Sparta – Jablonec 2:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:0 (1:0)
FK Jablonec
Pátek 20.04.2018, 20:15 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • HET liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Hezký večer z pražské Letné, kde na úvod pětadvacátého kola HET ligy uvidíme atraktivní souboj dvou na jaře neporažených celků, Sparta hostí Jablonec.
     
    AC SPARTA PRAHA

    Sparťané po podzimních nezdarech vstupovali do jarní části soutěže z pátého místa v tabulce a byť za osm zápasů ještě neprohráli, tak přesto stačili klesnout na příčku šestou. Mohou za to časté remízy, respektive neschopnost Sparty dotáhnout dobře rozjetý duel k tříbodovému zisku.

    Po odvolání italského trenéra Stramaccioniho jeho nástupce Pavel Hapal vedl Spartu v pěti ligových zápasech, v každém z nich sparťané vstřelili první branku zápasu, z výhry se ale radovali pouze jednou, když Duklu zde na Letné zdolali 3:0. Stejným výsledkem vedli v poločase nad Slavií, v Plzni 2:0 po dvanácti minutách, v Karviné i v Teplicích 1:0 po poločase, vždy se ale museli smířit se ziskem jediného bodu.

    Do dnešního důležitého utkání tak Sparta vstupuje ze šesté pozice, ale s pouze dvoubodovou ztrátou na třetí Sigmu Olomouc. Druhá Slavia už je Spartě vzdálena o osm bodů včetně lepší bilance ze vzájemných zápasů.

    Sparťanský trenér Hapal se při posledním utkání v Plzni musel obejít bez zraněných obránců Kayi a Costy, s výjimkou navrátilce do A-týmu Lukáše Váchy ale jinak je zdravotní stav týmu velmi dobrý a s výjimkou vykartovaného Davida Hovorky by všichni hráči měli být k dispozici.
     
    FK JABLONEC

    Jablonec, podobně jako dva další sparťanští soupeři v boji o Evropskou ligu, nedokázal v posledních dvou kolech zvítězit a v případě Severočechů tak navázat na skvělou sérii šesti ligových vítězství po zimním návratu na ligové trávníky.

    Pod novým trenérem Radou Jablonec dokázal postupně zdolat Teplice, Duklu, Zlín, Ostravu, Jihlavu i Bohemians, mezi což vložil také pohárový postup přes Slovácko a připsal si tak sedm soutěžních vítězství v řadě. Před dvěma týdny pak na trávníku Mladé Boleslavi po boji alespoň uhájil sérii neporazitelnosti a naposledy Jablonec nedokázal využít vyložené příležitosti a remizoval s Olomoucí na domácím trávníku bez branek.

    Jablonecký trenér Rada se vrací do známých míst. Spartu totiž ještě v loňské sezóně vedl jako hlavní trenér, po sezóně jej ale nahradil Andrea Stramaccioni a Rada se v zimě ujal trenérského kormidla právě v Jablonci a také on může být velmi spokojen se zdravotní situací ve svém týmu, neboť pro dnešní utkání disponuje kompletním kádrem. Tedy i s Michalem Trávníkem, jenž si proti Olomouci odpykal trest za vyloučení v Mladé Boleslavi.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    V doposud odehraných 47 zápasech Sparta disponuje výrazně aktivnější bilancí, když z vítězství se radovala v takřka dvou třetinách všech duelů (30), Jablonec zvítězil desetkrát a sedmkrát se oba dnešní soupeři rozešli smírně.

    Nutno ale podotknout, že na Letné Sparta absolutně dominuje. Ve 23 zápasech na domácím trávníku dokázala Jablonec zdolat dokonce dvacetkrát, přičemž Severočeši si plný bodový zisk odvezli jen jednou a to když na jaře 2007 senzačně vyhráli 3:0. Shodou okolností jabloneckým trenérem tehdy byl Petr Rada.

    Dobře v Jablonci nebudou vzpomínat ani na podzimní vzájemný duel na severu Čech, který Sparta ovládla vítězstvím 3:0, které hattrickem zařídil Josef Šural. Ten by měl být hlavní údernou silou Sparty také v dnešním utkání.

