Cagliari – Bologna 0:0 (kon.) | Udinese – Crotone 1:2 (kon.) | Chievo – Inter 1:2 (kon.)
Lazio – Sampdoria 4:0 (kon.) | Atalanta BC – Turín 2:1 (kon.) | Juventus – Neapol 0:1 (kon.)
konec
Udinese Calcio
1:2 (1:1)
FC Crotone
Neděle 22.04.2018, 15:00 • Dacia Arena (Udine) • Italská Serie A • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:9. Fauly: 20:7. (16:52:03)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Crotone poměrem 2-1. Hosté se museli popasovat s nepříjemnou situací, neboť hned z kraje zápasu prohrávali. Pár minutek před koncem ale přidali druhou trefu, která znamená velkou šanci na záchranu v soutěži.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Marco Davide Faraoni, přichází Arlind Ajeti.
     
    89
    Velká šance na srovnání! Lasagna se totiž natlačil až před brankáře, kterého pouze trefil. O dorážku se postaral Fofana, jenž zamířil hodně vedle.
     
    87
    Tak to je pro domácí hráče určitě velký šok, pár minutek před koncem zápasu prohrávají. Na vyrovnání nezbývá už moc času.
    86. Marco Davide Faraoni - 1:2
     
    86
    Crotone právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, hosté jdou totiž do vedení! Simy se obtočil s míčem a poté vypálil na bránu. Jeho ránu ale zablokoval jeden z domácích hráčů, načež do odkryté brány zasunul hrací předmět DAVIDE FARAONI.
     
    86
    Zdálo se, že se Simy nenachází v ofsajdu, po krátkém sprintu se ale přeci jenom odpískal ofsajd. Bizarri okamžitě založil protiakci.
     
    85
    K hodně nebezpečnému centru se dostal domácí Zampano, který poslal do malého vápna ostrou nabídku. Hostující obrana stačila zasáhnout.
     
    84
    Larsenovi se nepodařilo zachytit míč a k němu se tak dostal hostující Ricca. Posledně jmenovaný se ale unáhlil a balón poslal do rukou brankáře.
     
    83
    Lasagna připravil střeleckou pozici právě pro Fofanu, který se konečně dostal ke střele. Tu ale poslal přímo doprostřed branky.
     
    82
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Vypadá to, že Udinese konečně zvýšilo aktivitu a nyní sledujeme optickou převahu domácích.
     
    81
    Ani z tohoto mráčku nezapršelo a následně to nevyšlo ani Fofanovi, který se chtěl individuálním způsobem dostal až k zakončení.
     
    80
    V posledních minutách je hodně aktivní Adnan. Domácí levý obránce vybojoval už šestý rohový kop, který také sám rozehraje.
     
    79
    Střílená nabídka se stáčela směrem do branky, nakonec jí z hranice malého vápna poslal do bezpečnějšího prostoru Mandragora.
     
    78
    Adnan se chystal vydat podél autové čáry, nedovoleným zákrokem ho ale zastavil Faraoni. Jednoznačný faul, žlutit se ale nebude.
     
    77
    Na hrací ploše to v tuto chvíli vypadá, jakoby oběma celkům remíza vyhovovala. Udinese totiž s rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    76
    Simy neuspěl v hlavičkovém souboji proti Danilovi, hosté se ale udrželi s míčem na útočné polovině. Riccův pád byl ale příliš teatrální.
     
    75
    Ceccherini se rozhodl spolupracovat s brankářem Cordazem, který na nic nečekal a okamžitě poslal míč k opačné šestnáctce.
     
    74
    Larsen nyní doslova zboural hostující Ricci, který pochopitelně ulehl k zemi. Crotone bude zahrávat volný kop z velké vzdálenosti.
     
    73
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Marcello Trotta, přichází Mario Sampirisi.
     
    71
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Valon Behrami, přichází Andrija Balić.
     
    69
    V posledních minutách je lehce aktivnějším celkem Udinese, stále jsme se ale nedočkali něčeho kloudnějšího. Nyní to zkouší Jankto.
    68. Žlutá karta
     
    68
    Žlutou kartu dostává Jakub Jankto (Udinese Calcio).
     
    67
    Z hodně velké vzdálenosti zkusil své štěstí Lasagna, nicméně tentokráte se jeho střela nevměstnala mezi tři tyče. Cordaz nemusel zasahovat.
     
