Tondela – Aves 3:0 (kon.) | Chaves – Portimonense 2:1 (kon.) | Moreirense – Rio Ave 2:1 (kon.)
Sporting – Boavista 1:0 (kon.)
konec
GD Chaves
2:1 (0:0)
Portimonense SC
Neděle 22.04.2018, 17:00 • Estadio Municipal de Chaves, Chaves • Portugalská Primeira Liga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky portugalské Primeira Ligy. V tomto zápase proti sobě nastoupí GD Chavesa Portimonense SC.
     
    Portimonense SC odehrálo 30 zápasů s bilancí 9-8-13 a získalo 35 bodů. V tabulce je na desáté pozici. Z posledních pěti zápasů vyhrál tým dva. Poradilo si s Guimaraesem 2:1 a Moreirense 4:3. Nestačilo na Estoril 0:1 a remizovalo se Setubalem 1:1 a Tondelu 2:2.
     
    GD Chaves odehrál 30 zápasů s bilancí 10-8-12 a získal 38 bodů. V tabulce je na osmé pozici. Z posledních pěti zápasů prohrál tři. Nestačil na Sporting 1:2, Bragu 1:4 a Ferreiru 0:2. Remizoval s Belenenses 1:1 a Boavistou 3:3
     
    Úvodní sestavy:

    GD Chaves: Filipe – Queirós, D. Duarte, Maras, Djavan – Bressan, Eustáquio, Tiba – Matheus Pereira, Willian, Davidson.
    Náhradníci: Ricardo – Jefferson, Patrao, Perdigao, Coelho, Jorginho, Platiny.

    Portimonense SC: Leonardo – Hackman, Lucas, Rú. Fernandes, Rafa Soares – Marcel – Fede Varela, Dener, Tabata, Nakadžima – Fabrício.
    Náhradníci: C. Henriques – Pessoa, Rjuki, Pires, Macedo, Wenderson, Wellington.

    Rozhodčí: Esteves – Campos, Cidade.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. Ve středu pole kombinoval Tiba s Davidsonem, následně přiletěl centr před Leonarda, který ale ani po střele Bressane zasahovat nemusel.
     
    3
    Také Portimonense se dostalo poprvé v zápase na útočnou polovinu. Dener hledal na pravé straně Varelu, ale tomu přeskočil balon kopačku a skončil jen za postranní lajnou.
     
    4
    Po boji ve střední části trávníku se dostal k míči domácí Pedro Tiba. Následně ale neustál čistý souboj s Hackmannem a u balonu tak jsou hosté.
     
    5
    Skluzem získal míč hostující útočník Fabrício, poté si chtěl narazit s Tabatou, ale ten si zpracoval balon rukou a musel ho rychle odevzdat.
     
    6
    Opatrný úvod zápasu pokračuje. Domácím se dařilo kombinace, ale poté se dostal k míči Renan Bressan, který přihrával jen na obsazeného Williama.
     
    7
    Djavan perfektně zastavil unikajícího Hackmanna. Domácím ale míč dlouho nevydržel, když Eustáquio přihrával jen daleko od Pereiry.
     
    8
    Hostující obrana se musela činit. Bressan tentokrát našel už přesně Williama, který však nestačil v osobním souboji na Fernandese.
     
    9
    Ani jeden z týmů se zatím do útoku příliš nežene. Více času mají míč pod kontrolou domácí, ale před obranný val se ještě ke střele neprokousali.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka střelu nepřinesla. Nyní nebyl daleko domácí William, ale v důležitou chvíli si šlápl na balon a bylo po šanci.
     
    12
    Tiba se prodíral z levé strany k vápnu, ale do cesty se mu postavil Lucas, který celou akci rázně utnul ještě před šestnáctkou.
     
    13
    António Filipe se proletěl vzduchem. Dener napřáhl z velké dálky, ale mezi tři tyče se netrefil. Domácí gólman kontroloval situaci.
     
    14
    Pereira si chtěl vymodlit odpískání faulu, ale po jeho pádu na pravé straně se pokračuje ve hře. Z protiútoku pálil jen na tribunu Fabrício.
     
    15
    Fabrício znovu zaměstnával domácí obranu, skvěle si zaběhl za Marase, ale balon mu následně utekl až k brankové lajně, kde se provinil lehkým faulem.
     
    16
    Další propagační střela. Tabata našel jen připraveného brankáře domácího celku, který stál uprostřed vápna.
     
    17
    Domácím se podařilo získat míč v nebezpečném prostoru. Před vápnem se zbavil obránce William, který poté po kontaktu spadl v šestnáctce, ale penalta se nepíská.
     
