Girona – Espanyol 0:2 (kon.) | Malaga – Real Sociedad 2:0 (kon.) | Las Palmas – Alavés 0:4 (kon.)
Atlético – Real Betis 0:0 (kon.)
konec
Atlético Madrid
0:0 (0:0)
Real Betis
Neděle 22.04.2018, 20:45Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 17:14. (22:50:48)
     
    Máme za sebou utkání mezi Atléticem a Realem Betis! Zápas to byl nakonec bezbrankový. Rozhodnout mohly oba týmy, avšak dnes většinou střelci troskotali již ve svých šancích. Ani brankáři neměli příliš práce. A jestliže byl Betis považován za outsidera utkání, dnes určitě nezklamal a na hřišti Atlética předvedl velmi sympatický výkon. Ode mě je to pro dnešek vše! Přeji dobrou noc!
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tento duel s sebou přinesl i závěrečnou strkanici, kterou začal Koke svým faulem. A rozhodčí žlutými kartami rozhodně nešetří. Za domácí ji vidí Gimenéz a Gabi, za hosty poté Campbell a Amat.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby budou sudí nastavovat tři minuty!
     
    90
    Zahrozit opět zkusil Saúl Ñíguez. Tentokrát byl ve velkém střeleckém úhlu a trefil jen boční síť soupeřovy svatyně. I jeho druhý pokus v rychlém sledu za sebou tedy končí mimo brankovou konstrukci.
     
    89
    Solidní rychlost nabral Antoine Griezmann a pokusil se oslovit některého ze spoluhráčů před šestnáctkou. Nikdo ze spřízněných hráčů zde ale nebyl, tudíž je to opět jen míč pro soupeře.
     
    88
    Za nedovolený zákrok vidí žlutý kartónek Bartra.
     
    87
    Nyní už to bylo o něco zajímavější! Dalšího rohového kopu se ujal Koke, jenž ho poslal na Saúla Ñígueze. Ten přehlavičkoval soupeře a mířil na vzdálenější tyč, vedle níž nakonec míč jen proskákal.
     
    85
    Ani další z rohových kopů Atlética zůstává bez ohrožení branky. Firpo si našel míč ve vlastní šestnáctce a následně ho z pohledu svého týmu odvrátil mimo nebezpečí.
     
    83
    Antonio Barragán dostal přihrávku ve vápně a musel pohotově zareagovat. To se mu podařilo, když chytře mířil k bližší tyči, kde viděl kousek místa. Oblak si místo u své levé tyče ale pohlídal a míč vyrazil na rohový kop.
     
    83
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Cristian Tello, přichází Joel Campbell.
     
    82
    Cristian Tellovi únik po křídle nevyšel, jeden z obránců, který se s ním stihl vrátit, mu míč skluzem odebral. Real Betis však u míče zůstane, balón totiž skončil až za postranní čarou.
     
    80
    Madrid si vybojoval míč, ale nijak s ním nenaložil. Nepřesnou rozehrávku zachytil až brankář Betisu, který tak může opět rozehrát na své spoluhráče.
     
    78
    Diego Simone už je na čáře viditelně hodně nervózní. Jeho svěřencům zbývá i s nastaveným časem zhruba patnáct minut. V posledních okamžicích ale branka visí ve vzduchu, tak sledujme, zda se ji dočkáme.
     
    77
    Na druhé straně hřiště opět začínají úřadovat hosté. Teď jejich kombinace prozatím nikam nevedla. Naopak José Gimenéz byl faulován, a tak se dostane Madrid k míči.
     
    75
    Antonio Barragán opustí na malý moment hrací plochu. Po jednom ze střetů je viditelně otřesen. Nevypadá to ale, že by nebyl schopen vrátit se zpět do hry.
     
    73
    Sice byl Betis v posledních chvílích jednoznačně lepší, Saúl Ñíguez měl ale největší šanci celého utkání! Možná trochu se štěstím vybojoval balón a zpoza šestnáctky napřáhl. Jeho pokus se ke smůle Atlética zastavil o horní tyč!
     
