Leganés – La Coruňa 0:0 (kon.)
konec
CD Leganés
0:0 (0:0)
Deportivo La Coruňa
Pátek 20.04.2018, 21:00 • Estadio Municipal de Butarque, Leganés • Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer u španělské Primera Division. Společně se podíváme na utkání 34. kola mezi týmy CD Leganés a Deportivo La Coruňa.
     
    CD Leganés

    Domácí tým je v tuto chvíli na 14. místě tabulky se ziskem 39 bodů. Na sestupové příčky má náskok 12 bodů, může tak být pět kol před koncem celkem v klidu. Navíc dnes bude mužstvo mírným favoritem a bude také chtít odčinit porážku z minulého kola, kdy na půdě Villarrealu padlo po výsledku 2:1. O jedinou branku Leganésu se postaral Brašanac, pouze však korigoval nepříznivý stav.

    Posledních pět ligových utkání

    Leganés – Sevilla 2:1
    Leganés – Valencia 0:1
    Barcelona – Leganés 3:1
    Leganés – Celta de Vigo 1:0
    Villarreal – Leganés 2:1
     
    Deportivo La Coruňa

    Hosté jsou na tom o poznání hůře. Na 18. místě mají pouze 27 bodů a momentálně by padali do druhé ligy. Na záchranu ztrácí plných sedm bodů a situace tak není vůbec snadná. Každá ztráta znamená zvětšení problému. Deportivo už tři kola v řadě neprohrálo, ale i tak to může být v konečném účtování málo. Minulé kolo hrála La Coruňa doma proti Seville a zápas skončil bezbrankovou remízou. To by dnes bylo proti Leganésu málo...

    Posledních pět ligových utkání

    La Coruňa – Las Palmas 1:1
    Atlético Madrid – La Coruňa 1:0
    La Coruňa – Málaga 3:2
    Bilbao – La Coruňa 2:3
    La Coruňa – Sevilla 0:0
     
    Rozhodčí

    Hlavním sudím tohoto utkání bude Alfonso Álvarez, kterému budou na pomezí asistovat Juan Barranco a Joan Méndez.
     
    Zápas na Estadio Municipal de Butarque začne ve 21 hodin, takže si na večer nic neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     
    Úvodní sestavy:

    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Bustinza, Siovas, Rico – El Zhar, Gabriel, R. Pérez, N. Amrabat – Eraso, Guerrero.
    Náhradníci: Champagne – Beauvue, Carnero García, Gumbau, dos Santos, Naranjo, Brašanac.

    Deportivo La Coruňa: R. Martínez – Juanfran, Albentosa, Schär, Luisinho – Mosquera, Guilherme, C. Borges – Çolak, Lucas, Adrián López.
    Náhradníci: Koval – F. Navarro, Andone, Sidnei, Krohn-Dehli, Valverde, Valle.

    Rozhodčí: Alfonso Álvarez – Juan Barranco, Joan Méndez.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    K míči se dostal také domácí celek, který okamžitě po razantním odkopu uklidnil hru. Do kombinace se zapojil také brankář Cuéllar.
     
    4
    Colak zkoušel na hranici ofsajdu vysunout Adriána, který se přeci jenom nacházel v těsném ofsajdu. Toho si všiml také pomezní rozhodčí.
     
    5
    Luisinho operoval na levém křídle, kde si ale neporozuměl s Amrabatem. Výsledkem je nepřesná přihrávka, po které budou domácí vhazovat.
     
    6
    Také hostující obránci roztočili kolotoč krátkých přihrávek, který ale přinesly rychlou ztrátu míče. Soupeř se ale s míčem daleko nedostal.
     
    7
    První velká šance zápasu! Nedůraz v domácí defenzívě mohl využít hostující Lucas, jenž z úhlu zamířil pouze do boční sítě.
     
    8
    Deportivo zahrávalo ještě rohový kop, který nakonec přinesl další zakončení. Postaral se o něj Schär, jenž pálil hodně vedle branky.
     
    8
    Ani druhá Lucasova šance nekončí brankou! Španělský forvard se řítil po pravém křídle sám na brankáře, který jeho zakončení stačil vyrazit.
    8. Lucas selhal v šanci.
     
