Kazaň – Rostov 1:1 (kon.) | Machačkala – Ural 0:1 (kon.)
konec
Anži Machačkala
0:1 (0:0)
FK Ural
Sobota 21.04.2018, 18:00 • Anži-Arena, Kaspijsk • Ruská Premier Liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Anži Machačkalu čeká v sobotu večer důležité utkání v boji o záchranu proti Uralu, jehož fotbalisté čtyřikrát v řadě neprohráli, zatímco domácí naopak čekají tři zápasy na tolik důležité a potřebné tři body. Dokáže je Machačkala urvat proti Uralu před svými fanoušky?

     
    Úvodní sestavy:

    Anži Machačkala: G. Loria – Musalov, Bryzgalov, Samardžić, Polujachtov – Anton, Tetrašvili (C) – Dančenko, Chubulov, Markelov – Lescano.
    Náhradníci: Sugrobov, Budakov – Chamdamov, Budkivskij, Poku, Glebov, Armaș, Prudnikov, Bakajev, Kalmykov, P. Jakovlev.

    FK Ural: Godzjur – Kulakov (C), Dinga, Harojan, Merkulov – Boumal, Jemeljanov – Jevsejev, Bicfalvi, El Kabir – Ilin.
    Náhradníci: Poletajev, Baklov – Balažic, Dancev, Bavin, N. Černov, Gluškov, Jegoryčev, Fidler, Bevejev, Portňagin, E. Manučarjan.

    Rozhodčí: Kirill Levnikov. Asistenti: R. Usačev, K. Šalamberidze. Čtvrtý rozhodčí: Kukujan.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Kirill Levnikov si srovnal čas na hodinkách a dal pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstaral hostující Ural Jekatěrinburg. Machačkala bojuje o velice důležité tři body.
     
    2
    Sergej Bryzgalov vyvážel míč podél levé postranní čáry, kde se mu do cesty postavil Eric Bicfalvi, a zůstal ležet na hřišti.
     
    3
    Ural podnikl nebezpečný protiútok a po krásné kombinační akci už se hosté na levé straně šestnáctky ocitali ve velké brankové příležitosti, Magomed Musalov ale míč stačil odvrátit na rohový kop.
     
    4
    Michail Merkulov na levé straně hřiště nakopával míč dopředu a Ivan Markelov ho dojel nepříjemným a ostrým skluzem. Následovala standardní situace, která vzápětí nic nepřinesla.
     
    5
    Sergej Bryzgalov podstoupil ve středu hřiště ostrý hlavičkový souboj s Ericem Bicfalvim, který na něj nepříjemně dopadl, a podruhé v úvodu zápasu zůstává ležet na hrací ploše.
     
    6
    Sergej Bryzgalov během pádu na zem utrpěl tržnou ránu na horním rtu a odchází s krvavým zraněním za postranní čáru.
     
    7
    Dlouhý nákop Anži Machačkaly směrem vpřed nic kloudného nepřinesl a Denys Kulakov odvrátil míč na autové vhazování. Ani po něm se ovšem domácí fotbalisté daleko nedostali.
     
    8
    Hra se odehrává zatím pouze mezi oběma pokutovými územími a zatím marně čekáme na slibnou brankovou příležitost, po které by se jeden nebo druhý tým ujal vedení.
     
    9
    Magomed Musalov odvedl v obraně skvělou práci, když nebezpečný diagonální centr Uralu z pravé strany hřiště na vzdálenější levé tyči hlavou odvrátil těsně před protihráčem na rohový kop.
     
    10
    Ural poslal do šestnáctky z levé strany hřiště nebezpečný centr z rohového kopu a jeden z jeho hráčů se pokusil o akrobatické zakončení, během něhož mu byl odpískán faul.
     
    11
    Guram Tetrašvili na pravé straně útočné poloviny svého týmu pořádně ostře vlétl do hlavičkového souboje s Ericem Bicfalvim a byl mu odpískán faul, za který se rychle omlouval, aby neviděl kartu.
     
