Nice – Montpellier 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Troyes 2:1 (kon.) | Bordeaux – PSG 0:1 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
0:1 (0:0)
Paris Saint-Germain
Neděle 22.04.2018, 21:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u Ligue 1 na počtěnou. (22:59:57)
     
    Utkání mezi Bordeaux a PSG končí výhrou hostujícího celku. Domácí celek byl dnes skvělý a zasloužil si minimálně jeden bod, spíše ale tři. Hraje se ovšem na branky a tu jedinou vstřelil Giovani Lo Celso. Skvělý výkon podal v brance PSG Alphonse Aréola, díky němuž Pařížané vezou domů plný bodový zisk.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Vyrovnání v poslední minutě odmítl pohotový blok
     
    90+3
    Jules Koundé mohl vyrovnat, ale Aréola skvěle chytá a má také parádní obranu. Domácí bek zakončoval, ale Berchiche mu skočil do střely a zablokoval jeho pokus k tyčce!
     
    90+2
    Na levé straně působící François Kamano nyní o bránící hráče PSG vybojoval jeden z posledních vhazování utkání. Domácí budou rozehrávat od levé lajny.
     
    90+1
    Na startu první nastavené minuty se faulem provinil jeden z domácích, jenž tvrdým zákrokem u lajny odebral míč nedovoleným způsobem. Postiženým byl Yuri Berchiche.
     
    89
    Standardky se ujal aktivní Malcom, jenž míč poslal až na branku, kde byl ovšem pouze připravený Aréola. Ten míč ukryl v rukavicích a rozehrává směrem dopředu.
     
    88
    Presnel Kimpembe nyní zatáhl za záchrannou brzdu v momentě, kdy Gaëtan Laborde mohl postupovat sám na branku. Po faulu hostujícího beka přichází první žlutá karta.
     
    87
    Julian Draxler nyní ukázal svůj um. Vběhl do vápna, kde roztočil nohy a několikrát zatancoval. Zbavil se tak bránícího hráče a centroval na malé vápno, míč ovšem odvrátili bránící hráči.
     
    86
    Z pravé strany poté vletěl do vápna další míč, Gaëtan Laborde místo zakončení upadl, ale penalta se nepíská. Pokračovat se bude rohovým kopem Bordeaux.
     
    85
    Gaëtan Laborde následně dostal centrovaný míč do šestnáctky, kde hlavičkou zakončoval k levé tyčce. Alphonse Aréola je ale mužem zápasu a chytá i tento pokus.
     
    83
    Na hranici vápna následně dostával přihrávku německý šikula Julian Draxler. Ten na hranici vápna zakončoval v záklonu a branku nakonec vysoce přepálil.
     
    82
    Nicolas de Préville se následně dostal po pravé straně až do šestnáctky, kde na penaltě našel volného Lukase Lerager. Ten ale zakončení uspěchal a branku se mu pravačkou trefit nepovedlo.
     
    81
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Thomas Meunier.
     
    80
    François Kamano našel přihrávkou do vápna právě střídajícího Gaëtana Labordeho. Ten se otočil a zakončoval v ofsajdové pozici, pokračuje se odkopem od branky PSG.
     
    79
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Jaroslav Plašil, přichází Gaëtan Laborde.
    77. Giovani Lo Celso - 0:1
     
    77
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tohle domácí celek musí zamrzet, hosté se dostávají do vedení! Rohový kop byl odvrácen na nohu volného GIOVANIHO LO CELSA, jenž se opřel do míče a prostřeli všechny hráče před sebou.

    David Panuška

    Branky: 77. Lo Celso

    Karty:   88. Kimpembe (PSG)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 11:6. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:8.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Pablo, Poundjé – Lerager, Plašil (79. Laborde), Sankharé (70. Meïté) – Malcom, Braithwaite (71. de Préville), Kamano.
    Náhradníci: Mandanda – Baysse, Pellenard, Vada, Meïté, Laborde, de Préville.

    Paris Saint-Germain: Aréola – Dani Alves, Marquinhos (C), Kimpembe, Berchiche – Lo Celso, Rabiot, Nkunku (62. Draxler) – Pastore (65. Motta), Cavani, Mbappé (81. Meunier).
    Náhradníci: Trapp – Silva, Kurzawa, Meunier, Motta, Draxler, Weah.

    Rozhodčí: Gautier – Luzi, Annonier
    thejrc.org