RB Lipsko – Hoffenheim 2:5 (kon.) | Frankfurt – Hertha 0:3 (kon.) | Hamburg – Freiburg 1:0 (kon.)
Hannover – Bayern 0:3 (kon.) | Stuttgart – W. Brémy 2:0 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 4:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:0 (1:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 21.04.2018, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (20:23:41)
     
    V jednatřicátém kole zaslouženě vítězí Dortmund, jenž si připisuje cenné tři body a přibližuje se na jediný bod velkému rivalovi. Ovšem Schalke hraje svůj zápas až zítra, a tak může znovu odskočit. Vraťme se k samotnému utkání, v němž si Borussia vytvořila snad devět velkých příležitostí, zatímco Leverkusen se k zakončení dostával jen zpoza šestnáctky. Výborné střetnutí odehrál Jadon Sancho, jenž se neustále nabízel a díky tomu vsítit svoji první branku v Bundeslize.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Fanoušci na tribunách se postavili a v poslední minutě základní hrací doby oslavují své hráče. Ti aktuálně nikam nespěchají a kombinují na vlastní polovině. Duel se už spíše jen dohrává.
     
    88
    Asi nejlepším hráčem Leverkusenu je dnes Julian Brandt, který tentokrát přihrál doprostřed hrací plochy. Zpoza vápna se napřáhl Karim Bellarabi, jehož pokus mířící k tyči zneškodnil Roman Bürki.
     
    86
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Sergio Gómez.
     
    85
    Domácí příznivci už oslavují vysoké vedení svého oblíbeného celku. Ovšem budou moci sledovat další rychlý útok Borussie. Ten zakončil technickým pokusem Jadon Sancho, jenž branku těsně přestřelil.
     
    84
    Marco Reus měl na kopačce hattrick, když se balon odrazil před něj. Domácí kapitán měl před sebou už jen brankáře, ale místo střely volil kličku dobíhajícímu obránci. Bohužel pro něj mu byl míč ukopnut.
     
    82
    Další centr Leverkusenu měl téměř ideální parametry, ale do šestnáctky si naběhl pouze jediný hráč v bílém. Jenže k tomu se balon nedostal, a tak zasáhl Łukasz Piszczek, jenž prsy přiklepl míč k brankáři.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Maximilian Philipp, přichází Jeremy Toljan.
    79. Marco REUS - 4:0
     
    79
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tohle si Leverkusen rozhodně nezaslouží a výsledek pro něj začíná být hodně krutý! Jadon Sancho dostal přihrávku na levou stranu, zvedl hlavu a nadýchaným centrem našel osamoceného MARCA REUSE. Domácí kapitán zachoval pevné nervy a hlavičkou do protipohybu brankáře si připisuje druhý gól v tomto střetnutí. Asistence: Jadon Sancho.
     
    78
    Pomalu se blížíme ke konci zápasu, ale Leverkusen se neustále pokouší o snížení. Střídající Kai Havertz předskočil soupeře a následně našel spoluhráče. Jenže další centr z levé strany byl příliš dlouhý.
     
    76
    Po třetím gólu Dormundu jsou to hosté, kteří jsou téměř neustále u míče. Ale jejich další útok končí dlouhou kolmicí do pokutového území, kde si pro balon vyběhl Roman Bürki.
     
    74
    Julian Brandt se uvolnil skvělým pohybem na levé straně a pak přesně našel kapitána. Kevin Volland zakončil z voleje a říkal si o snížení, ale Roman Bürki reflexivně zasáhl a drží stále čisté konto.
     
    72
    Julian Brandt se uvolnil na levé straně a přihrával do šestnáctky, kde se míče zmocnil Ömer Toprak. Ovšem jemu se nepodařil odkop, a tak mu museli pomoci spoluhráči.
     
    71
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází Mahmoud Dahoud.
     
    70
    V krátkém sledu se poněkolikáté Bayer přiblížil domácí brance, ale fanouškům Dortmundu už je to jedno Ti si prozpěvují chorály a myslí na tři body. Neznepokojil je ani pokus vyslaný zpoza šestnáctky.
     
    69
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Lucas Alario, přichází Karim Bellarabi.

    Michal Luxa

    Branky: 13. Sancho (Pulisic), 55. Reus (M. Götze), 63. Philipp (Sancho), 79. Reus (Sancho)

    Neproměněná penalta: 38. Reus (DOR), brankář R. Özcan zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:14.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Akanji – Reus (C) (86. Gómez), Weigl, M. Götze – Pulisic (71. Dahoud), Philipp (81. Toljan), Sancho.
    Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Jarmolenko, Toljan, Dahoud, G. Castro, Gómez.

    Bayer Leverkusen: R. Özcan – P. Retsos, Tah (42. Jedvaj), S. Bender, Henrichs – Kohr, Aránguiz – Brandt, Volland (C), Bailey (46. Havertz) – Alario (69. Bellarabi).
    Náhradníci: Lomb – Kießling, Baumgartlinger, Jedvaj, Havertz, Frey, Bellarabi.

    Rozhodčí: Schmidt – Günsch, Emmer
    thejrc.org