    66
    Barák si narazil s Adnanem, jenomže poté se mu absolutně nepodařilo odcentrovat. Cordaz si došel pro míč, který za chvíli odkopne.
     
    65
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Andrea Nalini, přichází Federico Ricci.
     
    64
    Zároveň se nám utkání dostalo za hodinu hry. Stále sledujeme hodně nezáživnou podívanou, chybí především vyložené šance.
     
    63
    Před Bizzarriho se vměstnala početná skupinka fotbalistů, načež se k hlavičce dostal Simy. Jeho kostrbaté zakončení skončilo nad brankou.
     
    62
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Maxi López, přichází Jakub Jankto.
     
    61
    Larsen se po právu dožadoval odkopu od branky, nicméně hlavní sudí byl opačného názoru. Crotone si tedy vyzkouší další roh.
     
    60
    López se chtěl řítit za volným míčem, do dráhy běhu se mu ale postavil Martella, který zkušeně vybojoval faul na svojí osobu.
     
    59
    Hodně nebezpečný centr posílal na zadní tyči Rohden, na poslední chvíli reagoval Larsen. V opačném případě by byl ve velké šanci Nalini.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Valon Behrami (Udinese Calcio).
     
    57
    Lasagna se před samotnou hranicí šestnáctky ještě pokoušel spolupracovat s Fofanou, který to vzal na sebe. Svojí ránu ale poslal pouze do protihráče.
     
    56
    Larsen se ohlídl vpřed, nicméně jeho nákop k pravé postranní čáře nebyl vůbec přesný. Crotone se tak dostane k dalšímu autu.
     
    55
    Udinese si vzalo na starost rozehrávku dalšího rohu. Balón směřoval na přední tyč, kde ho poslal ven ze šestnáctky Capuano.
     
    54
    Nakonec to centrovanou nabídkou zkoušel Widmer, jeho centr ale skončil v náruči Cordaze. Ten okamžitě založil protiútok.
     
    53
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Silvan Widmer, přichází Francesco Zampano.
     
    52
    Behrami byl donucen doběhnout s míčem až ke středovému kruhu, kde konečně uklidnil hru. Udinese se ale nemůže dostat blíže k brance.
     
    51
    A opět si hosté nepohlídali ofsajdovou linii a i tentokráte byl pomezní rozhodčí pozorný. Tentokráte se za obranou ocitl Simy.
     
    50
    Adnan se ujal autového vhazování u levé autové čáry, následně se do něj položil Larsen, jehož odvrácení míče skončilo opět v zámezí.
     
    49
    K výkopu od své svatyně se dostal brankář Cordaz, který poslal míč až na hlavu Trotty. Jeho prodloužení balón našlo pouze Danila.
     
    48
    Hned v úvodních vteřinách to Faraoni zkoušel nakopávaným míčem na pravou stranu na Rohdéna. Už předtím byl odpískaný ofsajd.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám sice nabídlo dvě rychlé branky, následně se ale zápas dostal do hodně nezáživné pasáže. O něco více ze hry mají hosté, kterým stejně jako soupeři chybí větší klid při rozehrávce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    42
    Nalinimu uskočil míč daleko od kopačky a Udinese se mohlo pustit kupředu. Individuálně to zkoušel Fofana, který ale daleko nedoběhl.
     
    41
    Vše vyústilo hodně nepovedenou ránou z kopačky Faraoniho. Tento projektil nabral pořádnou výšku, a nakonec skončila v ochranné síti.
     
    40
    Do obrany se vrátil také Lasagna, jenž okamžitě usiloval o zisk hracího předmětu. Hosté se ale z nejhoršího dostali.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Barák se výborně vrátil s Trottou, kterého nevybíravě poslal k zemi. Logicky následoval už třetí roh Crotone, který dopadl naprosto totožně.
     
    37
    Také na druhé straně se konal rohový kop. Tato exekuce byla o něco horší, neboť našla hned prvního bránícího protihráče.
     
    36
    Udinese si tedy přichystalo další roh, o který se i v tomto případě postaral Behrami. Jeho centr usedl na hlavu Samira, který hlavičkoval těsně nad.
     
    35
    Rychlý kontr v podání domácích hráčů nebyl vůbec špatný, Barákovi ale zpracování míče trvalo příliš dlouho. Jeho rána tak byla zablokována.
     
    34
    Obrázek hry se nikterak nemění. Stále sledujeme velice nepřesné pasáže, které rozhodně nejsou ozdobou tohoto zápasu.
     
