Eibar – Getafe 0:1 (kon.) | Celta Vigo – Valencia 1:1 (kon.)
konec
Celta de Vigo
1:1 (0:0)
Valencia CF
Sobota 21.04.2018, 16:15 • Estadio de Balaídos (Vigo) • Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí remízou 1-1, nicméně především hosté můžou litovat zahozených šancí. Sledovali jsme velice ofenzivní podívanou, která musela těšit nejednoho nezaujatého fanouška. Oba celky se střídaly v aktivitě, o něco více hry měli ale domácí. (18:09:52)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Ezequiel Garay (Valencia CF).
     
    89
    Vietto ještě vylepšil střeleckou pozici pro Solera, kterému ale zakončení trvalo příliš dlouho. Výsledkem je rána daleko vedle brány.
     
    88
    Na druhé straně je pískán faul a Celta bude mít k dispozici standardní situaci z celkem zajímavého postavení.
    87. Torres trefil pouze brankáře.
     
    87
    Hosté zahazují i další šanci! Tentokráte byl zcela osamocený před brankářem Torres, jehož ledabylé zakončení trefilo pouze Álvareze.
     
    86
    Fontás poslal dalekonosný nákop až k opačnému pokutovému území, kde se ale žádný jeho spoluhráčů nedostal k ničemu nebezpečnému.
     
    85
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Santiago Mina, přichází Luciano Vietto.
     
    84
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Oba celky jsou hladový po vedoucí brance, akce ale většinou kazí finální nepřesnosti.
     
    83
    Statistika držení míče: 57% – 43%.
     
    82
    Hostující obrana věnovala Méndezovi hodně prostoru, nicméně domácí křídelník zakončil pouze do náruči Neta. Na druhé straně vybojoval Rodrigo rohový kop.
     
    81
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Pione Sisto, přichází Emre Mor.
     
    80
    Velké štěstí pro domácí! Na zadní tyči se dostal k hlavičce Vezo, nicméně Álvarez poslal míč před sebe. Zde ale Kondogbia trefil pouze protihráče na brankové čáře.
     
    80
    Wass a Latorre dnes svádějí nespočet osobních soubojů. Tentokráte prvně jmenovaný vletěl do soupeře rukama napřed, jasný faul.
     
    79
    Jozabed byl udeřen do hlavy, i tak se hlavnímu sudímu nechtělo použít píšťalku. Celta začíná dominovat, naopak soupeř pouze běhá za balónem.
     
    78
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Gonçalo Guedes, přichází Ferrán Torres.
     
    77
    Obranné povinnosti si splnil Garay, jenž se vrátil pomoct svému kolegovi Gabrielovi. Gómez neuspěl ani v tomto osobním souboji.
     
    76
    Mallo nastartoval své dolní končetiny a sprintem se hnal podél pravé autové čáry. Míč se dle výroku sudího ocitl za postranní čárou.
     
    75
    Netopýři jsou v posledních minutách hodně nepřesní. Před malým momentem nevyšla naprosto jednoduchá přihrávka na Guedese.
     
    74
    To nebylo špatné. Hernández poslal centrovaný balón na zadní tyč, kde se do zakončení dostal Wass. Jeho hlavičce nakonec chybělo několik čísel.
     
    72
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Sergi Gómez, přichází Pablo Hernández.
     
    69
    Domácí se zlobí, Gómez si dle výroku sudího pomohl v souboji s Garayem faulem. V opačném případě by se konala velká šance Celty.
     
    68
    Cabral musel jednat hodně rychle, neboť se za jeho zády zjevil aktivní Mina. Domácí zadák to ve spolupráci se Sergim zvládl na jedničku.
     
    67
    Sisto se snažil rozhýbat hru na levé straně, nakonec se ale neodvážil k ničemu individuálnímu a míč pouze poslal ke středovému kruhu.
     
    66
    Na druhé straně se málem do slibné šance dostal Rodrigo, kterému na poslední chvíli uskočil míč až k Álvarezovi.
     
    65
    Právě střelec vyrovnávací branky se řítil za odraženým míčem, nicméně po kontaktu s hracím předmět vyletěl nahoru praporek pomezního – ofsajd.
     
    64
    Najednou to směrem dopředu přeci jenom jde. Nezaujatý fanoušek musí být spokojený, v krátkém časovém sledu viděl už dvě branky.
    63. Maximiliano GÓMEZ - 1:1
     
    63
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Jenomže záhy je skóre srovnané! Na standardní situaci si naskočil MAXIMILIANO GÓMEZ, jehož hlavička skončila za bezmocným Netem.
     
