Olomouc – Ostrava 1:0 (kon.) | Slovácko – Dukla Praha 2:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Jihlava 1:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 0:1 (kon.) | Brno – Plzeň 1:3 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
1:1 (0:0)
FC Vysočina Jihlava
Sobota 21.04.2018, 17:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • HET liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u přímého textového přenosu ze zápasu české nejvyšší soutěže mezi Bohemians a Jihlavou.
     
    Bohemians Praha 1905
    Klokani hrají "svoji" ligu. Nejsou totiž ohrožení sestupem, zároveň jsou ale bláhové i představy o pohárech. Pražané jsou aktuálně na sedmé pozici a na jaře zatím zcela pravidelně střídají domácí výhry a venkovní porážky. Skutečně zelenobílí na jaře v Ďolíčku ani bod neztratili a například Plzni nadělili hned pět gólů, venku zase ale ani bod nezískali. Dle této matematiky by si dnes měli klokani s Jihlavou poradit. Naplní se papírové předpoklady?
     
    FC Vysočina Jihlava
    Fotbalisté z Vysočiny se v tabulce nacházejí na 14. pozici a od sestupu je nyní dělí pouhé dva body. Nebýt až neuvěřitelného vstupu Jihlavy do jarní části sezony, mohli na tom být hosté ještě hůře. Jihlavští zdolali na úvod jara mimo jiné Slavii nebo Plzeň. Pak ale přišel zase výsledkový propad, který načala porážka s Ostravou a nyní už hostující hráči čekají na výhru čtyři zápasy. Před týdnem Jihlava remizovala doma se Zlínem 1:1, dočká se dnes plného bodového zisku?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocić – Reiter, Jindřišek (C), Mašek, M. Hašek, Bartek – Tetteh.
    Náhradníci: Bárta – Bederka, Kabajev, Vaníček, Nečas, Záviška, Švec.

    FC Vysočina Jihlava: Rakovan – P. Buchta, Tlustý (C), Štěpánek, Schumacher – Levin – Nový, Mara, Dvořák, Keresteš – Fulnek.
    Náhradníci: Kolář – N. Daníček, D. Ikaunieks, Zoubele, Vaculík, Urblík, Popović.

    Rozhodčí: Proske – Paták, Antoníček.
     
    Tlustý se zřejmě zranil při rozcvičce, a tak museli hosté na poslední chvíli sáhnout ke změně. Jeho místo zaujme Vaculík.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Kapitánskou pásku převzal po Tlustém právě Vaculík. Zápas začal. Domácí se posouvali kupředu, Tetteh po ztrátě míče ovšem fauloval.
     
    2
    Tetteh zkoušel další průnik. Tentokrát se vydal po pravé straně, kde zakročil pozorný Buchta, jenž míč odehrál na aut.
     
    3
    Reiter zabojoval na pravém křídle o zdánlivě ztracený míč a pro svůj tým získal rohový kop.
     
    4
    Klokani rozehráli nakrátko. Následný centr dokázal jeden z domácích trefit, míč ale vyletěl jen vysoko nad svatyni Jihlavy, Rakovan nemusel zasahovat.
     
    5
    Pražané v úvodu zápasu jasně diktují tempo hry. Tetteh se prokousával do šance skrz přesilu protihráčů a nakonec si sám míč ukopl, takže se hosté ubránili.
     
    6
    Byli jsme svědky prvního jihlavského výpadu směrem kupředu, který vyústil v rohový kop. Centrovaný míč obrana Bohemians odehrála jen ke Kerestešovi, který z druhého doteku vypálil. Tvrdou ranou trefil jen záda bránícího hráče.
     
    7
    Fotbalisté z Vysočiny se drželi další minutu u vápna Bohemians, vystřelit nedokázali, a tak po aktivnější práci defenzivních hráčů domácího týmu klokani získali míč.
     
    8
    Hašek příliš nevěděl, jak naložit s balonem na středu hřiště, a tak zkusil překvapivý pas za obranu. Ten doputoval až do rukavic gólmana Rakovana.
     
    9
    Reiter se pokoušel projít individuálně po pravé straně, o míč však přišel a následně se Tetteh provinil proti pravidlům, takže hrát budou hosté.
     
    10
    Viděli jsme několik dlouhých nákopů na obou stranách, z nichž ani jeden nevedl do šance. Hrají domácí fotbalisté, kteří vhazují na vlastní půli.
     