    71
    Tlak hostí pokračuje. Nyní Tello nebyl daleko od dalšího střeleckého pokusu. Narazil si se svým spoluhráčem, avšak v šestnáctce byl nyní dobře hlídán a ke střele nepuštěn.
    69. Tello, který trefuje tyčku
     
    69
    A tentýž hráč v akci i podruhé! Tentokrát to Tello zkusil z větší vzdálenosti po zemi. Jeho pokusu skutečně nechybělo mnoho, míč ale skončil jen těsně mimo pravou tyč domácí svatyně!
    68. Šance Tella
     
    68
    Dobrá akce! Cristian Tello si navedl míč do šestnáctky, našel si dobrou střeleckou pozici a zkusil to na vzdálenější tyč. Bohužel pro něj netrefil asi tak, jak chtěl, a Oblak kryje míč ve svých rukavicích.
     
    67
    Griezmann je na hřišti jen pár minut, už ale stihl jeden nedovolený přestupek. Ač s verdiktem sudího nesouhlasí, míč se stěhuje na soupeřovy kopačky.
     
    65
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Juanfran, přichází Šime Vrsaljko.
     
    65
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Ryad Boudebouz, přichází Joaquín.
     
    64
    Na hřiště přichází ofenzivní eso Madridských, Antoine Griezmann. Uvidíme, zda si tento francouzský útočník připíše v dnešním utkání již dvacátou branku v této sezóně.
     
    63
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Antoine Griezmann.
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Vitolo, přichází Koke.
     
    62
    Real Betis si vytvořil vcelku dobrou příležitost, avšak jeden z jeho hráčů prováhal celkem dobrou střeleckou pozici. Následně Correa vyběhl s balónem do protiútoku a musel ho zastavit až Firpo, který za svůj nedovolený zákrok vidí žlutou kartu.
     
    61
    Za poslední okamžiky zápasu je třeba Realu Betis vyseknout pochvalu! Na hřišti je totiž nyní jednoznačně lepším týmem a to i přesto, že před zápasem byl považován za outsidera.
     
    59
    Útočný tlak přetavili hosté jen ve střelu, která moc práce Oblakovi nenadělala. Pálil Loren Morón, a to z větší vzdálenosti. Jeho pokus šel doprostřed branku, kde již stál právě připravený domácí strážce svatyně.
     
    58
    Hráči v zelených dresech jsou nastěhováni před domácí brankou. Nyní tvoří hru především Cristian Tello, který rozdává přihrávky svým spoluhráčům.
     
    56
    Hodně zajímavá je zatím statistika držení míče. Ta hovoří jasně ve prospěch Realu Betis.

    Držení míče – Atlético 30 % – 70 % Real Betis.
     
    55
    Juanfran poslal přihrávku do běhu na Torrese. Ten následně zkusil již u brankové čáry poslat zadovku před branku, nicméně neúspěšně. Obrana hostí srazila míč vysoko nad bránu.
     
    54
    Javi García se málem dostal až do zakončení z jasné gólové pozice! Dostal přihrávku, ale z první ji nedokázal usměrnit a jen promáchl. Poté míč končí mimo nebezpečí pro Madrid.
     
    51
    A Lopéz si zahraje i nyní. Madridští zahnali svého soupeře presingem až za půlicí čáru. Balón se poté dostává právě k Lopézovi, jenž může rozehrát další akci hostí.
     
    50
    Rozehrávka standardní situace naopak neznamenala pro hosty žádné ohrožení svatyně. Míč skončil až za brankovou čárou, rozehrávat tedy bude Pedro Lopéz.
     
    48
    Ángel Correa poslal nadýchanou přihrávku před branku soupeře. Tam už byl pohotový Vitolo, který ovšem těsně před bránou minul! Obrovská příležitost tedy zůstává nevyužita.
     
