Everton – Newcastle 1:0 (kon.)
konec
Everton FC
1:0 (0:0)
Newcastle United
Pondělí 23.04.2018, 21:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:55:30)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:11.
     
    Je konec! Everton nakonec zvládl domácí dohrávku s Newcastlem United a vítězí nejtěsnějším možným způsobem 1:0! Everton na hřišti dominoval už v prvním poločase, ale Phil Jagielka v první velké šanci selhal! Na začátku druhé půle mohl hosty poslat do vedení Ayoze Pérez, jenže minul branku. Hned z následné akce naopak udeřil Everton, když si Theo Walcott udělal prostor na zadní tyči a dělovkou pod břevno otevřel skóre! Newcastle převzal iniciativu až v závěru utkání, ale domácí obrana v čele s Pickfordem už zvrat nepřipustila.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Michael Keane si svou práci skvěle splnil také na polovině hrací plochy. Obránce Evertonu dostal pod tlak Gayla, který se z těžké pozice nedokázal uvolnit.
     
    90+3
    Michael Keane pokračuje ve skvělém výkonu! Domácí stoper nyní zastavil průnikovou přihrávku mezi obránce Evertonu a odkopl míč ven ze šestnáctky.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Idrissa Gueye (Everton FC).
    Žlutou kartu dostává Kenedy (Newcastle United).
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90
    Jordan Pickford znovu předvedl skvělé čtení hry! Domácí brankář vystartoval včas z brankové čáry a před rozběhnutým Pérezem schoval míč do rukavic.
     
    89
    Hostům se rozehrávka přímého kopu vůbec nepovedla. Everton se naopak mohl vydat do rychlého protiútoku, ale Tom Davies vyslal nepřesnou přihrávku.
     
    88
    Michael Keane se vinou špatného zpracování dostal do horší pozice v souboji s Gaylem. Domácí obránce proto musel faulovat. Newcastle získal další přímý kop.
     
    87
    Hosté se po sérii odrazů v pokutovém území dožadovali odpískání pokutového kopu po údajné ruce Gueyeho. Sudí měl incident přímo před sebou a nechal pokračovat ve hře.
     
    86
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Cenk Tosun, přichází Baye Oumar Niasse.
     
    85
    Ayoze Pérez vyslal nadýchaný centr na malé vápno. Na přední tyči se do zakončení tlačil Gayle, ale radost mu překazil pozorný obránce Keane.
     
    84
    Dwight Gayle se z pravé strany pokutového území pokusil odcentrovat na vzdálenější tyč, jenže defenzíva Evertonu jeho pobídku odvrátila na roh.
     
    83
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Jonjo Shelvey, přichází Mikel Merino.
     
    82
    Leighton Baines hraje fantastické utkání! Krajní obránce domácího celku se na poslední chvíli položil Gayleovi pod nohy a včasným skluzem jej připravil o možnost odcentrovat.
     
    81
    Mohamed Diamé rozjel akci Newcastlu po pravé straně. Do kombinace se ihned zapojil střídající Jacob Murphy, jehož centr srazil Jagielka do autu.
     
    80
    Cenk Tosun napadal rozehrávku Newcastlu na jeho polovině. Jamaal Lascelles proti němu na poslední chvíli vystoupil a dokázal rozehrát na levé křídlo.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 51. Walcott

    Karty:   76. M. Keane (EVE), 90+2. Gueye (EVE) – 90+2. Kenedy (NEW)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:11.
    Everton FC: Pickford – Coleman, Jagielka, M. Keane, Baines – Schneiderlin (52. Davies), Gueye – Walcott, Rooney, Bolasie (59. Calvert-Lewin) – Tosun (86. Niasse).
    Náhradníci: Robles – Cuco Martina, Niasse, Ra. Funes Mori, Davies, Calvert-Lewin, Baningime.

    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lascelles, Lejeune, P. Dummett – Ritchie (79. Jacob Murphy), Diamé, Ayoze Pérez, Shelvey (83. Merino), Kenedy – Slimani (63. Gayle).
    Náhradníci: Darlow – Clark, Jacob Murphy, Gayle, Hayden, Manquillo, Merino.

    Rozhodčí: Madley – Perry, Holmes
    thejrc.org