Nice – Montpellier 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Troyes 2:1 (kon.) | Bordeaux – PSG 0:1 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
2:1 (0:1)
ESTAC Troyes
Neděle 22.04.2018, 17:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám vás u čtyřiatřicátého kola Ligue1, v němž se představí AS Saint-Étienne a ESTAC Troyes. Roli favorita bude zcela jistě plnit domácí celek, ovšem hosté potřebují body k záchraně, a tak nás čeká napínavé utkání.
     
    ESTAC Troyes

    Při pohledu na tabulku zjistíme, že hostujícímu celku patří osmnácté místo, které by ho odsoudilo k baráži o nejvyšší soutěž. Troyes ve třiatřiceti kolech získalo pouhých devětadvacet bodů. Co je ještě horší je fakt, že ESTAC čeká již osm utkání na vítězství. Na sedmnácté Toulouse ztrácí hosté čtyři body, a tak potřebují nutně zabrat. Nejlepším střelcem týmu je Adama Niane, jenž se prosadil sedmkrát.

    Troyes – Marseille 2:3
    Guingamp – Troyes 4:0
    Troyes – Nice 0:2
     
    AS Saint-Étienne

    Domácí celek najdeme na devátém místě, když získal šestačtyřicet bodů. ASSE i nadále bojuje o pátou příčku, která by mu zajistila postup do předkola Evropské ligy. Na toto místo ztrácí pouhé dva body a drží ho Rennes. Ovšem Saint-Étienne v posledních týdnech hraje výborně a již jedenáct zápasů nepoznalo hořkost porážky. Nejlepším střelcem týmu je Remy Cabella, jenž soupeřům nasázel sedm gólů.

    Štrasburk – Saint-Étienne 0:1
    Saint-Étienne – PSG 1:1
    Nantes – Saint-Étienne 0:3
     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Debuchy, Théophile-Catherine, Subotić, Gabriel Silva – Dioussé, M'Vila – Bamba, Cabella, Ntep – Hamouma.
    Náhradníci: Moulin – M'Bengue, Janko, Hernani, Monnet-Paquet, Tannane, Berić.

    ESTAC Troyes: Zelazny – Cordoval, Giraudon, Hérelle, Ch. Traoré – Bellugou, Azamoum – Grandsir, Nivet (C), Darbion – Niane.
    Náhradníci: Diouf – Mbeumo, Vizcarrondo, Walter, Suk Hjun-Čun, J. Obiang, Ben Saada.

    Rozhodčí: Jochem – Jeanne, Aube.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Jochem dal pokyn k zahájení zápasu. Jako první se k míči postavili domácí hráči. ASSE se nikam moc nežene a kombinuje na vlastní polovině, až po několika desítkách vteřin přišel nepovedená pas.
     
    2
    AS Saint-Étienne nastoupilo k dnešnímu střetnutí v tradičních zelených dresech, naopak ESTAC Troyes zvolilo modrou barvu. Vraťme se na zelený pažit, kde kombinují domácí.
     
    3
    Na stadionu od samého začátku panuje výborná divácká kulisa. Fanoušci ASSE prozpěvují chorály a z jejich zpěvu je cítit, že očekávají tříbodový přísun.
     
    4
    Hráči v zelených dresech soupeři téměř nepůjčují balon. Ten byl přenesen přes celou šířku na pravou stranu, kde si nabíhal Mathieu Debuchy, ale jeho centr byl hodně nepřesný.
     
    5
    Po nedorozumění u postranní čáry v podání hostů se ASSE vrací k míči. Po autovém vhazování přichází další kombinace na polovině soupeře. Na pravé straně se opět rozeběhl Mathieu Debuchy, jenž ve druhé vlně viděl nabíhajícího spoluhráče. Ovšem Paul-Georges Ntep z voleje placírkou jen těsně přestřelil.
     
    7
    Úvodní minuty patří domácímu celku, který se ale tentokrát musel bránit. Trochu kostrbatě se k zakončení procpal Adama Niane, jenž v pádu zamířil pouze vysoko nad domácí branku.
     
