Finsko – Rusko 5:4 (kon.) | USA – Švédsko 1:3 (kon.) | Francie – Slovensko 1:7 (kon.)
Švýcarsko – Kanada 0:5 (kon.)
konec
USA
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Švédsko
Neděle 22.04.2018, 12:40 • Arena Metallurg, Magnitogorsk, Rusko • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto utkání vše, program v Magnitogorsku bude za pár desítek minut pokračovat střetnutím Švýcarska s Kanadou. Na počtenou! (14:55:43)
     
    Arenou Metallurg zní švédská národní hymna, reprezentanti skandinávské země dnes po přesvědčivém výkonu poráží Spojené státy 3:1 a velmi pravděpodobně tak základní skupinu uzavřou nejhůře na druhém místě. Jejich soupeř zase bude muset doufat v kanadské vítězství nad Švýcarskem, jinak by mohl čistě teoreticky skončit i předposlední.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 37 – 41
    Trestné minuty: 22 – 10
    Využití přesilovek: 1/5 – 1/6
     
    Konec zápasu.
    59:56 Lukas WERNBLOM - 1:3
     
    59:56
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto, Švédové vítězí a odsuzují Ameriku na třetí příčku v tabulce skupiny A! Bäck se dostal ke kotouči, obehrál jednoho z protihráčů, vyrazil do útoku a nakonec předal pryž LUKASI WERNBLOMOVI, který čtyři sekundy před koncem jednoduchou střelou zakončil do prázdné branky. Asistence: Oskar Bäck.
     
    58:58
    Spencer Knight opouští své brankoviště a míří na střídačku! "Domácí" už nemají co ztratit a zkusí své štěstí v power-play!
    58:26 Lukas WERNBLOM - 1:2
     
    58:26
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Branka platí, Švédové jdou k radosti ruského publika minutu a půl před koncem do vedení! Adam Ginning našel na pravém kruhu pro vhazování volného LUKASE WERNBLOMA, který prudkou ranou z první rozvlnil síť soupeřovy branky. Asistence: Adam Ginning, Filip Johansson.
     
    57:35
    K'Andre Miller se propracoval na pravý kruh a vypálil, ránu amerického útočníka hbitý Lindbom zachytil do rukavice. Hra je přerušena.
     
    56:44
    Adam Boqvist se i přes dva dotěrné protihráče dostal ke střele, výborně chytající Spencer Knight následně předvedl ukázkový zákrok lapačkou.
     
    56:24
    Rozjetého Bäcka nyní Jonathan Gruden (USA) zastavil díky krátkému držení a půjde za to pykat. Velká šance pro Švédsko!
     
    55:46
    Američané mají stále o něco málo více ze hry, jejich soupeř s nimi ovšem pomalu ale jistě začíná srovnávat krok a jejich převaha už není tak výrazná.
     
    54:34
    Pašić přišel o kotouč v rohu kluziště, skandinávské tažení na branku tak opět končí předčasně. Dopředu se nyní přesouvají hokejisté USA.
     
    53:07
    Švédský gólman má plné ruce práce, teď zase musel čelit prudké ráně Farabeeho z pravého kruhu pro vhazování. Obrana mu situaci moc neusnadňuje.
     
    52:32
    Wahlstrom se dostal do ideální pozice, Lindbom se však stihl včas přesnout k opačné tyči a jeho nebezpečnou ránu z první vykrýt!
     
    52:15
    Farabee našel dobrou přihrávkou rozjetého Wahlstroma, který pryž zavezl na modrou čáru. Američané následně rozjíždí kombinaci.
     
    51:20
    Linus Nässén (SWE) míří za do oka bijící sekání na trestnou lavici, kam se vrací už podruhé v dnešním zápase. Uvidíme, co další americká přesilovka přinese.
     
    51:03
    Po spolupráci s Wahlstromem a Hughesem se do zakončení dostal Gruden, jehož ránu do horní části branky výborný Lindbom chytil do rukavice.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. Wahlstrom (Hughes, Farabee) – 11. Lilja (Wernblom, Bäck), 59. Wernblom (Ginning, Johansson), 60. Wernblom (Bäck)


    USA: Knight (Deridder) – Emberson, M. Samuelsson (C), Eichwede-Wilde, Stastney, York, Miller, A. Samuelsson – Hughes, Gruden (A), Wahlstrom – Wise, Caufield, Farabee – Hain, Turcotte, Giles – Weiss, DeBoer, Pivonka (A) – Janicke.
    Švédsko: Lindbom (Eliasson) – A. Boqvist, Ginning (C), Björnfot, Lundkvist, Granberg, Johansson, Andersson – D. Gustafsson, Berggren, Pašić – Grewe, Nässén, Westfält – Bäck, Hoglander, Wernblom (A) – Fagemo, Olofsson (A), Jakobsson – Lilja.

    Rozhodčí: Mollard (SUI), Nikolic (AUT) – Hynek (CZE), Šalagin (RUS).
    thejrc.org