Česko – Švédsko 3:1 (kon.) | Rusko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Rusko
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Finsko
Sobota 21.04.2018, 18:15 • Tipsport arena, Pardubice • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to dnes z Tipsport areny vše, mějte se krásně, díky za sledování dnešního utkání a zase někdy na počtenou! (20:55:08)
     
    Pokud ještě nevíte, zda vyrazit i na zítřejší program, vězte, že v pardubické hale se bude konat velká sláva. Místní legendy, Tomáš Rolinek a Petr Čáslava, se totiž budou loučit s reprezentační kariérou.
     
    Střely ve třetí třetině (celkem):

    Rusko – 12 (30)
    Finsko – 5 (20)
     
    Jelikož Rusové prohrávají i druhé střetnutí na letošních Carlson Hockey Games, Češi už o celkové prvenství nemohou přijít! Dnešní duel rozhodl necelé dvě minuty před koncem Jere Sallinen, přičemž je při vší úctě třeba říci, že sport je někdy velmi nespravedlivý. Sborná tlačila téměř celou třetí dvacetiminutovku a připravila Hussovi i celé defenzívě neskutečně horké chvilky, Finové však veškerý tlak přestáli a nakonec sami udeřili. Na turnaji ve východních Čechách si tak po porážce s Čechy připisují první body.
     
    Nejlepším hráčem Ruska je vyhlášen brankář Igor Šesťorkin, na druhé straně se stejnému ocenění dostává Villemu Hussovi. Velice správně zvoleno, zápas patřil gólmanům!
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Přihrávku Rusů chytá finská hokejka a vyhazuje za úlevného vydechnutí tribun do středního pásma. V Tipsport areně už dnes více branek určitě nepadne!
     
    59:52
    Srdečný pozdrav finskému strážci opět vysílal Gusev, trefil však jen boční síť.
     
    59:43
    Gusev to zkoušel z levé strany, Husso však stál na svém místě. Ruská svatyně stále zůstává opuštěna, vhazuje se ve finském pásmu.
     
    59:33
    Rusové to zkouší bez brankáře! Hra se nicméně ihned přerušuje kvůli zakázanému uvolnění a poté si střídačka sborné bere oddechový čas.
     
    59:10
    Obrovský závar před finskou bránou! Nebylo ani rozeznat, kdo je kdo, ale Husso nakonec touš našel jako první a ukryl jej v rukavici.
    58:02 Jere SALLINEN - 1:2
     
    58:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to musí Rusy bolet! Zničehonic se před Šesťorkinem zjevil volný JERE SALLINEN, který střelou z mezikruží na vzdálenější tyč posílá svůj tým poprvé v utkání do vedení. Asistence: Marko Antilla, Julius Honka.
     
    57:50
    Z otočky zpoza brány zkoušel zakončit Michejev, ale vypadalo to, že kromě Hussoa musí obstřelit i čtyři další finské borce. Nebezpečnější pak byli dojíždějící Rusové, ale nepoštěstilo se ani jim.
     
    56:50
    A opět ten Sošnikov! Ve skrumáží před Hussoem se zorientoval nejrychleji, ale ani tento skákavý kotouč za brankovou čáru nepropadl. V cestě mu stála gólmanova lapačka, která si dnes na nedostatek práce stěžovat rozhodně nemůže.
     
    56:15
    Sošnikov to zkoušel z vnitřního kraje pravého kruhu, ale Husso momentálně pokusy soupeřů sbírá jako mušle na pláži. Vhazuje se ve finském pásmu.
     
    55:42
    Dnešní duel sleduje 3357 diváků.
     
    55:41
    Blíží se závěr základní hrací doby a z hlediště se opět ozývají finské hlasivky. Ihned však utichají, přece jen už se připozdívá a sil na podporu nezbývá mnoho.
     
    55:04
    Mezi diváky našel nového majitele další puk. Na začátku jeho dráhy byl Jelesinův zblokovaný pokus.
    Marken.cz

    Šimon Sedlařík

    Branky a nahrávky: 8. N. Gusev (Byvalcev, Dadonov) – 35. Jokiharju (Suomela, Jormakka), 59. Sallinen (Anttila, Honka)


    Rusko: Šesťorkin (Košečkin) – A. Bělov, Chafizullin, Zub, Gavrikov, J. Jakovlev, Běreglazov, Jelesin, Trjamkin – Dadonov (C), Byvalcev, N. Gusev – I. Michejev, K. Semjonov, Kručinin – Sošnikov, V. Tichonov (A), Kagarlickij (A) – Barabanov, Kablukov, Slepyšev.
    Finsko: Husso (Kilpeläinen) – Pokka, Riikola (A), Honka, Kivistö, Jokiharju, Vaakanainen, Jürgens – Palola, Manninen, Jormakka – Rajala, Suomela, Savinainen (A) – Anttila, Niemi, Enlund – Björkqvist, Sallinen (C), Suomi – Ikonen.

    Rozhodčí: Hribik, Pešina – Brejcha, Tošenovjan

    Diváci: 3357
    ocianews.com