Hr. Králové – Olympia Radotín 4:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
4:1 (2:0)
FK Olympia Radotín
Úterý 24.04.2018, 18:10 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:10.
     
    Krásné úterní odpoledne z Hradce Králové!
    Zde se dnes za doprovodu televizních kamer uskuteční předehrávka čtyřiadvacátého kola Fortuna národní ligy. Bude to vlastně malé derby, domácí totiž přivítají Olympii, která si postup do druhé nejvyšší soutěže vybojovala ještě coby hradecký celek z Hradce-Kuklen. Premiérová sezona ve FNL se ale, nyní už Pražanům, poměrně daří, minulý víkend sice utrpěli debakl od Frýdku-Místku, jinak jim ale patří pohodová devátá pozice. Votroci zase o víkendu zajížděli do Příbrami, kde se jim skórovat nepodařilo a jejich čtyř zápasová série výher je tak u konce.(0:2) Nastartují Východočeši dnes novou sérii nebo překvapí hosté? Podzimní duel skončil na Strahově nerozhodným výsledkem!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – M. Černý, Čech, Kvída, Plašil – Martan, Janoušek, Zorvan, Krátký – Vlkanova – Pázler.
    Náhradníci: Lindr – Pajer, Urma, Miker, Súkenník, Funda, Šípek.

    FK Olympia Praha: Stejskal – Moulazimis, Broukal, Žežulka, Frizoni – Giditz, Fišl, Vasileiou – Katidis (C), Keita, Jukl.
    Náhradníci: Čáp – Rothe, Novák..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí byli hodně blízko vedení! Zorvan z pravé strany dostal míč na zadní tyč pro dobíhajícího Martana, který těsně nestihl zakončit a bude to pouze aut pro Hradecké. Někdo z Pražanů tak musel míč ještě tečovat.
     
    3
    Jinak se zatím bojuje o balon ve středu pole a hosté se ještě nedostali dále, než za středový kruh.
     
    3
    Nic se na tom nezměnilo ani poté, co se snažil dlouhým nákopem Moulazimis oslovit nabíhajícího Jukla, rychlejší byl totiž bránící Kvída.
     
    5
    Kombinačně se teď snaží prezentovat Olympia, který se zatím pohybuje okolo vápna a Ottmar tak může být prozatím klidný.
     
    6
    Další dobrá příležitost pro Votroky! Martan si navedl středem pole míč až na hranici vápna a povedeně pálil mírně do pravé strany branky Stejskala, hostující brankář ale předvedl dobrý a pohotý zákrok!
     
    7
    Na druhé straně se zdálo, že se před Ottmarem ocitl v ofsajdu Katidis, hra se ale nepřerušila a hostující hráč stejně nakonec ani nezakončil. Pro Olympii velká škoda!
     
    9
    Hradeckým se následný přechod do útoku nepovedl a končí balonem v zázemí, hra trošku nyní ztrácí náboj, tak uvidíme, jak bude pokračovat.
     
    11
    V útoku se drží Pražané, končí ale spíše náznaky, než nějakou šancí.
     
    13
    Konečně zase na trávníku nějaké pozdvižení! Krátký ve vápně přihrál pod sebe na volného Zorvana, jehož střelu nahoru Stejskal ještě dokázal vyrazit. Hned poté byl však překonán dorážkou od Vlkanovy, která se však zastavuje na spojnici!
     
    14
    Po rohovém kopu vracel míč do varu Čech, Kvída však z hranice vápna přestřeluje prostor mezi třemi tyčemi! Hradec teď skutečně přitlačil na pilu!
     
    15
    Žlutou kartu dostává hostující Ibrahim Keita, který zbytečně fauloval v útoku.
     
    16
    Pázler se skvěle popral ve vápně, kde nakonec přenechával míč na Vlkanovu. Tomu ale chyběl jeden krok zpět, jinak by se možná domácí radovali z vedení!
     
    18
    Hostům se nepodařilo dvakrát dostat míč z vlastní poloviny, a když poté už ano, byk z toho rychlý protiútok, ovšem pro Hradecké, jenž končí rohovým kopem.
     
    19
    Ve vápně upadl Čech, sudí Matějček pak chvíli komunikoval z pomezním, vykopávat ale bude pouze Stejskal.
     
    21
    Další ofenzivní výpad Východočechů končí hodně nepřesným zakončením, Stejskal si tedy opět kopne do balonu a vyžene své spoluhráče za polovinu.
     
    23
    Přímý kop u branky Hradce přinesl sice zakončení, to šlo ale na břevno Ottmarova pracoviště. Votroci tak už opět míří dopředu.
     