    11
    Miral Samardžić ve středovém kruhu vlétl do hlavičkového souboje s Vladimirem Ilinem a došlo k nepříjemnému střetu hlavami, po kterém domácí obránce viděl první žlutou kartu utkání.
     
    12
    Oba týmy se zatím marně snaží dostat do nějaké brankové příležitosti. Naopak nedovolených zákroků bylo k vidění hodně.
     
    13
    Petrus Boumal už se chystal míč po odvráceném centru z levé strany šestnáctky vracet do ohně, jenže hostujícím fotbalistům byl odpískán ofsajd, kvůli němuž jejich akce ztroskotala.
     
    14
    Jaroslav Godzjur se ocitl po malé domů pod tlakem a raději míč odpálil razantním odkopem za pravou postranní čáru.
     
    15
    Machačkala se nastěhovala na útočnou polovinu hřiště a na pravé straně vybojovala autové vhazování, ihned po něm ovšem následovala zbytečná ztráta míče a ani tentokrát se domácí k ničemu nedostali.
     
    16
    Fotbalisté Machačkaly vyváželi míč podél pravé postranní čáry a hosté se ihned při zrodu protiútoku Anži dopustili faulu.
     
    17
    Dnešní utkání se zatím nese ve znamení ostrých hlavičkových soubojů, během něhož tentokrát fauloval Denys Kulakov.
     
    18
    Ural se dostal na levé straně hřiště k technické střele zpoza šestnáctky, která mířila k přední tyči a skončila v náručí připraveného Giorgiho Loriy, který si připsal první a velice snadný zákrok.
     
    19
    Ivan Markelov podnikal na ose hřiště nebezpečný protiútok a ve středovém kruhu ho zezadu fauloval Varazdat Harojan.
     
    20
    Michail Merkulov si naběhl na levé straně hřiště na přihrávku od jednoho ze svých spoluhráčů, který počkal dobře na jeho náběh, a bez přípravy zamířil nad bližší horní roh brány Machačkaly.
     
    21
    Ivan Markelov si naběhl do šestnáctky na krásný centr z pravé strany hřiště, jeho následná hlavička ale minula pravý horní roh brány a Jaroslav Godzjur mohl v klidu odkopávat.
     
    22
    Už to vypadalo, že Ural se ocitne v blízkosti levé tyče po pěkné kombinaci v obrovské šanci, jenže jeden z jeho hráčů se ocitl ze střeleckého úhlu a u rohového praporku už míč neudržel.
     
    23
    A další náznak šance. Petrus Boumal se snažil pohotově vypálil na pravé straně šestnáctky, jenže vysoký míč pravačkou minul a skončil na trávníku. Machačkala se vzápětí ubránila.
     
    24
    Petrus Boumal se na levé straně hřiště drze snažil proniknout mezi dvojicí protihráčů, daleko se ovšem nedostal.
     
    25
    Polovina prvního poločasu je za námi a nutno konstatovat, že Ural je nebezpečnějším týmem, zatím se ale skóre neměnilo. Nic na tom nezměnila ani střela Paula Antona zpoza šestnáctky, která rychle padala k zemi a zamířila vedle bližší pravé tyče.
     
    26
    Alexej Jevsejev šel v blízkosti šestnáctky do souboje s jedním z protihráčů ostrým skluzem a byl mu odpískán faul.
     
    27
    Machačkala po následném protiútoku vydřela na pravé straně hřiště rohový kop a po pěkném centru se dostal uprostřed šestnáctky k hlavičce Miral Samardžić, který ve výskoku hlavičkoval k zemi a pouze do náruče Jaroslava Godzjura!
     
    28
    Arsen Chubulov po přiťuknutí Paula Antona pohotově vypálil v blízkosti hranice šestnáctky a jeho přízemní střela mířila přesně k levé tyči, kde ji skvělým zákrokem vyrazil Jaroslav Godzjur!
    28. Brankář Jaroslav Godzjur podržel Ural skvělým zákrokem!
     
    29
    Ihned po skvělém zákroku Jaroslava Godzjura přišla dorážka v podání Vladimira Polujachtova, který ve skluzu usměrnil míč vedle brány a navíc nepříjemně zasáhl brankáře, takže viděl žlutou kartu.
     