    47
    Real Betis se dostal do problémů při vlastní rozehrávce. Jeden z obránců tak raději zvolil odkop do zámezí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky z prvního poločasu

    Držení míče – 30 % – 70 %
    Střely celkem – 6:4
    Fauly – 8:9
    Rohové kopy – 3:2
     
    Úvodních pětačtyřicet minut nám sice nabídlo šance na obou stranách, ty ale zůstaly neproměněny. Rozhodovat tak bude druhý poločas. Bude zajímavé sledovat, zda Atlético nakonec dokáže potvrdit roli favorita, či nikoliv.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Ke konci poločasu ještě jedna střela hostí! Ta končí těsně mimo levou tyč. Do kabin jdou tedy hráči za bezbrankového stavu!
    45+2. Garcíova šance
     
    45+2
    Dobrá akce Realu Betis k závěru první půle! Barragán našel solidní přihrávkou obráncem tísněného Boudebouze. Ten vypálil k pravé tyči, kde se však pohotový Oblak ocitl včas.
     
    45+1
    Rozhodčí budou nastavovat tři minutky nad rámec základní hrací doby. Mezitím ve vlastní šestnáctce dobře zasáhl Saúl Ñíguez, jenž na poslední chvíli odvrátil míč do bezpečí.
     
    44
    Atlético se hnalo před soupeřovu svatyni, avšak obrana Betisu zasáhla čistě, alespoň tedy dle sudího. Domácí příznivci jsou opačného názoru, což dávají hlasitě najevo.
     
    43
    Po faulu Thomase se míč přestěhuje na kopačky hráčů v zelených dresech, tedy hráčů hostí. Dočkáme se v závěrečných minutách ještě nějaké šance?
     
    41
    Po rozehrání standardní situace hlavičkoval zřejmě Torres, jehož pokus ale ke smůle Atlética končí mimo tři tyče. Nebyl ani nijak razantní, tudíž by s ním Pedro pravděpodobně nemusel mít tolik práce.
     
    40
    Po vystřídání brankářů může hra pokračovat. V držení míče jsou madridští fotbalisté.
     
    38
    Nepříjemná věc pro Real Betis a především pro brankáře Gimenéze. Ten si při rozehrávce balónu pravděpodobně natáhl sval a je nucen v zápase skončit. Jeho místo v brance zaujme Pedro.
     
    37
    Gabi posílal míč do vápna, a to konkrétněji na zadní tyč. Přihrávka ale také nebyla z těch nejpřesnější a nakonec končí taktéž za brankovou čárou.
     
    36
    Ryad Boudebouz se dopustil nedovoleného přestupku u postranní čáry. Faulovaným hráčem byl Gabi, který se také následně ujme rozehrávky balónu.
     
    35
    Jeden z domácích chtěl vysunout do útoku Juanfrana, nicméně aby se tak stalo, musela by být jeho přihrávka ještě o něco přesnější. Takhle míč končí jen za brankovou čárou.
     
    34
    Zatím předváděná hra příliš nevystihuje předzápasové předpoklady. Souboj druhého týmu s pátým zatím nenabídl příliš šancí. Uvidíme, zda se to v dohledné době změní.
     
    32
    Na hřišti zůstal ležet hostující Gimenez. Po chvíli se ale zvedá a pravděpodobně bude schopen pokračovat ve hře.
     
    30
    Na hrací ploše se toho v posledních minutách příliš neděje. U balónu se střídají oba týmy, branku ohrožující situaci jsme ale neviděli.
    28. Torres v obrovské šanci
     
    28
    Torres měl obrovskou šanci! Převzal míč od Gabiho, poté překonal brankáře Giméneze, jeho oblouček ale z brankové čáry vykopává Mandi!
     
    27
    Gabi přihrál na Thomase Parteyho, jenž to zkusil z větší vzdálenosti. Parteyův pokus nakonec končí mimo a nijak výrazně branku hostujících fotbalistů neohrožuje.
     
