KAIS Mora UIF – IKSU 2:4 (kon.) | Storvreta – Falun 6:2 (kon.)
konec
Storvreta IBK
6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
IBF Falun
Sobota 21.04.2018, 15:10 • Globen, Stockholm • Švédská Superligan • Superfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:10.
     
    Přeji všem krásné odpoledne. Dnes bych vás chtěla přivítat u toho nejlepšího, co nám může florbal na klubové úrovni připravit. Čeká nás totiž Superfinále švédské superligy. V tom se střetne Storvreta a Falun. Jak utkání dopadne? To se dozvíme již brzy. Utkání startuje v 15:10!
     
    Storvreta IBK

    Domácímu týmu se v základní části dařilo nadmíru. Celou ligu totiž ovládl, když získal hned sedmdesát sedm bodů. Před druhým Falunem měl náskok bodů tří.

    Čtvrtfinále play-off:

    V první fázi vyřazovacích bojů se Storvreta utkala s Helsinborgem. Ta si s ním poradila celkem přesvědčivě, a nakonec vyhrála naprosto přesvědčivě 4:0 na zápasy. Dvakrát však vyhrála jen o jednu branku, z čehož přišla jedna výhra až v prodloužení.

    Semifinále play-off:

    Zde se domácí tým utkal s Mullsjö. Tady byla většina zápasů velmi těsných, což se projevilo tím, že Storvreta padla hned dvakrát. Navíc hned čtyři zápasy skončily o gól!
     
    IBF Falun

    Také Falunu se v základní části dařilo. Loňský vítěz švédské Superligy se umístil na druhém místě o tři body za svým dnešním soupeřem. Dá se tedy očekávat pikantní souboj!

    Čtvrtfinále play-off:

    V prvním kole play-off se Falun střetl s Dalenem. Tuto sérii ovládl naprosto jednoznačně, když ji ovládl 4:0 na zápasy, v nichž nasázel 27 branek.

    Semifinále play-off:

    V boji o finále vyzval tento úspěšný tým Linkoping. V prvním utkání sice padl 5:9, ovšem ta následující čtyři vyhrál a postoupil do boje o druhý titul v řadě.
     
    Jedná se tedy o souboj dvou velice úspěšných týmů. Od roku 2010 totiž švédská superliga nepoznala jiného vítěze než tyto dva týmy. Oba týmy navíc vyhrály čtyřikrát a je tedy otázkou, jak duel dopadne!
     
    Úvodní sestavy:

    Storvreta IBK: Klinsten (Pettersson) – Samuelsson, Nilsberth, Berggren, Gustafsson, Stenmark – Rudd, Winroth, Sjögren – Stenberg, Andersson, Pettersson – Ahlroth, Lindholm, Paulsson.

    IBF Falun: Rehn (Lilja) – Holmgren, Johansson, Berg, Fernqvist, Fahlström – Calrström Adriansson, Enström – H. Hajo, C. Hajo, Cederström – Hallén, Backby, Aldeeb – Lundmark.

    Rozhodčí: Thomas Andersson, Rickard Wissman.
     
    Oba týmy jsou již na hrací ploše. K slyšení už je také švédská hymna. Utkání co nevidět začne! Storvreta nastoupí v červených dresech, Falun v černých.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Utkání odstartovalo! Úvodní buly vyhrál hostující tým a skoro plná aréna ve Stockholmu se může těšit na nejlepší florbal na světě. Přesto první útočila Storvreta.
     
    00:23
    Nakonec ovšem nedošlo ani ke střele, jelikož přihrávka zpoza branky nenašla nikoho z hráčů v červených dresech. U míčku je Falun.
     
    00:52
    Hra je zatím ovšem plná nepřesností. Nakonec mohl rozehrává Falun poté, co se nedovoleným zákrokem představil domácí tým. Útok skončil bez střely.
     
    01:40
    Konečně nějaká akce, jež vypadala zajímavě! Johansson poslal rychlý pas k pravé tyčce, kde byl připravený Aldeeb, ale míček z první netrefil. Škoda pro hosty.
     
    02:55
    Velké šance na obou stranách! Nejdříve Holmgren přihrával před branku, kde nikdo z hostí míček netrefil. Na druhé straně jsme viděli protiútok dva na jednoho, jenže ani ten neskončil brankou!
     
    03:50
    Storvreta se snaží napadat hodně vysoko a teď nechybělo moc k tomu, aby se domácí tým dostal po chybě Falunu k nebezpečné příležitosti.
     
