RB Lipsko – Hoffenheim 2:5 (kon.) | Frankfurt – Hertha 0:3 (kon.) | Hamburg – Freiburg 1:0 (kon.)
Hannover – Bayern 0:3 (kon.) | Stuttgart – W. Brémy 2:0 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 4:0 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
2:0 (1:0)
Werder Brémy
Sobota 21.04.2018, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:18. (17:27:13)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a Stuttgart vítězí v domácím prostoru nad Werderem Brémy 2:0.

    Opatrný začátek zápasu utnul již ve čtrnácté minutě kapitán Stuttgartu Christian Gertner, který se pověsil do vzduchu a Insúův centr poslal hlavou přesně k pravé tyči. Následně si domácí celek vytvořil další tlak, ale Pavlenka už další střelu za svá záda nepustil. Také druhá půle začala velmi opatrně. Brémy se dostávaly více do hry, ale na vyrovnání to nestačilo. Naopak v samotném závěru přidal pojistku na 2:0 střídající Berkay Özcan.

    V dresu Brém odehráli celý zápas Jiří Pavlenka i Theodor Gebre Selassie.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Berkay ÖZCAN - 2:0
     
    90+3
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Donis se uvolnil na levé straně, dokázal se dostat do otevřené obrany, poté oslovil přihrávkou střídajícího BERKAYE ÖZCANA, který si již před prázdnou brankou věděl rady. Tři body dnes zůstanou ve Stuttgartu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90. Jiří Pavlenka zlikvidoval Donisovu šanci
     
    90
    Pavlenka ještě drží naděje Brém na bodový zisk. Gentner postupoval s Donisem na jediného obránce, kapitán Stuttgartu ale akci výrazně zpomalil a poté končí Donisova střela jen na skvělém českém brankáři.
     
    89
    Holger Badstuber je dnes naprosto neprostupný. Nyní to zkoušel Kruse, ale i hostující kapitán ztroskotal na Badstuberovi ještě před vápnem Stuttgartu.
     
    88
    Gebre Selassie skvěle nabíhal na pravé straně, poté poslal přesný přízemní centr ke vzdálenější tyči, kde byl Bargfrede, ale tomu se pod nohy vrhl Baumgartl, který zablokoval hostující střelu.
     
    87
    Donis si dělal až příliš agresivně místo u míče. Přepadl přes ležícího Friedla, který ale byl na trávníku po souboji právě s Donisem.
     
    86
    Hosté jsou stále bez míče. Dlouhý odkop Brém skvěle zpracoval Badstuber, pomohl si přihrávkou na Zielera a poté s klidem rozehrál k Aogovi.
     
    85
    Brémám již příliš času na srovnává nezbývá. Nyní navíc fauloval u středového kruhu Friedl a hra se tak přesune na polovinu hostujícího týmu.
     
    83
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Mario Gómez, přichází Marcin Kamiński.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Donis si nyní zpracoval dlouhou přihrávku z vlastní poloviny a dokonce vypálil. Pavlenka byl u své tyče včas.
     
    82
    Brémy se rozhodně nevzdávají. Rašica chtěl najít rozběhnutého Friedla, ale svou přihrávku přetáhl až za koncovou lajnu. Zieler může rozehrávat od své branky.
     
    81
    Stuttgartu už stačí držet míč daleko od vlastní branky. Insúa nebyl ve druhém poločase téměř vůbec vidět, ale nyní je nachytán v ofsajdu.
     
    80
    Hostům nevychází finální fáze. Tentokrát centroval do vápna aktivní Rašica, ale nikdo v zeleném se do zakončení nedostal.
     
    78
    Ascacibar byl přidržen u pravé postranní lajny Junuzovičem. Domácí záložník se hodně zlobil, ale žlutá karta to pro střídajícího Junuzoviče nebude.

    Vít Schück

    Branky: 14. Gentner (Emiliano Insúa), 90+3. Özcan (Donis)

    Karty:   55. Ginczek (STU) – 8. Kainz (BRM), 41. Bargfrede (BRM)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:18.
    VfB Stuttgart: Zieler – Pavard, Baumgartl, Badstuber, Emiliano Insúa – Gentner (C), Ascacibar, Aogo, Thommy (69. Donis) – Ginczek (59. Özcan), Mario Gómez (83. Kamiński).
    Náhradníci: Meyer – Donis, Akolo, Mangala, Özcan, Bruun Larsen, Kamiński.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Friedl – M. Eggestein, Bargfrede, Gondorf (74. Junuzović) – Belfodil (73. Jóhannsson), M. Kruse (C), Kainz (64. Rašica).
    Náhradníci: Drobný – Bauer, Jóhannsson, Rašica, Langkamp, Junuzović, J. Eggestein.

    Rozhodčí: Storks – Dietz, Beitinger
    ocianews.com