    18
    Chaves pokračoval rohovým kopem. Quierós dokázal najít v pokutovém území Tibu, který pálil z druhého doteku jen hodně vedle hostující branky.
     
    19
    Domácí jsou stále v blízkosti vápna soupeře. Tiba tentokrát hledal na pravé straně Bressana, který je ale nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    20
    I po dvaceti minutách je stav stále bezbrankový. Nyní prostrkával míč do vápna na Davidsona Tiba, ale Leonardo výborně vyběhl proti střelci a míč zblokoval na rohový kop.
     
    22
    Chaves je i nadále aktivnějším týmem, nyní pálil zpoza vápna Bressan, ale Leonardo předvedl další povedený zákrok.
     
    23
    I další rohový kop si pohlídal hostující brankář Leonardo. Bez větších potíží vyboxoval míč z vlastního vápna do bezpečí.
     
    24
    Ani tentokrát to domácím nevyšlo. Matheus Pereira centroval z pravé strany, ale balon zakroutil až za zadní tyč a hosté tak mohou rozehrávat.
     
    25
    Také Portimonense se probojovalo do blízkosti branky soupeře. Povedený centr zleva dokázal snadno odhlavičkovat Maras.
     
    26
    Pedro Tiba tak dlouho kličkoval před vápnem Portimonense, až mu balon odpálil od kopaček Fernandes. Velká příležitost tak končí bez střely.
     
    27
    Po Lucasově zákroku se skácel na trávník domácí Djavan. Chaves tak mohlo rozehrát volný přímý kop z nadějné pozice. Tibův centr hledal před Leonardem Williama, ale ten hlavičkoval jen nad břevno.
     
    28
    Pohledná akce hostujícího celku končí u Varely, který přihrával na Fabrícia hodně nepřesně. Následně se domácí s klidem ubránili ještě před šestnáctkou.
     
    30
    Po půlhodině hry stále čekáme na první vážnější situaci u jedné z branek. Domácí drží více míč u kopaček, ale nebezpečnější střelu na Leonarda ještě neposlali.
     
    31
    Tlak Chaves se zvyšuje. V pokutovém území mohl pálit Tiba, ale znovu celou akci přehrál a nakonec z toho byl nebezpečný protiútok hostů, který končí až faulem na Tabatu.
     
    32
    António Filipe si nechal postavit hned pětičlennou zeď, kterou sice Nakadžima přestřelil, ale mezi tři tyče se již japonský záložník netrefil.
     
    34
    Rychlá akce Chavesu končí jen lehkou střelou Williama. Leonardo znovu s velkým přehledem sebral balon směřující k pravé tyči.
     
    35
    Po dlouhé vhazování se k balonu dostal domácí Pereira. Proti přesile ale míč nedokázal dlouho udržet, ale z protiútoku se nic neurodilo.
     
    36
    Také Portimonense se dostává více do útoku. Akce ale povětšinou končí ještě před finální fází a domácí obrana nemá tolik problémů se získáním míče.
     
    37
    Tentokrát ale musel až do skluzu Quierós, který odpravil míč do bezpečí před nabíhajícím Soaresem. Balon získávají tak domácí fotbalisté.
     
    38
    Už už to vypadalo na přečíslení, ale Matheus Pereira zbytečně zbrzdil akci svého týmu a poté už jeho přihrávka na rozběhnutého Williama byla zblokovaná.
     
    39
    Renan Bressan pokračoval rozehrávkou rohového kopu. Ve vápně se ale provinil faulem Davidson a celá akce končí ještě dříve než začala.
     
    40
    Tentokrát byl faulován útočník Chavesu William na útočné polovině. Lucas ho zatáhl za dres a ukončil tak akci domácího celku.
     
    41
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Chaves obléhá pokutové území soupeře, ale až do blízkosti Leonarda se nemůže probojovat.
     
    42
    Pedro Tiba se nyní zlobil na hlavního rozhodčího po neodpískaném přistrčení na pravém kraji trávníku. Domácí ale rychle získali míč a mohou znovu útočit.
     
    44
    Minutu před pauzou se pokoušel prosadit ke střele hostující kapitán Fabrício. Zkušený útočník si ale neporadil s dvojicí domácích stoperů a končí na trávníku bez balonu.
     
    45
    Pereira si dokázal zpracoval vysoký pas z vlastní poloviny. Poté se mu do cesty postavil Soares a poslal ho k zemi. Domácí tak budou mít ještě jednu šanci na centr do vápna.
     
