Braga – Marítimo 2:0 (kon.)
konec
SC Braga
2:0 (0:0)
CS Marítimo
Pátek 20.04.2018, 21:30 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům portugalského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání SC Braga – CS Marítimo! Výkop je stanoven na 21:30.
     
    Dnes budeme společně sledovat souboj čtrvtého s šestým celkem portugalské ligy! Braga má na čtvrtém místě na soupeře dostatečný náskok a ještě může znepříjemnit život celkům nad sebou. Na třetí Sporting aktuálně ztrácí jen tři body. Naopak Marítimo už přišlo o naději na účast v evropských pohárech. Hostující celek však bude bojovat o páté místo, které aktuálně drží Rio Ave.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Braga: Matheus – Goiano, B. Viana, R. Silva, Jefferson – Esgaio, N. Vukčević, A. Horta, R. Horta – W. Eduardo, Paulinho.
    Náhradníci: T. Sá – Lukić, Figueiras, Danilo, Xadas, Dyego Sousa, F. Martins.

    CS Marítimo: Abedzadeh – Bebeto, Z. Júnior, P. Santos, Rúben – Correa, F. Baiano, Cleber, Gamboa – R. Pinho, Joel.
    Náhradníci: Charles – Sen, Ghazarjan, Borges, Nepomuceno, R. Valente, Everton.

    Rozhodčí: Almeida – Godinho, Ramos.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Braga bude hrát v červeném, zatímco Marítimo přijelo ve žlutých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Braga obstarala výkop do dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, jenže Nikola Vukčević vyslal příliš prudkou přihrávku, která končí v autu.
     
    2
    Ricardo Horta se dral vpřed po pravém křídle. Domácí rychlík se natlačil před Correu, který jej zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    3
    Následný přímý kop se domácím fotbalistům vůbec nepovedl. Centrovaný míč z pravé strany přiletěl na značku pokutového kopu, kde kralovala soupeřova obrana.
     
    4
    Joel skvěle napadal statickou rozehrávku domácích stoperů. Zadáci Bragy měli při založení akce velké problémy, ale nakonec si dokázali poradit.
     
    5
    Marítimo se usadilo na polovině domácích. Bebeto podpořil výpad hostujícího celku dlouhým sprintem a díky skvělému převzetí získal pro hosty přímý kop.
     
    6
    Ani Marítimo nedokázalo po přímém kopu ohrozit branku svého soupeře. Vysoký centr z levé strany přiletěl na malé vápno, ale nikdo z hráčů míč nezasáhl.
     
    7
    Hosté tentokrát zahrávali rohový kop. Krátký centr se na přední tyči snažil usměrnit hostující obránce Zainadine Júnior, ale Paulinho míč poslal na roh.
     
    8
    Marítimo napodruhé vyzkoušelo rozehrávku do kombinace. Zpoza hranice šestnáctky nakonec vypálil Joao Gamboa, jehož pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    9
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Za ostrý skluz u postranní čáry ji dostává Fabrício Baiano.
     
    10
    Jefferson se ujal rozehrávky přímého kopu z levé strany hrací plochy. Jeho nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, kam se pro něj vydal Amir Abedzadeh.
     
    11
    Bebeto vhazoval na pravé straně hrací plochy. Jeho pobídka v šestnáctce propadla ke Cleberovi, který pohotovou střelou orazítkoval břevno!
    11. Cleberova rána do břevna
     
    12
    Braga se ihned vydala do protiútoku. Domácí fotbalisté se prodrali až na hranici pokutového území, ale do střelecké pozice se už neprokombinovali.
     
    13
    Zadáci Marítima si nyní pomohli malou domů. Brankář Amir Abedzadeh však při rozehrávce zazmatkoval a odkopl míč pouze do zámezí. Domácí budou vhazovat.
     