    11
    Mara dohrál Jindřiška na polovině hřiště. Píská se tedy proti Jihlavským, rozehrávat budou Pražané.
     
    12
    Domácí se dostali do problémů, z nichž následně dokázali zase vybruslit. Zelenobílí mohou rozehrát další akci na vlastní půli.
     
    13
    Schumacher zabíhal po levém křídle, kde byl povalen na trávník. Hlavní sudí tento souboj neposoudil jako nedovolený, a tak ve hře mohou pokračovat klokani.
     
    14
    Domácí měli k dispozici rohový kop. Ten rozehráli nakrátko a na následný centr Haška si naběhl Hůlka, který se pokoušel hlavičkovat do protipohybu gólmana Rakovana, netrefil ale bránu.
    14. Hůlkova hlavička mimo
     
    15
    Další akci Bohemians vedl Mašek po levé straně, v situaci jeden na jednoho úspěšný nebyl. Rozehrávat může Rakovan.
     
    16
    Kocić zbytečně zariskoval při rozehrávce a nakonec může být rád, že jihlavští fotbalisté vybojovali pouze autové vhazování.
     
    17
    Fulnek z ostrého úhlu dával míč z první pod sebe, Fryšták se ho pokusil vyrazit před sebe, trefil ale jen jednoho z hostujících hráčů a měl veliké štěstí, že se od něj míč odrazil mimo tři tyče.
    17. Fulnekovo centr z pravé strany
     
    18
    Fulnek byl opět velmi aktivní a tentokrát vyslal pas do vápna z druhé strany. Fryšták předvedl jistý zákrok a míč lapil do rukavic.
     
    19
    Tetteh dostal míč za obranu a byl sestřelen Buchtou. Domácí fanoušci zasypali hlavního rozhodčího všemi nadávkami, které si dokážete představit, ani to pochopitelně nezměnilo názor sudího, který penaltu neodpískal. Dle mého názoru učinil správně, ale raději si počkejme na opakovaný záběr.
     
    20
    Domácí jsou na míči výrazně častěji, jejich tlak z úvodu utkání je ale dávno pryč. Hraje se především ve středu hřiště.
     
    21
    Mašek se pokusil při snaze projít středem o Zidanovku, míč se mu ale zamotal pod nohy. Hraje Vysočina.
     
    22
    Jak už to v Ďolíčku bývá, na gólové hody to nevypadá. Oba týmy si poměrně pravidelně vyměňují balon, na první velkou šanci stále čekáme.
     
    23
    Tetteh si počínal hodně agresivně v pokutovém území a nakonec se prodral za skákavým míčem, který z první napálil k bližší tyči. Rakovan předvedl kvalitní reflexivní zákrok. Uvidíme roh.
     
    24
    Pro centr od rohového praporku si došel hostující brankář, jenž ho jistě chytil do svých rukavic.
     
    25
    Domácí hráči to zkusili tentokrát po pravé straně. Příliš si však při narážečce nerozuměli a míč se dokutálel jen do autu.
     
    26
    A znovu se na kopačky domácích vloudila nepřesnost. Jihlavští zatím v obraně příliš práce nemají, směrem kupředu na druhou stranu nepředvedli skoro nic.
     
    27
    Tetteh předvedl skvělý výskok, míč si před vápnem zpracoval na prsa a zkusil vypálit. Jeho ránu zablokoval jeden ze stoperů Jihlavy.
     
    28
    Po delší době se Jihlavští drží delší dobu na balonu a kombinují na polovině hřiště. Uvidíme, zda se prokombinují do šance.
     
    29
    Neprokombinovali. Štěpánek chtěl najít své spoluhráče za obranou klokanů, z půlky hřiště poslal svůj pas skoro až na tramvajovou zastávku, a tak může Fryšták vykopávat.
     
    30
    V ofenzivě jsou už opět domácí. Do šestnáctky Jihlavy přiletěl centrovaný míč, který hosté odehráli na roh.
     
    31
    Další pas vzduchem trestuhodně poskakoval v šestnáctce hostů. Tetteh se k němu i přes veškerou snahu probít nedokázal a nakonec si Jihlavští poslali míč do bezpečí.
     
    32
    Akce Vysočiny mají zpravidla trvání několik málo vteřin a ani ta poslední nebyl výjimkou. Klokani získali míč a na půlce hřiště mohou obrátit hru.
     