    29
    Po delší době se tak dostal k hracímu předmětu brankář Cordaz, jehož odkop na opačnou stranu nenašel nikoho z kolegů.
     
    28
    K rozehrávce rohového kopu se postavil Behrami, jehož ostrý centr byl odvrácen z vápna. Následná Barákova nabídka byla přetažená.
     
    27
    Fotbalisté v pruhovaných dresech opět nedoběhli s míčem daleko, na opačné straně si Widmer zkušeně poradil s dotírajícím Nalinim.
     
    26
    Nakonec se po ofsajdovém postavení dostali domácí k rozehrávce z vlastní poloviny. Danilo rozjel kombinaci od obranné linie.
     
    25
    Momentálně sledujeme hodně nezáživnou pasáž utkání, ani jeden z celků se nemůže dostat k ničemu kloudnějšímu.
     
    24
    Po delší době se k míči dostal také Barák, který přihrál pouze vedle stojícímu Adnanovi, jenž s balónem pelášil podél autové čáry.
     
    23
    Nalini se na malý moment dostal za obranu, kde následně vybojoval rohový kop. Ten byl rozehrán nakrátko, načež se faulem provinil Simy.
     
    22
    S agresivitou to opět přehnal López, jenž i tentokráte zasáhl místo míče protihráče. Hosté kombinují s míčem na útočné polovině.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabízí zatím hodně ofenzivní partii. Udinese je sice favorit, na hřišti to zatím nevypadá.
     
    20
    Danilo předskočil v souboji Simyho, který se následně ještě vydal za odraženým míčem. Crotone je v této fázi zápasu aktivnější.
     
    19
    Ceccherini nakopával míč na druhou stranu, nicméně tentokráte se v ofsajdu ocitl Trotta. I tentokráte to bylo hodně těsné.
     
    18
    Kolem domácí šestnáctky se seskupila početná skupina hráčů Udinese, která musela odrážet hned dva nebezpečné centry.
     
    17
    Po dalekonosném nákopu si nechtěl komplikovat život hostující Faraoni, jenž nakonec ještě spolupracoval s brankářem.
     
    16
    Widmer šel do souboje s Rohdénem hodně důrazně, i tak se jednalo o zákrok v rámci pravidel. Udinese tak může pokračovat ve hře.
     
    15
    Hlavní sudí musí být v permanenci. Behrami totiž neodhadl dráhu letu míče a místo kulatého nesmyslu trefil nohu Capuana.
     
    14
    Samir šel sice do souboje se Simym rukama napřed, nicméně ještě před tímto soubojem byl odpískán ofsajd Crotone.
     
    13
    Na druhé straně si nechtěl komplikovat život Larsen, jenž číhající nebezpečí poslal až na druhou stranu hrací plochy.
     
    12
    Adnan vhazoval od levé autové čáry, načež v pokutovém území bojoval o míč López. Nakonec ho odzbrojila početnější přesila.
     
    11
    I tentokráte je pískáno, kousek od středového kruhu se srazila dvojice protihráčů. Nakonec je pískáno ve prospěch Udinese.
     
    10
    Po ní se k sympatické ráně dostal Nalini, jehož obstřel div neskončil na zadní tyči. To mohl být hodně rychlý obrat ve skóre.
     
    9
    Nedovoleným zákrokem si pomohl Fofana, jenž evidentně nestíhal v souboji s Barberisem. Na pořadu dne bude standardní situace.
     
    8
    Úvod tohoto utkání nabízí opravdu velmi zajímavou podívanou. Oba celky využily své první šance a v tuto chvíli je skóre opět srovnané.
    7. Simeon Tochukwu Nwankwo - 1:1
     
    7
    Crotone právě vstřelilo branku!
    Jenomže pár vteřinek poté je opět vyrovnáno! Crotone to zkusilo po levém křídle, odkud doplachtil centr přesně na nohu SIMYHO, který se dostal před Samira a chladnokrevně trefil balón přímo do sítě.
     
    7
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, Udinese udeřilo hned ze své první šance. Na tahu je tedy soupeř.
    6. Kevin LASAGNA - 1:0
     
    6
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Balón se dostal ke KEVINOVI LASAGNOVI, který si zpracoval míč a posléze z otočky zamířil k tyči. Nádherný fotbalový moment, domácí jdou do vedení.
     
    6
    Na druhé straně se do zajímavé pozice dostával Fofana, jeho centr zablokoval vracející se hráč a míč se jako poslední dotkl právě Fofany.
     