    Nejlepšími střelci vzájemných soubojů jsou sparťané Vratislav Lokvenc a David Lafata, kteří se trefili shodně osmkrát. Tedy osmkrát za Spartu, neboť Lafata se vrací do velmi dobře známého prostředí, neboť během svého jabloneckého angažmá se rozehrál k výborným výkonům a zejména střílel hodně branek. Během tehdejšího působení si tři branky připsal také proti Spartě.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Niță – Zahustel, Kaya, Štetina, M. Frýdek – Kulhánek, Kanga – V. Kadlec, Stanciu, Plavšić – Josef Šural (C).
    Náhradníci: Bičík – Vatajelu, Mich. Kadlec, Sáček, Lafata, Drchal, Ben Chaim.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Pernica (C), Lischka, Zelený – Masopust, V. Kubista, Trávník, Jovović – Chramosta, Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – Hübschman, Matěj Hanousek, Jaroslav Diviš, Čvančara, Považanec, Janković.

    Rozhodčí: Hrubeš – Mokrusch, Arnošt.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    V Praze dnes panuje nádherné, takřka až letní počasí, což může jedině zvýšit zážitek z dnešní atraktivní ligové předehrávky.
     
    Amplióny právě zní klubová hymna "Zpívej, kdo jsi sparťanem!", kterou doprovází svými hlasivkami sparťanští fanoušci.
     
    Rozhodčí Karel Hrubeš se svými kolegy Tomášem Mokruschem a Zdeňkem Arnoštem přivedli fotbalisty na tradičně výborně připravený trávník na Letné, během několika desítek sekund bude utkání zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujal Václav Kadlec a je rozehráno! Sparťané hrají tradičně v rudém, hosté v neméně obvyklé zelené barvě, v prvním poločase Severočeši útočí na branku směrem k Letenské pláni.
     
    1
    První útok Sparta vedla po levé straně hřiště, přetažený centr Plavšiće ale nenašel žádného z domácích hráčů.
     
    3
    Kadlec si u postranní čáry dobře zpracoval dlouhé přenesení hry od Frýdka, poté ale nedokázal proniknout do pokutového území kolem pozorného Zeleného.
     
    4
    Z velké dálky to zkoušel Kanga, jeho střela ale tak o metr minula bránu.
    4. Kangova střela z dálky
     
    5
    Další Plavšićův centr z levého křídla Lischka odvrátil před nabíhajícím Šuralem, Zelený pak vybojoval Stanciův nedovolený zákrok.
     
    6
    Tentokrát je faul je pískán Kayovi, ten se v hlavičkovém souboji opřel o Doležala, s následným nákopem ze středového kruhu si sparťanská defenziva poradila.
     
    7
    Stanciu vcelku jednoduše obešel Trávníka, po střetu s dalším jabloneckým hráčem se v pokutovém území skácel k zemi, rozhodčí Hrubeš zůstal v klidu.
     
    9
    Trávník se dlouhou vzdušnou kolmicí pokusil vysunout za sparťanskou obranu Masopusta, po rychlém odskoku míče ale měl k balónu výrazně blíže domácí brankář Niță.
     
    10
    Kangu před sparťanským pokutovým územím odstrčil od míče Chramosta, rozhodčí Hrubeš píská hostujícímu útočníkovi nedovolený prohřešek.
     
    11
    Další ztráty míče v nebezpečném prostoru se dopustil Zahustel, hosté pak vytvořili závar před domácí brankou, Chramostův centr ale byl příliš prudký.
     
    12
    Další jabloneckou akci vedl Kubista, jenž na levém křídle uvolnil Jovoviće, černohorský reprezentant poté ale jen odevzdal míč Nițovi.
    12. Jovovič vystřelil v dobré pozici, Nita balon chytil
     
    13
    Jovović se pokusil kolmicí mezi sparťanskými obránci uvolnit Doležala, Kaya ale včas vstoupil do cesty přihrávky a míče se snadno zmocnil.
     
    15
    Kanga do utkání nevstoupil nejlépe, když už se sparťané zase po čase rozestavěli na útočné polovině, tak držel míč tak dlouho, až o něj přišel.
     
    16
    Spousta nepřesností se vkrádá na domácí kopačky, tentokrát držení míče ztratil Frýdek, čehož mohli hosté využít k rychlému protiútoku, ten je ale záhy zastaven faulem na Kayu.
     