    45+1
    Centr ale Pereirovi vůbec nevyšel. Davidson se sice dostal k hlavičce, ale jen na hranici vápna a to hostům už vadit nemuselo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas zápasu Chavesu s Portimonense končí bez branek. Ani jeden z týmů si nedokázal v první pětačtyřicetiminutovce vytvořit větší příležitost. Chaves sice držel míč více pod kontrolou, ale slabé střely na Leonarda v hostující brance nemohly stačit. Na druhé straně António Filipe nemusel snad ani jednou zasahovat, všechny hostující střely šly mimo tři tyče.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Tabata, přichází Wenderson.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou hostující hráči. Střídající Wenderson se rychle zapojil do hry, ale přihrával jen nepřesně na Denera.
     
    48
    Také domácí celek se dostal poprvé ve druhém poločase na útočnou polovinu. Tiba si chtěl narazit s Williamem, ale druhému jmenovanému balon utekl za postranní lajnu.
     
    49
    Hostující tým vstoupil do druhého poločasu o poznání aktivněji. Dener pálil z otočky, ale přitom si přidržel soupeře za dres a tak je pískán faul.
     
    50
    Akce hostů nyní začala u Varela, ten centroval do pokutového území, odkud ale odpravil míč na rohový kop Maras.
     
    51
    Chaves je v úvodu druhé půle pod tlakem. Po rozehrávce rohového kopu musel zasáhnout před Filipem Duarte.
     
    52
    Domácí tým je stále uzamčený u svého vápna. Dener si výborně narazil se střídajícím Wendersonem, ale následně už nestačil na bránícího Marase.
     
    53
    Také Leonardo musel být v pozoru. Davidsonova střela se ale ze střední vzdálenosti stočila jen vedle pravé tyče.
     
    54
    Také Chaves se dostává ke slovu ve druhém poločase. Po přízemní přihrávce na středu vápna se dostal ke střele William, ale ani on branku netrefil.
     
    56
    Druhý poločas se zatím odehrává ve výrazně vyšším tempu než ten první. Do rychlého brejku se hnal domácí Fabrício, ale ještě před vápnem si něj počíhal Lucas.
     
    57
    Domácí ale zůstali u míče. Nakonec pálil zpoza obránce Pereira, ale před Leonardem zastavil balon Fernandes.
     
    58
    Po rohovém kopu hlavičkoval v dobrém prostoru Maras, ale pokus srbského stopera mířil jen metr nad břevno.
     
    59
    Ke střele z úhlu se odhodlal Fede Varela, ale Filipe jeho pokus bez potíží vyrazil na rohový kop.
     
    60
    No a po rohovém kopu musel Filipe znovu zasahovat. Nakadžima si ještě ve vápna zpracoval míč a poté nepříjemně vypálil k přední tyči.
     
    61
    Po faulu na Marcela mohli hosté rozehrávat volný přímý kop. Filipe se ale dostal k míči jako první a vyboxoval ho daleko z vápna.
     
    62
    Chaves právě vstřelil branku!
    Chaves se musel ve druhém poločase více bránit, ale najednou jde do vedení. Po parádní centru z levé strany si zpracoval míč hrudníkem PEDRO TIBA, skvěle si posunul balon na pravačku a následně umístil svou střelu k pravé tyči. Leonardo marně skákal po balonu.
    62. Pedro TIBA - 1:0
     
    63
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Dener, přichází Pires.
     
    65
    Domácí najednou plní sil a pokračují v útoku. Djavan vhodil míč do hry na levém kraji, ale poté v pokutovém území nepřehrál přesilu Davidson.
     
    66
    Vypadalo to na faul ve středu pole, ale hlavní rozhodčí nechal Portimonense útočit. Piresova střela ale Filipeho neohrozila.
     
    67
    Útočnou akci hostujícího týmu nyní zlikvidoval na pravém kraji Quierós. Hosté se ale bleskově vrátili k balonu a mohou pokračovat.
     
    68
    Po prudkém centru z levého kraje mohl hlavičkovat zcela osamocený Varela, ale jeho pokus končí jen nad břevnem domácí branky.
     
    69
    Chaves právě vstřelil branku!
    Chaves přidává v rychlém sledu také druhou branku. Nyní to perfektně na pravé straně udělal Quierós, William jeho přihrávku musel mezi nohama za sebe na PEDRA TIBU, který si věděl opět rady. Jeho střela se odrazila od pravé tyče do sítě.
    69. Pedro TIBA - 2:0
     
    71
    Po boji ve středu pole zůstal ležet na trávníku faulovaný William. Hosté se nyní nemohou dostat ke slovu.
     
    72
    Bressan centroval do vápna, ale míči dal až přílišnou razanci a míč, který původně směroval do vápna končí vysoko nad hostující brankou.
     
    73
    Ani dvoubrankové vedení domácím nestačí. Po další průnikové přihrávce cpal míč před Leonarda Davidson. Nikdo z jeho spoluhráčů ale zakončovat nemohl.
     
