Salzburg – Rheindorf Altach 3:1 (kon.) | Rapid – Admira 4:1 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
4:1 (2:0)
FC Admira Wacker Mödling
Neděle 22.04.2018, 16:30 • Ernst-Happel-Stadion, Vídeň • Rakouská Bundesliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z dnešního přenosu vše, děkuji vám za jeho sledování a přeji hezký zbytek nedělního podvečera. Budu se těšit u dalších přenosů. (18:26:12)
     
    Utkání, v němž měli jasně navrch domácí hráči právě skončilo. Rapid svou převahu zúročil čtyřmi brankami do sítě Admiry. Hostující hráči dokázali odpovědět pouze jedním gólem v závěru zápasu. Body tak zaslouženě zůstávají ve Vídni.

    Hrdinou nejen prvního poločasu, ale celého utkání je Thomas Murg, který vstřelil první dvě branky svého týmu. O další dva zásahy se postarali Thurnwald a Schwab. Za hosty byl jediným přesným střelcem střídající Hausjell.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 11:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 4:6.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Schaub teď místo zakončení ještě hledal svého spoluhráče, což byla chyba, měl jednoznačně zakončovat.
     
    90+1
    Hezká kombinace domácích, kteří si několikrát dobře vyměnili míč na útočné polovině. Poslední kolmici do gólové šance vystihl hostující stoper a slibnou akci Rapidu zastavil.
     
    89
    Do vápna hostů pronikl po přihrávce Schauba Berisha, jeho zakončení bylo ovšem velmi nepřesné.
     
    88
    Míč na střelu si do středu hřiště navedl Lukas Grozurek. Míč ale netrefil vůbec dobře a jeho přízemní střela doskákala za brankovou čáru zhruba dva metry od brány.
     
    86
    Lucas Galvão byl v přechozí akci lehce zraněn a musel být ošetřován za pomezní čarou. To však domácím vůbec nevadilo a drželi míč na svých kopačkách i bez svého stopera.
     
    84
    Hráči Admiry dobře kombinují na útočné polovině a snaží se ještě zkorigovat výsledek zápasu. Teď k tomu měli dobrou příležitost z rohového kopu, po kterém se do střelecké pozice dostal Stephan Zwierschitz. Branku domácích však přestřelil.
    81. Marco HAUSJELL - 4:1
     
    81
    Admira právě vstřelila branku!

    Zmatky v domácí obraně potrestal osamocený MARCO HAUSJELL, ke kterému se se štěstím odrazil míč. Se zakončením sám před domácím brankářem si v klidu poradil.
     
    79
    Za protesty po inkasované brance vidí žlutou kartu hostující brankář Leitner. Nezdálo se mu, že by byl míč tečovaný a že by se tím pádem měl roh, ze kterého domácí skórovali, vůbec kopat.
    79. Stefan SCHWAB - 4:0
     
    79
    Rapid právě vstřelil branku!

    To však domácí nemusí vůbec mrzet, protože z rohu se přesnou hlavičkou k tyči prosazuje STEFAN SCHWAB a Rapid tak vede již o čtyři branky.
     
    78
    Spoustu místa na kombinaci teď dostali domácí, kteří toho využili a propracovali se do dobré šance. Zakončení však bylo tečováno obráncem na roh.
     
    77
    Tempo hry se celkově uklidnilo a přestože je ještě brzy na to říct, že se utkání už jen dohrává, chvílemi to tak opravdu působí.
     
    75
    Choreo domácích teď v zajímavosti předčilo dění na hřišti a tleská mu i trenér domácích.
     
    72
    Rohový kop hostů byl rozehrán nakrátko, poté rozehrávající hráč stejně míč poslal do vápna, kde se ke hlavičce sice prokousal hráč Admiry, ale nedokázal usměrnit míč směrem na branku.

    Martin Jindra

    Branky: 39. Murg, 45+1. Murg, 62. Thurnwald, 79. Schwab – 81. Hausjell

    Karty:   11. Thurnwald (RVI) – 79. Leitner (TRK)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 11:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 4:6.
    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Thurnwald, M. Hofmann, Galvão, Bolingoli-Mbombo (39. Auer) – Ljubičić, Schwab – Schaub, Murg (70. S. Hofmann), Veton Berisha – Kvilitaja (59. Schobesberger).
    Náhradníci: Knoflach – Sonnleitner, S. Hofmann, Schobesberger, Auer, Mujakic, Petsos.

    FC Admira Wacker Mödling: Leitner – Ebner, Wostry, Zwierschitz, Scherzer – Sax (66. Vorsager), Lackner, Merkel, Grozurek – Jakolis (46. Hausjell), Schmidt.
    Náhradníci: Kuttin – Strauss, Malicsek, Vorsager, Maier, Hausjell, P. Posch.

    Rozhodčí: Drachta – Kühr, Rothmann
    thejrc.org