    30
    Machačkala se na levém křídle dostala k centru, který byl nebezpečný, na vzdálenější tyči se ale po něm ke střele nikdo z domácích fotbalistů nedostal.
     
    31
    Machačkala začíná svého soupeře nepříjemně svírat. Ural se během posledních minut ocitá pod stále větším tlakem.
     
    32
    Obránce Uralu Varazdat Harojan to přehnal s důrazem a viděl za faul v blízkosti šestnáctky žlutou kartu.
     
    33
    Domácí měli k dispozici na levé straně hřiště standardní situaci, následný centr ale nic kloudného nepřinesl.
     
    34
    Petrus Boumal byl zezadu nepříjemně přišlápnut na útočné polovině v blízkosti středového kruhu a musí být ošetřován.
     
    35
    Kromě Petruse Boumala je u postranní čáry ošetřován během přerušení i jeden z fotbalistů domácí Anži Machačkaly.
     
    36
    Arsen Chubulov narazil v blízkosti šestnáctky po krásném obloučku Ivana Markelova stojícího zády k bráně do jednoho z hostujících obránců, od kterého se odrazil jako od zdi. Faul se nepískal.
     
    36
    Ural mohl podniknout rychlý protiútok, jenže z něho nic nebylo a Othman El Kabir byl za ostrý faul potrestán žlutou kartou.
     
    37
    Ivan Markelov si na přední tyči naskakoval na centr z levé strany hřiště, jenže na něj nedosáhl a hosté ho poté odvrátili.
     
    38
    Blíží se závěr prvního poločasu a na stadionu Anži Machačkaly stále marně čekáme na úvodní gól. Hraje se bez branek.
     
    39
    Anži Machačkala zvolila útok po levém křídle, k ničemu se ale nedostala a hostující Denys Kulakov mohl v klidu vhazovat.
     
    39
    Arsen Chubulov vyvážel na ose hřiště míč od vlastní šestnáctky a Roman Jemeljanov ho zezadu zatáhl za pravou ruku. Rozhodčí měl situaci jako na dlani a udělil mu rychle žlutou kartu.
     
    40
    Oba týmy jdou do každého souboje s obrovským nasazením a zatím jsme svědky hodně fyzicky náročného fotbalu.
     
    41
    Othman El Kabir si rychle srovnal míč na pravačku a zpoza šestnáctky napřáhl k dalekonosné střele, která nabrala příliš velkou výšku a zamířila nad bránu Giorgiho Loriy.
     
    42
    Ačkoliv měl sice v úvodu zápasu mnohem lepší držení míče, jenže žádnou velkou příležitost si nevypracoval, zatímco Machačkala dvě v rychlém sledu. Stále je to ovšem 0:0.
     
    43
    Paul Anton upadl na pravé straně šestnáctky po souboji s Romanem Jemeljanovem, padal ovšem k zemi ještě předtím, než se k němu hostující záložník vůbec dostal.
     
    44
    Hlavní rozhodčí správně posoudil situaci a penaltu proti Uralu neodpískal. Vypadá to tedy, že se v prvním poločase žádného gólu nedočkáme. Ještě se ale zřejmě bude něco nastavovat.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Ural během úvodních minut dominoval držení míče, jenže jeho střely zpoza šestnáctky žádnou škodu nenadělaly, zatímco Machačkala mohla jít po necelé půlhodině hry do vedení, obránce Miral Samardžić ale hlavičkoval po rohu pouze do náruče brankáře Jaroslava Godzjura, který si o pár okamžiků později poradil s přízemní střelou Arsena Chubulova. Skóre po prvním poločase zápasu. Anži Machačkala 0 FK Ural 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Anži Machačkala rozehrála druhých pětačtyřicet minut, do kterých oba týmy vstupují bez změny v sestavě. Domácí se mohli po dlouhé kolmé přihrávce řítit sami na bránu, u míče byl ale jako první vybíhající brankář Jaroslav Godzjur.
     
    47
    Ural mohl zahrozit po diagonální přihrávce z levé strany hřiště, jenže jeden z jeho hráčů uprostřed šestnáctky po zpracování míče upadl na zem a penalta se proti Machačkala nepískala.
     