    14
    Rodrigo Pinho si na polovině hrací plochy skvěle pokryl míč tělem a jeden ze soupeřů jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    15
    Matheus se zapojil do domácí rozehrávky. Brankář Bragy roztáhl hru na pravou stranu. Domácí celek má ale velké potíže v přechodové fázi.
     
    16
    Jefferson se zapojil do útočné akce Bragy. Domácí rychlík si naběhl na vysokou přihrávku za obranu Marítima, jenže svou skákavou střelu neusměrnil mezi tři tyče.
     
    17
    Rodrigo Pinho se na polovině hrací plochy nechal faulovat, jenže k jeho překvapení nechal hlavní rozhodčí pokračovat ve hře. Braga tak může zaútočit.
     
    18
    Až nyní se Braga dostala k praticky prvnímu zakončení. Z hranice šestnáctky střílel Ricardo Horta, jehož pokus zablokoval dobře postavený obránce.
     
    19
    V pokračující akci se odražený míč dostal k osamocenému Marcelinhovi, který střílel z voleje a svou ránu nasměroval vysoko nad břevno.
     
    20
    První žlutá karta také na straně domácích! Bruno Viana ji dostává za přerušení slibné akce soupře.
     
    21
    Marítimo po předchozím faulu zahrávalo přímý kop. Nadýchaný centr směřoval na vzdálenější tyč, nicméně nikdo v červeném se k hlavičce nedostal.
     
    22
    Braga nyní hraje velmi aktivně. Jefferson z levé strany přihrál do blízkosti pokutového území, ale přes pozorného Zainadineho se nikdo nedostal ke střele.
     
    23
    Jefferson opět operoval na levém křídle, jenže tentokrát nestačil míč prostrčit na volného spoluhráče a musel si pomoci dlouhou přihrávkou na domácí zadáky.
     
    24
    Ricardo Horta se snažil probít do pokutového území individuální akcí po pravé straně. Daleko od šestnáctky mu stoplu vystavil pozorný Jorge Ivan Correa.
     
    25
    Paulinho se pokusil o přenesení hry na levé křídlo. Ricardo Horta na jeho pobídku nedosáhl, ale domácímu záložníkovi zatleskal za pěknou myšlenku.
     
    26
    Po delší době měl práci také Matheus. Domácí brankář vystartoval na malé vápno a bez větších problémů schoval do rukavic centr z pravé strany.
     
    27
    Raúl Silva netakticky fauloval v blízkosti pokutového území a nabídl hostujícímu celku vynikající pozici pro ohrožení Matheusovy svatyně.
     
    28
    Exekuce přímého kopu se chopil Jorge Ivan Correa. Šikovný fotbalista zvolil technickou střelu levačkou, ale od jednoho z hráčů ve zdi se míč odrazil na roh.
     
    29
    Ze vzduchu to zatím Marítimu nejde. Na přední tyči zasáhl domácí stoper Raúl Silva, od jehož hlavy se míč odrazil do autu. Ještě jeden roh pro hosty.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím nesledujeme zrovna atraktivní fotbal. O něco aktivnější je domácí Braga, ale hostující obrana zatím pracuje na jedničku.
     
    31
    Raúl Silva vymyslel pěknou přihrávku na polovinu soupeře, nicméně fotbalisté Bragy zatím působí hodně ospalým dojmem. Hráčům v červeném chybí pohyb.
     
    32
    Jefferson si krásnou přešlapovačkou udělal prostor na levém křídle, jenže centr do pokutového území se mu vůbec nepovedl. Zadáci soupeře míč odkopli.
     
    33
    Domácím fanouškům se vůbec nelíbí výkon Bragy. Příznivci aktuálně čtvrtého celku portugalské ligy dávají svou nevoli najevo hlasitým pískotem.
     
    34
    Další výpad domácího celku zastavuje ofsajd! Své postavení si na levém křídle nepohlídal Jefferson, čímž domácímu celku značce zkomplikoval život.
     