    8
    Troyes právě vstřelilo branku!
    Po obrovské chybě Nevena Subotiće se hostující celek dostává do vedení! Domácí stoper nastřelil Benjamina Niveta, který mohl upalovat směrem k brance. Kapitán Troyes zvedl hlavu a přihrál před branku na osamoceného ADAMA NIANA. Ten už měl před sebou jednoduchou část své práce a mohl se běžet se spoluhráči radovat. Asistence: Benjamin Nivet.
    8. Adama NIANE - 0:1
     
    10
    Domácí celek na nic nečeká a žene se do dalších útoků. Ovšem už nyní je jasné, že ASSE čeká těžká práce.
     
    11
    Mathieu Debuchy je na pravé straně hodně aktivní a dalším centrem našel v šestnáctce spoluhráče. ten si sice balon zpracoval, ale zakončit už nedokázal. Romain Hamouma byl totiž atakován, a tak mu byla střela znemožněna.
     
    13
    Na zeleném pažitu zůstal ležet Adama Niane, kterému se nechtělo na nohy. Vše změnila až promluva hlavního rozhodčího a z tribun se díky tomu ozývá pískot na autora jediného gólu.
     
    14
    Po centru z levé strany bude Saint-Étienne rozehrávat rohový kop. Centr od rohového praporku mířil do malého vápna, kde Mathieu Debuchy povalil brankáře, a tak se píská útočný faul.
     
    16
    Tlak domácího celku trochu opadl, což je logické. Ovšem domácí jsou u balonu častěji, ale zatím se do velkých šancí dostávají poskromnu.
     
    17
    Saint-Étienne opět kombinuje na polovině soupeře, ovšem další útok po levé straně úspěch neslavil. Nejprve míč zadrbal Gabriel Silva a následně ho za autovou čáru poslal Paul-Georges Ntep.
     
    18
    Jeden z hostů pronikl do šestnáctky a okamžitě poslal centr před branku. Na zadní tyči zavíral celou situaci Adama Niane, který mohl vsítit druhý gól, ale nesměly by mu podjet nohy.
     
    20
    Dvacet minut je minulostí, ASSE je sice více u balonu, ale ve vedení jsou hosté. Troyes čeká na rychlé protiútoky a chyby v obraně soupeře. Právě ta v podání Nevena Subotiće přišla.
     
    21
    Na levé straně byl faulován Gabriel Silva, kterého k zemi poslal Adama Niane. Saint-Étienne pošle do pokutového území centr, jenž by mu mohl pomoci ke srovnání.
     
    22
    Mé odhady byly hodně odvážné, protože centrovaný míč nepřeletěl ani prvního bránícího hráče. Ovšem Troyes odkopem balon pouze odevzdalo na domácí kopačky.
     
    23
    Jenže ani ASSE se moc daleko nedostalo, a tak mohou hosté uklidnit hru. Do útoku se až vydal Samuel Grandsir, který prohrál osobní souboj s bránícím hráčem.
     
    24
    Hlavní rozhodčí kvůli horkému počasí přerušuje hru a dává hráčům možnost se občerstvit. Zejména domácí trenér má svým svěřencům, co říct.
     
    26
    Po přestávce na občerstvení se opět hraje. Domácí se okamžitě ujali míče a dokonce se probojovali ke střeleckému pokusu. Zpoza vápna k levé tyči mířil Paul-Georges Ntep, ale Erwin Zelazny byl připravený.
     
    28
    Saint-Étienne až na tu jednu chybu dominuje utkání. Hraje se téměř neustále na polovině hostujícího celku, který už má s domácím týmem obrovské potíže. Jak dlouho může tahle obranná hráz ještě vydržet?
     
    29
    Domácí trenér zvedl z lavice hned dva hráče a jedním z nich je kanonýr Robert Berić. Ovšem vraťme se na zelený pažit, kde si do vápna naběhl Romain Hamouma, ale jeho příležitosti předcházel ofsajd.
     
    31
    Za obranu Troyes si naběhl další z domácích hráčů, ovšem také tentokrát je pískán ofsajd. Jenže hostující celek míč opět pouze odevzdal a vrátil se do obranného bloku.
     
    33
    Po dalším útoku bude Saint-Étienne rozehrávat rohový kop. Centr od praporku mířil na hranici malého vápna, ale domácí se k zakončení neprobojovali.
     
    34
    Po tvrdém ataku zůstává na zeleném pažitu ležet Rémy Cabella. Saint-Étienne bude rozehrávat standardní situaci. Domácí Jonathan Bamba zpoza vápna zakončil, ale míč zamířil jen nad břevno.
     