    27
    Máme tu první žlutou kartu v utkání. Za nedovolený přestupek žlutý kartónek vidí od sudího Fabian Ruiz.
     
    26
    Záložník Gabi se ujal rozehrávky rohového kopu, nicméně ta se mu poměrně dost nepovedla. Centr přelétl celé pokutové území soupeře.
     
    24
    Lucas Hernández se pokusil přejít do útoku, jenže byl až příliš agilní, což se nelíbilo rozhodčímu, který píská útočný faul.
     
    23
    Betis opět kombinuje, avšak obrázek hry se příliš nemění. Atlético se snaží znepříjemňovat mu rozehrávku, což se domácím fotbalistům zatím poměrně daří.
     
    21
    Antonio Barragán nabral rychlost a dostal míč před vápno Madridu. Pokus o kombinaci ale ukončuje až Oblak, ke kterému se se dostal balón. Právě Jan Oblak nemá s jeho zkrocením žádné obtíže.
     
    20
    Jeden z útočníku Atlética měl poměrně dost prostoru před šestnáctkou, avšak obránci se k němu včas vrátili a nedali mu moc prostoru. Střela domácích je následně sražena mimo nebezpečí z pohledu hostí.
     
    18
    Následný rohový kop Betisu taktéž obrana madridských fotbalistů bez větších obtíží zlikvidovala.
     
    17
    Až nyní jsou hosté v pokutovém území, ne však na dlouho. Jejich centr v pohodě pokryla domácí obrana. Poté ještě jednou mohl centrovat Ryad Boudebouz, raději však rozehrávku pozdržel a vrátil míč dozadu.
     
    16
    Na míči jsou stále hostující fotbalisté, nic výraznějšího se ale neděje. Atlético svému soupeři zatím moc prostoru pro rozehrávku nedává, a tak Betis hraje spíše jen na hranici půlicí čáry.
     
    14
    Míč má v držení Real Betis, který se také pokusí nějak výrazněji ohrozit Jana Oblaka. Uvidíme, zda se mu to podaří, či nikoliv.
     
    12
    Saúl Ñíguez zkusil vymyslet chytrou přihrávku do pokutového území, míč ovšem nikoho z Madridských nenašel a končí jen za brankovou čárou- Uvidíme tedy rohový kop.
    10. Šance Torrese
     
    10
    Fernando Torres se málem mohl radovat z gólu! Dostal se dokonce i do zakončení, ale čárový sudí postřehl, že se při přihrávce pohyboval v ofsajdovém postavení!
     
    8
    Thomas Partey se pokusil oslovit jednoho z jeho spoluhráčů, jenže míč poslal hodně nepřesně. Balón končí až za postranní čarou.
     
    7
    Na Antonia Barragána poslal jeden z jeho spoluhráčů krásnou přihrávku zadovkou. Barragán poté nabral rychlost a z křídla se pokusil o centr. Jjeho přihrávka vzduchem nebyla vůbec přesná.
     
    6
    Fernando Torres se dostal k hlavičce, jenže nebyl v dobré pozici a jeho pokus tak postrádal jakoukoli razanci. Na druhé straně poté nevyšel Betisu pokus o rychlý protiútok.
     
    5
    Na druhé straně centroval Correa, kterému ale pokus o vzdušnou přihrávku také nevyšel. Nicméně vybojoval rohový kop pro Atlético. Uvidíme, jak s ním naloží.
     
    3
    Z ničeho nic se Real Betis dostal až k šestnáctce soupeře. Jeden z jeho hráčů zkusil procpat míč do středu vápna, avšak neúspěšně. Tento pokus o centr byl zablokován.
     
    3
    Nyní pro změnu jsou v držení míče hostující fotbalisté. Zatím se ale nikam neženou, jen kombinují u půlicí čáry a čekají, jaká možnost se jim naskytne.
     
