
    První střídání Teplic. Rezka nahrazuje Trubač. Teplice zdržují už nyní, Rezek odchází velmi pomalu.
     
    59
    Trubač hned v akci, ale na pravé straně nepřešel přes Eismanna. Domácí vhazují.
     
    59
    Podruhé Trubač u míče, centr srazil stínující hráč na roh.
     
    60
    Z rohu žádné nebezpečí nevzniklo a při zakládání brejku Wágner neuspěl proti Vondráškovi.
     
    61
    Čolić výborně zahrál v obraně, ale snaha o rychlé přenesení hry nebyla přesná a Karviná musí začít odzadu.
     
    62
    Dlouhý nákop dopředu doputoval až k Divišovi.
     
    62
    Teplice vyrazily vpřed po pravé straně a mají z toho již třetí roh po změně stran.
     
    63
    V situaci po rohovém kopu se snažil získat penaltu pro hosty Vaněček, u rozhodčího Fraňka s tím neuspěl.
     
    63
    Dreksa hasil rodící se brejk Teplic ostrým faulem na půlce a zaslouženě dostává žlutou kartu.
     
    64
    Kalabiška si naběhl na přihrávku z levé strany, ocitl se za obranou, ale Diviš výborně vyběhl, dostal se až těsně před střelce, který ho nedokázal přehodit!
    64. Za druhým gólem Karviné se hnal rozjetý Kalabiška, Diviš ale dobře vyběhl
     
    65
    Po faulu Karviné na útočné polovině mají hosté možnost podržet chvíli míč.
     
    66
    To se jim zatím daří, ale do útoku se neženou.
     
    66
    Janečka musel zasáhnout skluzem před pronikajícím Kučerou, rohový kop.
     
    67
    Odražený míč po rohovém kopu napálil na šestnáctce Žitný vedle branky.
     
    67
    První střídání Karviné. Štepanovského nahrazuje Moravec.
     
    68
    Hrubá chyba v obraně Teplic, Wágner pronikal středem do pokutového území, ale na poslední chvíli mu míč ukopl z nohy jeden z obránců. Následně ještě z úhlu střílel Panák, ale vůbec mu to nesedlo.
    68. Nebezpečná situace v šestnáctce Teplic, Karviná ale nedokázala vystřelit
     
    69
    Další nebezpečně vypadající přízemní přihrávka před branku hostů, s problémy to žlutomodří zvládli.
     
    69
    Komplikace pro Teplice! Za zcela zbytečný ostrý zákrok na půlce dostává druhou žlutou kartu Vaněček a hosté budou dohrávat o deseti!
    70. Červená karta po 2. žluté
     
    71
    Domácí ihned zaútočili, centr z pravé strany chtěl hlavou zakončovat Panák, ale míč jen posunul za sebe. Z další akce pronikl po levém křídle Kalabiška, jenže centr se mu vůbec nepovedl.
     
    72
    Po dalším závaru před brankou Teplic se probíjel k míči Wágner, ale nedostal se k němu. Ještě se díval po rozhodčím, zda nebude pískat, ale není co.
    72. Wágner měl nohu protihráče až u hlavy, na penaltu to ale tentokrát nebylo
     
    74
    Čolić perfektně obral o míč pronikajícího protihráče a Karviná může jít vpřed.
     
    75
    Po hlavičkovém souboji Kučery s Janečkou zůstává ležet na zemi hostující hráč a je přerušena hra.
     
    76
    Kučera je v pořádku, hraje se dál.
     
    76
    Právě Kučera táhl středem rychlý kontr po zisku míče, předal míč doleva Horovi, ale ten nedokázal pořádně zpracovat a Le Giang bude odkopávat. Ale až po střídání.
     
    77
    Druhé střídání Teplic. Žitného nahrazuje Červenka.
     
    78
    Karviná se snaží tlačit protivníka, ale nedokáže se dostat do šance.
     
    79
    Nakonec se domácí do šance dostali a mohli jít do vedení! Z otočky střílel Budínský, ale netrefil branku.
    79. Wágner šikovně přiťukl Budínskému, ten ale pálil vysoko nad branku
     
    79
    Druhé střídání Karviné. Šislera nahrazuje Ramírez.
     
    80
    Teplice rezignují na útok a snaží se ubránit remízu. Karviná nastěhovaná na útočné polovině.
     
    81
    Ale z levé strany se před branku nedostala, Busdínský skončil s míčem za brankovou čárou.
     
    82
    Bílí jsou stále nastěhovaní na útočné polovině a snaží se něco vymyslet.
     
    To vše před zraky pouhých 3 350 diváků.
     