    33
    Jenže zatím skutečně jedna nepřesnost střídá druhou. Hráči v modrých dresech získali míč a trochu šťastně se dostali až na pravé křídlo. Tam zakročil Šmíd, který se nechal faulovat a Fryšták bude tedy moci rozehrávat z klidu.
     
    34
    Fryšták nakopl balon na levé křídlo, kde o něj domácí ihned přišli. Hráči Jihlavy oplatili stejnou mincí a míč s díky poslali do rukou Fryštáka.
     
    35
    Tetteh se vydal po pravé straně a pokusil se do vápna vyslat střílenou přihrávku. Hosté ji zvládli srazit na roh.
     
    36
    Rohový kop Bohemians se s úspěchem nesetkal. Pro míč si vyběhl pozorný Rakovan.
     
    37
    Fulnek dostal moc hezký pas za obranu, míč si mohl v klidu zpracovat a vybrat si, kam zakončí. Místo toho uspěchaně hledal spoluhráče, kteří ale nikde nenabíhali, a tak vlastně míč jen odevzdal Pražanům.
     
    38
    Bartek si chtěl na levé straně navést balon na střelu. Vaculík jeho úmysl přesně přečetl a dokázal mu míč vypíchnout špičkou kopačky.
     
    39
    Hosté měli k dispozici volný přímý kop téměř z poloviny hřiště. Novému se centr vůbec nevyvedl, neboť ho poslal přesně do rukavic gólmana Fryštáka.
     
    40
    Proske objevil neexistující faul Dvořáka na polovině hřiště a přiřkl tak míč klokanům, kteří budou rozehrávat.
     
    41
    Domácí přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a několik zajímavými výpady do pokutového území zaměstnali defenzivu Jihlavy. Ta raději míč odklidila na roh.
     
    42
    Z rohu fotbalisté Bohemians nezahrozili. Následně chystal Šmíd balon do šance Tettehovi, který při snaze dostat se do zakončení fauloval.
     
    43
    Jihlavští nijak nepřekvapili a míč po pár vteřinách odkopli přes celé hřiště k Fryštákovi. Hosté předvádějí skutečně hodně bojácný výkon.
     
    44
    Zničehonic se ale v první velké šanci zjevil Nový, který z bezprostřední blízkosti zavřel oči a poslal míč přesně doprostřed, takže Fryšták zvládl zasáhnout.
    44. Nového obrovská šance
     
    45
    Pražané trpělivě kombinují na polovině hřiště a čekají, jestli ještě před poločasem přijde nějaká chyba v postavení obranných řad Vysočiny.
     
    45+1
    Tetteh dostal pas do vápna a z otočky se snažil ještě hledat naslepo své spoluhráče na zadní tyči. Přihrávka ovšem neprošla.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí. Domácí jsou aktivnější, zejména Tetteh tropí jihlavské obraně problémy, ani tak se ale Pražané do žádné velké šance nedostali. Naopak jihlavští fotbalisté, kteří ve většině případů míč jen odkopávají, skórovat mohli. Nový však z bezprostřední blízkosti v závěru poločasu Fryštáka nepropálil, a tak je skóre nadále bezbrankové. Druhá půle by měla začít zhruba v 18:04, tak zůstaňte s námi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začal. Akci Bohemians velice rychle ukončil útočný nedovolený zákrok.
     
    47
    Domácí hráči se znovu dostali k míči a kombinují na vlastní půli. Do hry se zapojil i brankář Fryšták.
     
    48
    Hašek chtěl obloučkem přes obránce vyslat po lajně Reitera. Přihrávka se domácímu středopolaři ani trochu nepovedla a skončila v autu.
     
    49
    Kocić se díky jesličkám elegantně uvolnil a měl spoustu času, aby si připravil centr. Balon i tak poslal jen na hlavu Buchty, který nebezpečí v pohodě zažehnal.
     
    50
    Další pas do vápna Vysočiny vyslal Mašek, hosté se i v tomto případě ubránili.
     
    51
    Dlouhý aut odvrátili hráči Vysočiny jen k Jindřiškovi, který zkusil střelu z první. Ta skončila u nejbližšího bránícího hráče, jenž ji zvládl zablokovat.
     
    52
    Levin se parádně uvolnil ve středu hřiště a vyslal pas na levou stanu, kam si nabíhal Keresteš. Ten byl u míče pozdě a musel tak do souboje s bránícím hráčem. Míč se následně odrazil do zámezí a hlavní sudí signalizuje odkop od brány.
     