    62
    Zároveň se nám časomíra dostala za hodinu hry. Valencie vstřelila důležitou vedoucí branku a nyní zřejmě budeme sledovat útoky soupeře.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Rúben Vezo (Valencia CF).
     
    61
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme čekali něco málo kolem hodiny. V tuto chvíli jsou na řadě domácí, kteří v posledních minutách přestali hrát.
     
    60
    Aby toho nebylo málo, tak se hosté řítili do dalšího protiútoku. Ten tentokráte zakončil sám Kondogbia, kterému ale střela vůbec nesedla.
    59. Santiago MINA - 0:1
     
    59
    Valencia právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Sisto zaváhal při pokusu o vyvezení míče a ke kulatému nesmyslu se tak dostal Guedes. Portugalský mladík poslal lehký lob na SANTIHO MINU, jehož volej skončil až v síti.
     
    59
    Guedes se chtěl mrštným způsobem dostat kolem Sergiho, který mu ale nedaroval ani kousek prostoru. Valencie bude vhazovat.
     
    58
    Na hřišti se začíná přiostřovat, hlavní sudí ale zatím netahá žluté kartónky. O žlutou výstrahu si rozhodně řekl předchozí faul v podání Latorreho.
     
    57
    Wassova exekuce směřovala na malé vápno, kde se nakonec k hlavičce z bezprostřední blízkosti dostal Cabral. Neto měl štěstí, že střela mířila doprostřed.
     
    56
    Nicméně až nyní je pískáno. Gómez podstoupil další hlavičkový souboj s Gabrielem, načež brazilský obránce šel do soupeře trochu víc důrazně.
     
    55
    O malý moment později se na zeleném pažitu ocitl druhý z hostujících stoperů. Garay byl rovněž nepříjemně dohrán.
     
    54
    Latorre dlouho váhal s rozehrávkou, až nakonec pouze otočil hru na pravou stranu. Jeho kolega Rodrigo pálil pohotově vedle brány.
     
    53
    Menší zdravotní problémy má Gabriel, který byl po odehrání míče přišlápnut. Na nic vážného to nevypadá a střídat by se nemělo.
     
    52
    Netopýři měli k dispozici další rohový kop, nicméně ani tentokráte se nejednalo o nic úspěšného. Soupeř se v klidu ubránil.
    51. Guedes selhal v šanci.
     
    51
    Výborný zákrok Álvareze! Mina totiž přichystal velice dobrou pozici ke střele pro Guedese, jehož ránu pod břevno zneškodnil domácí brankář.
     
    51
    Vezo skončil úplně mimo hrací plochu, i tak dokázal alespoň vybojovat autové vhazování. Úvodní minuty přináší velice opatrnou hru.
     
    50
    Álvarez si vzal na starost odkop od své svatyně, kterým chtěl na druhé polovině hledat Gómeze. I tentokráte uspěl v souboji Gabriel.
     
    49
    Pohotová rána v podání Solera! Cabral totiž nedůrazně odvrátil míč z nebezpečného prostoru, kde si ho našel právě Soler, který zamířil doprostřed.
     
    48
    Hned v úvodu se na hostující polovině utvořila menší skrumáž, ze které vyšli úspěšnější nakonec fotbalisté Valencie.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali tentokráte na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nenabídlo žádnou přesnou trefu. K vidění byla ale řada vyložených šancí, avšak ani jedna si nenašla cestičku mezi tři tyče. O něco více ze hry měli domácí, kteří to většinu času zkouší po křídlech.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Po delší době se nám připomněl Sisto, který si hodil míč blíže k pokutovému území a poté vypálil zhruba dva metry nad břevno.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Sergi Gómez (Real Club Celta de Vigo).
     
    42
    Pereira sklepl míč pro Guedese, který se chtěl drze dostat až do zakončení. I tentokráte zafungovala obrana domácích.
     
    41
    Už, už se Mina vydával za dlouhým nákopem, nicméně první u balónu byl brankář Álvarez. Mallo chyboval na své straně, Valencie je zpět u míče.
     
    40
    Sergi si dokázal poradit s dotírajícím Minou, který neodhadl dráhu letu hracího předmětu. V této fázi zápasu má Celta herně navrch.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    V ochozech to zahučelo! Wass si narazil s Gómezem a poté vyprodukoval zajímavou. Míč nakonec skončil těsně vedle, Neto zůstal stát na místě.
     