    17
    Po Plavšićově centru se z velké dálky opřel do odraženého míče Guélor Kanga, rána ale nabrala opačnou faleš, než by domácí středopolař potřeboval a výrazně minul jabloneckou branku.
     
    18
    Tentokrát se do střelecké pozice dostal Plavšić, ten ale prováhal ideální možnost ke střelbě, hosté odrazili míč jen k Frýdkovi, ten ale příliš přetáhl centr na Šurala.
     
    19
    Při prvním rohovém kopu Sparty po Stanciově centru míč propadl ve skrumáži před Hrubým, hosté jej však dokázali odkopnout do bezpečí.
     
    20
    Plavšić si na malém prostoru u rohového praporku skvěle poradil s Holešem, následný nebezpečně vyhlížející centr hosté odvrací za postranní čáru. Sparta v těchto minutách získává územní převahu.
     
    21
    Kangův centr na Zahustela před sparťanským obráncem Jovović prodloužil za jabloneckou branku, hlavičkáři se opět stěhují před Hrubého.
     
    21
    I další centr Stancia od rohového praporku nevedl k ohrožení jablonecké branky a byť domácí posléze zůstali v držení míče, tak Kanga o něj záhy přišel.
     
    23
    Kubista nedovoleně atakoval Stancia, Sparta bude rozehrávat standardní situaci v hloubi útočné poloviny.
     
    24
    Před branku pak centroval právě rumunský špílmachr a hosté tentokrát odvraceli míč s velkými potížemi, avšak úspěšně.
     
    25
    Pořádně to zaskřípalo v souhře Kangy s Frýdkem, přihrávka prvního jmenovaného byla příliš pomalá, Frýdek pak zůstal na patách a moc nechybělo, aby hosté vyrazili do rychlého protiútoku.
     
    26
    Kadlec po průniku po pravém křídle nedokázal odcentrovat přes pozorně bránícího Zeleného, sparťané budou potřetí rozehrávat od rohového praporku.
     
    27
    Od rohového praporku tentokrát centroval Plavšić, ani centr opačnou falší levačkou nenašel úspěch před jabloneckou brankou a hosté bezpečně odehráli míč do středu pole.
     
    28
    Jovovićův centr sparťané nedokázali odhlavičkovat, míč poté doskákal k Holešovi, jehož povedená střela z otočky mířila jen těsně vedle vzdálenější tyče sparťanské branky!
    28. Holeš se parádně otočil s míčem a vypálil jen kousek vedle
     
    30
    Teď už hosté měli pořádnou tutovku! Po úspěšném průniku na levém křídle Zelený připravil obrovskou šanci naprosto osamocenému Chramostovi, jenž pálil prudce k tyči, brankář Niță však výborně zakročil a dokázal míč udržet pevně ve své moci.
    30. Zelený si pohrál se Štetinou, ale Chramosta ve velké šanci selhal
     
    31
    Plavšić se důrazně prohnal po útočné polovině, Jablonečtí i v početní přesile si museli pomoct nedovoleným zákrokem na srbského rychlíka a Holeš se stává prvním žlutě napomenutým fotbalistou.
     
    32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Bouře radosti na Letné! NICOLAE STANCIU znovu prokázal mimořádnou kopací techniku a parádní ranou z přímého volného kopu přímo pod břevno nedal Hrubému šanci zasáhnout!
    32. Nicolae STANCIU - 1:0
     
    34
    Stanciu se po nedovoleném zákroku na Kubistu ve středu hřiště pustil se soupeřem do drobné rozepře, rozhodčí Hrubeš situaci řeší ústní domluvou.
     
    35
    Po Zeleného centru se Chramosta pustil do souboje s Nițou a byť přes domácího brankáře dokázal míč zasáhnout, tak temenem hlavy jej nasměroval jen vysoko nad břevno.
     
    37
    Jablonečtí se rozeběhli do volného prostoru na útočné polovině, Chramosta na hranici pokutového území místo střely volil přihrávku Masopustovi, přihrál mu ale na dlouhou nohu a hostující záložník už vystřelit nedokázal.
     
    38
    Díky úspěšné souhře Stancia s Plavšićem domácí na levém křídle uvolnili Frýdka, jeho přízemní centr nenašel nabíhajícího Šurala.
     