    5
    Aby toho nebylo málo, tak se za obranu řítil hostující Trotta, jenž ale neodhadl náběh a je mu odpískán ofsajd.
     
    4
    Crotone to opět zkoušelo po levém křídle, kde ale Martella daleko nedoběhl. Jako poslední se dotkl míče Widmer, následovat bude aut.
     
    3
    Barák výborně zapracoval a málem vybojoval zdánlivě ztracený balón. Ceccherini měl v tuto chvíli štěstí, míč se odrazil přímo k němu.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Udinese Calcio: Bizzarri – Stryger Larsen, Danilo, Samir – Widmer, Fofana, Behrami, Barák, Adnan – Maxi López, Lasagna.
    Náhradníci: Scuffet, Borsellini – de Paul, F. Zampano, Jankto, Ingelsson, Nuytinck, Perica, Pontisso, Hallfredsson, Balić, Gi. Pezzella.

    FC Crotone: Cordaz – Faraoni, Ceccherini, M. Capuano, Martella – Barberis, Mandragora, Rohdén – Trotta, Tochukwu Nwankwo, Nalini.
    Náhradníci: Festa, Viscovo – Izco, F. Ricci, Diaby, Pavlović, Zanellato, Sampirisi, Simic, Tumminello, Ar. Ajeti, Stoian.

    Rozhodčí: Di Bello – Giallatini, Preti.
     
    Vzájemné utkání
    04.12.17 Crotone – Udinese 0 : 3
    14.05.17 Crotone – Udinese 1 : 0
    18.12.16 Udinese – Crotone 2 : 0
     
    FC Crotone
    Crotone bojuje o setrvání v Serii A a právě dnes má nejlepší možnost k tomu, aby se z této nelichotivé pozice mohlo dostat. Avšak proti hostům hovoří jedna nelichotivá statistika, Crotone si naposledy odneslo ze hřiště soupeře tři body v lednu, a to ještě s předposlední Veronou, která hrála od šedesáté minutě v deseti.
    Další informace hrající v neprospěch hostujícího mužstva je ta, že kanonýr Ante Budimir dnes nenastoupí, jelikož ještě léčí zranění, které si způsobil na začátku března.
     
    Udinese Calcio
    Domácí hráči se neskutečně trápí, prohráli jedenáct zápasů v řádě a dnes potřebují urgentně vyhrát. Pokud se tak nestane, ocitne se čtrnáctý tým nejvyšší italské soutěže v sestupovém ohrožení.
    Po prohraném duelu s Neapolí proběhla médii zpráva o tom, že by mohl nahradit neúspěšný bývalý trenér Sparty Andrea Stramaccioni hlavního kouče Udinese Massima Oddu. Zatím se tato informace nepotvrdila, avšak v momentálním rozpoložení domácího mužstva není nic nemožné.
    Nejlepším střelcem celku ze severovýchodu Itálie je s devíti zářezy Kevin Lasagna, jenž dnes nejspíš nenastoupí kvůli zranění stehenního svalu.
     
    Vítám vás u důležitého boje v boji o záchranu v Serii A, který podstoupí Udinese Calcio a FC Crotone. Zápas, a i tento přenos začínají v 15:00
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky: 6. Lasagna (Maxi López) – 7. Tochukwu Nwankwo (Nalini), 86. Faraoni

    Karty:   58. Behrami (UDI), 68. Jankto (UDI)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:9. Fauly: 20:7.
    Udinese Calcio: Bizzarri – Stryger Larsen, Danilo (C), Samir – Widmer (53. F. Zampano), Fofana, Behrami (71. Balić), Barák, Adnan – Maxi López (62. Jankto), Lasagna.
    Náhradníci: Scuffet, Borsellini – de Paul, F. Zampano, Jankto, Ingelsson, Nuytinck, Perica, Pontisso, Hallfredsson, Balić, Gi. Pezzella.

    FC Crotone: Cordaz (C) – Faraoni (90. Ar. Ajeti), Ceccherini, M. Capuano, Martella – Barberis, Mandragora, Rohdén – Trotta (73. Sampirisi), Tochukwu Nwankwo, Nalini (65. F. Ricci).
    Náhradníci: Festa, Viscovo – Izco, F. Ricci, Diaby, Pavlović, Zanellato, Sampirisi, Simic, Tumminello, Ar. Ajeti, Stoian.

    Rozhodčí: Di Bello – Giallatini, Preti
    thejrc.org