    35
    Trochu sobecky se zachoval Paul-Georges Ntep, jenž mohl posunout míč na rozběhnutého spoluhráče. Jenže místo toho volil zakončení do před sebou stojícího obránce.
     
    37
    Rémy Cabella si dal před balon šikovně tělo a v nesnázích byl faulován. Domácí celek rozjíždí další kombinační hru na polovině soupeře.
     
    39
    První poločas se blíží ke svému konci a zatím je ve vedení překvapivě hostující celek. Ovšem obraz hry je zcela opačný. Musím vyzdvihnout atmosféru na stadionu, kde domácí příznivci ženou svůj tým za otočením výsledku.
     
    40
    Modrá hráz je zaparkovaná před šestnáctkou a sledujeme spíše hru na jednu branku. Ovšem další zakončení ASSE zamířilo jen do modrého autobusu.
     
    41
    Troyes z ojedinělé šance otevřelo skóre a nyní si říká o inkasování gólu. Ovšem centr z levé strany skončilo v rukavicích Erwina Zelaznyho. Hostující brankář skvěle vyběhl a nepustil soupeře k hlavičce.
     
    43
    Další útok Saint-Étienne je tažený po levé straně, ale celou situaci zastavil útočný faul. Hosté s rozehráním hodně váhají, což je doprovozeno pískotem.
     
    44
    V závěru poločasu byl těsně za pokutovým územím faulován Romain Hamouma. Tohle bude standardní situace pro ASSE z velmi nadějné pozice. Režie nám ukázala, že faul se odehrál čtyřiadvacet metrů od branky.
     
    45
    K rozehrání přímého kopu se postavil Rémy Cabella, jenž našel díru ve zdi. Ovšem jeho zakončení zamířilo do levého spodního rohu branky, kde byl připraven Erwin Zelazny.
     
    45+1
    V nastavení byl ještě faulován u postranní čáry Paul-Georges Ntep. Ovšem následný centr zamířil jen na hlavu bránícího hráče, a tak se v úvodní pětačtyřicetiminutovce nic nestane.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase se spustil z tribun pískot, jelikož výsledek je pro ASSE nepříznivý. Troyes se dobrých čtyřicet minut bránilo, ale využilo chyby Nevena Subotiće, jenž soupeři doslova namazal. Vraťme se ještě ke hře domácího celku, který téměř neustále kombinoval na polovině soupeře. Ovšem kromě jedné velké šance z úvodu utkání si další velkou šanci Saint-Étienne nevypracovalo. Spíše sledujeme pokusy zpoza vápna, které míří buď mimo branku nebo do prostoru, kde stojí brankář. Uvidíme, co nám oba celky nabídnou ve druhé půli. Ovšem očekávám, že to bude něco podobného jako v té první.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Paul-Georges Ntep, přichází Kévin Monnet-Paquet.
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Assane Dioussé, přichází Robert Berić.
     
    46
    Hlavní rozhodčí poslal do hry hned dva nové hráče a je cítit, že ofenzivní síla ASSE ještě trochu stoupla. Už byl rozehrán druhý poločas a domácí celek je opět v kombinaci.
     
    47
    Z pravé strany mířil centr do pokutového území, za nímž běžel Robert Berić. Ovšem proti němu vystartoval Erwin Zelazny, který vládne ve vzduchu a situaci překazil.
     
    48
    Hostující celek se těžko dostává za půlící čáru, což se potvrdilo také nyní. Naopak ASSE po zisku balonu spěchá na polovinu soupeře, kde opět hledá cestu do vápna.
     
    49
    Další centr z pravé strany mířil na zadní tyč, kam si nabíhal Kévin Monnet-Paquet. Ovšem ten míč pro máchl, a tak bude ASSE rozehrávat od rohového praporku.
     
    49
    To není snad ani možné, co ASSE v tuto chvíli zahodilo. Střílený centr do malého vápna poslal Gabriel Silva, jehož pokus vyrazil brankář na nohu Jonathana Bamby. Ten okamžitě střílel, ale do míst, kde se nacházela hlava Romaina Hamoumy. Ovšem domácí ofenzivní hráč branku přestřelil z malého vápna.
    49. Obrovská šance domácího celku
     
    52
    Hostující celek byl opět chvíli u balonu, ale za půlící čárou ho byl zbaven. Ovšem Troyes bude alespoň vhazovat. Jenže také po tom míč dlouho neudrželo.
     