    39
    Zahustel propadl v souboji s Jovovićem, ten potáhl míč k pokutovému území, následný nepřesný centr Černohorce odkopává Kaya do zámezí.
     
    40
    Holeš u postranní čáry ostře srazil Frýdka, rozhodčí Hrubeš ale nechal pokračovat ve hře, když domácím udělil diskutabilní výhodu a následně uděluje Plavšićovi žlutou kartu za sražení rozběhnutého Masopusta.
     
    41
    Hosté rozehráli standardní situaci zajímavým signálem, když se v pokutovém území zčistajasna objevil osamocený Chramosta, ten po Trávníkově přízemní přihrávce pálil okamžitě z první, ve velmi nadějné pozici ale přestřeluje sparťanskou branku.
    41. Chramostova šance
     
    43
    Hosté si velmi zkomplikovali rozehrávku příliš prudkými přihrávkami, nakonec museli pouze odevzdat míč do zámezí. Sparťané ale nedokázali ze zisku míče nic vytěžit.
     
    44
    Další z řady soubojů Kubisty se Stanciem, hostující fotbalista se vyhl žluté kartě.
     
    45
    Václav Kadlec šikovně prostrčil míč na rozběhnutého Stancia, ten vnikl do pokutového území, ale nedokázal svůj přízemní centr propasírovat až na Josefa Šurala.
     
    45+1
    V úvodu jediné nastavené minuty prvního poločasu dostal další příležitost k centru Nicolae Stanciu, ten ale přehnal razanci svého centru a míč doletěl až na tribunu za jabloneckou brankou.
     
    45+1
    Další jabloneckou akci zakončil Jovović nepřesnou střelou z dvaceti metrů.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase Sparta hraje s Jabloncem 1:0, když jedinou branku dosavadního průběhu zápasu vstřelil Nicolae Stanciu, jenž se prosadil parádní střelou z přímého volného kopu. Hosté ale byli na Letné velmi nebezpeční, zejména Chramosta zahodil dvě vyložené příležitosti a tak Sparta před pokračováním zápasu těsně vede.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po přestávce oba týmy pokračují beze změn v sestavách.
     
    48
    Kubistovi rozehrávku zkomplikoval Frýdek, který už se takřka zmocnil míče, jablonecký záložník si ale pomohl takřka až zápasnickým chvatem a dokázal míč udržet.
     
    48
    Holeš se protáhl podél pravé postranní čáry, následný centr stahuje ze vzduchu Florin Niță.
     
    49
    Plavšić si vyměnil míč s Kangou, poté jej ale k centru nepustil Holeš. Sparťané pak ještě obléhali pokutové území Jablonce, do koncovky už se ale nedostali.
     
    50
    Podobně dopadla také hostující útočná snaha, po souhře u pokutového území Chramosta na pravém křídle uvolnil Masopusta, jeho přízemní centr před branku ale postrádal přesnost.
     
    52
    Hosté rozjeli další nebezpečně vyhlížející útočný výpad, Chramosta kolmicí uvolnil Doležala, ten ale přihrával Jovovićovi na paty a míče se snadno zmocnili sparťané.
     
    54
    Zeleného nadýchaný oblouček před branku nedokázal zasáhnout Doležal a míč poté doskákal až k protější postranní čáře.
     
    55
    Kanga si po zpracování na vlastní polovině pohlídal míč před dotírajícím Masopustem, ten poté Gaboňana povalil k zemi a sparťané mohou rozehrávat míč z klidu.
     
    56
    Velmi nepřesné přenesení hry Stancia k levé postranní čáře zprvu ještě zachránil ve hřišti Plavšić, ovšem sám nedokázal udržet rovnováhu a míč mu tak utekl do zámezí.
     
    58
    Po ostrém souboji Kadlece s Masopustem rozhodčí Hrubeš ponechal domácím výhodu, Frýdkův centr hosté prodloužili jen k rohovému praporku, kde Zelený srazil Stanciův centr za jabloneckou branku.
     
    59
    Z dalšího rohového kopu se sparťané ještě prosadit nedokázali, odražený míč si ale zpracoval Kanga a poté z dobrých třiceti metrů vypálil pořádný projektil, který Hrubý s velkými potížemi vyrazil jen k Plavšićovi, jenž byl sražen v pokutovém území.