    34
    Gómez zřejmě prováhal ten nejlepší moment k zakončení a místo toho se s míčem dostal do velkého úhlu. Celta řádně sevřela svého soupeře.
     
    33
    Tak ani tentokráte nepřichází žlutá výstraha. Soler se totiž opět dopustil nedovoleného zákroku, první žlutá karta dnešního zápasu ale nepřichází.
     
    32
    Álvarez se ujal odkopu do své svatyně, po kterém se do zakončení natlačil Méndez. Domácí křídelník ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    31
    Máme za sebou třetinu zápasu. Vypadá to, že se hosté konečně herně probudili a poslední minuty jsou jasně lepším týmem.
     
    30
    Další slibná příležitost pro Valencii. I tuto akci táhl Guedes, jenž si navedl míč na pravou nohu a poté nezamířil do vzdálenějšího rohu.
     
    29
    Zřejmě poslední domluva pro Solera. Španělský mladík totiž neodhadl dráhu letu míče a místo kulatého nesmyslu ostře fauloval Lobotku.
    28. Velká šance hostů.
     
    28
    Obrovská šance hostů! Guedes se při zakončení neunáhlil a místo toho ještě našel zcela osamoceného Pereiru. Ten svojí dělovku poslal přímo do Álvareze.
     
    28
    Zatím hodně nevýrazný Mina se před malým momentem připomněl nepovedeným nákopem, který skončil až za brankovou čárou.
     
    27
    Rodrigo si počkal na náběh Guedese, který operoval na své oblíbené levé straně. Nejdříve mu Mallo zablokoval centr, posléze se míč jako poslední otřel o hostujícího hráče.
     
    26
    Solerova další přihrávka byla příliš čitelná, vracející se Sisto jí sice stačil zachytit, následně o balón hodně rychle přišel.
     
    25
    Úvodní rohový kop Valencie nepřinesl nic závratného, hlavička v podání Rodriga totiž skončila vysoko nad brankou.
     
    24
    To nebylo vůbec špatné. Levá strana domácích si nepohlídala náběh Solera, který z úhlu zakončil pouze do ležícího Sergiho.
     
    23
    Sisto si počkal na potřebnou podporu svých kolegů a o pár vteřinek později hledal Gómeze. Druhý jmenovaný ale neuspěl v souboji s Gabrielem.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nenabídla žádnou velkou šanci. Více ze hry má ale domácí Celta Vigo.
     
    21
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Facundo Roncaglia, přichází Andreu Fontàs.
     
    20
    Tak nakonec to byl Roncaglia, kdo ulehl k zemi a vypadá to, že se bude střídat. Domácí levý bek má nějaké problémy s levým ramenem.
     
    19
    Na hrací ploše zůstal ležet slovenský reprezentant Lobotka, jenž si při předchozím zákroku způsobil nějaké menší poranění.
     
    18
    Kompletně celý domácí tábor se dožadoval pokutového kopu, jejich prosba ale nebyla vyslyšena. Valencia tak přežila kritický moment.
    17. Měla se pískat penalta?
     
    17
    Tak pozor! Sisto posílal míč na zadní tyč, kde se Wass opět tělem dostal před Lata. Hostující zadák zřejmě fauloval, penalta se ale nepíská.
     
    17
    Guedes si navedl míč na pravou nohu a poté poslal do malého vápna střílenou nabídku. Cabral z první odvrátil míč, následně fauloval Lato.
     
    16
    Netopýři se konečně dostali k souvislejší práci s balónem. O režii hry se stará především Soler, jenž zaskakuje za vykartovaného Pareja.
     
    15
    Zdálo se, že se Solerovi podařilo čistým způsobem obrat Wasse o balón, nicméně hlavní arbitr byl opačného názoru.
     
    14
    Na druhé straně to Rodrigo zkoušel přes pravé křídlo. Nakonec se rozhodl přenést hru na Lata, se kterým počítal také pozorný Wass.
     
    13
    Ten byl rozehrán ale naprosto katastrofálně. Rozehrávka nakrátko nakonec přinesla centr v podání Méndeze, který úplně přeletěl velké vápno.
     
    12
    Mallo si naběhl k autové čáře, odkud posílal před Neta načechraný centr. Hostující zadáci si neporozuměli a na pořadu dne bude první rohový kop.
     
    11
    Tentokráte to Vezo zkoušel trochu důraznějším způsobem, což se nelíbilo hlavnímu sudímu. Je odpískáno ve prospěch Celty Vigo.
     
    10
    Vezo nedokázal obrat Sista o balón a jeho celek se tak musel bránit další útočné akci. Jozabed ale vrátil hru na vlastní polovinu.
     