    53
    Hašek si navedl míč na střelu zpoza šestnáctky. Tu stačil ztlumit jeden z beků Vysočiny a o zbytek se postaral Rakovan, jenž sebral skákavý míč z trávníku.
     
    54
    Tetteh hlavou prodloužil míč na Reitera, jenž ale balon ztratil. Tetteha tato ztráta nenechala chladným, ghanský očividně neúspěchem rozladěný forvard pořádně zrychlil a pro svůj tým získal balon zpět.
     
    55
    Akcím Bohemians zcela schází moment překvapení. Neujalo se ani další házenkářské obléhání. Hrát mohou hosté z Jihlavy.
     
    56
    Ti ale taktiku o poločasové pauze očividně nezměnili a míč zase poslali přes celé hřiště až k Fryštákovi. Domácí se pomalu stěhují zpět na útočnou polovinu.
     
    57
    Bartek získal míč na pravém křídle a snažil se centrovat. Balon šestnáctkou jen prolétl a proskákal až do autu.
     
    57
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Miroslav Keresteš, přichází Davis Ikaunieks.
     
    59
    Pěkná kombinace Bohemians ve středu hřiště k ničemu nevedla. Záhy totiž přišel nákop do země nikoho a Rakovan může v klidu rozehrávat.
     
    60
    Na druhé straně číhal na centr Ikaunieks, balon ale přiletěl úplně jinak, konkrétně k Fryštákovi, jenž ho schoval do náruče.
     
    60
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Ustrašený výkon Jihlavy dokázali Pražané potrestat a v šedesáté minutě jdou zcela zaslouženě do vedení! Hůlka našel hezkým nákopem za obranu DOMINIKA MAŠKA, který míč padající ze vzduchu trefil z první parádně přesně ke vzdálenější tyči.
    60. Dominik MAŠEK - 1:0
     
    61
    Klokany úvodní gól povzbudil, nechybělo mnoho a po dalším pase za obranu bychom viděli další tutovku. Tentokrát zvládli hostující beci včas zasáhnout.
     
    62
    Další útočná akce klokanů vedla po pravém křídle a vyústila v rohový kop. Fanoušci i hráči domácích jsou v laufu.
     
    63
    Na přední tyči se snažil hlavou zakončovat Bartek, na balon ale nedosáhl. Hráči Vysočiny balon odklidili z vápna, nadále ovšem zůstávají pod tlakem.
     
    64
    Tetteh si naběhl na centr z druhé strany a mířil na vzdálenější tyč. Míč se nakonec snesl těsně vedle ní.
     
    65
    Jihlavští se i s balonem dostali na polovinu svého soka, kde dokonce vybojovali volný přímý kop. Centr se Vaculíkovi vůbec nevyvedl a byl odvrácen nejbližším bránícím hráčem.
     
    66
    S balonem hrají klokani. Ti se po malých krůčcích posouvají kupředu podél pravé lajny.
     
    67
    Těsně před vápnem byl na zem povalen Hašek. Uvidíme volný přímý kop z ideální střelecké pozice.
     
    68
    Mašek kroutil míč přes zeď pod břevno Rakovanovy svatyně, střele však scházela razance. Gólman Jihlavy konečky prstů dokázal vytěsnit míč na roh, přičemž ani nemusel jít na zem.
     
    69
    Rohový kop si Jihlavští pohlídali a po následném nepřesném centru bude moci Rakovan vykopávat.
     
    70
    Tetteh se probíjel kupředu, míč se mu ovšem zamotal pod nohy, a tak zkusil ghanský útočník krizové řešení, které mu ale parádně vyšlo. Rabonou našel na levé straně Maška, jehož nebezpečnou střelu na poslední chvíli zablokoval navrátivší se bek Jihlavy.
     
    71
    Domácí jsou nadále týmem, který diktuje hru. Další akci Vršovických zastavili hosté jen za cenu nedovoleného zákroku. Uvidíme volný přímý kop.
     
    72
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Lukáš Vaculík, přichází Lukáš Zoubele.
     
    73
    Domácí rozehráli nakrátko a pokoušel se prokombinovat po zemi až do šestnáctky. Úspěšní nakonec nebyli, míč po narážečce skončil v autu.
     
    73
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Vladislav Levin, přichází Jozef Urblík.
     
    74
    Moc hezkou narážečku naopak předvedli Jihlavští. Z hranice vápna záhy pálil z první Zoubele, který zamířil přesně do míst, kde stál Fryšták, ten trochu zazmatkoval a přestože nešlo o nikterak tvrdou střelu, vyrazil ji pouze na roh.
     