    To už ale měl pomezní rozhodčí Mokrusch praporek nad hlavou na znamení výrazného Srbova ofsajdu.
    59. Kangova dělovka, po dorážce se píská ofsajd
     
    60
    Trávník, hrající první zápas po vyloučení v Mladé Boleslavi, přišlápl paty Kadlecovi, píská se tak proti hostům.
     
    61
    Kanga výbornou průnikovou přihrávkou vysunul na křídlo Kadlece, tomu ale skvělým zákrokem míč ukopl Pernica.
     
    62
    Sparta právě vstřelila branku!
    Poprvé sparťané výrazněji zahrozili z řady rohových kopů a hned skórují! Kanga rozehrál nakrátko s Plavšićem, po jehož centru Kulhánek prudce hlavičkoval do břevna a odražený míč Václav Kadlec po Šuralově přistrčení nasměroval za Hrubého záda!

    Hosté se marně dožadovali odpískání údajné Šuralovy hry rukou.
    62. Václav KADLEC - 2:0
     
    63
    Jovović si posunul míč do pokutového území mezi Zahustela a Kayu, poté padl k zemi, rozhodčího Hrubeše však z klidu nevyvedl.
    63. Jovovičův pád v pokutovém území
     
    65
    Kanga si před pokutovým územím Jablonce rovnal míč ke střelbě, volil ale přihrávku na křídlo, ta byla nepřesná, jelikož mířila do zahuštěného prostoru.
     
    67
    Znovu v akci Kanga, ten se ve druhém poločase výrazně zlepšil a tentokrát vybojoval rohový kop ve prospěch Sparty.
     
    67
    První střídání zápasu, Jan Chramosta přepouští místo na hřišti Matěji Hanouskovi. Ten by měl pokračovat na postu levého záložníka a Jovović se posune více do středu.
     
    68
    Sparťané rozehráli rohový kop znovu nakrátko, z úhlu poté střílel Štetina, jehož pokus Hrubý jen vyráží k Šuralovi a elegantní patičku domácího kapitána hosté vykopávají z brankové čáry!
    68. Šuralovu patičku vykopává z brankové čáry Zelený
     
    68
    Druhá změna v jabloneckém týmu a znovu se jedná o defenzivněji laděné střídání, Vladimira Jovovivće nahrazuje Tomáš Hübschman. Před lety opora domácí Sparty.
     
    70
    Kanga zůstává otřeseně ležet na trávníku po vzdušném souboji s Hübschmanem, po krátkém ošetření ale bude v pořádku.
     
    71
    Jablonečtí se usadili na útočné polovině a hledají skulinu v defenzivě Sparty.
     
    71
    Po zisku míče domácí okamžitě zamířili do rychlého brejku, Kadlec však byl přistižen v postavení mimo hru.
     
    72
    Matěj Hanousek se u rohu pokutového území zmocnil odraženého míče, ale je to ortodoxní levák a tak se neodhodlal ke střele pravačkou a následně výrazně zpomalil hostující útočnou snahu, která byla odsouzena k neúspěchu.
     
    73
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Václav Kadlec, přichází Michal Sáček.
     
    75
    Jablonec by jistě rád zápas zdramatizoval, momentálně se ale hostům vůbec nedaří udržet míč ve středu hřiště a tak znovu zahrozili sparťané, s přízemním pokusem Kangy z pětadvaceti metrů si poradil brankář Hrubý.
    75. Kangovu střelu z dálky lapil Hrubý
     
    76
    Dnešní atraktivní souboj na Letné sleduje 12 289 diváků, ti si užívají hezkého počasí a z valné většiny i dosavadního průběhu zápasu.
     
    79
    Po dlouhé době se hosté prosadili do nebezpečné příležitosti! Po pravém křídle pronikl Masopust až před Nițu, který výborným zákrokem vytlačil střelu hostujícího fotbalisty na tyč!
    79. Masopustova střela, kterou Nita vytlačuje na tyč
     
    81
    Hosté znovu hrají s míčem na svých kopačkách v okolí středové čáry, defenziva Sparty ale působí kompaktně a jen stěží hosté hledají prostor před pokutovým územím.
     