    48
    Othman El Kabir nedokázal na levé straně šestnáctky doběhnout míč včas a navíc se nepříjemně poranil. Hostující záložník je vsedě ošetřován za postranní čárou.
     
    49
    Anži Machačkala dnes bojuje o důležité tři body v boji o záchranu. Existují dva způsoby sestupu. Poslední dva celky sestupují přímo, zatímco další dva hrají zápas o udržení.
     
    50
    Sestupová zóna je v ruské Premier League velice vyrovnaná a domácí dnes potřebují ukončit sérii čtyř zápasů bez výhry.
     
    51
    Ze druhého poločasu uběhlo pět minut a oba týmy zatím pouze nakopávají míče směrem dopředu, nutno dodat, že bez úspěchu. Hra se tedy odehrává mezi šestnáctkami.
     
    52
    Eric Bicfalvi se na přední tyči dobře položil do pěkného centru z pravé strany, v předklonu ale hlavičkoval mimo bránu.
     
    52
    Jedna přešlapovačka a poté hned druhá, Ural se ale na levé straně šestnáctky tak či onak ke střele nedostal.
     
    53
    Eric Bicfalvi mohl dvakrát skórovat, jenže v obou případech ho dvakrát krátce po sobě fantasticky vychytal domácí brankář Giorgi Loria! Eric Bicfalvi nejprve pálil z hranice šestnáctky ke vzdálenější pravé tyči a poté z prostoru v blízkosti značky pokutového kopu, i s jeho následnou přízemní střelou si ale domácí brankář poradil, když ji fantastickým zákrokem vyrazil. Obrovská šance!
     
    54
    Další šance přišla po centru z rohového kopu, jeden z hostů ale bránu pohotovou střelou zhruba o metr přestřelil.
     
    55
    Domácí se vymanili z tlaku hostujícího celku a do šestnáctky přilétl diagonální centr z pravé strany, který byl odvrácen.
     
    56
    Nechybělo mnoho k tomu, aby Ural krátce po přestávce vedl, domácí ale podržel neuvěřitelnými zákroky Giorgi Loria.
     
    57
    Ivan Markelov ostrým skluzem zastavil útok Uralu tažený podél levé postranní čáry a viděl žlutou kartu.
     
    58
    Ural rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a po následném centru se vybíhající brankář Giorgi Loria nepříjemně střetl s jedním ze svých spoluhráčů. Hra byla přerušena.
     
    59
    Domácí brankář ne stále ošetřován, vypadá to ale, že se za okamžik zvedne zpět na nohy a bude moci pokračovat.
     
    60
    Necelá hodina hry je za námi a Giorgi Loria už je zpět na nohou. Vypadá to, že si poranil loket na levé ruce.
     
    61
    Anži Machačkala sportovně vrátila míč soupeři a po potlesku fanoušků i hráčů může utkání opět pokračovat.
     
    62
    Druhý poločas je mnohem zajímavější než první, stále ovšem pokračuje za bezbrankového skóre. Vypadá to, že tým, který skóruje jako první, s největší pravděpodobností zvítězí.
     
    62
    Vladimir Ilin si naběhl na přední tyči na centr z pravé strany hřiště a hlavou zamířil mimo. Rohu se poté nedočkal.
     
    63
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Magomed Musalov, přichází Alexandr Prudnikov.
     
    64
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Giorgi Loria, přichází Alexandr Budakov.
     
    65
    Giorgi Loria si poranil levý loket po srážce se svým spoluhráčem a není schopen v zápase pokračovat. Machačkala tedy sáhla ke střídání brankářů. Do brány šel Alexandr Budakov.
     
    66
    Ural napřáhl na hranici šestnáctky k nebezpečné přízemní střele, která mířila přesně k přední levé tyči, střídající brankář Alexandr Budakov ji ale skvělým zákrokem vyrazil na rohový kop!
     
    67
    Další šance přišla po přetaženém centru z rohového kopu, když se jeden z hostů na vzdálenější pravé tyči snažil vypálit pravačkou z otočky a jeho přízemní pokus byl zablokován.
     