    76
    Z rohu nic nebylo. Následně Zoubele po vzoru hokejistů z NHL poslal ukázkovým hitem Dostála na střídačku klokanů a hlavní sudí pochopitelně píská faul.
     
    77
    Na centr do vápna Vysočiny si nabíhal Tetteh, přes tři beky Jihlavy se k míči probít nedokázal.
     
    78
    Dnešní utkání sleduje 4837 diváků.
     
    79
    Fulnek si naběhl na přetažený míč na levé křídlo a ve skluzu se ho snažil usměrnit mezi tři tyče. To se mu nepodařilo, neboť na dlouhou nohu poslal balon jen hodně mimo.
     
    79
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Jihlava zčistajasna vyrovnává! KAMSO MARA měl balon na pravém křídle za vápnem, rozhodl se překvapivě pro střelu, která skončila přesně ve vzdálenější šibenici. Nezasloužený, avšak krásný gól! Asistence: Martin Nový
    79. Kamso MARA - 1:1
     
    79
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Dominik Mašek, přichází Jakub Nečas.
     
    81
    Domácí hráči si chtějí ztracené vedení pochopitelně vzít zpět. Pražané kombinují na polovině soupeře a čekají na svou šanci.
     
    82
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází David Bartek, přichází Antonín Vaníček.
     
    83
    Dostál čekal ve vápně na dlouhý aut. K míči se sice dostal, v tísni ale nezvládl míč usměrnit mezi tři tyče a ohrozit tak Rakovana.
     
    84
    Hašek byl sestřelen Marou ve středu pole. Domácí budou mít šanci udeřit ze standardní situace.
     
    85
    Centrovaný míč propadl až do rukavic Rakovana. Navíc se píská ofsajd, hosté tak budou moci rozehrávat z klidu.
     
    86
    Reiter upaloval za balonem po pravém křídla, dostihnout ho však nedokázal a Rakovan bude moci vykopávat.
     
    87
    Udeřit budou moci ale také hosté. Ti mají k dispozici volný přímý kop, takže se dá očekávat centr do šestnáctky Bohemians.
     
    88
    Přihrávka vzduchem také přišla. Domácí beci si však dokázali poradit a míč odklidili do bezpečí.
     
    89
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Benjamin Tetteh, přichází Jevgenij Kabajev.
     
    90
    Zápas se definitivně chýlí ke svému závěru. Klokani kombinují na polovině soupeře a snaží se ještě s výsledkem něco udělat.
     
    90+1
    Urblík zastavil akci domácích na levé straně jen za cenu jasného faulu a od rozhodčího dostává žlutou kartu.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty. Mezitím Pražané odcentrovali, balon ale doletěl jen do rukavic Rakovana.
     
    90+2
    Ikaunieks zůstává ležet na trávníku po souboji ve středu hřiště a ještě jednu standardní situaci tak rozehrají i fotbalisté Vysočiny.
     
    90+2
    Zřejmě poslední akci hostů zastavil ofsajd. Zelenobílí mohou rozjet úplně poslední akci zápasu na vlastní polovině.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Přestože byli klokani jasně lepší, zápas končí remízou. Skóre otevřel Mašek, za hosty vyrovnal Mara. Oba celky tak získaly do tabulky jeden bod.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:4.
    Střely mimo: 2:3.
    Rohy: 9:2.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Loučím se s vámi a brzy se budu zase těšit na počtenou. (18:53:35)

    Adam Kolář

    Branky: 60. Mašek (Hůlka) – 79. Mara (Nový)

    Karty:   90+1. Urblík (JIH)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 10:2.
    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocić – Reiter, Jindřišek (C), Mašek (79. Nečas), M. Hašek, Bartek (82. Vaníček) – Tetteh (89. Kabajev).
    Náhradníci: Bárta – Bederka, Kabajev, Vaníček, Nečas, Záviška, Švec.

    FC Vysočina Jihlava: Rakovan – P. Buchta, Vaculík (C) (72. Zoubele), Štěpánek, Schumacher – Levin (73. Urblík) – Nový, Mara, Dvořák, Keresteš (57. D. Ikaunieks) – Fulnek.
    Náhradníci: Kolář – N. Daníček, D. Ikaunieks, Zoubele, Urblík, Popović, Tlustý.

    Rozhodčí: Proske – Paták, Antoníček

    Diváci: 4837
    thejrc.org