    04:28
    Hráči v černých dresech se sami připravili o míček. Ti v červených si s tím ovšem nedokázali poradit a po jejich doteku skončil míček mimo hrací plochu.
     
    04:50
    Útočník třetí formace se prezentoval střelou, snad první v dnešním utkání! Paulsson vypálil, ale Rehn neměl větší potíže proti střele zasáhnout.
     
    05:39
    Velká šance domácího týmu! Matias Saumelsson dostal nabito a vypálil z první. Jeho rána nakonec minula bránu jen o pár centimetrů.
     
    06:15
    Míček mají na svých hokejkách hráči domácího týmu, avšak dlouho se u něj neudrželi. Falun ho získal na své obranné polovině a může do útoku.
     
    06:37
    Zajímavá pozice ze strany domácích! Střela sice přišla z celkem slušné vzdálenosti, avšak Rehn si musel připsat zákrok. Poté ještě dostal od cesty, ovšem bude schopen pokračovat ve hře.
     
    07:11
    Storvreta právě vstřelila branku!
    Uteklo něco málo přes sedm minut a máme zde první branku! FILIP STENMARK si našel míček na polovině hřiště, popoběhl si a vypálil! Jeho rána trefila růžek Rehnovy branky a domácí vedou o jednu branku. Asistence: Nicklas Paulsson.
     
    07:34
    Nechybělo moc a mohlo být srovnáno! Jeden z hostujících útočníků se toho nebál a šel přímo do branky. Míček se nakonec odrazil od Samuelssona těsně vedle brány.
     
    08:23
    Storvreta právě vstřelila branku!
    neskutečné, už je to o dvě branky! To je krutá situace pro Falun. Stenberg byl sice tísněn hodně těsně, přesto posunul míček na JIMMIEHO PETTERSSONA, který pálil do odkryté brány. Asistence: Henrik Stenberg.
     
    09:00
    Storvreta si v klidu kombinuje na své obranné polovině a vyčkává na okénka, která se v obraně Falunu objeví. Zatím je však obrana hostí pevná.
     
    09:47
    Hráči v černých dresech sice měli možnost rozehrání míčku z rohu, ale nepřesná přihrávka je o něj připravila. Na druhé straně ani Storvreta se nijak nepředvedla.
     
    10:29
    Ke střele z první se dostal hostující obránce. Ta minula branku Klinstena jen o pár centimetrů. Ze zadní síťky chtěl ještě míček dostat hráč Falunu, ale nebyl úspěšný.
     
    11:22
    Nebezpečná akce domácích! Přihrávka zpoza brány šla před branku, kam si sbíhal hráč Storvrety, ovšem ta byla na poslední chvíli sražena.
     
    11:48
    Vyloučení v týmu Storvreta IBK (Jimmie Pettersson – 2 min., Sekání).
     
    12:08
    Falun je usazený na útočné polovině a snaží se rozhodit obranu domácího týmu rychlými přihrávkami. Ta je ovšem zatím kompaktní.
     
    12:51
    Velká šance Falunu na snížení stavu! Carlström dostal nabito na střelu z první, kterou dokázal srazit jeden z hostujících obránců!
     
    13:19
    Přesilová hra Falunu pomalu končí. Viděli jsme zajímavé příležitost, ovšem ani jedna z nich neskončila v bráně. Navíc míček má Storvreta.
     
    13:48
    Falun se nedokázal prosadit v početní výhodě a to znamená jediné. Storvreta ubránila první oslabení dnešního Superfinále!
     
    14:31
    Falun se sice snaží, ale hráči v červených dresech zatím hrají jako tým, což je v obranné činnosti vidět naprosto jasně. Jenže míček jen vyhazují na útočnou polovinu a sami se do útoku nedostávají.
     
    15:32
    Zajímavou krosovou přihrávku na střelu z první dostal Sjögren, který to ale nejspíše nečekal a míček netrefil.
     
    16:28
    Několik desítek vteřin měli hostující hráči míček na svých hokejkách, ovšem Falun začíná přebírat iniciativu utkání a žene se do další útočné akce.
     
    17:09
    Falun právě vstřelil branku!
    Už je to jen o jednu branku! Nádhernou individuální akcí se prezentoval THOMAS HOLMGREN, který běžel s míčkem od vlastní brány a parádní střelou nad rameno rozveselil fanoušky hostí. Asistence: Jonas Adriansson.
     