    68
    Druhý poločas je hodně divoký a fotbalisté Uralu už mohli vést rozdílem třídy, jenže Machačkalu dvakrát podržel Giorgi Loria a poté i střídající brankář Alexandr Budakov.
     
    69
    Machačkala bude muset být s bodem spokojená, pokud utkání skončí bez branek. Ural je jasně lepší.
     
    70
    Alexandr Prudnikov si na pravé straně hřiště nabíhal v blízkosti šestnáctky na míč a nepříjemně nikým neatakován došlápl. Nyní na hřišti kulhá a bude zajímavé sledovat, zda bude muset střídat kvůli zranění.
     
    71
    Do konce zápasu zbývá odehrát necelých dvacet minut a vypadá to, že k náporu se nyní nadechuje Anži Machačkala.
     
    72
    Fotbalisté Machačkaly vybojovali na pravé straně hřiště standardní situaci a po dlouhém diagonálním centru poté na vzdálenější levé tyči rohový kop. Do šance se ovšem nedostali.
     
    73
    Denys Kulakov odvedl v obraně dobrou práci, když v blízkosti pravé postranní čáry odvrátil míč na autové vhazování. Domácí se pokusili poslat míč až do šestnáctky, autové vhazování bylo ovšem příliš krátké.
     
    74
    Machačkala se v rychlém sledu pokusila hru zrychlit kolmou přihrávkou, v obou případech ale byla příliš prudká.
     
    75
    Guram Tetrašvili krásně roztáhl hru na pravou stranu šestnáctky, odkud po jeho kolmé přihrávce přišel nádherný centr do ohně, a na vzdálenější levé tyči mohl skórovat Alexandr Prudnikov, jenže v akrobatické pozici míč levačkou ve vzduchu minul a ke střele nedošlo!
     
    76
    Patnáct minut do konce zápasu. Machačkala hraje na domácím stadionu s Uralem stále bez branek 0:0.
     
    77
    Ural se v rychlém sledu dvakrát ocitl v šestnáctce v náznaku šance, scházela ovšem finální přihrávka. Míč v obou případech skončil u střídajícího Alexandra Budakova.
     
    78
    Hosté poslali do šestnáctky z pravé strany hřiště pěkný centr, na přední tyči ho ovšem stáhl ze vzduchu Alexandr Budakov.
     
    79
    S přibývajícími minutami se hra hodně otevřela a přelévá se ze strany na stranu. Dočkáme se alespoň jednoho gólu?
     
    80
    Juan Lescano si na pravé straně šestnáctky zpracovával míč po kolmém diagonálním pasu hrudí, od kterému odskočil do zámezí, a ve skluzu se ho marně snažil udržet na hřišti.
     
    81
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Sergej Bryzgalov, přichází Amur Kalmykov.
     
    82
    Machačkala již využila všechny tři možnosti střídání, zatímco Ural překvapivě nesáhl ani k jedné změně v sestavě.
     
    82
    Denys Kulakov si zpracoval míč na levé straně hřiště a chtěl poslat do pokutového území centr, vůbec se mu ale nepovedl a zamířil vysoko nad bránu domácí Machačkaly.
     
    83
    Běží závěrečné minuty zápasu a domácí fanoušci doufají, že Machačkala dokáže urvat cenné tři body v boji o záchranu.
     
    84
    Ural právě vstřelil branku!
    ERIC BICFALVI si naběhl na krásnou kolmou přihrávku a na pravé straně hřiště napřáhl k nádherné střele zpoza šestnáctky, která zamířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány! FK Ural vede rázem 1:0! Asistence: Petrus Boumal.
    84. Eric BICFALVI - 0:1
     
    85
    Machačkala mohla rychle odpovědět, jenže první střela na pravé straně šestnáctky byla zablokována, zatímco druhá sražena na rohový kop, který žádné nebezpečí poté nepřinesl. Domácí utrpěli facku a prohrávají 0:1.
     
    86
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Vladimir Ilin, přichází Artem Fidler.
     
