Olomouc – Ostrava 1:0 (kon.) | Slovácko – Dukla Praha 2:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Jihlava 1:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 0:1 (kon.) | Brno – Plzeň 1:3 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
0:1 (0:0)
FC Zlín
Sobota 21.04.2018, 18:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (20:14:05)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:3.
     
    Důležitý souboj dvou o záchranu bojujících celků dopadl lépe pro Zlín, který v Mladé Boleslavi zvítězil 1:0, a předskočil tak svého soupeře v tabulce naší nejvyšší fotbalové soutěže. Příliš pohledné střetnutí jsme nesledovali, oba soupeři se spíše trápili a jejich kombinace vázla. Utkání nakonec rozhodla akce ze sedmašedesáté minuty, když se po Mehanovićově přihrávce prosadil Vukadin Vukadinovič. Středočeši si tak výrazně zkomplikovali situaci, naopak Fastav je záchraně zase o něco blíže.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Mirzad Mehanović, přichází Jean-David Beauguel.
     
    90+3
    Tomáš Přikryl poslal do vápna zřejmě poslední centrovaný balon tohoto mače, ovšem ani Magera a ani z druhé vlny si sbíhající Ladislav Takács se k hlavičce neprosadili.
     
    90+2
    Konaté s Ladrou celou akci zbytečně pozdrželi, nakonec z toho byl pouze další kop od rohového praporku. Ani s ním ale Mladá Boleslav nenaložila dobře, a s jejími nadějemi na vyrovnání nepříznivého skóre to vypadá hodně bledě.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90
    Domácí dostali k dispozici rohový kop. Přikryl posadil svůj centr na hlavu v šestnáctce zapomenutého Ladislava Takácse, ten ale balon netrefil vůbec ideálně, Zlámal mohl zůstat naprosto v klidu.
     
    89
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Ubong Moses Ekpai, přichází Lukáš Železník.
    88. Magerova srážka se Zlámalem
     
    88
    Vzápětí přilétla do pokutového území další nabídka, za kterou se vydal Lukáš Magera. Domácí útočník se nepříjemně srazil s brankářem Zlámalem, oba by ale měli být v pořádku.
     
    87
    Tohle zavánělo gólem. Magera na pravé straně vymyslel parádní kolmici pro Konatého, který vyslal přízemní centr před poloprázdnou branku, k dosažení na míč ale Takácsovi chyběly dva kroky.
     
    86
    Další zmatky, o které se postarali Konaté s Pauschekem, vyústili v rohový kop pro zlínské fotbalisty. Ti už se ani nesnažili o vstřelení branky, spíše už se chtějí věnovat získávání cenných vteřinek.
     
    85
    Valenta nahrál Pauschekovi, který si ale na obranné polovině míč příliš předkopl, a nabídl tak protiútok Mehanovićovi. Ten centroval k zadní tyči, Ubong Ekpai ale na jeho nabídku neměl šanci dosáhnout.
     
    84
    Bartošákova zpětná hlavička poněkud vystrašila couvajícího Bijimineho, který měl navíc spoustu práce s napadajícím Magerou, na pomoc ale přispěchal o přihrávku žádající gólman Zlámal.
     
    83
    Jánoš měl několik možností, jak s míčem na útočné polovině naložit. Ideálně se jevilo kolmice pro Konatého, domácí kapitán ale pouze podtrhl zmar svého týmu a vybral si v ofsajdu stojícího Mageru.
     
    82
    Bartošák si v souboji s Konatém počínal na hraně fotbalových pravidel a regulí, možná i lehce za ní, sudí Lerch ale jasným gestem dal najevo, že hra má pokračovat.
     
    81
    Nyní se musí hra navíc na pár vteřinek přerušit, po střetu s Jánošem totiž zůstává na zemi ležet Hnaníček. Na trávník byli přivoláni zdravotníci, hostujícího záložníka čeká ošetření za postranní lajnou.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 67. V. Vukadinovič (Mehanović)

    Karty:   74. Pauschek (MBL)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:3.
    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Šušnjar, Takács, Křapka – Jánoš (C), Hubínek (79. Konaté) – Ladra, Valenta, Mareš (53. Přikryl) – Komličenko (68. Magera).
    Náhradníci: Vejmola – Matějovský, Kateřiňák, Konaté, Přikryl, Chaluš, Magera.

    FC Zlín: Zlámal – Matejov (28. Džafić), Bijimine, Gajič, Bartošák – Jiráček (C), Hnaníček – Ekpai (89. Železník), Mehanović (90+3. Beauguel), Holzer – V. Vukadinovič.
    Náhradníci: S. Dostál – Železník, Beauguel, Džafić, Tkadlec, Nečas.

    Rozhodčí: Ondřej Lerch – Zdeněk Koval, Valter Boček

    Diváci: 2573
    thejrc.org