    17:44
    Po vstřelené brance se ovšem dostal hostující tým pod menší tlak, ale ten nevústil v něco většího. Hráči v červeném musí začít od své branky.
     
    18:28
    Ke střele se dostal domácí tým, ta nakonec nedolétla ani k bráně Rehna. Na druhé straně se ani Falun nedostal do gólové kombinace.
     
    19:23
    Do konce třetiny nám zbývá posledních třicet pět vteřin. Do rychlého útoku se hnala Storvreta, jenže míček skončil mimo hrací plochu.
     
    19:46
    Velká šance Falunu! Přihrávka před branku sice letěla vzduchem, přesto se to dalo trefit, ale Aldeeb to nezvládl!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina Superfinále nejlepší ligy na světě. V té se do rychlého vedení 2:0 dostala Storvreta, která dala dvě branky během minuty a čtvrt. Falun se poté zvedl a dokázal vstřelit kontaktní gól, jenž si připsal po krásné akci Holmgren. Do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro domácí tým.
     
    Střely na bránu: 5 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Odstartovala nám i druhá perioda! I tentokrát vyhrál úvodní buly Falun, který drží míček na svých hokejkách. Zatím jen za vlastní brankou.
     
    20:49
    Hostující tým se držel dobrou půl minutu na útočné polovině, jenže poslední přihrávka šla až na obrannou polovinu, díky čemuž přišel o tlak.
     
    21:30
    Tentokrát chtěl pálit Calström, jenže jeho pokus nedolétl až ke gólmanovi. Dobře zasáhla domácí obrana.
     
    22:18
    Hráči v červených dresech ještě nedostali míček do své moci v této třetině. Falun toho ovšem zatím nedokázal využít. Naopak do protiútoku se hnal Gustaffson, který minul!
     
    22:40
    Vyloučení v týmu IBF Falun (Adam Fernqvist – 2 min., Bránění ve hře).
     
    23:12
    Střelu na palbu z první dostal střelec druhé branky Pettersson, jenže jeho ránu srazil hostující obránce, dokonce za cenu vlastní hokejky, jež je zlomena.
     
    23:33
    Velká šance Falunu, mohlo být srovnáno! Enström se zjevil sám před gólmanem a mohl pálit z první. Míček ještě chvilku šteloval, a poté předvedl skvělý zákrok Klinsten.
     
    24:15
    Hostující tým zatím velmi dobře brání přesilovou hru soupeře. Do jejího konce chybí něco málo přes dvacet vteřin a u míčku jsou hráči v černých dresech.
     
    24:40
    Falun hraje v pěti! Ani druhá přesilová hra dnešního utkání nekončí brankou.
     
    25:11
    Falun už je zase v tlaku. Ten by ho rád proměnil, ale zatím se mu to nedaří. Hallén dostal pas na brankoviště, avšak jeho střela šla těsně vedle.
     
    26:00
    Přišlo menší uklidnění hry. Falun předvedl zbytečný faul na brankovišti a domácí měli možnost standardní situace. Tu vyřešil hostující obránce.
     
    26:42
    Thomas Holmgrem dostal pas na střelu z první, jenže trefil jen prvního stojícího hráče před ním. Přesto je Falun stále v tlaku.
     
    27:02
    Falun právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Hráči v černých dresech využili svou převahu. Střelu Carlströma vyrazil domácí gólman jen před sebe, kde byl připravený RASMUS ENSTRÖM, který míček dopinkal za brankovou čáru. Asistence: Alexander Galante Carlström.
     
    27:37
    Vzápětí dostal Pettersson zajímavý pas, avšak jeho střela nedolétla až ke gólmanovi. Na druhé straně se hnali hosté do útoku, avšak byli zastaveni za cenu faulu.
     
    28:21
    Kapitán domácího týmu Samuelsson se probíjel k palebné pozici. Nakonec sice vypálil, ovšem měl to na dlouho hůl a jeho střela vyla sražena mimo.
     
    29:05
    Zajímavá střela z poloviny hřiště! Sice byla sražena, přesto letěla na bránu a Klinsten toho moc neviděl. Naštěstí pro něj šel míček těsně nad.
     
    29:33
    Velká šance Storvrety! Sjörgen si sbíhal před branku, kam také dostal pas. Proti jeho dorážce vytáhl Rehn zákrok svou pravou nohou!
     
    30:20
    Simon Cederström nejprve vypálil a domácí brankáře jeho střelu vyrazil jen před sebe. Tam se dostal stejný hráč, ale napodruhé minul.
     