    87
    Machačkala už hraje vzadu na obrovské riziko a Uralu se otevírá cesta pro rychlé protiútoky do otevřené obrany.
     
    88
    Domácí zkusili zrychlit hru a do šestnáctky poslali dlouhou kolmou přihrávku, která skončila v náručí Jaroslava Godzjura.
     
    89
    Do konce zápasu zbývají odehrát necelé dvě minuty, ještě nás ale čeká nastavení, které bude zřejmě delší, než obvykle.
     
    90
    Amur Kalmykov ve středovém kruhu stáhl jednoho z protihráčů za rameno a za taktický faul viděl žlutou kartu.
     
    90
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Alexej Jevsejev, přichází Nikita Gluškov.
     
    90+1
    Nad rámec utkání bylo nastaveno 5 minut!
     
    90+2
    Petrus Boumal předvedl na levé straně obranné poloviny faul, po kterém domácí rozehrávali standardní situaci. Centr po kolmé přihrávce byl ovšem na přední tyči odvrácen.
     
    90+3
    Juan Lescano napřáhl zpoza šestnáctky ke střele, která minula s přispěním teče pravý horní roh brány, a následoval rohový kop. Následný centr byl ale odvrácen.
     
    90+3
    Po odvráceném centru vypálil zpoza šestnáctky pohotově Alexandr Prudnikov a jeho střela zpoza hranice pokutového území byla taktéž sražena na rohový kop, tentokrát z levé strany. Ani druhý centr ale další šanci nepřinesl.
     
    90+4
    Juan Lescano si na vzdálenější pravé tyči naběhl na krásný přetažený centr z levé strany hřiště a chytře hlavičkoval do protipohybu hostujícího brankáře, Jaroslav Godzjur ale předvedl úžasný reflexivní zákrok, když míč pravou rukou vyrazil!
     
    90+5
    Rozeběhla se poslední minuta utkání, která se za několik málo sekund naplní. Machačkala prohrává těsně 0:1.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Ural dokázal zvítězit na hřišti Machačkaly bojující o záchranu a uštědřit ji nepříjemnou ránu. Mnohem atraktivnější byla druhá část zápasu, během níž měl obrovskou šanci Eric Bicfalvi, který krátce po přestávce ani nadvakrát nedokázal překonat v rychlém sledu fantastického brankáře Giorgiho Loriu, šest minut před koncem ale krásnou střelou zpoza šestnáctky překonal střídajícího Alexandra Budakova. Giorgi Loria se po hodině hry zranil po střetu s jedním ze svých spoluhráčů a kvůli poraněnému lokti na levé ruce nebyl schopen utkání dochytat. Konečný výsledek dnešního utkání. Anži Machačkala 0 FK Ural 1. (19:59:03)

    Tomáš Reiner

    Branky: 84. Bicfalvi (Boumal)

    Karty:   11. Samardžić (MCK), 29. Polujachtov (MCK), 57. Markelov (MCK), 90. Kalmykov (MCK) – 32. Harojan (URA), 36. El Kabir (URA), 39. Jemeljanov (URA)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:16.
    Anži Machačkala: G. Loria (64. Budakov) – Musalov (63. Prudnikov), Bryzgalov (81. Kalmykov), Samardžić, Polujachtov – Anton, Tetrašvili (C) – Dančenko, Chubulov, Markelov – Lescano.
    Náhradníci: Sugrobov, Budakov – Chamdamov, Budkivskij, Poku, Glebov, Armaș, Prudnikov, Bakajev, Kalmykov, P. Jakovlev.

    FK Ural: Godzjur – Kulakov (C), Dinga, Harojan, Merkulov – Boumal, Jemeljanov – Jevsejev (90. Gluškov), Bicfalvi, El Kabir – Ilin (86. Fidler).
    Náhradníci: Poletajev, Baklov – Balažic, Dancev, Bavin, N. Černov, Gluškov, Jegoryčev, Fidler, Bevejev, Portňagin, E. Manučarjan.

    Rozhodčí: Kirill Levnikov. Asistenti: R. Usačev, K. Šalamberidze. Čtvrtý rozhodčí: Kukujan
    bahis siteleri