    9
    Leganés tak přežilo hned dva kritické momenty a nyní se samo může vydat na útočnou polovinu.
     
    10
    Kousek za polovinou hřiště si nedovoleným zákrokem pomohl Guilherme, jenž trefil do obličeje Gabriela. Domácí okamžitě rozehráli nákopem.
     
    11
    Ten měl na levém křídle najít naběhnuvšího Amrabata, nicméně ani jeho rychlé dolní končetiny nezastihly balón. Rubén bude vykopávat.
     
    12
    Z velké vzdálenosti to vyzkoušel Eraso a jeho dělovka nakonec skončila na hlavě Albentosy. Domácí tak budou zahrávat rohový kop.
     
    13
    Ten se kroutil směrem od branky, načež se nejvýše do vzduchu dokázal dostat Siovas. Hlavička ale neměla potřebné parametry.
     
    14
    Domácí konečně našli ten potřebný herní rytmus a v tuto chvíli jsou aktivnější. Deportivo se v posledních minutách pouze brání.
     
    15
    Amrabat se po autovém vhazování chtěl zbavit svého strážce, kterým byl Juanfran. Domácí forvard si ale předkopl míč daleko od nohy.
     
    16
    Hra je opět přerušena, Eraso si rovněž pomohl faulem ve středu hrací plochy. Následně ještě proběhla debata mezi hlavním sudím a právě Erasem.
     
    17
    Leganés to v úvodu zápasu zkouší především po levé straně. Ricovi tentokráte nevyšel manévr, jeho tábor bude ještě vhazovat.
     
    18
    Doposud hodně nevýrazný El Zhar nabral rychlost a jeho zdánlivě špatný centr málem zapadl k zadní tyči. Rubén si musel pořádně oddychnout.
     
    19
    Těžiště hry se opět přestěhovalo na hostující polovinu, kde Rico vhazoval od levé autové čáry. Jeho nabídkal ale nenašla Gabriela.
     
    20
    To nemuselo příliš vadit, neboť se k odraženému míči dostal Bustinza, jehož projektil zpoza šestnáctky skončil daleko od branky.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nabízí celkem pohlednou podívanou. Leganés značně přidalo na své aktivitě.
     
    22
    La Coruňa se v posledních minutách musí spokojit s hrou bez balónu. Soupeř si přichystal další akci, po které Rico vybojoval druhý rohový kop.
     
    23
    Střílená nabídka směřovala někam k bližší tyči, kde se Siovas nedostal k zakončení. Naopak jeden z hostujících hráčů poslal míč zpět za čáru.
     
    24
    Co chybělo! Domácí rozehráli rohový kop cvičeným signálem, načež z první pálil Amrabat. Jeho rána byla tečována a skončila vedle brány.
    24. Velká šance domácích.
     
    27
    Po delší době se opět připomněli hosté a znovu to byl aktivní Lucas. Jeho střela z levé strany nakonec skončila na rukavici Cuéllara.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Emre Çolak (Deportivo La Coruňa).
     
    29
    Logicky se konal rohový kop, který byl odvrácen prvním bránícím hráčem. Deportivo opět zatlačilo svého protivníka, branku ale nevytěžilo.
     
    30
    Momentálně je hra plná nepřesností, ani jeden z celků se nemůže dostat k ničemu kloudnějšímu. V tuto chvíli to směrem dopředu zkouší Leganés.
     
    31
    A nebylo to vůbec špatné. Na Ricův centr si na malé vápno naběhl Eraso, jehož hlavička o zem nakonec přeletěla i samotnou branku.
     
    32
    Lucas byl při snaze zachytit míč pozdě u protihráče a málem to mělo fatální následky. El Zhar se chtěl dostat za obranu, míč mu ale uskočil.
     
    33
    Na druhé straně se po delší době podíval k míči brankář Rubén, jenž si ho přehodil na silnější nohu a poté rozehrál do strany.
     
    34
    Domácí hráči se dožadovali odpískání faulu na Guerrera, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře. Deportivo se s míčem moc daleko nedostalo.
     
    35
    Amrabat se drzým průnikem chtěl dostat kolem Juanfrana, který byl v souboji jeden na jednoho nakonec úspěšnější.
     
    36
    Albentosova prudká přihrávka sice našla přesně prostor, ve kterém se nacházel Lucas. Druhý jmenovaný to měl na dlouhou nohu.
     