    31:03
    Paulsson měl velkou šanci, kterou mohl vrátit svému týmu vedení! Byl sám u levé tyčky, kde nedokázal trefit míček do brány. Nebyla to jednoduchá pozice, ovšem trefit se to dalo.
     
    32:16
    Několik desítek vteřin se drželi hostující hráči na útočné polovině. Vše vyřešila jedovatá střela z poloviny hřiště, na kterou si Klinsten počkal.
     
    32:56
    Velká šance domácího týmu a opět u toho byla dvojice, která se zasloužila o druhý gól. Stenberg poslal míček na Petterssona, jehož rána z první jen těsně minula branku.
     
    33:51
    Storvreta právě vstřelila branku!
    A domácí tým jde opět do vedení, jelikož dokázal využít svůj tlak. FREDRIK LINDHOLM byl ideálně postavený na brankovišti, kam Rehn vyrazil míček a pro domácího útočníka nebyl problém poslat ho za brankovou čáru. Asistence: Valdemar Alhroth.
     
    34:45
    Trošku nervozity se vkrádá na hokejky hostujícího týmu. Ten sice byl na útočné polovině, ale sám se o něj připravil.
     
    35:17
    Nádherná akce hráčů v červených dresech! Stenberg dostal pobídku na brankoviště, odkud vypálil bekhendem z první. Jeho ránu vyrazil Rehn rychlý vykopnutím.
     
    36:05
    Storvreta právě vstřelila branku!
    Domácí tým už zase vede o dvě branky! Nádhernou střelu z otočky předvedl VALDEMAR ALHROTH, jehož rána skončila v bráně. Asistence: Mattias Samuelsson.
     
    36:25
    Hráče Storvrety jakoby někdo polil živou vodou. Najednou jich je plné hřiště a Falun neví, kudy se dostat k míčku. Domácí hráči zatím hrají ve velké pohodě.
     
    37:15
    Hráči v červených dresech hrají s míčkem na útočné polovině. Vše ukončila střela z poloviny hřiště, kterou srazil jeden z hostujících hráčů.
     
    38:02
    Falun měl míček na svých hokejkách, jenže přišla poněkud ukvapená střela z poloviny hřiště. Před Klinstenem nikdo nebyl, a on tak v pohodě zasáhl.
     
    38:52
    Hostující hráči se hnali do rychlého přečíslení tři na dva, jenže o míček přišel již na polovině hřiště, když Storvreta vystihla nepřesnou rozehrávku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi i druhá perioda dnešního utkání, po které vede Stovreta o dvě branky! Falun sice dokázal srovnat stav na 2:2, jenže poté přebrali domácí iniciativu a dvěma brankami si vrátili své vedení.

    Dokáže Falun znovu srovnat dvoubrankový rozdíl nebo se bude Storvreta radovat z vítězství?
     
    Střely na bránu ve druhé třetině: 8 – 7
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Po jednom rychlém útoku na obou stranách jsme byli svědky, ale ani jeden z nich nebyl neřešitelným problémem pro gólmany.
     
    41:03
    Velká šance domácího týmu! Ten se hnal do přečíslení tři na dva. Přihrávka na stranu sice neprošla, ale ještě mohl zakončovat Samuelsson, jehož střela neskončila za brankovou čárou.
     
    41:57
    Na druhé straně zajímavá střela Falunu, která mířila ke vzdálenější tyči. Tam si to ovšem Klinsten pohlídal a vyrazil míček mimo nebezpečí.
     
    43:33
    Poslední minuty nám moc florbalové krásy nenabídly. Storvreta celkem v klidu brání, naopak Falun se nemůže dostat do gólové šance.
     
    44:47
    Rychlým útokem se prezentovali hráči v červených dresech. Míček před branku dostal Pettersson, jenže Rehn vytrčil svou pravou nohu včas.
     
    45:37
    Nepřesná rozehrávka vyhnala na malý okamžik hráče v černých dresech z útočné poloviny. Uběhlo pár vteřin a kombinace pokračuje před Klinstenem.
     
    46:17
    Střela z poloviny hřiště v podání Falunu. Před Klinstenem opět nikdo nestál, a ten si tak připsal úspěšný zákrok. U míčku jsou domácí.
     
    47:26
    Velká šance domácích, kteří se znovu dostali do přečíslení, tentokrát dva na jednoho! Pettersson čekal u vzdálenější tyče, kam pas nakonec neprošel.
     
