Slovensko – Lotyšsko 4:1 (kon.)
konec
Slovensko
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Lotyšsko
sk Sobota 21.04.2018, 17:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Euro Ice Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Lotyšsko zvíťazilo v samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd premenil Mikelis Redlihs. Za našich sa presadili Hovorka a Svitana. Lotyšsko v nájazdoch zvíťazilo 3:2.

    To bolo na dnes všetko, ďakujeme vám za pozornosť. (20:03:46)
     
    V tretej tretine slovenskí hokejisti nedovolili Lotyšom, aby zdramatizovali toto stretnutie a spečatili svoje víťazstvo. Najprv sa gólom do prázdnej brány presadil Kudrna, ale to ešte nebolo všetko. Do streleckej listiny sa dve sekundy pred koncom stretnutia zapísal aj Nagy, a tak Slovensko opäť zdolalo Lotyšsko 4:1.
     
    Následne uvidíme ešte sériu samostatných nájazdov, tak ako vo včerajšom zápase proti Michalovciam. Štadión sa už teraz baví mexickou vlnou a oslavuje ďalšiu výhru Slovenska v príprave.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Slovensko dalo gól!
    Tak napokon vidíme ešte jeden puk v sieti lotyšského brankára! Cingel vybojoval puk pri mantineli, posunul ho Čajkovskému medzi kruhy, ktorý pred bránkou našiel LADISLAVA NAGYA a ten iba jednoducho dopravil puk do prázdnej brány!
    Asistencia: Michal Čajkovský.
     
    59:26
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí hokejisti pečatia svoje druhé víťazstvo nad Lotyšskom! Hovorkovi sa podarilo zachytiť puk na modrej čiare, poľahky ho posunul dopredu ANDREJOVI KUDRNOVI, ktorý ho pomaličky dopravil do odkrytej brány!
    Asistencia: Marek Hovorka.
     
    58:50
    Lotyšský gólman už opustil svoju bránku!
     
    58:40
    Andrej Kudrna sa zmocnil puku medzi kruhmi, mierne vykorčuľoval do lepšej pozície a okamžite strieľal. Gudlevskisa teraz podržala špička hokejky.
     
    58:26
    Krištof vyštartoval dopredu po ľavom krídle a vystrelil na bránku. Gudlevskis puk chytil a mierne s ním vykorčuľoval von z bránky. Vhadzuje sa v obrannom pásme Lotyšov, tréner Hartlex si ešte neberie oddychový čas.
     
    57:43
    Nebezpečný Balinskis si spracoval puk na ľavom kruhu a následne nasmeroval prihrávku do prázdneho priestoru pred bránkou, ale naši hráči si napokon s týmto pukom poradili.
     
    56:23
    Graňákovu delovku od modrej čiary lotyšský gólman vyrazil iba pred seba, odkiaľ sa snažili dorážať ďalší naši hráči, no neboli úspešní. Lotyši sa oslobodili.
     
    55:48
    Kudrna perfektne prihral pred bránku Marekovi Hovorkovi, ktorý okamžite vypálil z prvej, no jeho zakončenie Gudlevskis chytil. A následne si lotyšský brankár pripísal ďalší výborný zákrok, keď zlikvidoval strelu z prvej z hokejky Kudrnu z pravého kruhu po Bakoškovej prihrávke. Gudlevskis sa teraz riadne vyznamenal.
     
    54:57
    Matej Paulovič sa z pravého kruhu predral cez Batnu, cez ktorého sa uvoľnil sťahovačkou, následne však jeho prízemné zakončenie Gudlevskis zachytil. Je však potrebné konštatovať, že našim zatiaľ táto štvorminútová presilovka veľmi nevychádza.
     
    54:26
    Naši hráči mierne podcenili Lotyšov. Do ďalšieho zakončenia spomedzi kruhov sa dostal Uvis Balinskis, ktorého pokus bol zblokovaný a skončil na ochrannej sieti.
     
    53:44
    Aj v našom oslabení sme sa však museli mať na pozore pred nebezpečným Martinsom Karsumsom, ktorý sa dostal do zakončenia spomedzi kruhov, no Godla si pripísal úspešný zákrok.
     
    53:30
    Dnešné stretnutie sleduje 4 253 divákov, ktorí neúnavne od začiatku zápasu povzbudzujú našich hokejistov. Pred malou chvíľou počas reklamnej prestávky sme boli svedkami mexickej vlny.
     
    53:14
    Graňák posunul puk po modrej čiare Michalovi Čajkovskému, ktorý vypálil okamžite z prvej, no jeho delovka skončila na Gudlevskisovi.
     
    52:45
    Presilovka pre slovenský tím. Arturs Meija dostáva dve plus dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    52:44
    Martin Fehérváry naskočil zo striedačky, spracoval si prihrávku od Nagya a následne pálil na bránku. Jeho delovka však smerovala len do brankára Gudlevskisa.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 9. Fehérváry (Graňák, Paulovič), 40. Hovorka (Bakoš, Čajkovský), 60. Kudrna (Hovorka), 60. Nagy (Čajkovský) – 25. Bukarts


    Slovensko: Godla (Hrenák) – Grman, Valach, Ďaloga, Jánošík, Čajkovský (A), Trška, Fehérváry, Graňák – Bondra, Buc, Svitana – Bakoš (A), Hovorka, Kudrna – Nagy (C), Šimun, Cingel – Sukeľ, Krištof, Paulovič
    Lotyšsko: Gudlevskis (Calpa) – Zile, Balinskis, Rubins, Siksna, Galvinš, Salija, Ševčenko, Jevpalovs – Bukarts (C), Pavlovs, Redlihs – Karsums (A), Abols, Indrašis (A) – Cipulis, Batna, Meija – Krastenbergs, Bičevskis, Razgals

    Rozhodčí: Kubuš, Orolin – Gajan, Smrek

    Diváci: 4 253
    thejrc.org