    35
    Nikola Vukčević se z hranice pokutového území plnou silou opřel do odraženého míče. Jeho rána levačkou byla sice razantní, ale postrádala potřebnou přenost.
     
    36
    André Horta si naběhl na krásnou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže vinou špatného zpracování odevzdal míč dobře postavenému obránci.
     
    37
    Ricardo Horta centroval z pravého křídla, jenže v pokutovém území byl pouze Wilson Eduardo, který proti přesile obránců neměl šanci na úspěch.
     
    38
    Braga zahrávala rohový kop. Domácí se pokusili rozehrát nacvičený signál. Wilson Eduardo se na přední tyči pokusil o zakončení, ale zády k brance mířil velmi nepřesně.
     
    39
    Amir Abedzadeh zůstává po střetu s jedním z domácích fotbalistů ležet na hranici pokutového území a musí být ošetřen. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    40
    Amir Abedzadeh už je zpátky na nohou a okamžitě se zapojil do rozehrávky hostujícího celku. Brankář Marítima dlouhým odkopem neoslovil nikoho ze spoluhráčů.
     
    41
    Jefferson našlápl k dlouhému sprintu po levém křídle. Domácí fotbalista svedl souboj s Rúbenem, který si před něj dal tělo a nepustil domácího beka k míči.
     
    42
    Ricardo Horta prošel po pravém křídle do pokutového území a místo zakončení vymyslel zpětnou přihrávku. Před Paulinhem míč na poslední chvíli vypíchl Joao Gamboa.
     
    43
    Braga zahrávala další rohový kop. Nikola Vukčević si rozehrál do kombinace a jeho následný centr srazila obrana Marítima do zámezí.
     
    44
    Rohový kop zahrávalo Marítimo také na druhé straně. Jean Cleber se dostal k propadnutému centru, který z voleje napálil mimo tři tyče.
     
    45
    Závěr první půle je přehlídkou rohových kopů. Paulinho zahrával roh domácího celku, jenže Ricardo Horta se k hlavičce neprobil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme si příliš atraktivní kopané neužili! Domácí Braga byla sice aktivnějším celkem, ale přes pozornou obranu Marítima se do šancí neprobila. Naopak hosté zahrozili! Po deseti minutách vypálil Cleber, jehož ránu zastavilo břevno. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Marítimo obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hosté se snažili překvapit obranu Bragy vysokým nákopem, ale s tím si poradil Bruno Viana.
     
    47
    K míči se okamžitě dostali domácí fotbalisté. Braga se ihned usadila na polovině soupeře, jenže Ricardo Esgaio z pravé strany odcentroval na malé vápno.
     
    48
    Ricardo Horta měl moře volného prostoru, jenže spoluhráč mu poslal nepřesnou přihrávkou, kterou ho zahnal až k postranní čáře.
     
    49
    Braga zahrávala přímý kop z blízkosti pokutového území. André Horta odcentroval na malé vápno, kam si pro míč došel gólman Amir Abedzadeh.
     
    50
    André Horta se ujal role dirigenta domácí rozehrávky. Šikovný fotbalista narýsoval kolmici do šestnáctky, ale nikdo v červeném na jeho pobídku nedosáhl.
     
    51
    Braga zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde zasáhl osamocený obránce Zainadine Júnior. Braga ale v úvodu druhé půle tlačí.
     
    52
    Po dalším rohovém kopu se k míči dostal Bruno Viana, který hlavičkoval v těžké pozici, jenže jeho pokus skončil vedle branky.
     
    53
    Jefferson táhl akci domácího celku po levé straně, nicméně podle hlavního arbitra se v souboji se Zainadinem dopustil útočného faulu.
     