    48:04
    Na druhé straně pálil Falun a někteří hostující fanoušci už se radovali. Bylo to však předčasné, jelikož míček trefil jen boční síťku.
     
    48:49
    Storvreta poslední vteřiny drží míček na svých hokejkách, což jí naprosto vyhovuje. Nakonec ovšem nepřišla ani střela a je u něj Falun.
     
    49:35
    Po ne příliš povedeném útoku se hnali do rychlého útoku hosté, avšak hráč, jenž celou akci táhl, ji uspěchal. Střela trefila jen prvního obránce.
     
    50:21
    Rehn si musel připravit velmi pohotový zákrok! Drží naděje svého týmu, kterému zbývá posledních deset minut na to, aby alespoň srovnal!
     
    51:28
    Backby se ocitl v ideální pozici, těsně před brankovištěm, jenž ani odtud není Falun schopen vstřelit branku, která by mu dala naději.
     
    52:24
    Johansson dostal rychlý pas, po kterém se hnal podél mantinelu. Nakonec ovšem o míček přišel a Falun musí bojovat o balonek.
     
    53:16
    Hráči v černých dresech se snaží, ale zatím to není ono. Storvreta dobře brání, navíc hrozí z rychlých kontrů. Nechybělo moc a mohlo to být o tři branky, jenže Rehn byl včas u své tyče.
     
    54:18
    Chybí nám necelých šest minut. Hosté měli možnost rozehrávky z rohu hřiště, jenže míček jim utekl až na obrannou polovinu.
     
    54:41
    Další dobrou šanci měl Backby! Ten si potáhl balonek a vypálil k tyči. Tam předvedl velmi dobrý zákrok domácí gólman.
     
    55:02
    Na druhé straně dvě velké šance! Nejprve pálil Pettersson, jenže jeho ránu vyrazil Rehn. Vzápětí dostal míček do sítě Sjörgen, avšak rozhodčí branku neuznávají! To je velká chyba sudích, jelikož branka byla naprosto regulérní.
     
    56:38
    Rehn nadále drží svůj tým! Falun má sice platonický tlak, avšak nebezpečné šance si připisuje Storvreta.
     
    57:09
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:10
    Falun hraje bez brankáře!
     
    57:44
    Vyloučení v týmu IBF Falun (Fredrik Lindholm – 2 min., Blokování soupeřovy hole).
     
    58:10
    Falunto znovu zkouší bez gólmana, takže pokračuje hra pět proti pěti! Hosté to ovšem budou mít velmi těžké, jelikož chybí necelé dvě minuty do konce.
     
    58:39
    Storvreta právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že je rozhodnuto, jelikož Storvreta se prosazuje v přesilové hře! ALBIN SJÖRGEN doběhl odražený míček jako první a bekhendem ho poslal do sítě. Tým, který je psán jako domácí může pomalu začít slavit. Asistence: Niklas Winroth.
     
    58:49
    Vzápětí ještě trefují hráči v červených dresech břevno! Je rozhodnuto, domácí vyhrají švédskou Superligu.
     
    59:12
    Storvreta právě vstřelila branku!
    Teď už je to jisté, jelikož domácí tým střílí ještě šestou branku! Na domácí straně euforie, na druhé zklamání. ALEXANDR RUDD stál u tyčky kde dával do prázdné brány. Asistence: Albin Sjörgen.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Storvreta IBK letos ukázala nejlepší formu. Vyhrála základní část, hladce prošla play-off a ve finále si naprosto přesvědčivě poradila s Falunem. Je tedy novým šampionem švédské Superligy! (17:18:11)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 8. Stenmark (Paulsson), 9. Pettersson (Stenberg), 34. Lindholm (Alhroth), 37. Alhroth (Samuelsson), 59. Sjörgen (Winroth), 60. Rudd (Sjörgen) – 18. Holmgren (Adriansson), 28. Enström (Carlström)


    Storvreta IBK: Klinsten (Pettersson) – Samuelsson, Nilsberth, Berggren, Gustafsson, Stenmark – Rudd, Winroth, Sjögren – Stenberg, Andersson, Pettersson – Ahlroth, Lindholm, Paulsson.
    IBF Falun: Rehn (Lilja) – Holmgren, Johansson, Berg, Fernqvist, Fahlström – Calrström Adriansson, Enström – H. Hajo, C. Hajo, Cederström – Hallén, Backby, Aldeeb – Lundmark.

    Rozhodčí: Thomas Andersson, Rickard Wissman

    Diváci: 13590
    thejrc.org