    25
    Vlkanova dostal míč ve vápně na Zorvana, který ještě také kličkoval a poté lobem přes malé vápno oslovil Krátkého. Ten zkusil zakončit hned, branku ale v dobré pozici netrefuje!
     
    26
    Na druhé straně o sobě chtěl poprvé dát vědět hradecký odchovanec Jukl, dlouhý centr do šestnáctky se mu ale ideálně nepovedlo zpracovat a jeho náběh tak nebyl se střeleckou tečkou.
     
    29
    Na trávníku zůstal po faulu ležet Keita a žádá si vehementně ošetření, případné zranění bude mít na pravé noze.
     
    30
    Hostující hráč už byl ve hře a zrovna v tu chvílí pálil z hranice vápna Zorvan, prudká a povedená rána ale končí v náruči Stejskala!
     
    32
    Aktivně se prezentoval hostující Vasileiou, který si píchl míč do vápna a poté se ještě snažil zakončit. U toho však fauloval Plašila, což neuniklo ani sudímu.
     
    34
    Hradečtí si nyní málem sami přivodili nepříjemnosti, protože se jim nepovedlo dostat míč z vápna. Ottmar se ale do hry zapojit nemusel, protože Olympia nezakončila.
     
    36
    Frizoni elegantně patičkou přihrál ze vzduchu na Vasileioua, který se však jenom stihl chytit za hlavu, že takovou příležitost nedokázal využít ani k první pořádné práci pro hradecké brankáře!
     
    38
    Hra se nyní trochu vyrovnala, Olympia totiž poznala, že to dopředu také půjde. Nebezpečnější jsou ale stále rozhodně domácí hráči, kteří už se opět ženou dopředu!
     
    39
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Tahle spolupráce na jaře prostě klape! Adam Vlkanova proběhl s míčem na kopačce po pravé straně, následně nahrál do vápna na JANA PÁZLERA, který z těžké pozice vymetl levý růžek hostující branky – 1:0!
     
    41
    Ofenziva hradeckých fotbalistů už je opět u svého, tentokrát z toho však nebylo skoro žádné nebezpečí.
     
    43
    Pázler při své další šanci tentorkát zahrál ve vápně rukou a chvíli na to se do kličky, taktéž v pokutovém území, zamotal Vlkanova. Pro hosty teď je úkol jasný, do přestávky znovu neinkasovat. Tak uvidíme!
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta, Olympia chce dopředu, o míč ale u branky Ottmara rychle přišla. Stihne domácí tým ještě jeden útok?
     
    45+1
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A hosté skutečně ještě do přestávky podruhé inkasují! Hradečáci si nyní pouze vyměnili roli, Jan Pázler totiž po odkopu do středového kruhu dokázal vyhrát souboj a míč následně vyslal na ADAMA VLKANOVU. Toho už jediný bránící hráč nedokázal zastavit a domácí rychlík si pak už v samostatném úniku věděl rady – 2:0!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí a výsledek 2:0 zatím odpovídá i předvedené hře. Hradečtí jsou totiž od začátku lepší a Olympia se zatím podstatě nedostala ani do zakončení. Uvidíme ale, jak se bude druhý poločas nakonec vyvíjet!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Olympia Praha: ze hřiště odchází Ondřej Žežulka, přichází .
     
    47
    Černý dobře centroval do vápna, jenomže chtěl oslovit Vlkanovu, který proti výškové převaze neměl absolutně šanci tentokrát uspět.
     
    48
    Vlkanova tentokrát pálil, a to opět z vápna, jenomže nedokázal být zřejmě dostatečně přesný, takže trefil jen bránícího hráče a chytil se za hlavu.
     
    49
    Olympia právě vstřelila branku!
    Domácí zaspali a hosté toho hned využívají! Z levé strany dokázal odcentrovat na hranici malého vápna Frizoni, jenž oslovil zcela nehlídaného IBRAHIMA KEITU. Ten tak trkl do míče a bezpečně překonal snad první pořádnou hostující střelou na branku hradeckého strážce – 2:1!
     
    51
    Dvakrát se do vápna hnal Vlkanova, ani jednou mu ale defenziva Pražanů nedovolila zakončit. Hosté určitě cítí, že šance na vyrovnání přijít může a začnou hrát ještě více útočně.
     
    53
    Teď se však hosté budou muset bránit, Hradečtí totiž budou rozehrávat z levé strany přímý kop.
     
    54
    Sudí ještě urovnával hráče a poté spustil hru, ve vápně však byli hlavně hosté, kteří se rychle dostali k míči.
     
    56
    Penalta pro Hradec! Čecha ve vápně stáhl na zem Fišl, vidí za to žlutý kartónek a dává tak domácím velkou šanci znovu odskočit o dvě branky!
     