    37
    Ke střeleckému pokusu se dostal Zaldúa, jehož rána zpoza šestnáctky byla opravdu dělová. Míč ale vystoupal vysoko nad branku.
     
    38
    Amrabat si hodně nešťastným způsobem pomohl v souboji se Schärem, který se po kontaktu okamžitě skácel k zemi.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    44
    El Zhar chytře uvolnil volného Rica, který na nic nečekal a okamžitě vypálil na bránu. Projektil z levé kopačky nakonec neměl dobré parametry.
     
    45
    Na samotný závěr prvního poločasu měli domácí hráči k dispozici velmi lukrativní přímý kop. Gabrielův obstřel nakonec úplně minul bránu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou úvodní dějství, jenž nám nabídlo celkem pohlednou podívanou. V samotném úvodu si hosté vytvořili hned dvě vyložené šance, Lucas ani jednou nepřekonal brankáře. Posléze začalo na hřišti dominovat Leganés, které bylo rovněž blízko vedoucí brance.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu to domácí zkoušeli po levé straně, kde se nakonec Eraso nedostal včas k míči. Naopak vzorně zasáhl pozorný Schär.
     
    49
    Leganés je i nadále u míče, se kterým se vrátilo na vlastní obrannou polovinu. Poprvé se ve druhém poločase potkal s kulatým nesmyslem brankář Rubén.
     
    50
    Schär šel do Gabriela hodně ostrým způsobem. Hostující stoper může být rád, že neuviděl žlutý kartónek. Leganés bude zahrávat přímý kop.
     
    51
    K rozehrávce se i tentokráte postavil Gabriel, jehož střílený centr nakonec doskákal do náruče Rubéna. Ten okamžitě zahájil kontr.
     
    52
    El Zhar se nakonec zmocnil míče a po centru z pravé strany se ke střele dostal Gabriel. Jeho rána ale trefila pouze clonícího protihráče.
     
    53
    Pátý rohový kop v podání domácích fotbalistů nebyl vůbec špatný, hranici malého vápna ale výborně pokryl hostující Albentosa.
     
    54
    Netrvalo dlouho a o další střelu se postaral El Zhar. Marocký křídelník se do míče opřel z první, jenomže ránu neposlal mezi tři tyče.
     
    55
    Juanfran už nezachytil hrací předmět na hřišti a soupeř se tak celkem snadno dostal k dalšímu rohu. Ten ale nepřinesl nic závratného.
     
    56
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Pedro Mosquera, přichází Federico Valverde.
     
    57
    Leganés se ještě dožadovalo pokutového kopu, hlavní arbitr ani tentokráte neodpískal faul. Naopak bylo posléze pískáno proti brance domácích.
     
    58
    Už, už se zdálo, že se z ničeho nic dostanou hosté do vyložené šance, ještě před tím byl odpískán ofsajd Lucasovi.
     
    59
    El Zhar se ukázkovým způsobem dostal s míčem až do pokutového území, odkud nezamířil do vzdálenějšího růžku. Deportivo je i nadále pod tlakem.
     
    60
    Další centr před Rubéna musel odvracet Albentosa. Následný centr ještě prodlužoval za sebe Bustinza, zde se nacházel pouze protihráč.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry a na úvodní branku tohoto zápasu stále čekáme. Směrem dopředu jsou jednoznačně nebezpečnější domácí hráči.
     
    62
    Amrabat měl před sebou o něco více prostoru a po krátkém driblinku se rozhodl vypálit. Do dráhy letu míče mu strčil nohu Schär.
     
    63
    Juanfranovi se ještě podařilo zachytit míč na hrací ploše, což využil přihrávkou na Colaka. Druhý jmenovaný rovněž pálil do protihráče.
     
    64
    Na zeleném pažitu zůstal ležet právě Colak, nicméně jeho spoluhráči tento fakt naprosto ignorovali. Nakonec to nevypadá na nic vážného.
     
    65
    Deportivo mělo k dispozici další rohový kop, který přinesl menší rozruch před Cuéllarem. Lehká teč nakonec skončila těsně vedle branky.
     
    66
    Aktivní Amrabat se po několika krocích rozhodl odcentrovat na svého parťáka Guerrera. Ten byl i tentokráte bráněn hodně natěsno.
     