    9
    Jozabed měl o něco více prostoru na centr, který nakonec poslal na naběhnuvšího Malla. Druhý jmenovaný se ale k míči vůbec nedostal.
     
    8
    U balónu byl opět Sisto, jenž tentokráte vyprodukoval kroucený centr na Wasse. Dánský záložník se natlačil před Latorreho a poté zamířil vedle brány.
     
    7
    Sisto dlouho nevěděl, co má vlastně udělat s míčem. Raději přihrál vedle stojícímu Jozabedovi, který poslal hru na pravou stranu.
     
    6
    Gómez zkoušel uspět v hlavičkovém souboji proti Garayovi, úspěšnější byl nakonec hostující hráč, jenž míč prodloužil za sebe k Netovi.
     
    5
    Křižná přihrávka putovala na pravou stranu, kde Mallovi moc nescházelo. Následné přenesení hry končí na hrudi Gabriela.
     
    4
    Cabral raději vystoupil z obrany, neboť se k volnému míči hnal Rodrigo. Domácí zadák poslal balón razantním způsobem na druhou stranu.
     
    3
    Poprvé se k míči dostali také hosté a hned z toho byl nebezpečný centr z kopačky Guedese. Jeho kolega Pereira se ale dopustil nedovoleného zákroku.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Real Club Celta de Vigo: S. Álvarez – Roncaglia, Cabral, Sergi Gómez, Mallo – Méndez, Lobotka, Jozabed, Wass – Gómez, Sisto.
    Náhradníci: Blanco – Fontàs, Boyé, P. Hernández, Mazáň, Mor.

    Valencia CF: Neto – Vezo, Garay, Gabriel, Lato – Pereira, Soler, Kondogbia, Guedes – S. Mina, Rodrigo.
    Náhradníci: Doménech – Murillo, Nemanja Maksimović, Vietto, Montoya, Torres, Vidal.

    Rozhodčí: Undiano – Barbero, Prieto.
     
    Valencia CF

    Na hostující straně stojí nevyzpytatelná Valencia, jenž sice prožila parádní vstup do letošního ročníku, poslední zápasy ale měly za důsledek pokles na čtvrtou pozici. Netopýři prohráli poslední dva ligové zápasy, zejména ten poslední byl hodně překvapivý. V týdnu totiž vykradlo Estadio Mestalla Getafe, jenž díky dvěma brankám Rémyho zvítězilo těsně 1:2. Valencia má na čtvrté pozici pohodlný náskok na pátý Betis, který ztrácí už třináct branek. Hostující tým dnešního utkání se v letošním ročníku opírá o střelecké schopnosti španělského útočníka Rodriga, jenž v lize nasázel už šestnáct branek.
     
    Real Club Celta de Vigo

    Celta Vigo si pro letošní sezónu dala za cíl umístění na pohárových pozicích, což se ale vůbec nedaří plnit. Celta totiž okupuje přesný střed tabulky a na šestý Villarreal ztrácí už sedm bodů. Domácí celek dnešního utkání se herně trápí. Posledních pět ligových zápasů přineslo pouze jedno vítězství, avšak v minulém kole dokázala Celta obrat o body vedoucí Barcelonu. Vigo se tradičně opírá o velmi produktivní útočnou vazbu, jenž patří k nadprůměru soutěže. O něco hůře je na tom defenzíva, jenž si drží průměr 1,5 inkasované branky na zápas.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Club Celta de Vigo a Valencia CF.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    David Suchý

    Branky: 63. Gómez (Wass) – 59. S. Mina (Guedes)

    Karty:   43. Sergi Gómez (CVG) – 62. Vezo (VAL), 90. Garay (VAL)


    Celta de Vigo: S. Álvarez – Roncaglia (21. Fontàs), Cabral, Sergi Gómez (72. P. Hernández), Mallo (C) – Méndez, Lobotka, Jozabed, Wass – Gómez, Sisto (81. Mor).
    Náhradníci: Blanco – Fontàs, Boyé, P. Hernández, Mazáň, Mor, Pastrana.

    Valencia CF: Neto – Vezo, Garay, Gabriel, Lato – Pereira, Soler, Kondogbia, Guedes (78. Torres) – S. Mina (85. Vietto), Rodrigo (C).
    Náhradníci: Doménech – Murillo, Nemanja Maksimović, Vietto, Montoya, Torres, Vidal.

    Rozhodčí: Undiano – Barbero, Prieto
    thejrc.org