    57
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Míč si na penaltový puntík postavil standardní střelec JAN PÁZLER, jenž zvolil prostředek branky a musel si dost oddychnout, Jan Stejskal totiž málem balón vyrazil. Hradečtí se však mohou nakonec radovat ze třetí branky – 3:1!
     
    59
    Olympia měla dobrou pozici z přímého kopu, míč však skoro nesměřoval ani na branku, takže veškerý rozruch byl zbytečný.
     
    62
    Vlkanova a jeho dvě velké šance, nejprve ho vychytal Stejskal a poté z prostoru penalty branku přestřeluje!
     
    64
    Žlutou kartu dostává Giorgos Katidis (FK Olympia Praha).
    Žlutou kartu dostává Ladislav Martan (FC Hradec Králové).
     
    65
    Další přímý kop, tentokrát od domácích, ani tady však nepřišel úspěch. Dopředu se tak vracejí po kratší odmlce hosté, co tam vymyslí?
     
    67
    Jukl vyslal z prostoru před vápnem Hradce dobrou ránu k pravé tyči a Ottmar tak musel předvést rychlý a efektivní zákrok.
     
    69
    Střídání v týmu FK Olympia Praha: ze hřiště odchází Thomas Vasileiou, přichází Petr Rothe.
     
    70
    Olympia se radovala ze snížení, protože do branky si míč omylem srazil Čech. Branka však uznána není, Keita totiž zahrál rukou!
     
    73
    Domácí Černý se zlobí, dostal totiž žlutý kartónek za faul na hostující polovině.
     
    74
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Marek Krátký si pohotově na pravém křídle zpracoval míč, prošel s ním na hranici vápna a nadvakrát ho dostal k pravé tyči. Zde si ve vzduchu balón zkrotil JAN PÁZLER a pumelicí pod břevno dokonal hattrick – 4:1!
     
    77
    Tempo hry zase napatrně upadlo, útočí sice hosté, ti však vědí, že dnes už na body s největší pravděpodobností nedosáhnou.
     
    78
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Ladislav Martan, přichází Jiří Miker.
     
    81
    Dnešní zápas plodný na góly sleduje v Malšovicích 742 diváků.
     
    81
    Střídání v týmu FK Olympia Praha: ze hřiště odchází Giorgos Katidis, přichází David Novák.
     
    83
    Miker na levé straně prošel s míčem a pak nahrával do vápna, kde si naběhl nehlídaný Krátký. Stejskal ho ale skvěle dokázal vykrýt!
     
    85
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Marek Plašil, přichází Jiří Funda.
     
    87
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jan Pázler, přichází Jakub Šípek.
     
    88
    Vlkanova hned střídajícího Šípka zapojil do hry a vyslal mu míč na pravé křídlo, hradecký mladík zakončoval ve skluzu, branku ale netrefil!
     
    90
    Nastavuje se opět jedna minuta, ta ale na vítězství domácích už pravděpodobně nic nezmění.
     
    90+1
    Dopředu už se nikdo nežene, domácí dnes vyhrají o tři branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, domácí dnes zaslouženě vítězí, a to především díky hattricku Jana Pázlera, která tak na svém kontě má letos už osmnáct tref! Ode mě z Hradce Králové pro dnešek vše, díky za pozornost a příště na počtenou! (20:01:55)

    Ondřej Novotný

    Branky: 39. Pázler, 45+1. Vlkanova, 57. Pázler (pen.), 74. Pázler – 49. Keita

    Karty:   64. Martan (HKR), 73. M. Černý (HKR) – 15. Keita (OHK), 56. Fišl (OHK), 64. Katidis (OHK)


    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – M. Černý, Čech, Kvída, Plašil (85. Funda) – Martan (78. Miker), Janoušek, Zorvan, Krátký – Vlkanova – Pázler (87. Šípek).
    Náhradníci: Lindr – Pajer, Urma, Miker, Súkenník, Funda, Šípek.

    FK Olympia Radotín: Stejskal – Moulazimis, Broukal, Žežulka (46. Verner), Frizoni – Giditz, Fišl, Vasileiou (69. Rothe) – Katidis (C) (81. Novák), Keita, Jukl.
    Náhradníci: Čáp – Rothe, Novák, Verner.

    Rozhodčí: Matějček – Melichar, Černý

    Diváci: 742
    thejrc.org