    74
    Tlak domácích pokračuje. Po přesném pasu do vápna hlavičkoval William, ale Leonardo nyní předvedl vynikající zákrok na brankové lajně.
     
    75
    Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Renan Bressan, přichází Jefferson.
     
    76
    Pedro Tiba se nyní předvedl také v tom horším světle. Zezadu sestřelil unikajícího Varelu a je potrestán žlutou kartou.
     
    77
    Nakonec po centr na přední tyč odhlavičkoval míč přesně proti noze Marcelovi Maras. Střela hostujícího záložníka ale končí jen u Filipeho.
     
    78
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    Portimonense snižuje! Po tvrdém souboji v pokutovém území se prospal k míči FABRÍCIO, který balon jen lehce tečoval, ale i to stačilo, aby překonal Filipeho v domácí brance. O třech bodech ještě není rozhodnuto.
    78. FABRÍCIO - 2:1
     
    79
    Chaves chce uklidnit hru a drží míč pod kontrolou daleko od vlastní branky. Dokonce až do vápna se prokličkoval Davidson, ale tam už proti přesile neuspěl.
     
    81
    Hostující tým se snažil o průnik do šestnáctky, ale přihrávku Marcela lehce tečoval nešikovně postavený hlavní rozhodčí a bylo po akci.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Chaves se bude snažit udržet vedení, naopak hostující Portimonense se bude pokoušet o vyrovnání stavu.
     
    83
    Fabrício pálil jen do připraveného Filipeho, následně se mohli domácí vydat do protiútoku, ale Tiba nepřesně přihrával na Williama a Chaves tak je znovu bez míče.
     
    85
    Chaves šetří čas. Postupná rozehrávce trvá domácím déle času, následně přišla průniková přihrávka na Williama, ale těsně před ním se dostal k míči také Leonardo.
     
    86
    Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází William, přichází Platiny.
     
    87
    Domácí celek stále drží balon v dostatečné vzdálenosti od Antónia Filipeho. Jefefrson si vyměňoval přihrávky s Tibou, ale právě domácí kapitán chyboval a hosté šli do protiútoku.
     
    88
    Portimonense se snaží o vyrovnání stavu. Soares měl před sebou dálnici do vápna, ještě následně posílal míč před Filipeho, ale tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    89
    Hosté myslí více na útok než na obranu a toho mohl nyní využít Davidson, který měl volný prostor na pravém kraji, ale až do vápna míč nepřivezl.
     
    90
    Pedro Tiba ještě rozehrával rohový kop. Pasem na přední tyč ale našel jen Leonarda, který balon snadno udržel v rukavicích.
     
    90+1
    Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Davidson, přichází Perdigao.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+3
    Závěrečný nápor Portimonense se zatím nekoná. Naopak domácí nebyli daleko od třetí branky, ale než se Platiny stačil s míčem otočit na hranici vápna, tak mu pod nohy skočil Lucas.
     
    90+4
    Rafa Soares zbytečně fauloval u postranní lajny střídajícího Jeffersona a vidí od rozhodčí ještě žlutou kartu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas jednatřicátého kola mezi Chavesem a Portimonense končí 2:1 pro domácí celek.

    Úvodní polovina zápasu příliš fotbalové krásy nenabídla. V druhé půli se již tempo zápasu začínalo zvyšovat. O úvodní branku se postaral těsně po odehrané hodině Pedro Tiba. Stejný hráč rozvlnil síť i o dalších sedm minut později, když zužitkoval výborného přenechání míče od Williama. O zdramatizování se postaral kontaktní brankou Fabrício, ale na víc se již Portimonense nezmohlo a tak odjíždí z trávníku Chavesu bez bodu.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:13. (18:57:07)

    Vít Schück

    Branky: 62. Tiba, 69. Tiba – 78. Fabrício

    Karty:   76. Tiba (CVS) – 90+4. Rafa Soares (POO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:13.
    GD Chaves: Filipe – Queirós, D. Duarte, Maras, Djavan – Bressan (75. Jefferson), Eustáquio, Tiba – Matheus Pereira, William (86. Platiny), Davidson (90+1. Perdigao).
    Náhradníci: Ricardo – Jefferson, Patrao, Perdigao, Coelho, Jorginho, Platiny.

    Portimonense SC: Leonardo – Hackman, Lucas, Rú. Fernandes, Rafa Soares – Marcel – Fede Varela, Dener (63. Pires), Tabata (46. Wenderson), Nakadžima – Fabrício.
    Náhradníci: C. Henriques – Pessoa, Rjuki, Pires, Macedo, Wenderson, Wellington.

    Rozhodčí: Esteves – Campos, Cidade
    ocianews.com