    54
    Braga právě vstřelila branku!
    Braga se dostává do vedení! Domácí fotbalisté zužizkovali svůj tlak! NIKOLA VUKČEVIĆ si naběhl na krásnou přihrávku do šestnáctky a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre!
    54. Nikola VUKČEVIĆ - 1:0
     
    56
    Marcelo Goiano si naběhl na krásnou přihrávku na pravou stranu, patičkou si přehodil míč na levačku, jenže levou nohou nasměroval míč mimo tři tyče.
     
    57
    Jean Cleber z pravého křídla odcentroval do pokutového území, ale tam kraloval domácí stoper Raúl Silva, který balón bez váhání zakopl do zámezí.
     
    58
    Bebeto byl faulován ve vlastním pokutovém území a drží se za levou nohu. Hostující fotbalista nevypadá, že by měl v dnešním souboji pokračovat.
     
    59
    Jean Cleber napadal rozehrávku domácího celku. Hostující střelec se vrhl do souboje s Marcelinhem, kterého zastavil za cenu nedovoleného zákroku.
     
    60
    Marítimo po hodině hry zahrávalo přímý kop. Jorge Ivan Correa vykouzlil nadýchaný centr na vzdálenější tyč, kde zasáhl Matheus.
     
    62
    Matheus dlouho otálel s uvedením míče do hry. Domácí brankář poté vyslal dlouhý nákop na levou stranu, ale míč vybojovali fotbalisté Marítima.
     
    63
    Marítimo hraje v posledních minutách mnohem aktivněji. Hosté se usadili na polovině Bragy, kde se snaží najít cestu do zakončení.
     
    64
    Ricardo Horta se v pokutovém území prodral k prudkému centru z levé strany hrací plochy. Na přední tyči zakončoval ve skluzu, jenže netrefil branku.
     
    65
    Braga nyní přidala druhou branku, jenže Raúl Silva se ze vstřeleného gólu raduje zbytečně! Asistent rozhodčího totiž viděl ofsajd!
     
    66
    Joel se vydal napadat rozehrávku domácích stoperů. Aktivita hostujícího útočníka se Marítimu vyplatila. Hosté totiž vybojovali rohový kop.
     
    67
    Marítimo chtělo penaltu! Rodrigo Pinho střílel ze střední vzdálenosti a jeden z obránců v červeném jeho ránu zablokoval velmi sporným způsobem. Sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    68
    Rodrigo Pinho centroval z levé strany, ale Wilson Eduardo se pohotově vrátil pomoci domácí defenzívě a srazil prudkou přihrávku do autu.
     
    69
    Amir Abedzadeh nyní zazmatkoval při odkopu míče z hranice pokutového území. Balón se odrazil před odkrytou klec, ale Rúben jej odkopl do bezpečí.
     
    70
    Amir Abedzadeh se obrátil na hlavního rozhodčího a dostává žlutou kartu za nesportovní chování.
     
    71
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Joao Gamboa, přichází Gevorg Ghazarjan.
     
    72
    Wilson Eduardo se dral do pokutového území. Domácí útočník se zbavil svého strážce, jenže Amir Abedzadeh se mu vrhl pod nohy a míč srazil do bezpečí.
     
    73
    Wilson Eduardo pálil zpoza hranice pokutového území, jenže jeho pokus levačkou zablokoval hned první obránce ve žlutém dresu.
     
    74
    Joel oplácel v souboji na polovině Bragy a dopustil se útočného faulu. Hostující hráč může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    75
    Paulinho spěchal za odraženým míčem na polovinu Marítima. Domácí fotbalista však nenašel recept na pozorné obránce Marítima.
     
    76
    Pablo Santos na malém vápně zasáhl proti prudkému centru z levé strany. Hostující obránce měl štěstí, že se mu míč neodrazil od ruky.
     
    77
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Wilson Eduardo, přichází Dyego Sousa.
     
    78
    Marítimo stále nevzdává boj o zisk bodů. Hosté se v posledních minutách tlačí do útoku, ale hráči ve žlutém zatím nemohou najít pozici pro zakončení.
     
