Finsko – Rusko 5:4 (kon.) | USA – Švédsko 1:3 (kon.) | Francie – Slovensko 1:7 (kon.)
Švýcarsko – Kanada 0:5 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Kanada
Neděle 22.04.2018, 16:40 • Arena Metallurg, Magnitogorsk, Rusko • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek neděle a co nejlepší vstup do nového pracovního týdne. Na počtenou! (18:53:52)
     
    A je hotovo! Kanaďané prodlužují švýcarské trápení na letošním turnaji a po jednoznačném vítězství 5:0 si připisují do tabulky další tři body. Javorové listy si tak pojišťují průběžnou první příčku v tabulce magnitogorské skupiny A, zatímco reprezentanti s helvetským křížem na prsou budou muset porazit Bělorusko, pokud nechtějí hrát o záchranu.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 17 – 39
    Trestné minuty: 26 – 12
    Využití přesilovek: 0/6 – 2/8
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Tychonick vyhazuje, Schmid se za vlastní brankou dostává ke kotouči a rozehrává jej dopředu. Výrazně tím svým spoluhráčům usnadňuje návrat dopředu.
     
    58:38
    Severoamerický celek se stáhl k své brance, dopředu se už nijak nežene. Teď akorát pravidelně zneškodňuje švýcarské pokusy o útok.
     
    57:43
    Cameron Hillis (CAN) vleže omylem podrazil jednoho z protihráčů, když se snažil dostáhnout na kotouč, a je za to trestán. Následující chvíle stráví na trestné.
     
    56:51
    Do konce třetí části, a pravděpodobně i celého utkání, zbývá něco málo přes dvě minuty. Kanaďané se nyní opět usazují před brankou Akiry Schmida.
    55:32 Raphael LAVOIE - 0:5
     
    55:32
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo rychlé! Javorové listy přetavují početní výhodu v gól a vedou už o pět branek. Osm sekund po startu přesilovky se z levé strany kluziště rychlou střelou prosadil RAPHAEL LAVOIE. Asistence: Serron Noel, Ryan Merkley.
     
    55:24
    Nico Gross (SUI) jede na trestnou lavici za trochu spornou vysokou hůl, Švýcarsko tak čekají další dvě minuty v oslabení.
     
    54:47
    Cameron Hillis trefil z vysokého úhlu pouze vnější tyč soupeřovy klece, přičemž k odraženému kotouči se následně nejrychleji dostává jeden z jeho spoluhráčů.
     
    53:44
    Kanaďané jsou pevně usazeni před Schmidem a kombinují, halou se nese tiché bučení. Ruskému publiku se vývoj utkání očividně příliš nelíbí.
     
    52:04
    Další vyloučení Švýcarska, opět míří za katr Davyd Barandun (SUI). Tentokrát se provinil hákováním, za které dostává dvouminutový menší trest.
     
    51:44
    Ryan Merkley při přejezdu modré čáry uklouzl a přišel o kotouč, kanadská útočná akce tak končí poněkud předčasně. Dopředu míří hráči v červeném.
     
    50:30
    Rodrigue zachytil další ránu Nussbaumera a podržel puk. Po přerušení se do sebe za brankou pustili Thomas a Prysi, ani tentokrát se ale vylučovat nebude.
     
    49:48
    Nussbaumer se propracoval těsně před branku a zakončil, jenže zamířil moc vysoko a kotouč tak jen proletěl nad horní tyčí soupeřovy klece.
     
    49:05
    Šance na vstřelení čestného zásahu? Serron Noel (CAN) fauloval loktem a je za to patřičně potrestán dvouminutovým trestem, Švýcary čeká přesilovka.
     
    48:58
    Bowen Byram rozehrál kotouč z vlastního pásma dopředu, Švýcaři ovšem následný výpad Kanady vpřed rychle zneškodnili. Sami nyní míří dopředu.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 5. Lafreniere (Noel, Bahl), 27. Dudas (McShane), 34. McShane (Foudy, Tychonick), 38. Wouters (Robertson, Bahl), 56. Lavoie (Noel, Merkley)


    Švýcarsko: A. Schmid (Hollenstein) – Gross, Barandun, Anex (A), Henauer, Villa, Moser (C), Prysi – Verboon, Nussbaumer, Vouillamoz – Mettler, Sopa, Wetter – Patry, de Nisco, Weibel – Barbei, Tanner, Wüest (A).
    Kanada: Rodrigue (Ellis) – Byram, Smith (C), Bahl, Merkley, Tychonick, McIsaac, Robertson – Thomas, Lafreniere, Dellandrea (A) – Veleno (A), McBain, Noel – Hillis, McShane, Dudas – Foudy, Wouters, Lavoie – Fonstad.

    Rozhodčí: Barcelo (FRA), Zrnic (SLO) – Nordlander (SWE), Šišlo (RUS).
    thejrc.org