    67
    Guilherme se postaral o další standardní situaci, která se chytře snášela směrem do brány. Nakonec se do volného míče opřel Juanfran, jenž nemířil přesně.
     
    68
    Zdá se, že Deportivo konečně pochopilo důležitost dnešního zápasu a v posledních minutách začalo hrát. Na úvodní trefu ale stále čekáme.
     
    70
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Javi Eraso, přichází Darko Brašanac.
     
    70
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Emre Çolak, přichází Borja Valle.
     
    71
    Na poslední chvíli musel zakročit domácí zadák Siovas, jenž nakonec ukázkově přesným skluzem zasáhl proti Lucasovi.
     
    72
    Zároveň se nám utkání dostalo do závěrečné dvacetiminutovky. Leganés opět zvýšilo aktivitu a za každou cenu se snaží vstřelit branku.
     
    73
    Albentosa si s volným míčem nebral servítky a razantním způsobem ho poslal na druhou stranu. Domácí hráči se prezentovali útočným faulem.
     
    74
    Střídající Valle se okamžitě zapojil do útočného manévru svého celku, po kterém pálil Valverde. Druhý jmenovaný se příliš unáhlil.
     
    75
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Miguel Ángel Guerrero, přichází Claudio Beauvue.
     
    76
    Myšlenka domácího trenéra je naprosto jasná. Na hrací plochu přispěchal mnohem ofenzivnější hráč, který by se měl starat o hrozby před brankářem Rubénem.
     
    77
    Valle roztáhl hru na pravou stranu, kde měl hodně času na centr Juanfran. I tak nedokázal najít na zadní tyči zcela osamoceného Adriána.
     
    78
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Celso Borges, přichází Florin Andone.
     
    79
    Deportivo kontroluje hru a navíc se snaží nechybovat v rozehrávce. Právě na případné ztráty míče čeká smečka hladových domácích hráčů.
     
    84
    Na centrovaný balón z kopačky El Zhara se položil Beauvue, jehož hlavička neměla šanci na úspěch. Rubén nemusel vůbec zasahovat.
     
    85
    Obrázek hry se nikterak nemění. Oba celky se snaží vstřelit kýženou branku, stále ale čekáme na nějakou vážnější příležitost.
     
    86
    Andone si narazil s Lucasem a poté zkoušel zahrozit z ostrého úhlu. Střele chyběla větší razance a navíc se stočila směrem od branky.
     
    87
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Celkem kostrbatá akce domácích neměla dlouhého trvání, výborně totiž zasáhl Luisinho.
     
    88
    Guilherme se postavil k rozehrávce standardní situace z obrovské vzdálenosti. Po jeho centru zůstal v bolestech ležet na zemi Siovas.
     
    89
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Nordin Amrabat, přichází Raúl García.
     
    90
    Na druhé straně se Gabriel chtěl prosadit kolem Juanfrana, načež hostující hráč raději poslal míč za brankovou čáru. Osmý roh pro domácí.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Adrián López (Deportivo La Coruňa).
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou, což vyhovuje spíše domácím. Leganés se totiž nachází na celkem poklidném čtrnáctém místě, naopak La Coruňa na první sestupové pozici. Dnešní utkání nabídlo spíše bojovnou podívanou, která nenabídla moc vyložených šancí.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:13. (22:48:24)

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   28. Çolak (DEP), 90. Adrián López (DEP)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:13.
    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Bustinza (C), Siovas, Rico – El Zhar, Gabriel, R. Pérez, N. Amrabat (89. Carnero García) – Eraso (70. Brašanac), Guerrero (75. Beauvue).
    Náhradníci: Champagne – Beauvue, Carnero García, Gumbau, dos Santos, Naranjo, Brašanac.

    Deportivo La Coruňa: R. Martínez – Juanfran, Albentosa, Schär, Luisinho – Mosquera (56. Valverde), Guilherme, C. Borges (78. Andone) – Çolak (70. Valle), Lucas, Adrián López (C).
    Náhradníci: Koval – F. Navarro, Andone, Sidnei, Krohn-Dehli, Valverde, Valle.

    Rozhodčí: Alfonso Álvarez – Juan Barranco, Joan Méndez
    thejrc.org