    53
    Saint-Étienne po zisku míče opět rychle míří před branku soupeře. Dobrým pohybem si na pravé straně o míč řekl Mathieu Debuchy, ale jeho centr odvrátil první bránící hráč před brankou.
     
    54
    Nevybíravým zákrokem zasáhl do hry Adama Niane, jenž přišlápl nohu Rémyho Cabella. ASSE bude rozehrávat další standardní situaci z nadějné pozice.
     
    55
    Volný kop rozehrál velmi dobře Romain Hamouma, jenž našel nabíhajícího spoluhráče. Ovšem hlavička Kévina Monneta-Paqueta zamířila jen vedle levé tyče hostující brány.
     
    56
    Po dlouhé době se připomněli také hosté, kteří se po centru z levé strany mohli dostat do další obrovské hráče. Ovšem jeden z hráčů v modrém na zadní tyči na míč nedosáhl.
     
    57
    Na zeleném pažitu zcela mimo hru zůstal ležet Samuel Grandsir. Hlavní rozhodčí hru přerušuje, což donutilo domácí fanoušky k pískotu. Hra byla přerušena totiž až potom, co hosté ztratili balon.
     
    58
    Dlouhý balon na hrací ploše ještě stihl Gabriel Silva, jenž zleva poslal centr do vápna. Ovšem domácímu celku je odpískán útočný faul, a tak se opět hra přerušuje.
     
    59
    Hráči se srazili hlavami, a tak na zelený pažit míří lékařské týmy. Mathieu Debuchy si roztrhl obočí a musí mu být omotána hlava. Až oba aktéři opustí hrací plochu, bude se pokračovat.
     
    61
    Hosté čekají na chyby soupeře a jedna z nich přišla právě nyní. Do šestnáctky si naběhl Adama Niane, ale ještě před ním byl míč tečován. Rohový kop se nikomu v modrém nechce rozehrávat, což donutilo domácí příznivce k pískotu.
     
    62
    Další rohový kop v podání Troyes a opět pískot fanoušků. Tentokrát se hostům podařilo zakončit, ale hráč se musel otočit čelem k brance a ještě zamířil doprostřed brány.
     
    63
    Žlutou kartu dostává François Bellugou (ESTAC Troyes), který nezachytil pohyb soupeře, a tak ho kopl úmyslně do kolene.
     
    64
    a po dalším zákroku za hranici pravidel se hra přerušuje. To nevyhovuje hlavně Saint-Étienne, které by potřebovalo zvýšit tempo hry.
     
    65
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Adama Niane, přichází Johann Obiang.
     
    66
    Pískot začíná sílit! Domácím příznivcům se nelíbí zdržování hry hostujícího celku a tohle si pomalu začíná opravdu říkat o potrestání. Také odkop od hostující brány se docela pomalý.
     
    68
    Pro faul si došel Romain Hamouma, ale dle opakovaného záběru je vidět, že to bylo spíše divadelní představení. ASSE bude rozehrávat zkrácený rohový kop.
     
    69
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    A po zásluze je vyrovnáno! Sám faulovaný Romain Hamouma rozehrál volný kop a jeho centr našel střídajícího ROBERTA BERIĆE. Slovinský útočník je známým střelcem a když naskakuje na malém vápně zcela sám, nemůže se mýlit! Asistence: Romain Hamouma.
    69. Robert BERIĆ - 1:1
     
    70
    ASSE se tlačí za otočením stavu utkání! Domácí vyslali zpoza vápna další pokus, ale ten zamířil doprostřed branky, kde musel míč nad břevno vyrazit Erwin Zelazny.
     
    72
    Trochu se štěstím se k přihrávce dostal Romain Hamouma. Domácí ofenzivní hráč se pokusil prohodit míč mezi dvěma soupeři, ale právě nohu jednoho z nich trefil.
     
    74
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Misky vah se právě převážily na stranu domácího celku! Dobrým pohybem za obranu si o míč řekl Romain Hamouma, který zvedl hlavu a viděl nabíhajícího ROBERTA BERIĆE. Slovinský sniper se s tím nepáral a trochu se štěstím dostal míč střelou doprostřed branky za čáru. Asistence: Romain Hamouma.
    74. Robert BERIĆ - 2:1
     
    75
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Adama Niane, přichází Chaouki Ben Saada.
     