    82
    Plavšić potáhl míč po útočné polovině, lobovanou přihrávkou vyzval k pokračování útočného tažení Kangu, ten si na střelu netroufl a po zaseknutí míče prohrál souboj s trávníkem, jelikož podklouzl a hosté se snadno zmocnili míče.
     
    83
    Zelený se pokusil individuálně probít kolem Zahustela, první klička mu vyšla, poté ale místo centru volil další kličku a u té už mu Zahustel míč ukopl do zámezí.
     
    84
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází Jakub Považanec.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Nicolae Stanciu, přichází Bogdan Vatajelu.
     
    85
    Zatímco v hostujícím týmu se jedná o změnu hráčů na stejném postu středního záložníka, tak domácí pokračují s Plavšićem na pravém a Vatajelem na levém křídle.
     
    87
    Kubista podrazil Kayu a za své počínání vidí žlutou kartu. Turecký obránce se držel za kotník, ale zdá se to být pouze menší šrám.
     
    90
    Sparťanští fanoušci potleskem vyprovázejí ze hřiště Josefa Šurala a ještě větším aplausem vítají na hřišti místní modlu, Davida Lafatu.
     
    90
    Kanga pláchl Zelenému a ten si poté musel pomoci zjevným přidržením domácího záložníka za dres a také si prohlíží žlutý kartónek.
     
    90
    Považanec se pokusil překvapit Nitu střelou ze střední vzálenosti k pravé tyči, Nita byl ale přiraven.
    90. Považanec se pokusil překvapit Nitu
     
    90+1
    Rozhodčí Hrubeš oddaluje závěrečný hvizd o dvě nastavené minuty.
     
    90+2
    V závěru zápasu vidí žlutou kartu Kanga za sražení Holeše.
     
    90+2
    Lafata dostal hodně volného prostoru na pravém křídle, ovšem potáhl míč příliš dlouho a z ostrého úhlu už Hrubého nedokázal ohrozit.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Sparťané v důležitém zápase o účast v evropských pohárech porážejí Jablonec 2:0, když vítěznou branku vstřelil z přímého volného kopu Nicolae Stanciu. Po změně pak Sparta udeřila ze standardní situace, když Kulhánkovu hlavičku do břevna dorazil do sítě Václav Kadlec.

    Jablonečtí sehráli velmi dobré představení v prvním poločase, Chramosta však promarnil dvěma velkými příležitostmi a po změně stran už sparťané na trávníku dominovali.
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 12 – 11
    Střely na bránu: 8 – 5
    Střely mimo: 4 – 6

    Držení míče: 47% – 53%
    Rohové kopy: 6 – 1
    Ofsajdy: 2 – 1

    Fauly: 14 – 18
    Žluté karty: 2 – 3
    Červené karty: 0 – 0
     
    Minimálně do zítřejšího souboje Olomouce s Ostravou se Sparta posouvá na třetí místo ligové tabulky s aktuálně pětibodovou ztrátou na druhou Slavii, ta však disponuje těžkým nedělním zápasem v Liberci k dobru.

    Severočeši jsou momentálně pátí o skóre před Libercem a do náročného příštího týdne, v němž je čeká pohárové semifinále ve Zlíně a poté důležité derby s Libercem, tak nepůjdou v jednoduché pozici. (22:20:55)

    Tomáš Kohlmann


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 32. Stanciu, 62. V. Kadlec (Josef Šural)

    Karty:   40. Plavšić (SPA), 90+2. Kanga (SPA) – 31. Holeš (JAB), 87. V. Kubista (JAB), 90. Zelený (JAB)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:18.
    AC Sparta Praha: Niță – Zahustel, Kaya, Štetina, M. Frýdek – Kulhánek, Kanga – V. Kadlec (73. Sáček), Stanciu (84. Vatajelu), Plavšić – Josef Šural (C) (90. Lafata).
    Náhradníci: Bičík – Vatajelu, Mich. Kadlec, Sáček, Lafata, Drchal, Ben Chaim.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Pernica (C), Lischka, Zelený – Masopust, V. Kubista, Trávník (84. Považanec), Jovović (68. Hübschman) – Chramosta (67. Matěj Hanousek), Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – Hübschman, Matěj Hanousek, Jaroslav Diviš, Čvančara, Považanec, Janković.

    Rozhodčí: Hrubeš – Mokrusch, Arnošt

    Diváci: 12 289
    thejrc.org