    79
    Amir Abedzadeh vyrazil na malé vápno. Hostující brankář si došel pro nepovedený centr z pravého křídla.
     
    80
    Dyego Sousa se krátce po svém příchodu na hrací plochu opřel do odraženého míče. Jeho ránu placírkou však jeden z jeho spoluhráčů přizvedl nad břevno.
     
    81
    Gevorg Ghazarjan si na polovině hrací plochy pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Hosté v posledních minutách začínají projevovat emoce.
     
    82
    Ricardo Horta si na polovině hřiště pokryl míč, obhodil si Pinha a nechal se faulovat. Braga tak může pokračovat v kombinaci.
     
    83
    Braga zahrávala rohový kop. André Horta odcentroval na značku pokutového kopu, kde číhal Paulinho, jenže v hlavičkovém souboji si pomohl faulem.
     
    84
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Rodrigo Pinho, přichází Everton.
     
    85
    Jean Cleber si v pokutovém území naskočil na povedený centr z levé strany. Hostující fotbalista svou hlavičku poslal jen do rukavic Matheuse.
     
    86
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Jorge Ivan Correa, přichází Ricardo Valente.
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází André Horta, přichází Danilo.
     
    87
    Domácí fanoušci už na tribunách pomalu začínají slavit! Braga krátce před koncem vede nejtěsnějším rozdílem a nepouští soupeře do šancí.
     
    88
    Braga právě vstřelila branku!
    Podle všeho je rozhodnuto! Domácí celek totiž přidává druhou branku! PAULINHO si naběhl na krásnou přihrávku na hranici šestnáctky a přízemní střelou překonal brankáře!
    88. PAULINHO - 2:0
     
    90
    Marítimo se po delší době dostalo do útoku. Gevorg Ghazarjan si všiml vysokého postavení domácího brankáře, jenže jeho lob prosvištěl vysoko nad brankou.
     
    90+1
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Ricardo Horta, přichází Fábio Martins.
     
    90+2
    Braga už pouze kontroluje závěr dnešního střetnutí. Domácí fotbalisté nepouštějí soupeře k míči a kombinují na vlastní polovině.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Nikola Vukčević (SC Braga).
    Žlutou kartu dostává Jean Cleber (CS Marítimo).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Braga zvládla domácí duel s Marítimem a zvítězila 2:0! Domácí fotbalisté byli v první půli aktivnější, ale nemohli se dostat do šancí. Po přestávce se Braga dostala do vedení díky brance Nikoly Vukčeviće! Braga poté nadále útočila a dočkala se zasloužené odměny. Marítimo si ve druhé půli šanci nevypracovalo. Chvíli před koncem navíc přidal další branku Paulinho!
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:1. Rohy: 9:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 17:14.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (23:26:59)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 54. N. Vukčević, 88. Paulinho

    Karty:   20. B. Viana (BRG), 90+2. N. Vukčević (BRG) – 9. F. Baiano (MAO), 70. Abedzadeh (MAO), 90+2. Cleber (MAO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:1. Rohy: 9:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 17:14.
    SC Braga: Matheus – Goiano, B. Viana, R. Silva, Jefferson – Esgaio, N. Vukčević, A. Horta (86. Danilo), R. Horta (90+1. F. Martins) – W. Eduardo (77. Dyego Sousa), Paulinho.
    Náhradníci: T. Sá – Lukić, Figueiras, Danilo, Xadas, Dyego Sousa, F. Martins.

    CS Marítimo: Abedzadeh – Bebeto, Z. Júnior, P. Santos, Rúben – Correa (86. R. Valente), F. Baiano, Cleber, Gamboa (71. Ghazarjan) – R. Pinho (84. Everton), Joel.
    Náhradníci: Charles – Sen, Ghazarjan, Borges, Nepomuceno, R. Valente, Everton.

    Rozhodčí: Almeida – Godinho, Ramos
    thejrc.org