    1
    Jako první jsou u balónu domácí hráči, kteří se poženou do útoku jako první.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmu nastupují na hrací plochu, kde už jsou připraveni také rozhodčí dnešního zápasu. Zápas může za pár okamžiků začít!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Lucas Hernández, J. Giménez, Savić, Juanfran – Saúl Ñíguez, Partey, Gabi, Vitolo – F. Torres, Á. Correa.
    Náhradníci: Werner – Godín, Koke, Griezmann, Vrsaljko, Gameiro, Olabe.

    Real Betis: D. Giménez – Barragán, Mandi, Amat – Bartra, Firpo, Javi García, Boudebouz – Ruiz, Tello, Morón.
    Náhradníci: Pedro López – Camarasa, A. Sanabria, J. Campbell, Durmisi, Joaquín, Rubén Castro.

    Rozhodčí: Martínez – Sobrino, Noval.
     

    Real Betis

    Tento tým je příjemným překvapením španělské La Ligy, do tohoto duelu však vstupuje jako outsider. Bookmakeři mu dávají zhruba 15% procentní šanci na výhru. Prozatím Real Betis ale předvádí opravdu solidní výkony, v tabulce mu patří pátá příčka a za ním se nacházejí týmy jako Sevilla nebo Villarreal. Toto postavení mu zaručuje základní fázi Evropské ligy pro příští sezónu. Na postup do Ligy mistrů mu schází již jen těžko dosažitelných jedenáct bodů. Realu Betis se nedá zapřít ani skvělá forma, fotbalisté tohoto celku drží šňůru vítězství, která čítá již šest zápasů.

    Nejlepším střelcem toho celku je Sergio Leon, který ale do utkání nezasáhne pro příliš mnoho žlutých karet. Betis tak bude pravděpodobně sázet na Sanabria nebo Lorena.
     

    Atlético Madrid

    Momentálně druhý celek La Ligy má v posledních dnech vcelku nabitý program. Čekaly ho utkání jak v domácí lize, tak také v Evropské lize. A zápasy to nebyly vůbec lehké. Nejprve na vlastním hřišti přehrálo Atlético portugalský Sporting, poté remizovalo v La Lize s Realem Madrid a následně padlo právě proti Lisabonu, v konečném zúčtování ale do semifinále Evropské ligy postoupilo. V něm vyzve londýnský Arsenal. Poté přišly na řadu další dva souboje v lize, přičemž každý byl z pohledu Madridu diametrálně odlišný. Výsledek 3:0 (proti Levante) a 0:3 (proti Realu Sociedad) to jen dokazuje.

    Tahounem týmu je Francouz Antoine Griezmann. Ten stihl za tento ročník nasázet soupeřům devatenáct branek a přidal sedm asistencí. Špatně si nevede ani záložník Angel Correa s osmi trefami.
     
    Krásný nedělní večer! Dnes společně budeme sledovat fotbalovou bitvu mezi druhým Atleticem a pátým Realem Betis! Soudě tedy podle postavení obou celků v tabulce, nás dnes čeká velmi zajímavý duel!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Adam Pavlíček

    Branky:

    Karty:   90+2. J. Giménez (ATM), 90+2. Gabi (ATM) – 27. Ruiz (RBE), 62. Firpo (RBE), 88. Bartra (RBE), 90+2. J. Campbell (RBE), 90+2. Amat (RBE)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 17:14.
    Atlético Madrid: Oblak – Lucas Hernández, J. Giménez, Savić, Juanfran (65. Vrsaljko) – Saúl Ñíguez, Partey, Gabi, Vitolo (63. Koke) – F. Torres, Á. Correa (63. Griezmann).
    Náhradníci: Werner – Godín, Koke, Griezmann, Vrsaljko, Gameiro, Olabe.

    Real Betis: D. Giménez (38. Pedro López) – Barragán, Mandi, Amat – Bartra, Firpo, Javi García, Boudebouz (65. Joaquín) – Ruiz, Tello (83. J. Campbell), Morón.
    Náhradníci: Pedro López – Camarasa, A. Sanabria, J. Campbell, Durmisi, Joaquín, Rubén Castro.

    Rozhodčí: Martínez – Sobrino, Noval
    thejrc.org