    83
    Eismann s Janečkou se na levé straně neprobili k centru.
     
    84
    Potenciálně gólovou střelu Karviné nešťastně zablokoval padající Ramírez mezi penaltou a malým vápnem!
    84. Wágner tvrdě pálil, ale nastřelil jen ležícího spoluhráče Ramíreze
     
    85
    Centr za zadní tyč, do zakončení hlavou se dral Kalabiška, ale Diviš měl k míči blíže a stáhl ho ze vzduchu.
     
    86
    Eismannův centr odvrací Král a hosté následně odkopávají za polovinu.
     
    86
    Kalabiška ve vápně zakončoval levou nohou, ale jeho pozice nebyla zrovna pohodlná a nezamířil mimo dosah Diviše.
     
    87
    Z ojedinělého protiútoku získaly Teplice roh.
     
    87
    Poslední střídání Teplic. Horu nahrazuje Kodeš.
     
    88
    Le Giang vyboxoval centr na malé vápno na druhou stranu pokutového území, kde již hrají domácí.
     
    88
    Poslední střídání Karviné. Kalabišku nahrazuje Voltr.
     
    89
    Ramírez pronikal po levé straně, ale jeho zpětná přihrávka nemířila na spoluhráče.
     
    89
    Znovu Ramírez v podobné situaci, tentokrát našel Panáka, který z první přestřelil!
    89. Panák ve velké šanci po přízemním centru přestřelil branku Teplic
     
    90
    Červenka vytloukl Eismanna, hosté vhazují a tahají čas.
     
    90
    Červenka utekl po pravém křídle, ale jeho přihrávku sebral ze země jako malinu Le Giang.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty.
     
    90+1
    Po faulu těsně před šestnáctkou má Karviná jednu z posledních šancí. Přímý kop přesně na středu, 17 metrů.
     
    90+2
    Budínský z něj ovšem neprostřelil zeď.
    90+2. Budínský měl velkou šanci na hranici šestnáctky, míč ale zdí neprošel
     
    90+2
    Nakonec rohový kop Slezanů.
     
    90+2
    Trubač sebral odražený míč a prchal vpřed, na půlce byl zakřižován, ale Teplice vhazují a nikam nespěchají.
     
    90+3
    Wágner fauloval Vondráška při snaze dostat se k míči a to je asi konec zápasu.
     
    90+3
    Diviš si tak dlouho stavěl míč, až dostal žlutou kartu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas výrazně ovlivnilo bleskové vyrovnání Teplic z první útočné akce po výkopu. Prosadil se v poslední době produktivní Žitný. Domácí sice mohli vzápětí opět vést, ale Panák zblízka Diviše neprosřelil. Následovala vyrovnaná pasáž, ve které se ještě hosté snažili hreát, vybojovali několik rohových kopů, ale velkou šanci měla opět Karviná. Proti Kalabiškovi však skvěle vyběhl Diviš. Závěr zápasu poznamenala absolutně zbytečná druhá žlutá karta pro hostujícího Vaněčka, po které Severočeši již pouze bránili a nakonec dotáhli zápas k remíze. Budínský totiž z otočky minul, další ránu domácích nešťastně zastavil padající Ramírez a v nastavení opět Budínský z trestného kopu ze 17 metrů neprosřelil zeď.
     
    MFK Karviná sice na šestý pokus s Teplicemi poprvé neprohrál, ale bod je pro něj vzhledem k vývoji zápasu a situaci v tabulce dost málo. Navíc Slezané posedmé v řadě nezvítězili.
     
    Statistiky celého utkání

    Držení míče: 57%-43%
    Střely na branku: 5-2
    Střely mimo: 10-3
    Rohové kopy: 8-6
    Ofsajdy: 1-0
    Fauly: 13-14
    Žluté karty: 1-4
    Červené karty: 0-1
     
    Jak se výsledek zápasu projevil v tabulce? Karviná zůstává na 11. místě, náskok na sestupové pozice se zvýšil na 4 body, ale Slezané s tím rozhodně nebudou spokojeni. Teplice taktéž zůstávají osmé, na sedmou Bohemku ztrácí stále dva body.
     
    Z Karviné je to vše, děkuji za pozornost. (18:20:36)

    Libor Štěpán

    Branky: 45+1. Budínský (pen.) – 46. Žitný (Hora)

    Karty:   63. Dreksa (KAR) – 33. Vaněček (TEP), 45. Kučera (TEP), 90+3. Jakub Diviš (TEP)   69. Vaněček (TEP)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 10:3. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:14.
    MFK Karviná: P. Le Giang – Čolić, Dreksa, Janečka, Eismann (C) – Panák, Šisler (79. Ramírez) – Štepanovský (67. Jan Moravec), Budínský, Kalabiška (88. Voltr) – Wágner.
    Náhradníci: Berkovec – Štěrba, Voltr, Jan Moravec, Weber, Ramírez, Letić.

    FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob – Ljevaković (C), Kučera – Hora (87. Kodeš), Žitný (77. Červenka), Jan Rezek (59. Trubač) – Vaněček.
    Náhradníci: Grigar – Kodad, Kodeš, Červenka, Čmovš, Soungole, Trubač.

    Rozhodčí: Franěk – Kříž, Kubr

    Diváci: 3 350
    thejrc.org