    77
    Hostující celek rozehrával standardní situaci a po vstřelené brance se mění také obraz hry. Hráči v modrém pochopili, že musejí bodovat a více se tak cpát do útoku.
     
    78
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Hernani.
     
    79
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Stéphane Darbion, přichází Suk Hjun-Čun.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Charles Traoré (ESTAC Troyes), který si po ztrátě míče pomohl zatažením za dres, a tak je správně dalším potrestaným hráčem.
     
    81
    Jonathan Bamba doslova utancoval soupeře, čímž se dostal k centru. Ten mířil na Mathieua Debuchyho, kterému k zasažení balonu chybělo jen pár centimetrů.
     
    82
    Plné ruce práce měl nyní hlavní rozhodčí, jenž klidně mohl vylučovat. François Bellugou nejprve fauloval a následně kopl do hrudníku soupeře. Yann M'Vila si to nechtěl nechat líbit, ale hlavní sudí strkanici nepřipustil.
     
    84
    Troyes se snaží s výsledkem ještě něco udělat, ale jeho útoky se zdají bez nápadu. Další nákop mířil na Suka Hjuna-Čuna, ale jeho výška je příliš nízká, a tak vzdušný souboj prohrál.
     
    85
    Jonathan Bamba zamíchal míč mezi nohama, ale pokusil se ač byl tísněn zakončit. Ovšem jeho pokus byl hodně nepřesný a situace si spíš žádala přihrávku.
     
    86
    Tentokrát Jonathan Bamba vyslal kolmicí do vápna Roberta Beriće, který prostřelil brankáře střelou na zadní tyč- Ovšem slovinský útočník se nacházel v ofsajdovém postavení, a tak jeho radost byla zbytečná.
     
    88
    Rémy Cabella si dlouho vodil soupeře, který ztratil trpělivost a podrazil soupeře. ASSE bude rozehrávat další standardní situaci.
     
    89
    Robertu Berićovi není hattrick přán! Jonathan Bamba poslal centr přesně na hranici malého vápna, kam si naběhl právě slovinský střelec. Ovšem ten ve vyložené situaci zasáhl míč holení, a tak branku překopl.
    89. Robert Berić odmítl vsítit hattrick
     
    90
    Běží poslední desítky vteřin a Saint-Étienne drží balon na kopačkách. Ovšem na polovině soupeře o něj přišlo a musí se rychle vracet před vlastní branku.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+2
    Erwin Zelazny byl hodně venku z branky, čehož si všiml Rémy Cabella. Jeho pokus z vlastní poloviny letěl dlouho vzduchem, a tak se hostující brankář stihl vrátit.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dohráno, je dobojováno! Saint-Étienne zcela zaslouženě otočilo stav zápasu na svou stranu a připisuje si důležité tři body. Domácí celek už dvanáct zápasů nepoznal hořkost porážky, čímž se posunul na šestou příčku tabulky. Dlouho to vypadalo, že Troyes zataženou obranou uhraje nějaký ten bodík, ale to by nesměl nastoupit střelec z povolání Robert Berić, který rozhodl o tom, že tři body zůstanou v Saint-Étienne.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (18:57:29)

    Michal Luxa

    Branky: 69. Berić (Hamouma), 74. Berić (Hamouma) – 8. Niane (Nivet)

    Karty:   63. Bellugou (TRY), 80. Ch. Traoré (TRY)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 5:21.
    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Debuchy, Théophile-Catherine, Subotić, Gabriel Silva – Dioussé (46. Berić), M'Vila – Bamba, Cabella, Ntep (46. Monnet-Paquet) – Hamouma (78. Hernani).
    Náhradníci: Moulin – M'Bengue, Janko, Hernani, Monnet-Paquet, Tannane, Berić.

    ESTAC Troyes: Zelazny – Cordoval, Giraudon, Hérelle, Ch. Traoré – Bellugou, Azamoum – Grandsir, Nivet (C), Darbion (79. Suk Hjun-Čun) – Niane (65. J. Obiang).
    Náhradníci: Diouf – Mbeumo, Vizcarrondo, Walter, Suk Hjun-Čun, J. Obiang, Ben Saada.

    Rozhodčí: Jochem – Jeanne, Aube
    thejrc.org